Tiina Lundbergin huoltamo

Tiina Lundbergin huoltamo

Kaupunkiseikkailun kautta kohti kesälomaa!

la 27.6. klo 8.05–9.03
Viimeisin

Liiku, syö hyvin, nuku hyvin ja elä omien arvojen mukaista elämää. Pidä huolta ihmissuhteista ja muista että useimpien onnellisten parisuhteiden taustalla on toimivaa seksiä. Tällä reseptillä meille luvataan pitkää, onnellista ja hyvinvoivaa elämää. Joogaa, akrobatiaa, salitreeniä, mindfullnessia, raakaruokaa tai vähähiílarista ruokavaliota sekä metsän ja musiikin positiivisia vaikutuksia. Tiesitkö että aivot ja suolisto toimivat yhdessä? Tai sen että pitkän matkan juoksu kehittää aivoja? Ja metsässä samoilu vähentää stressitasoja - sama efekti voi olla myös käsitöillä. Tiina Lundberg esittelee ja tutkii tarinoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja hyvinvointiin. Namaste!

Seuraava lähetys

Tiina Lundbergin huoltamo

huomenna klo 14.02–15.00

Eva-Lotta Backman on pitkän linja merimeloja ja seikkailija. Hän on melonut monilla merillä ympäri maailmaa mutta muistoihin ovat lähtemättömästi piirtyneet maisemat ja kokemukset Pohjois-Norjan melontareissuilta ja toisaalta melontaretket kaikille Suomen majakoille. Ja Ahvenanmaa kiinnostaa aina! Myös todelliset vaarat ovat tulleet tutuiksi ja reissuun pakataankin aina ensiapupakkauksen lisäksi kuivat vaatteet, lämmintä juomaa ja evästä mukaan.

Seikkailujen kesässä tavataan Eva-Lotta Backman ja hypätään kajakin kyytiin. Millaisia seikkailuja hän on kokenut? Miten eskimokäännös tehdään? Mikä vetää seikkailuun?

Aiemmat lähetykset

Kaupunkiseikkailun kautta kohti kesälomaa!

la 27.6. klo 8.05–9.03

Poikkeuksellinen kevät toi mukanaan myös paljon uusia liikunnallisia keksintöjä. Kevään aikana huoltamolla on tutkailtu näitä uusia tapoja liikkua ja treenata, ja tässä kauden viimeisessä jaksossa tutustutaan vielä yhteen innovaatioon.

Helsingin Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun rehtori, kirjailija ja taiteilija Mikko Rinnevuori on kehitellyt uudenlaisen kaupunki-, luonto- ja liikuntakonseptin, jossa mobiilipelaaja pääsee uppoutumaan oman kotikaupunkinsa luontoon, historiaan ja muihin ihmeellisyyksiin, liikuntaa unohtamatta.

Cityspottingin lomassa saadaan vinkkejä siihen miten liikunnan saa pysymään osana arkea, miten parisuhde kestää ruuhkavuodet, miten itsemyötätunto vahvistuu ja lopuksi ohjeet kesäloman laiskotteluun.

Elintapalääkäri Vilho Ahola: Uni ja lepo on ihmisen hyvinvoinnissa numero yksi!

la 20.6. klo 8.05–9.03

Huoltamolla vedetään yhteen ihmisen hyvinvoinnin perusteita. Hyvinvoinnin perusta rakennetaan riittävän unen ja levon varaan, sitä vahvistetaan terveellisellä ravinnolla ja riittävällä liikunnalla sekä hyvillä ihmissuhteilla. Tähän peruspakettiin haetaan nyt vahvistusta elintapalääkärin vastaanotolta.

Vilho Ahola on elintapalääkäri, työterveyslääkäri ja seksuaalilääketieteen asiantuntija sekä Sexpon varapuheenjohtaja. Elintapalääketieteessä esiin nostetaan vahvasti esiin lääketieteen rinnalla psykologiaa ja käyttäytymistiedettä.

Uutta ei ole se mitä pitäisi tehdä vaan se miten muutos saadaan aikaiseksi ja miten tukea ihmisiä. Ihmisen mieli on vielä hyvinvoinnin näkökulmasta kartoittamaton maasto, pohtii Vilho Ahola.

Miksi lepo ja uni on noussut otsikoihin? MIten pitäisi liikkua? Miten ravinto vaikuttaa seksuaalisuuteen? Miten hyvinvointia pitäisi mitata ja testata? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään tässä jaksossa.