Urheiluperjantai

Urheiluperjantai

Tulokasvalmentaja Teemu Tainio odottaa Veikkausliigan alkua yhtä innokkaana kuin pelaajatkin

pe 26.6. klo 15.02–17.00
Viimeisin

Urheiluperjantai liikkuu hiihtostadionien, mäkimonttujen ja kiekkokaukaloiden kulisseissa. Tarjoamme urheilun puheenaiheet rennolla otteella ja tärpit viikonlopun kilpailujen seuraamiseen.

Aiemmat lähetykset

Tulokasvalmentaja Teemu Tainio odottaa Veikkausliigan alkua yhtä innokkaana kuin pelaajatkin

pe 26.6. klo 15.02–17.00

Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga alkaa lopulta ensi viikolla. Tälle kaudelle mukaan nousi yksi perinteisimmistä jalkapalloseuroista Suomessa, Valkeakosken Haka. Hakan uuden tulemisen arkkitehtinä viime kaudella seuran päävalmentajana toimi entinen huippupelaaja Teemu Tainio, joka onnistui jo ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan saamaan joukkueensa lähes voittamattomaan iskuun. Mikä on Tainion taika ja millaisin odotuksin Huuhkajalegenda uuteen kauteen lähtee? Isäntänä Juha Valvio

Juha Jumiskon maailmanmestaruus kesti vain viikon

pe 19.6. klo 15.01–15.59

Ultrajuoksija Juha Jumisko teki poikkeuksellisen maailmanennätyksen kun hän kiipesi vuorokauden aikana runsaat 16 000 vertikaalimetriä. Ennätys syntyi Tampereella Mustavuoren laskettelurinteessä radalla. Maailmanennätys ehti olla voimassa vain viikon, sillä italialainen Luca Manfredi Negri kiipesi alle viikon päästä tästä 17000+ metriä. Ultrajuoksija Jumisko ei lannistunut tästä, vaan suunnitteilla on jo uuden ennätyksen rikkominen.

Lisäksi selvitetään, että mikä saa entisen tupakoitsijan juoksemaan 13 päivää putkeen.

Isäntänä Juha Valvio.

Pauli Kiuru: Urheilu yhdistää myös eduskunnassa

pe 12.6. klo 15.02–17.00

Triathlon nosti 1990-luvun alussa Pauli Kiurun koko kansan tietoisuuteen triathlonistina ja Ironman-kisojen kävijänä. Nykyään kokoomuksen kansanedustajana työskentelevä Kiuru on iloinen lajin nousseesta suosiosta ja suomalaisten halusta liikkua ylipäätään. Nyt koronakeväänä yksi ilon aiheista on tuore hallituksen päätös päästää enemmän katsojia urheilukatsomoihin.

Liäksi katsaus jatkuvasti vilkastuvaan urheilukesään ja Yle Puheen starttaavaan Urheilukierrokseen.

Isäntänä Juha Valvio.