Yle Puhe

Yle Puhe

Ruben Stiller 21.35–22.32
Suora
Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Akti

Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Toimittajina Jussi Putkonen, Justus Laitinen ja Samppa Korhonen. Soita tai lähetä WhatsApp-viesti numeroon 040 163 8586. Twitter #akti.

Eläimiä ja ihmisiä - Sanna Hellström

Onko jokin eläinlaji arvokkaampi kuin toinen? Miksi yhtä eläinlajia hellitään ja toista vihataan? Eläimiä ja ihmisiä -Sanna Hellström on ohjelmasarja, jossa käsitellään eläinten ja ihmisten välistä suhdetta, eläinten hyvinvointia ja käyttäytymistä, eläimiä luonnossa ja yhteiskunnassa. Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström keskustelee vieraidensa kanssa mm. koiranjalostuksesta, eläinten eriarvoisesta kohtelusta suhteessa toisiinsa, monimuotoisuudesta, zoonooseista, eläintarhojen oikeutuksesta ja eläinten asemasta yhteiskunnassa. Ohjelman on Yleisradiolle tuottanut Femkanten Media Oy Toimittaja: Sanna Hellström Tuottaja: Minna von Reiche Musiikki: Tapani Kuusniemi, Yle Äänittäjä: Manne Railo, Nanoverse Vastaava tuottaja, Yle: Anita Grönlund Tilaaja: Saila Mattila, Yle Sisältöhankinta

Jääkiekkokierros

Liigakauden aikana jokaisen lätkäfanin asialla! Seurannassa otteluita ympäri Suomen. Toimittajina Jussi Paasi ja Simo Leinonen.

Juuso Pekkinen

Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta ja tarjoilee hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon. Maanantaisin Yle Puhe ja Yle Areena.

Kysy mitä vaan

Kysy mitä vaan -ohjelmassa piirretään muotokuva ihmisestä tai asiasta stereotypioiden takana. Osan kysymyksistä esittävät kuulijat.

Lindgren & Sihvonen

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Miia Krause

Miia Krause - ajatuksesta sanoiksi. Asiaa ja asiattomuuksia, kiinnostavia ajattelijoita ja kärkeviä kysymyksiä. Maailma ei ole vielä valmis, mutta tämän jälkeen piirun verran parempi.

Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen

Patriarkaatin saattohoitoa pitsihanskoin. Toimittajat Outi Kaartamo ja Jonna Tapanainen perehtyvät ohjelmassaan naisen elämää koskettaviin teemoihin poliittisella ja henkilökohtaisella otteella. Joka keskiviikkoiltapäivä Kaartamo ja Tapanainen keskustelevat kiinnostavien vieraiden kanssa ajankohtaisista ja ajattomista tasa-arvoaiheista.

Olavi Seppänen ja maailman kielet

Mikä tekee ranskasta kauniin kielen vai tekeekö mikään? Miksi japanilaisten englannin taito pysyttelee heikolla tasolla, vaikka resursseja ja yritystä opetuksessa piisaa? Ja millaisena suomenkieliset oikein näkevät maailman, kun heidän on niin helppo puhua siitä ilman verbejä? Olavi Seppäsen toimittamassa radiosarjassa puhutaan laajasti kielten ominaisuuksista, mutta myös niiden mukana kulkevasta ihmiselämästä ennen ja nykyään. Kielen ja kulttuurin yhteys auttaa muun muassa ymmärtämään, miksi Thaimaan ykköslentokenttä on nimetty intialaisella muinaiskielellä – tai miksi Marxin Pääoma julkaistiin venäjäksi aikaisemmin kuin Raamattu. Sarjassa vierailee asiantuntijoita, jotka ovat käyttäneet vieraita kieliä ammatikseen, kukin omalla tavallaan: mm. turkkilaisessa Hürriyet Daily News -lehdessä työskennellyt Reeta Paakkinen, venäjänkielisiä lauluja KYPCK-yhtyeessä kirjoittanut Erkki Seppänen sekä sanskritin opettaja ja tutkija, intialaisia klassikkoja suomentanut Virpi Hämeen-Anttila. Lisäksi kuullaan eri kielten opiskelijoita ja harrastajia. Tuotanto: Intervisio Oy.

Poliklinikka

Maailma on myllerryksessä ja Euroopassa kuohuu. Olemassa olevia rakenteita ja ajatustapoja haastetaan ja niiden rinnalle syntyy uusia. Poliklinikka hakee joka toinen keskiviikko vastauksia politiikan ja talouden ilmiöihin niin meillä kuin maailmalla Sakari Sirkkasen johdolla.

Politiikkaradio

Politiikkaa on kaikkialla, ja politiikka on meidän kaikkien asia. Politiikkaradio on ohjelma yhteiskunnasta, sen kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä meillä ja maailmalla. Toimittajina Tapio Pajunen ja Marjo Näkki.

Pörssipäivä

Pörssipäivä summaa talous- ja markkinatapahtumat sekä katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat. Toimittana Mikko Jylhä.

Puheen Aamu

Puheen Aamu - aina kiinnostava. Herää tähän päivään Anna Cadian, Juhani Kenttämaan, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Twitter: #puheenaamu WhatsApp-viesti studioon: 040 163 8586

Puheen Iltapäiväkerho

Vähän erilainen iltapäiväkerho. Juontajina Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio.

Ruben Stiller

Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä. Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita. Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

Tiina Lundbergin huoltamo

Liiku, syö hyvin, nuku hyvin ja elä omien arvojen mukaista elämää. Pidä huolta ihmissuhteista ja muista että useimpien onnellisten parisuhteiden taustalla on toimivaa seksiä. Tällä reseptillä meille luvataan pitkää, onnellista ja hyvinvoivaa elämää. Joogaa, akrobatiaa, salitreeniä, mindfullnessia, raakaruokaa tai vähähiílarista ruokavaliota sekä metsän ja musiikin positiivisia vaikutuksia. Tiesitkö että aivot ja suolisto toimivat yhdessä? Tai sen että pitkän matkan juoksu kehittää aivoja? Ja metsässä samoilu vähentää stressitasoja - sama efekti voi olla myös käsitöillä. Tiina Lundberg esittelee ja tutkii tarinoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja hyvinvointiin. Namaste!

Urheilua Yle Puheessa

Yle Puhe on tapahtumaurheilun radiokanava.

Urheilukierros

Urheilukierros. Toimittaja Jussi Paasi. Haka-IFKM, HIFK-AC Oulu, Honka-KTP, Ilves-FC Lahti, Inter-HJK, KuPS-SJK.