Yle Puhe

Yle Puhe

Politiikkaradio 12.30–13.00
Suora
Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Akti

Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Toimittajina Jussi Putkonen, Jenny Lehtinen ja Samppa Korhonen. Puhelinnumero studioon 020 690 001. WhatsApp 040 1638 586. Twitter #akti.

Epäonnistumisten CV

Onnistumiset ovat näkyviä, epäonnistumiset näkymättömiä. Epäonnistumisten cv -ohjelmassa tapaamme ihmisiä, joiden onnistumiset me kaikki hyvin tunnemme. Mutta nyt ei puhuta menestystarinoista, vaan kaikesta siitä, mikä ei mennyt ihan putkeen. Opiskelupaikoista, jotka jäivät saamatta. Tutkinnoista, joiden valmistumista ei koskaan vietetty. Työhakemuksista, joihin ei vastattu. Unelmien työpaikoista, joissa toinen hakija vei voiton – sekä muista cv-tason epäonnistumisista, joita elämänuralle on mahtunut. Sarjan juontaa taiteilija ja kirjailija Raisa Omaheimo. Alun perin idean vaihtoehtoisesta epäonnistumisten ansioluettelosta nosti esiin tutkija Melanie Stefan. Pienen someilmiön siitä teki muutama vuosi sitten Princetonin professori Johannes Haushofer, ja Suomessa oman cv:nsä on tehnyt muun muassa bloggaaja Julia Thurén. Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Juha Valvio

Juha Valvion koppipuheissa puhutaan urheilua. Ajankohtaisimmat urheiluaiheet urheilumaailman ykkösrivin vieraiden kanssa. Tällä kertaa se mitä kopissa puhutaan ei jää koppiin.

Juuso Pekkinen

Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta ja tarjoilee hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon.

Kirja vs. Leffa

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako hienosta kirjasta on onnistuttu tekemään upea elokuva? Sitä selvittää Kirja vs Leffa, jossa käydään läpi menestyskirjoja ja niistä tehtyjä menestyselokuvia. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

Koiria ja ihmisiä

Ensimmäisessä jaksossa matkataan lemmikkikoirien Hertan ja Rauhan isovanhempien jäljillä. Kukaan ei tarkalleen tiedä, milloin ihminen ja koira löysivät toisensa, mutta vanhin todiste näiden kahden nisäkäslajin yhteiselosta on 26000 vuoden takaa. Sarjan ensimmäisessä jaksossa perehdymme historiaan: kuinka sudesta tuli koira ja miksi koira ja ihminen alkoivat viihtyä toistensa seurassa. Ohjelman on Ylelle tuottanut Tiikerimedia.

Kysy mitä vaan

Kysy mitä vaan -ohjelmassa kuulijoiden kysymyksiin Mira Selanderin johdolla vastaavat eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat. Ohjelmassa kuullaan yhden ihmisen kokemus ennakkoluulojen, oletusten, stereotypioiden ja kokemusten takaa.

Lasten kuunnelmat

Yle Puheessa kuullaan sunnuntaisin lasten draamaa ja luentaa.

Lindgren & Sihvonen

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Mahadura & Özberkan

Mahadura & Özberkan - rohkeat suomalaiset, jotka eivät pelkää ravistella yhteiskuntaa ja valtarakenteita. Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan antavat tabuille ja ennakkoluuloille kenkää ja puhuvat rohkeasti ja avoimesti vaietuista aiheista. Studiossa kuullaan teräviä puheenvuoroja naurulla ja hyvällä mielellä höystettynä.

Miia Krause

Miia Krause kohtaa tekijöitä, joiden työ on meille tuttua, mutta nimet ja kasvot eivät. Eri alojen merkittävät taustavaikuttajat kertovat työstään ja itsestään.

Mikko Hannulan urheiluluuri

Mitä urheiluihmiselle kuuluu koronakeväänä? Miten urheillaan jatkossa? Näiden pohdintojen lisäksi kysytään lähetykseen liittyvän urheiluihmisen äänilevytoivetta. Mikä se on ja miksi juuri kyseinen äänilevytoive on syytä soittaa kaikille Urheiluluurin kuuntelijoille? Suoran ajankohtaisohjelman ja äänilevytoivekonsertin toimittaa Mikko Hannula.

Muoti-Suomen omatunto

Suomalaisten muotisuunnittelijoiden kansainvälisestä menestyksestä puhutaan paljon, mutta todelliset maailmanvalloitukset puuttuvat edelleen. Samaan aikaan muotibisnestä kritisoidaan ympäristön kuormituksesta ja ihmisten yllyttämisestä turhaan kuluttamiseen. Voisiko menestys muodissa olla jotain aivan muuta? Entä jos muotisuunnittelija saisi suunnitella juuri sellaisia tuotteita, jotka vastaavat hänen omaa arvomaailmaansa? Jos vähemmän olisikin enemmän? Muoti Suomen Omatunto on ohjelmasarja, jossa tutustutaan suomalaisten suunnittelijoiden työhön ja ajatuksiin alan haasteista ja tulevaisuudesta. Mikä muodissa on tärkeää ja minkälaiset arvot ohjaavat työtä? Entä minkälaisilla valinnoilla suomalainen muoti voi ylipäätään menestyä kovassa kansainvälisessä kilpailussa? Sarjan toimittaa Pirjo Suhonen, joka on itse toiminut eri tehtävissä muotimaailmassa yli 20 vuotta. Pirjon vieraina ovat muun muassa Samu-Jussi Koski, Anna Ruohonen, Teemu Muurimäki ja Minna Parikka. Ylelle ohjelmasarjan tuottaa Helsinki Design Brewery.

Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen

Patriarkaatin saattohoitoa pitsihanskoin. Toimittajat Outi Kaartamo ja Jonna Tapanainen perehtyvät ohjelmassaan naisen elämää koskettaviin teemoihin poliittisella ja henkilökohtaisella otteella. Joka keskiviikkoiltapäivä Kaartamo ja Tapanainen keskustelevat kiinnostavien vieraiden kanssa ajankohtaisista ja ajattomista tasa-arvoaiheista.

Päivä tunnissa

Päivä tunnissa summaa ja taustoittaa päivän uutisia ja puheenaiheita.

Poliklinikka

Maailma on myllerryksessä ja Euroopassa kuohuu. Olemassa olevia rakenteita ja ajatustapoja haastetaan ja niiden rinnalle syntyy uusia. Poliklinikka hakee kerran kuukaudessa vastauksia politiikan ja talouden ilmiöihin niin meillä kuin maailmalla Sakari Sirkkasen johdolla.

Politiikkaradio

Politiikkaa on kaikkialla, ja politiikka on meidän kaikkien asia. Politiikkaradio on myös ohjelma yhteiskunnasta, sen kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä meillä ja maailmalla. Toimittajina Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen.

Pörssipäivä

Pörssipäivä summaa talous- ja markkinatapahtumat sekä katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat. Toimittajana Mikko Jylhä.

Puheen Aamu

Puheen Aamu - aina kiinnostava. Herää tähän päivään Anna Cadian, Juhani Kenttämaan, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Twitter: #puheenaamu WhatsApp-viesti studioon: 040 163 8586

Ruben Stiller

Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä. Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita. Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

Tiina Lundbergin huoltamo

Liiku, syö hyvin, nuku hyvin ja elä omien arvojen mukaista elämää. Pidä huolta ihmissuhteista ja muista että useimpien onnellisten parisuhteiden taustalla on toimivaa seksiä. Tällä reseptillä meille luvataan pitkää, onnellista ja hyvinvoivaa elämää. Joogaa, akrobatiaa, salitreeniä, mindfullnessia, raakaruokaa tai vähähiílarista ruokavaliota sekä metsän ja musiikin positiivisia vaikutuksia. Tiesitkö että aivot ja suolisto toimivat yhdessä? Tai sen että pitkän matkan juoksu kehittää aivoja? Ja metsässä samoilu vähentää stressitasoja - sama efekti voi olla myös käsitöillä. Tiina Lundberg esittelee ja tutkii tarinoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja hyvinvointiin. Namaste!

Urheiluperjantai

Urheiluperjantai liikkuu hiihtostadionien, mäkimonttujen ja kiekkokaukaloiden kulisseissa. Tarjoamme urheilun puheenaiheet rennolla otteella ja tärpit viikonlopun kilpailujen seuraamiseen.