Yle Puhe

Yle Puhe

Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Akti

Onko maailma mustavalkoinen? Onko asiallinen kansalaiskeskustelu mahdollista? Totuus on teillä. Nyt saa sanoa. Toimittajina Jussi Putkonen, Jenny Lehtinen ja Samppa Korhonen. Soita tai lähetä WhatsApp-viesti numeroon 040 163 8586. Twitter #akti.

Asta Leppä ja köyhä Suomi

Millaista on köyhyys tämän päivän Suomessa? Toimittaja Asta Leppä kohtaa ohjelmasarjassa vähävaraisia, joiden kanssa keskustellaan köyhyyden syistä ja seurauksista. Asiantuntijoiden kanssa pohditaan, miksi hyvinvointivaltiossa on yhä enemmän huono-osaisia. Jaksoissa tutustutaan tämän päivän köyhyyteen ja annetaan ääni suomalaisille köyhille. Asta Leppä matkustaa vähävaraisten ihmisten luo eri puolille Suomea ja ottaa selvää, miten köyhyys vaikuttaa elämään ja ajatuksiin tulevaisuudesta. Miltä tuntuu, kun vähävaraisia moralisoidaan? Millaista huolta lapsistaan kantaa köyhä vanhempi? Miten ajatukset muuttuvat, kun putoaa sairastumisen myötä keskiluokasta köyhyyteen? 12-osainen ohjelmasarja avaa myös rakenteita köyhyyden takana. Köyhyyttä tutkineet asiantuntijat pohtivat studiossa, miksi noin joka kuudes suomalainen on köyhyys- tai syrjäytymisvaarassa ja miten yhteiskunnan eriarvoistuminen katkaistaan. Ohjelmassa kuullaan myös, millaisia inhimillisiä kohtaloita, valintoja ja käänteitä köyhyystilastojen taakse kätkeytyy sekä puretaan köyhyyteen liittyviä myyttejä. Tavoitteena on myös tarjota huono-osaisuuteen ratkaisuja. Työryhmä Toimittaja: Asta Leppä Tuottajat: Outi Kaartamo ja Jonna Tapanainen Musiikki: Tapani Kuusniemi, Yle Äänittäjä: Niklas Jussila, Finnvox Tilaaja: Saila Mattila, Yle Sisältöhankinta Vastaava tuottaja, Yle: Sakari Silvola Tuotanto: F-tuotanto Oy

FIFAn jalkapallon MM 2022

Jalkapallon MM-karsintojen ottelu Suomi-Bosnia-Hertsegovina. Selostus Jarmo Lehtinen.

Hiihdon SM

Hiihdon SM-kisat, Ristijärvi. Naisten 30 km (v). Selostus Jarmo Lehtinen, asiantuntijana Jussi Piirainen ja toimittajana Simo Leinonen.

Huuhkajien siivillä

Ohjelmasarja seuraa miesten jalkapallomaajoukkueen matkaa kohti kesän EM-kisoja. Ohjelmassa keskustellaan ajankohtaisista teemoista Huuhkajien ympärillä mielenkiintoisten vieraiden kanssa ja pureudutaan myös menneeseen. Ohjelmaa juontavat Yle Urheilun Matti Härkönen ja Jussi Vainikka. Asiantuntijana studiossa on mukana Erkka V. Lehtola. Huuhkajien siivillä kuullaan aluksi kerran kuukaudessa. Lähempänä EM-kisoja tahti tiivistyy kahteen kuukausittaiseen jaksoon.

Jääkiekkokierros

Liigakauden aikana jokaisen lätkäfanin asialla! Seurannassa otteluita ympäri Suomen. Toimittajina Jussi Paasi ja Simo Leinonen.

Juuso Pekkinen

Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta ja tarjoilee hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon. Maanantaisin Yle Puhe ja Yle Areena.

Kirja vs. Leffa

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako hienosta kirjasta on onnistuttu tekemään upea elokuva? Sitä selvittää Kirja vs Leffa, jossa käydään läpi menestyskirjoja ja niistä tehtyjä menestyselokuvia. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

Kysy mitä vaan

Kysy mitä vaan -ohjelmassa piirretään muotokuva ihmisestä tai asiasta stereotypioiden takana. Osan kysymyksistä esittävät kuulijat.

Lindgren & Sihvonen

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Miia Krause

Miia Krause - ajatuksesta sanoiksi. Asiaa ja asiattomuuksia, kiinnostavia ajattelijoita ja kärkeviä kysymyksiä. Maailma ei ole vielä valmis, mutta tämän jälkeen piirun verran parempi.

Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen

Patriarkaatin saattohoitoa pitsihanskoin. Toimittajat Outi Kaartamo ja Jonna Tapanainen perehtyvät ohjelmassaan naisen elämää koskettaviin teemoihin poliittisella ja henkilökohtaisella otteella. Joka keskiviikkoiltapäivä Kaartamo ja Tapanainen keskustelevat kiinnostavien vieraiden kanssa ajankohtaisista ja ajattomista tasa-arvoaiheista.

Poliklinikka

Maailma on myllerryksessä ja Euroopassa kuohuu. Olemassa olevia rakenteita ja ajatustapoja haastetaan ja niiden rinnalle syntyy uusia. Poliklinikka hakee joka toinen keskiviikko vastauksia politiikan ja talouden ilmiöihin niin meillä kuin maailmalla Sakari Sirkkasen johdolla.

Politiikkaradio

Politiikkaa on kaikkialla, ja politiikka on meidän kaikkien asia. Politiikkaradio on myös ohjelma yhteiskunnasta, sen kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä meillä ja maailmalla. Toimittajina Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen.

Pörssipäivä

Pörssipäivä summaa talous- ja markkinatapahtumat sekä katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat. Toimittana Mikko Jylhä.

Puheen Aamu

Puheen Aamu - aina kiinnostava. Herää tähän päivään Anna Cadian, Juhani Kenttämaan, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Twitter: #puheenaamu WhatsApp-viesti studioon: 040 163 8586

Puheen Iltapäiväkerho

Vähän erilainen iltapäiväkerho. Juontajina Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio.

Ruben Stiller

Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä. Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita. Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

Saarnaajat

Pyhiä vai pahoja? Voittaako totuus faktat? Kaava, jossa karismaattisten julkkisten henkilöpalvonta sekoitetaan iloisesti uskonnollisiin rituaaleihin näyttää toimivan. Julkkisten jumalanpalvelusten lavashowt eivät jätä kylmäksi. Rock-musiikin soidessa saarnaajan korokkeelle ei nouse enää välttämättä pastori, vaan sinne voi nousta yhtä hyvin mega-artisti tai NBA-koripallotähti. Ääripäässä ”Humalaisen kunnian kultin” meno vaikuttaa siltä kuin puhujat olisivat ympäripäissään tai pilvessä ja hoippuessaan lavan poikki Youtube-mystikot pössyttelevät Pyhää Henkeä. Karismaattinen karnevaalipuhuja keskittyy yhteen asiaan: Kuinka saada mahdollisimman paljon rahaa, mahdollisimman monilta ja mahdollisimman lyhyessä ajassa. Viesti on vahvaa, se ei käy järkeen, mutta menee tai sattuu sydämeen. Asiantuntijavieraana on teologian tohtori (Ph.D. in Missiology), Israelin Ystävät ry:n toiminnanjohtaja ja Shalom-lehden päätoimittaja, kulttitutkija Ilkka Vakkuri. Toimittajana Raimo Tyykiluoto. 1.4.2021: Tarkennettu Ilkka Vakkurin titteliä (Ph.D. in Missiology).

Tiina Lundbergin huoltamo

Liiku, syö hyvin, nuku hyvin ja elä omien arvojen mukaista elämää. Pidä huolta ihmissuhteista ja muista että useimpien onnellisten parisuhteiden taustalla on toimivaa seksiä. Tällä reseptillä meille luvataan pitkää, onnellista ja hyvinvoivaa elämää. Joogaa, akrobatiaa, salitreeniä, mindfullnessia, raakaruokaa tai vähähiílarista ruokavaliota sekä metsän ja musiikin positiivisia vaikutuksia. Tiesitkö että aivot ja suolisto toimivat yhdessä? Tai sen että pitkän matkan juoksu kehittää aivoja? Ja metsässä samoilu vähentää stressitasoja - sama efekti voi olla myös käsitöillä. Tiina Lundberg esittelee ja tutkii tarinoita, näkökulmia ja vaihtoehtoja hyvinvointiin. Namaste!

Tunnekultti

Nyt menee tunteisiin. Tunnekultti-sarjassa Vammaiskultista tutut Jenniina Järvi ja Julianna Brandt puhuvat tunteista, tunteella. Jokaisen Tunnekultin jakson teemana on yksi tunne. Siitä on sarjassa puhumassa vieras, joka on tätä tunnetta elämässään ja työssään käsitellyt. Miten muusikko löytää rakkaudesta hitteihinsä ammennettavaa vuodesta toiseen? Voiko äärimmäisen rankan nuoruuden jälkeen oppia muita tunteita kuin vihaa, angstia ja uhoa? Miksi menestynyt kirjailija ei pääse yli kateudesta? Jos menettää kaiken, voiko suru tappaa? Tunnekultti tarttuu tunteisiin rohkeasti ja pyrkii katsomaan niitä uusista kulmista. Millaisia tunteita sallitaan ja kenelle? Miten tunteita kielletään, itseltä ja muilta? Välillä käydään tietenkin #tunnerekistereissä ja otetaan kunnon #tunneöverit. Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia. Työryhmä: Alkuperäisidea: Emil Johansson Konsepti: Jaksomedia, Jenniina Järvi, Julianna Brandt Tuottaja: Emil Johansson Käsikirjoitukset: Jenniina Järvi, Julianna Brandt, Emil Johansson Äänisuunnittelija, audio post: Arttu Hirvonen Vastaava tuottaja: Veera Luoma-aho Tilaaja: Saila Mattila, Yle Sisältöhankinta Vastaava tuottaja, Yle: Anita Grönlund

Yle Puhe esittää

Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan uusi kausi on täällä. Millaisia teospareja uusi kausi esittelee? Miten teokset on valikoitu? Ja millaista on tehdä itse ohjelmasarjaa? Näihin kysymyksiin vastaa sarjan toimittaja Jarmo Laitaneva, joka on Puheen Päivässä Kati Keinosen vieraana. Kirja vs. Leffa Yle Puheessa torstaisin klo 14 ja kaikki jaksot jo nyt Yle Areenassa.