Yle Radio 1

Yle Radio 1

Kalle Haatanen 22.05–23.00
Suora
Yle Radio 1 on kulttuurin, tieteen, asiapuheen, draaman ja hartausohjelmien kanava. Musiikkitarjonta ulottuu klassisesta musiikista jazziin, kansan- ja maailmanmusiikkiin sekä viihteen klassikoihin.

Kalle Haatanen

Antiikin Rooman sotamenestys oli vaikuttava. Olennainen osa tätä menestystä oli verotus. Kyse ei ole historiallisesta oikusta, vaan historian dos. Antti Kujala kertoo kirjassaan, kuinka menestyneet valtiot ovat aina vaatineet menestynyttä verotusta, ja kuinka demokraattisuus astuu mukaan kuvaan, kun kansa ja virkamiehet saavat yhä selvemmin ilmaista kantansa verotukseen ja asiainhoitoon. Antti Kujala on nyt Kalle Haatasen vieraana.
Yle Radio 122.05–23.00
Suora

Hartaudet

Kirkkoherra Risto Leppänen, Lieto. Virsi 631:2-5 alkaa sanoin "Oi Herra, jos mä matkamies maan", es. Kampin laulu, joht. Markku Pihlaja.
Yle Radio 123.00–23.10

Syventävää klassista

Massenet: Manon, ooppera (Victoria de los Angeles, sopraano, Henri Legay, tenori, Michel Dens, baritoni, Jean Borthayre, basso, René Hérnet, tenori, Jean Vieuille, baritoni, ja Liliane Berton, sopraano, sekä Pariisin Opéra-Comiquen kuoro ja ork./Pierre Monteux). 01:55 Cras: Kvintetto harpulle, huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle (Juliette Hurel, Marie-Pierre Langlamet, Philippe Graffin, Miguel da Silva, ja Henri Demarquette). 02:16 Röntgen: Pianotrio n:o 4 c-molli (Sepp Grotenhuis, piano, Alexander Kerr, viulu, ja Gregor Horsch, sello). 02:38 Saint-Saëns: Sinfonia n:o 3 c-molli (Urkusinfonia) (Philadelphian ork./Christoph Eschenbach, sekä Olivier Latry, urut). 03:16 Ligeti: Viulukonsertto (Benjamin Schmid ja RSO/Hannu Lintu). 03:45 Tshaikovski: Muistoja Firenzestä (Borodin-kvartetti, sekä Juri Bashmet, alttoviulu, ja Natalia Gutman, sello). 04:20 Dvorák: Sellokonsertto h-molli (Arto Noras ja RSO/Sakari Oramo). 05:01 Schumann: Fünf Gesänge op.137 (Die Singphoniker ja Stuttgartin radion SO:n neljä käyrätorvea). 05:17 Rangström: Spelmansvår (Pelimannin kevät) (Keski-Pohjanmaan Kamariork./Juha Kangas). 05:29 Krommer: Concertino huilulle, oboelle ja orkesterille C-duuri (Günter Rumpel ja André Raoult sekä Camerata Zürich/Ratö Tschupp). 05:57 Othmayr: Non Argus largus (Piffaro).
Yle Radio 123.10–6.00