Brysselin kone

Brysselin kone

Voiko EU:n ja Afrikan välinen vapaakauppa-alue joskus toteutua, Taneli Lahti?

ke 8.7. klo 10.00–10.55
Viimeisin

Suomalaiset virkamiehet, poliitikot, lobbarit ja muut asianosaiset kulkevat jatkuvasti Brysselissä ajamassa eturyhmiensä asioita ja seuraamassa, miten heille tärkeiden asioiden tilanne kehittyy.

Brysselin koneessa kysytään, mitä asioita Euroopan unioni yrittää ajaa, mitä asioita ajavat Euroopan parlamentti, komissio, Euroopan neuvosto ja muut tahot. Mitä keinoja käytetään? Kuinka tehokkaasti ja miten EU toimii? Kenelle on tulossa säästöä, kenelle rahanmenoa?

Toimittajana Maija Elonheimo. Tuottajana Jorma Honkanen.

Aiemmat lähetykset

Voiko EU:n ja Afrikan välinen vapaakauppa-alue joskus toteutua, Taneli Lahti?

ke 8.7. klo 10.00–10.55

Afrikan unionin sisällä Afrikan kaikki maat on sopineet yhteisestä Afrikan mantereen vapaakauppa-alueesta. Mutta voiko EU:n ja Afrikan välinen vapaakauppa-alue joskus toteutua ja mitä se käytännössä tarkoittaisi Ja minkälaisia asioita EU voi tukea kehitysapurahoilla? Onko EU:lla mitään tavoitetta siitä, milloin Afrikan maiden tukeminen kehitysapurahoilla ehkä loppuu? Ja miten taitava EU on estämään niiden rahojen mahdollista väärinkäyttöä? Ja mitä eroja on sillä, miten eri EU-maat suhtautuvat Afrikkaan? Haastateltavana on kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilaisen kabinettipäällikkö Taneli Lahti ja toimittajana Maija Elonheimo.

Ohjelmasta voi keskustella twitterissä aihetunnisteella #brysselinkone.

Millaisia ovat eurooppalaisten jäljet Afrikassa, Holger Weiss?

ke 1.7. klo 10.00–10.55

Mitä seurauksia Afrikalle on ollut eurooppalaisten harjoittamalla afrikkalaisten orjien kaupalla ja ja mikä osuus afrikkalaisilla on ollut orjakaupan organisoimisessa? Ja mitä seurauksia Afrikalle on siitä, että se lähes kokonaan 1800-luvun lopulla jaettiin Euroopan maiden siirtomaaksi? Ja kun miksi siirtomaiden pito Afrikassa ei lopulta ollut Euroopan maille taloudellisesti kannattavaa? Keskustelemassa yleisen historian professori Holger Weiss Åbo Akademista. Toimittajana Maija Elonheimo.

Ohjelman teemoista voi keskustella twitterissä aihetunnisteella #brysselinkone.

Ohjelma on osa Yle Radio 1:n Afrikkalaista heinäkuuta.