Brysselin kone

Brysselin kone

Miten Venäjän toiminta kannattaa nyt huomioida turvallisuuspolitiikassa?

tänään klo 0.02–0.56
Viimeisin

Suomalaiset virkamiehet, poliitikot, lobbarit ja muut asianosaiset kulkevat jatkuvasti Brysselissä ajamassa eturyhmiensä asioita ja seuraamassa, miten heille tärkeiden asioiden tilanne kehittyy.

Brysselin koneessa kysytään, mitä asioita Euroopan unioni yrittää ajaa, mitä asioita ajavat Euroopan parlamentti, komissio, Euroopan neuvosto ja muut tahot. Mitä keinoja käytetään? Kuinka tehokkaasti ja miten EU toimii? Kenelle on tulossa säästöä, kenelle rahanmenoa?

Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 10.

Toimittajana Maija Elonheimo. Tuottajana Jorma Honkanen.

Seuraava lähetys

Brysselin kone

ensi kuussa klo 10.00–10.55

Toimittajana Maija Elonheimo.

Aiemmat lähetykset

Miten Venäjän toiminta kannattaa nyt huomioida turvallisuuspolitiikassa?

tänään klo 0.02–0.56

Miten Ukrainan sodan vuoksi turvallisuuspoliittista ajattelua on nyt ja jatkossa syytä selkeästi muuttaa EU:ssa? Miksi on niin tärkeää estää Venäjää saamasta minkäänlaista voittoa Ukrainassa? Miltä kannalta Venäjän hajoaminen olisi hyvä asia? Miltä nyt vaikuttaa Suomen Nato-jäsenyystilanne? Ja minkälainen vaikutus sillä olisi, jos Putin tuomittaisiin sotarikostuomioistuimessa, vaikka poissaolevanakin? Haastateltavana on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja toimittajana Maija Elonheimo.

Ohjelmasta voi keskustella twiterissä aihetunnisteella #brysselinkone.

OIKAISU: Ohjelmassa muutaman kerran esiintynyt Jussi Halla-ahon virheellinen titteli korjattu ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi.