Havaintoja ihmisestä

Havaintoja ihmisestä

Intersektionaalisuudella on selitysvoimaa

eilen klo 10.00–10.30
Viimeisin

Havaintoja ihmisestä selvittää ihmisyyden mysteerejä. Sarjassa pureudutaan ihmisen käytökseen vaikuttaviin ilmiöihin - sekä aitojen kokemusten että tutkimustiedon avulla.

Toimittajana Satu Kivelä. Tuottaja on Pertti Ylikojola. Sähköposti: havaintoja.ihmisesta@yle.fi

Aiemmat lähetykset

Intersektionaalisuudella on selitysvoimaa

eilen klo 10.00–10.30

Tasa-arvon edistyminen on nuorten toive, mutta eivät usko, että niin tulevaisuudessa tapahtuu. Intersektionaalisuus on analyyttinen työkalu, jonka avulla on mahdollista tutkia rakenteita, jotka vaikuttavat esimerkiksi ihmisten valintoihin.

Uskalla unelmoida

to 7.1. klo 12.10–12.40

Kukaan ei toteuta unelmiaan yksin vaan tarvitsemme siihen aina toistemme apua.

Muut ihmiset voivat auttaa meitä näkemään sellaisia unelmia ja polkuja, joita emme ole nähneet itsellemme mahdolliseksi, sanoo tutkimuspäällikkönä THL:ssä työskentelevä Shadia Rask.

Yrittäjä Amina Mohamed auttaa työkseen naisia ja nuoria kurottamaan kohti unelmiaan.

Ohjelman toteuttanut työryhmä:

Toimittaminen ja käsikirjoitus: Satu Kivelä. Äänisuunnittelu: Laura Koso. Tuottaja: Pertti Ylikojola. Kuvat: Tuuli Laukkanen. Työryhmään kuuluvat myös Rainer Korhonen ja Teemu Sipilä. Musiikki: Epidemic Sound.

Tutustu omaan tarinaasi

to 31.12.2020 klo 12.10–12.40

Tarinoiden kertominen on tyypillistä ihmislajille. Kertomusten avulla opimme, muistamme ja voimme jäsentää elämämme tapahtumia.

Henkilökohtaiset tarinat joita kerromme vain itsellemme esimerkiksi kirjoittamalla voivat kohentaa itsetuntemusta, sanoo psykologi Maarit Lassander toimittaja Satu Kivelän haastattelussa.

Nimimerkki Eliisa kertoo muuttaneensa parikymppisenä etelästä pohjoiseen yksin ilman turvaverkkoja.

Ohjelman toteuttanut työryhmä:

Toimittaminen ja käsikirjoitus: Satu Kivelä. Äänisuunnittelu: Juha Jäntti. Tuottaja: Pertti Ylikojola. Kuvat: Tuuli Laukkanen. Työryhmään kuuluvat myös Rainer Korhonen ja Teemu Sipilä. Lukijat: Tuula Rajavaara, Miika Lauriala, Susanna Vainiola ja Tanja Kröger. Musiikki: Epidemic Sound.