Kalle Haatanen

Kalle Haatanen

Vastuulliset seksipalveluiden ostajat

ke 18.5. klo 12.10–13.00
Viimeisin

Valtiotieteiden tohtori Kalle Haatasen ohjelmissa älyllisistäkin asioista on mahdollista puhua kevyesti, ja pinnallisista syvällisesti. Ohjelmissa syvä haastattelu yhdistyy kepeyteen, yllättävään, epäsuomalaiseen tyyliin. Tulossa uusia avauksia, mutta sivistävä ohjelma ei unohda suuria filosofisia kysymyksiä totuudesta, kauneudesta, hyvästä ja pahasta.

Aiemmat lähetykset

Vastuulliset seksipalveluiden ostajat

ke 18.5. klo 12.10–13.00

Seksin ostaminen nähdään usein hyväksikäyttönä. Usein niin ikävä kyllä onkin, mutta toisaalta on olemassa suuri joukko, joka ostaa seksipalveluita vapaaehtoisilta ammattilaisilta.

Tietokirjailija ja toimittaja Paula Tiessalo on haastatellut seksinostajia ja seksipalveluiden myyjiä, ja hän korostaa, että uhripuhe saattaa usein pikemminkin vaarantaa tai huonontaa seksipalveluiden myyjien ja ostajien asemaa.

Paula Tiessalo on nyt Kalle Haatasen vieraana.

Salaliittoteoriat

la 14.5. klo 22.05–22.55

Kun toimittaja ja tietokirjailija Noora Mattila sai lapsen, kävi ilmi että hänen amerikkalainen anoppinsa vastustaa rokotteita ja löytyi muitakin yllättäviä mielipide- tai pikemminkin faktatietoeroja.

Noora Mattila kiinnostuu asiasta, ja anopin kanssa alkaa laajempikin yhteydenpito näistä teemoista. Olennaisimmaksi selittäjäksi näistä eroista nousee luottamus ja sen puute. Noora Mattila on nyt Kalle Haatasen vieraana.

Pimeyden ytimeen

la 7.5. klo 22.05–22.55

Toimittaja ja tietokirjailija Aarno Malin on tutkinut internetin kätketympää puolta, ns. Tor-verkkoa ja "pimeää verkkoa".

Teknologisesti nämä alustat mahdollistavat lähes täydellisen anonymiteetin, ja sitä käytetään jatkuvasti aivan rehellisesti, esim. toimittajat tai tuomioistuimet, jotka haluavat suojata tietolähteitään.

Anonymiteetti tuo kuitenkin mukanaan ison ongelman, joka on alkanut leimata koko Tor-verkkoa: rehottavan rikollisuuden. Aarno Malin on tutkinut huumekauppaa ja sadistista lapsipornoa ja on nyt Kalle Haatasen vieraana.

HUOM! Ohjelmassa käsitellään aiheita, jotka saattavat järkyttää lapsia ja osaa kuulijoista.