Kuusi kuvaa

Kuusi kuvaa

Kuusi kuvaa ruokaprofessori Hely Tuorilan elämästä

la 11.7. klo 8.05–8.50
Viimeisin

Ohjelmasarja Kuusi kuvaa perustuu valokuviin: päähenkilö valitsee viisi merkityksellistä valokuvaa elämänsä eri vaiheista. Keskustelu käydään näiden kuvien kautta. Kuudes kuva on vielä ottamatta. Minkä kuvan hän toivoisi vielä albumiinsa: mikä suuri toive tai tavoite on jäänyt vielä toteutumatta?

Aiemmat lähetykset

Kuusi kuvaa ruokaprofessori Hely Tuorilan elämästä

la 11.7. klo 8.05–8.50

Aistinvaraisen ruokatutkimuksen emeritaprofessori Hely Tuorila opiskeli aikoinaan ravitsemustiedettä Helsingin yliopistossa, jotta hän voisi tehdä työtä ravintokemistinä kehitysmaissa. Suunnitelma ei ihan toteutunut, mutta nyt eläkeiässä Tuorila on haluttu ohjaaja Pretorian yliopistossa Afrikassa. Suomessa häntä kutsuu Punkalaitumen mökkimetsä, jota intohimoinen sienestäjä rakastaa. Toimittajana on Rita Trötschkes.

Kuusi kuvaa opettaja ja toimittaja Heikki Kastemaan elämästä

ke 8.7. klo 22.05–22.50

Opettaja ja toimittaja Heikki Kastemaa on aina ollut kiinnostustunut tiedosta ja tietämisestä. Erityisesti taiteeseen perehtyneenä toimittajana hän on matkannut kuvien perässä myös maihin, joissa tiedonkulkua säädellään tai joissa tietolähteitä on niukasti. Kastemaa uskoo vapaasti saatavilla olevan tiedon merkitykseen ja täydentää siksi Wikipedia-tietosanakirjaa sanoin ja kuvin. Heikki Kastemaan kanssa hänen valokuviensa äärellä on toimittaja Jonni Roos.

Kuusi kuvaa muusikko, säveltäjä Anssi Tikanmäen elämästä

ke 1.7. klo 22.05–22.50

Anssi Tikanmäestä piti tulla maanviljelijä, mutta musiikki vei mennessään. Opiskeluvuodet Sibelius-Akatemiassa olivat monella tapaa käänteentekeviä. Silloin Tikanmäki sävelsi orkesterisarjan Maisemakuvia Suomesta ja tutustui muun muassa Juice Leskiseen. Anssi Tikanmäen kanssa hänen elämänsä tärkeiden valokuvien äärellä on toimittaja Meeri Ylä-Tuuhonen.

Kuusi kuvaa Ari Nummisen elämästä

ke 24.6. klo 22.05–22.50

Karjalaishäissä äiti tanssi polkkaa kipinät sinkoillen ja isä vei katsomaan Puna-armeijan esiintyjiä, mutta vasta Tanssiteatteri Raatikon Isadora Duncanille omistettu teos pudotti työmiehen hanskat ja muutti elämän suunnan. Koreografi ja tanssinopettaja Ari Numminen loikkasi koneasentajan sorvin äärestä nykytanssiin. Ari Nummisen elämän tärkeiden kuvien äärellä on hänen kanssaan toimittaja Leena Peltokangas.

Kuusi kuvaa sarjakuvataitelija Kaisa Lekan elämästä

ke 17.6. klo 22.05–22.50

Mantraa päivittäin toistava Kaisa Leka tekee yhdessä aviomiehensä Christoffer Lekan kanssa omaelämäkerrallista sarjakuvaa, joka pohjautuu pariskunnan pyörä- ja melontamatkoihin. Kaisa on liikkunut lähes 20 vuotta hiilikuituproteeseilla. Hän sanoo uusien jalkojen olleen suuri parannus elämään. Toimittajana Kaisa Lekan kuvien äärellä on Rita Trötschkes.