Kymmenen teesiä selviytymisestä

Kymmenen teesiä selviytymisestä

Opimme ja opetamme. Vieraana pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

ke 1.7. klo 12.10–13.00
Viimeisin

Syvällistä puhetta muuttuneen maailman haasteista. Kymmenen suomalaista vaikuttajaa on kutsuttu keskustelemaan arvoista ja teeseistä, joiden avulla selviydytään koronakriisistä ja muista 2020-luvun suurista haasteista. Keskusteluttajina kirkkoherra Heikki Arikka ja työelämäprofessori Jarno Limnéll.

Maailmanlaajuinen pandemia on myllertänyt arjen ja horjuttanut ihmisten turvallisuuden tunteen. Poikkeusoloissa, joissa tulevaisuus on epävarma ja ennakoimaton, on nojattava entistä vahvemmin elämän peruspilareihin.

Mitä ne ovat ja mitä kullekin merkitsevät? Sarjan vieraita ovat muu muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, emerituspiispa Eero Huovinen, psykoterapetti Maaret Kallio ja alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Seuraava lähetys

Kymmenen teesiä selviytymisestä

tänään klo 12.10–13.00

Miten yhteisöllisyys syntyy ja kestää, kun nykyaika painottaa yksilöllisyyttä? Kymmenen teesiä selviytymisestä -sarjan seitsemännessä jaksossa pohditaan yhteisöllisyyden merkitystä ihmisten hyvinvoinnin ja keskinäisen avunannon edellytyksenä. Vieraana on Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula. Ohjelmaa isännöivät kirkkoherra Heikki Arikka ja työelämäprofessori Jarno Limnéll. Ohjelman on Ylelle tuottanut tuotantoyhtiö Lahna Pöytään.

Aiemmat lähetykset

Opimme ja opetamme. Vieraana pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

ke 1.7. klo 12.10–13.00

J.V. Snellman määritteli 1800-luvulla, että sivistys on pienen kansakunnan selviytymisen ehto. Mutta pysyykö sivistys mukana, kun nykyteknologia tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet oppimiseen? Entä miten koulu tukee kokonaisvaltaista sivistystä? Vieraana keskustelemassa on Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, isäntinä ovat kirkkoherra Heikki Arikka ja työelämäprofessori Jarno Limnéll. Ohjelman on Ylelle tuottanut tuotantoyhtiö Lahna Pöytään.

Turvallisuus kivijalkana. Vieraana alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

ke 24.6. klo 12.10–13.00

Yhteiskunnallinen ja yksilötason turvallisuus on olemisen ja selviytymisen perusta. Koronakriisin myötä yksilön perusoikeuksia on rajattu poikkeuksellisella tavalla, viime kädessä juuri turvallisuuden säilyttämiseksi. Mikä on turvallisuuden ja yksilönvapauden suhde? Entä mistä syntyy henkilökohtainen turvallisuus? Keskusteluvieraana on alivaltiosihteeri Päivi Nerg. Ohjelmaa isännöivät työelämäprofessori Jarno Limnéll ja kirkkoherra Heikki Arikka. Ohjelman on Ylelle tuottanut tuotantoyhtiö Lahna Pöytään.

Luonto on lähimmäinen. Vieraana ympäristöasiantuntija Sini Harkki.

ke 17.6. klo 12.10–13.00

Maapallo elää historiansa kuudetta sukupuuttoaaltoa, jota vauhdittaa ilmastonmuutos ja köyhtyvät ekosysteemit. Luonnon, ympäristön ja ilmaston haasteet ovat ihmislajin kohtalonkysymyksiä, koska ihminen on kaikessa toiminnassaan luonnosta riippuvainen, mutta myös osa sitä. Mitä koronakriisi on opettanut meille luontosuhteestamme? Onko meillä vielä toivoa? Aiheesta on keskustelemassa ympäristöasiantuntija, Greenpeace Nordenin entinen Suomen maajohtaja Sini Harkki. Ohjelmaa isännöivät Heikki Arikka ja Jarno Limnéll. Sarjan on Ylelle tuottanut Oy Lahna Pöytään.

Rakastan ja kiitän. Vieraana kirjailija Jari Tervo

ke 10.6. klo 12.10–13.00

Rakkaudesta ja kiitollisuudesta on keskustelemassa kirjailija Jari Tervo. Ilman rakkautta ei ole elämää, eikä elämä ole elämisen arvoista. Jari Tervo kertoo myös, miten rakkaus voi pelastaa ihmisen ja mikä on rakkauden hinta. Ohjelmaa isännöivät työelämäprofessori Jarno Limnéll ja kirkkoherra Heikki Arikka. Ohjelman on Ylelle tuottanut tuotantoyhtiö Lahna Pöytään.