Maailmanpolitiikan arkipäivää

Maailmanpolitiikan arkipäivää

Puoli vuotta pandemiaa - olemmeko valmiimpia uuteen kriisiin?

la 12.9. klo 12.05–12.30
Viimeisin

Ylen ulkomaantoimittajien, kirjeenvaihtajien ja avustajien tekemä ohjelma maailman uutistapahtumien taustoista. Se kertoo ihmisistä ja elämästä uutisvirran takana ja vie kuuntelijan matkalle toisenlaiseen todellisuuteen.

Aiemmat lähetykset

Puoli vuotta pandemiaa - olemmeko valmiimpia uuteen kriisiin?

la 12.9. klo 12.05–12.30

Puoli vuotta pandemiaa - olemme valmiimpia uuteen kriisiin?

Maailman terveysjärjestö WHO julisti uuden koronavirustaudin pandemiaksi puoli vuotta sitten. Ohjelmassa kuullaan miten viruksen lähtöpaikkana pidetty Kiina sekä pitkään Euroopan suurimpana viruspesäkkeenä ollut Italia ovat lähteneet toipumaan. Entä onko virus jo opettanut meitä varautumaan tuleviin kriiseihin? Ohjelman toimittavat Kirsi Crowley, Jenna Vehviläinen ja Sari Taussi. Äänitarkkailija on Mikko Majanen.

Tanska leimasi asuinalueita ghetoiksi ja ryhtyy ihmisten pakkosiirtoon

la 5.9. klo 12.05–12.30

Tanska puuttuu kovalla kädellä ongelmallisina pidettyjen lähiöiden elämään. Maassa on hyväksytty niin sanotut ghettolait, joiden perusteella asukkaita pakkosiirretään kodeistaan. Ruotsissa asuinalueiden eriytymistä estetään pehmeämmin keinoin. Ohjelmassa kysytään mikä on Suomen lähiö-strategia ja onko Tanskan malli leviämässä muuallekin. Ohjelman toimittavat Paula Tapiola, Kirsi Heikel ja Sari Taussi. Äänitarkkailija on Pasi Ilkka.

Kuva: Yle/Malin Palm

Yhdysvallat käy kohti vaaleja entistä jakaantuneempana

la 29.8. klo 12.10–12.35

Yhdysvallat valmistautuu marraskuun presidentinvaaleihin kaikin tavoin poikkeusoloissa. Koronapandemian lisäksi vaaleja varjostavat huolet äänestyksen sujumisesta. Samaan aikaan Yhdysvallat on entistä jakautuneempi, puhutaan jopa laajan väkivallan uhasta. Istuva presidentti on vihjannut, että hän ei hyväksy vaalien tulosta. Ohjelman toimittavat Mika Hentunen ja Sari Taussi. Äänitarkkailija on Marko Vierikko.

Kuva: YLE

Valko-Venäjän kansa nousi diktaattoria vastaan

la 22.8. klo 12.10–12.35

Euroopassa on seurattu tiiviisti historiallisiksi kuvattuja Valko-Venäjän mielenosoituksia. Mutta voiko kansannousu johtaa yksinvaltaisen presidentin syrjäyttämiseen? Mikä on Valko-Venäjää näyttävästi tukevan Liettuan rooli? Entä mitä tekee Venäjä? Ohjelman toimittavat Markus Kuokkanen ja Sari Taussi.

Äänitarkkailija: Marko Vierikko

Kuva: Tatiana Zenkovich / EPA