Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää taloustieteestä

to 21.1. klo 10.00–10.55
Viimeisin

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Aiemmat lähetykset

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää taloustieteestä

to 21.1. klo 10.00–10.55

Taloustieteen peruskurssi 54 minuutissa. Taloustieteen neljä tärkeintä termiä, nykytaloustieteen terminologiaa ja talousteorian taustoja. Taloustieteen saloihin johdattaa makrotaloustieteen professori Niku Määttänen. Toimittaja on Juho-Pekka Rantala.

Ekonomistiraati ruotii korona-ajan talouspolitiikkaa

to 14.1. klo 10.00–10.55

Ekonomistiraati kokoontuu jälleen analysoimaan ajankohtaisia talouskysymyksiä. Mitä jää taloushistoriaan oudosta vuodesta 2020? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat Janne Huovari Pellervosta, Ilkka Kiema Palkansaajista ja Markku Lehmus Etlasta.

Minna Parikan yrittäjän tie

to 7.1. klo 10.00–10.55

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka laittoi menestyvän yrityksensä säppiin. Miksi? Entä miten syntyi Minna Parikan kenkabrändi?

Mitä hyötyjä ja haittoja varallisuuseroista on talouskasvulle?

to 31.12.2020 klo 10.00–10.55

Motivoiko rikastuminen tekemään enemmän töitä? Rikkaimpaan puoliskoon pääsee jo kotitalous, jonka varat veloilla vähennettynä ovat noin 110 tuhatta euroa. Köyhempi puolisko kansasta omistaa kaikesta vain alle kymmenesosan. Tästä huolimatta julkisuudessa puhutaan paljon tuloeroista, mutta ei varallisuuseroista. Mikä merkitys varallisuuseroilla on taloudelle ja miten itse kukin meistä voisi rikastua? Vieraina ovat STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà ja EVA:n ekonomisti Sanna Kurronen. Toimittajana on Juha Virtanen.