Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Ruokavallankumous on tulossa

to 17.9. klo 10.00–10.55
Viimeisin

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Aiemmat lähetykset

Ruokavallankumous on tulossa

to 17.9. klo 10.00–10.55

Ruokaa tarvitaan vuosi vuodelta enemmän, mutta sitä ei voi kestävästi tuottaa lisää nykymenetelmin. Onko bioteknisestä ruoantuotannosta ratkaisuksi? Tästä keskustelevat toimittaja Juho-Pekka Rantalan kanssa biotekniikan tohtori ja ruokainnovaattori Lauri Reuter ja Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka.

Mitä Suomi tekee metsäteollisuudella tulevaisuudessa?

to 10.9. klo 10.00–10.55

Paperin kulutus vähenee. Kartonkia sen sijaan ostetaan ja tehdään entistä enemmän. Metsäteollisuus on hakenut ja hakee uusia mahdollisuuksia tehdä puukuiduista rahaa. Pelastavatko haavasidokset ja vaatteet metsäalan työpaikat? Mitä kaikkea puusta voi tehdä, ja tehdäänkö tuotteita tulevaisuudessa Suomessa? Toimittaja Juha Virtasen vieraina metsäekonomisti Matti Valonen Pellervon taloustutkimuksesta ja tutkimusprofessori Ali Harlin VTT:ltä.

Kun huono-osaisuus periytyy

to 3.9. klo 10.00–10.55

Suomessa tunnistetaan perheitä ja sukuja, jossa huono-osaisuus yhteiskunnassa siirtyy sukupolvelta toiselle. Miksi niin tapahtuu ja miten kehityksen suuntaa voi muuttaa? Juho-Pekka Rantalan vieraina aihetta tutkineet professori Juho Saari ja tutkija Niko Eskelinen.

Mikä on menestyneen sijoittajan salaisuus?

to 27.8. klo 10.00–10.55

Legendaarinen Warren Buffett täyttää 90 vuotta. Mikä on menestyneen sijoittajan salaisuus? Vieraana Buffettia vuosikaudet seurannut ja tutkinut suomalainen sijoittaja Antti Bergholm. Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.