Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Tuloerot Suomessa

eilen klo 10.00–10.55
Viimeisin

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Aiemmat lähetykset

Tuloerot Suomessa

eilen klo 10.00–10.55

Toisin kuin usein on väitetty, tuloerot ovat kasvaneet Suomessa myös 2000-luvulla. Miksi? Tarvitaanko tuloerojen kasvua, jotta talous kasvaa?

Vieraana tuloeroja pitkään tutkinut ja aiheesta kirjan julkaissut professori Matti Tuomala Tampereen yliopistosta. Toimittaja on Juho-Pekka Rantala.

Katri Kulmunin erilainen kevät

to 14.5. klo 10.00–10.55

Mikä maksaa? -ohjelman hieman myöhästyneessä työhöntulohaastattelussa valtionvarainministeri Katri Kulmuni. Millaista on kulmunilainen talouspolitiikkaa? Koronakriisi jatkuu - millaiseen uuteen normaaliin se johtaa taloudessa?

90-luvun laman opetukset

to 7.5. klo 10.00–10.55

Suomi joutui historiallisen syvään lamaan kolme vuosikymmentä sitten. Työttömyys nousi jopa puoleen miljoonaan, pankkituki imi valtion varoja, sosiaaliturvaa leikattiin. Miksi lamaan jouduttiin ja mitä se opetti? Onko opeista apua koronakriisin taloudellisessa nujertamisessa? Juho-Pekka Rantalan vieraana dosentti ja valtiotieteiden tohtori Jaakko Kiander.

Liikkuminen ei ole rahasta kiinni

to 30.4. klo 10.00–10.55

Liikkuminen säästää terveysmenoja, mutta maksaa. Silti halvallakin voi liikkua, sanoo liikuntasosiologi Arto Tiihonen. Hänen mukaansa liikkumisen kalleus on monille vain tekosyy olla liikkumatta.