Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Tammikuun kihlaus 80 vuotta

to 23.1. klo 10.00–10.55
Viimeisin

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Aiemmat lähetykset

Tammikuun kihlaus 80 vuotta

to 23.1. klo 10.00–10.55

80 vuotta sitten talvisodan aikana 23.1. 1940 Suomen työnantajain keskusliiton antoi julistuksen, jossa se tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä. Tämä työnantajien ja ammattiyhdistyliikkeen neuvottelema sopimus sai lempiminen "Tammikuun kihlaus". MIkä maksaa? -ohjelmassa puhutaan tänään Tammikuun kihlauksen taustoista ja merkityksestä suomalaiselle työmarkkinapolitiikalle. Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat tohtori Maiju Wuokko ja yrityshistorian professori Niklas Jensen-Eriksen.

Talouden näkymät

to 16.1. klo 10.00–10.55

Mikä maksaa? –ohjelman tuttu ekonomistiraati kokoontuu jälleen. Millainen talousvuosi ja vuosikymmen jäi taakse – entä miltä näyttää tulevaisuus? Puhetta myös työmarkkinatilanteesta. Studiossa ennustepäällikkö Janne Huovari Pellervosta, ennustepäällikkö Ilkka Kiema Palkansaajista ja toimitusjohtaja Aki Kangasharju Etlasta. Toimittajana Juho-Pekka Rantala

Sähkön hinnan ihmeellinen maailma

to 9.1. klo 10.00–10.55

Vuoden 2011 kovat myrskyt ja laajat sähkökatkokset pelästyttivät ja säädettiin laki, jonka mukaan vuoden 2028 loppuun mennessä sähkökatkos saa olla korkeintaan 36 tuntia ja asemakaava-alueilla vain 6 tuntia. Tarkoitus on kaivaa 60% koko maan jakeluverkosta maan alle myrskyitä turvaan ja tämä maksaa. Jakeluhinnat ovat kasvaneet ja kasvavat. Onko myrskyvarmuudesta tullut monopoliyhtiöille kätevä rahastusautomaatti? Tehdäänkö nyt liiankin varmaa sähköverkkoa, koska siirtohintoja voi sen varjolla nostaa reilusti? Haastateltavina ovat Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen ja Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä. Toimittajana on Juha Virtanen.