Monet ovat minulta kysyneet

Monet ovat minulta kysyneet

Miksi suomalaisia pikkukaupunkeja on olemassa

la 8.5. klo 11.35–11.55
Viimeisin

Sarjan kolmannella kaudella taidegalleristi Veikko Halmetoja vastaa kysymykseen siitä, millaisia ovat suomalaiset kaupungit. Vastauksia on useita, mutta tiivistetysti voi sanoa, että suomalaiset kaupungit ovat kaukana olevia pieniä kesäkaupunkeja.

Halmetoja käy läpi kaupunkien historiaa, matkailunähtävyyksiä, kulttuurikohteita ja palveluita. Pienet huomiot avaavat eri puolilla Suomea sijaitsevien paikkojen luonnetta ja kokonaisuutta rytmittävät arkistonauhat, joissa palataan kaupunkien merkkihetkiin ja haastatellaan asukkaita vuosien varrelta. Useamman kaupungin kohdalla muistellaan Suomen sotaa ja kuljetaan J.L. Runebergin jalanjäljissä.

Sarjassa käsiteltävät kaupungit ovat Alavus, Forssa, Hanko, Iisalmi, Kauniainen, Mikkeli, Orimattila, Orivesi, Pietarsaari, Salo ja Ähtäri ja yksi kunta on Enontekiö.

Muistathan myös Veikon vinkit syyllistämättömään matkailuun sarjan ensimmäisellä kaudella (jaksot 1-4) ja vinkit keskiluokkaiseen elämään (jaksot 5-8)!

Arkistotoimittajat: Tuuli Raento ja Tuulia Nieminen Äänisuunnittelija: Tuomas Vauhkonen Ohjaaja: Soila Valkama Tuottaja: Pertti Ylikojola

Yle Radio 1 tiistaisin klo 17.10.

Aiemmat lähetykset

Miksi suomalaisia pikkukaupunkeja on olemassa

la 8.5. klo 11.35–11.55

Miksi Orimattila, Kauniainen ja Salo ovat kaupunkeja. Samalla etsitään pubia, maistellaan talkkunaa ja käydään markkinoilla.

Missä päin Suomea kannattaa mökkeillä

la 1.5. klo 11.35–11.55

Käydään läpi Enontekiön, Hangon ja Oriveden mökkimaastot. Samalla vieraillaan Haltin häissä, purjehditaan merellä ja pohditaan, miksi Orivesi on kaupunki.

Mihin Suomessa kannattaa matkustaa lomalle

la 24.4. klo 11.35–11.55

Miksi Mikkeli, Ähtäri ja Forssa ovat erinomaisia lomakohteita. Samalla muistellaan Minimaan ja Mini-Suomen menestysvuosia ja seurataan Pilvenmäen raviradan kehitystä.

Mihin Suomessa kannattaa muuttaa

la 17.4. klo 11.35–11.55

Iisalmen, Pietarsaaren ja Alavuden parhaat puolet. Samalla sukelletaan Suomen sodan taistelupaikoille ja opitaan, miten muurinpohjaletut syntyvät.