Musiikin voima

Musiikin voima

Taru Valjakka - menestysten ja menetysten vuodet

to 17.9. klo 14.00–14.44
Viimeisin

Radiosarjassa Musiikin voima tavataan merkittäviä suomalaisia muusikoita. Toimittajana on Timo Asikainen ja äänisuunnittelusta vastaa Pentti Männikkö. Tuottajana on Katri Henriksson.

Seuraava lähetys

Musiikin voima

tänään klo 14.00–14.45

Musiikin voima -ohjelmassa toimittaja Timo Asikaisen vieraana on muusikko Olli Mustonen. Työryhmään kuuluvat ohjaaja Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. (Uusinta vuodelta 2017)

Ohjelmassa kuullaan katkelmia seuraavista teoksista:

Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4 G-duuri (Olli Mustonen ja Tapiola Sinfonietta). Olli Mustonen: Pianokvintetto (2015) (Olli Mustonen, piano, Christian Tetzlaff, viulu, Florian Donderer, viulu, Hartmut Rohde, alttoviulu, ja Gustav Rivinius, sello.) Olli Mustonen: Kaksi meditaatiota (Olli Mustonen, piano).

Aiemmat lähetykset

Taru Valjakka - menestysten ja menetysten vuodet

to 17.9. klo 14.00–14.44

Oopperalaulaja Taru Valjakka on kohdannut pitkän uransa aikana monia menestyksen hetkiä. Aviomiehen muistisairaus varjosti pariskunnan viimeisiä yhteisiä vuosia. "Itkin ääneni rikki", kertoo Valjakka Musiikin voiman haastattelussa. Nyt hän on kuitenkin onnellinen rikkaasta ja monipuolisesta elämästään. Toimittaja on Timo Asikainen. Ohjelma on uusinta vuodelta 2016.

Ohjelman musiikit:

Einojuhani Rautavaara: 'Shall I compare thee to a summer's day' ja 'That time of year thou mayst in me behold' laulusarjasta Three sonnets of Shakespeare (Taru Valjakka, sopraano, ja Jari Salmela, piano) (Yleisradion äänite vuodelta 1982).

Wolfgang Amadeus Mozart: Paminan aaria oopperasta Taikahuilu (Taru Valjakka, sopraano, ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1973).

Jean Sibelius: Luonnotar op. 70. (Taru Valjakka, sopraano, ja Bournemouthin sinfoniaorkesteri, joht. Paavo Berglund) (Äänite vuodelta 1976).

Joonas Kokkonen: 'Täydellisyyden maassa' sarjasta Lintujen tuonela (Taru Valjakka, sopraano, ja Radion sinfoniaorkesteri, joht. Okko Kamu) (Yleisradion äänite vuodelta 1972).

Aulis Sallinen: Loppukohtaus oopperasta Ratsumies (Taru Valjakka, sopraano, sekä Savonlinnan oopperakuoro ja Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1975).

Anna-Mari Kähärä - luomisen riemua ja perhosen lentoa

to 10.9. klo 14.00–14.42

Kun Anna-Mari Kähärä lähti lakkiaisyön jälkeen junalla Helsinkiin, oli elämäntehtävä selvillä. Siitä lähtien hän on säveltänyt, sovittanut, tuottanut, sekä laulanut ja soittanut lukuisissa eri yhtyeissä. Suurin onni on säveltää laulu, jossa runoilijan ääni puhuu. Toimittajana Timo Asikainen. Ohjelma on vuodelta 2016.

Ohjelmassa soivat seuraavat Anna-Mari Kähärän sävellykset:

Aurinkolaulu (san. Mika Waltari), esit. lauluyhtye Rajaton.

Love is love (san. Edward Dyer, sov. Kirmo Lintinen), esit. lauluyhtye How Many Sisters.

Minun veljeni (san. Anna-Leena Härkönen), esit. Pirjo Aittomäki ja yhtye.

Don´t stand at my grave and weep (san. Mary Elizabeth Frye), esit. Anna-Mari Kähärä Orchestra.

Vieraana pelimanni ja pedagogi Mauno Järvelä

to 3.9. klo 14.00–14.43

Musiikin voima on ohjelmasarja, jossa Timo Asikainen tapaa merkittäviä suomalaisia muusikoita. Vieraana on kaustislainen pelimanni ja pedagogi Mauno Järvelä. Ohjelman ohjaaja on Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Ohjelmassa soi kaustislainen pelimannimusiikki sekä katkelma Johann Sebastian Bachin sooloviulupartitasta d-molli ja Ludwig van Beethovenin jousikvartetosta nro 10.

Ohjelma on uusinta vuodelta 2017.