Sydänjuurilla

Sydänjuurilla

Pelimannivirsistä laulavaan unioniin - uusien kansanmusiikkilevyjen kirjo on valtava

ma 18.5. klo 21.00–22.00
Viimeisin

Sydänjuurilla versoo Suomen ja lähialueiden perinnemusiikin muhkeasta mullasta. Vahvoista juurista kasvavat nykykansanmusiikin monipuoliset oksat, lehvät ja kukinnot, joita maailmanmusiikin tuuletkin toisinaan keinuttavat. Perinne ja nykyhetki kohtaavat niin musiikissa kuin Amanda Kauranteen haastatteluissa tradin taitajien kanssa. Tervetuloa juurille, Sydänjuurille!

Aiemmat lähetykset

Pelimannivirsistä laulavaan unioniin - uusien kansanmusiikkilevyjen kirjo on valtava

ma 18.5. klo 21.00–22.00

Kansanmusiikin uudet levyt tarjoavat monipuolisia näkökulmia perinteeseen. Toimittajana Amanda Kauranne.

Psalttamus: Virsi 972 Hiljaisessa siimeksessä, virsi 571 Jo joutui armas aika, psalm 535 Den blomstertid nu kommer ja Varvikko Paleface & Laulava unioni: Maailman proletaarit nouskaa ja Hoopon laulu Trad. Attack! : Tehke ruumi! Timo Alakotila. Panu Savolainen, Elias Frigård ja Hannu Kella: Elias Tallarin polska ja Yarra River Bragr: Polska efter Gelotte ja Hommage til en spelman Arja Kastinen ja Peter Phippen: Sun-Bird ja Risen from Stone Susanne lundeng: Så skjedde det igjen ja Ser du dae tebake

Naapurirakkautta

ma 11.5. klo 21.00–22.00

Eteläisestä naapuristamme Virosta tulee kiehtovaa kansanmusiikkia, joka kiinnostaa myös ympäri maailmaa. Haastattelussa kansanmuusikot Cätlin Mägi ja Mari Kalkun. Luvassa myös kappaleita Latviasta ja Liettuasta. Toimittajana Amanda Kauranne.

Ohjelmassa kuultavat kappaleet: Curly Strings: Aastapäev Cätlin Mägi: Koka nokast ja Hänna-Liisu Tants Peeter Vekmann: Polka 2 Trad.Attack! : Pass-pass Leana & Hartwin: Öökull Tautumeitas: Dai citas Obelija: Ne bel kokia ash mergelè Merope: Rototo Mari Kalkun & Runorun: Sadulmoi Mari Kalkun: Keelega-meelega ja Linda, linda!

Kevättä rinnassa ja kansanmusiikissa!

ma 4.5. klo 21.00–22.00

Kukat alkavat kukkia, linnut laulaa ja aurinko paistaa yhä kirkkaammin, kun kevät herää luonnossa. Millaista kansanmusiikkia aiheesta on kirvonnut? Toimittajana Amanda Kauranne.

Ohjelmassa kuultavat kappaleet:

Tellu Turkka: Kevät Enkel: Tipitii Halbrytarna: Titityyjenkka Frigg: Early bird Hilja Grönfors ja Latšo Džinta: Toi ruusun tuoksun kevään tuuli Eeli Kivinen eli Vimpelin Väinämöinen: Suvinen ystävä ja Laulujeni aiheet Heikki Lahti ystävineen: Vuoden kierto: Kevätvalssi, Kesäaamu, Syysillan tunnelma ja Hankitähtiä Okra Playground: Kevät Vidar Skrede Dynamo Band: Spring Monkey Freija: Lemmen käki Juurakko: Ennuskauppias V. Käki Teppo Repo: Terveisiä Suomesta, Käen kukunta ja Kevättunnelma Antti Paalanen: Hede ja emi Gjallarhorn: Suvetar