Ykkösaamu

Ykkösaamu

Suomen rataverkon tulevaisuus

tänään klo 8.10–9.00
Viimeisin

Ajankohtaista politiikkaa ja taloutta Suomessa ja maailmalla. Eturivin haastateltavat ja terävimmät kysymykset.

Twitterissä: #ykkösaamu

Seuraava lähetys

Ykkösaamu

huomenna klo 8.10–9.00

Aiemmat lähetykset

Suomen rataverkon tulevaisuus

tänään klo 8.10–9.00

Millaisia muutoksia raideliikenteessä on luvassa? Keskustelemassa VR:n vt. toimitusjohtaja Topi Simola ja verkko-osaston osastopäällikkö Sabina Lindström Liikenne ja viestintäministeriöstä sekä toimialajohtaja Esa Sirkiä Väylävirastosta. 

Tarkkaavaisuutta liikenteessä. Koulujen alkaessa pysähtyminen suojatiellä on tärkeää. Haastateltavana Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen. 

Millaisissa tunnelmissa starttaa kouluvuosi? Haastateltavana opetusministeri Li Andersson (vas.). 

Israelin ja Gazan väliset yhteenotot jälleen väkivaltaisia. Kuinka maailman tilanne heijastuu Israelin ja palestiinalaisalueiden väleihin? Haastateltavana Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta.  

Juontajana Atte Uusinoka. Toimittajina Jukka Vanninen, Seppo Kivimäki. Tuottajana Marija Skara. 

Kuinka Suomi selvittää energiasolmun?

eilen klo 8.10–9.00

Suomen selviytymiskeinot energiakriisissä. Vieraana elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Kreikassakin valmistaudutaan energiansäästötalkoisiin. Ateenasta raportoi Sara Saure.

Keniassa käydään supervaaleja. Nairobista raportoi Afrikan kirjeenvaihtaja Pasi Toivonen.

Venäjän hyökkäyssodassa odotellaan Ukrainan vastahyökkäystä. Vieraina sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulusta ja kenraalimajuri evp Pekka Toveri.

Syrjimättömyys kouluissa nyt vaatimus, mutta miten se toteutuu käytännössä? Yhteys Kajaaniin, jossa koulutyö juuri alkamassa. 

Juontaja Seija Vaaherkumpu, toimittajat Jukka Vanninen ja Mikko Haapanen. Tuottaja Hanna Juuti.

Löytyykö päivystysten ruuhkiin ratkaisuja?

ma 8.8. klo 8.10–9.00

Ukrainasta tuoreimpia tietoja kertoo toimittaja Maxim Fedorov. 

Päivytykset ruuhkautuneet ympäri maata. Millaisia ratkaisuja päivysten ongelmiin voisi olla. Keskustelemassa asiakas- ja potilasturvallisuuden professori Hanna Kuusisto Itä-Suomen yliopistosta, toimialuejohtaja, ylilääkäri Sirpa Rainesalo TAYSista, ylilääkäri Juha Peltonen TYKSin päivystyspalveluista sekä Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. 

Kuinka voi asuntokauppa? Nollakorkojen aika on ohi ja asuntomarkkinat hiipuvat. Keskustelemassa S-pankin päästrategi Lippo Suominen sekä Hypon ekonomisti, kiinteistöanalyytikko Juho Keskinen. 

Sähkönkulutusta tarkkaillaan. Mihin omassa sähkönkulutuksessa kannattaa kiinnittää huomiota? Haasteltevana sähköyhtiö Helenin digitaalisten ratkaisujen johtaja Tuomas Teuri.

Juontajana Marjo Näkki. Toimittajina Elina Sonkajärvi, Seppo Kivimäki, Satu Heikkilä. Tuottajana Marija Skara. 

Ensi vuoden budjetin päälinjat ruodinnassa

pe 5.8. klo 8.10–9.00

Miten kurjistuvan taloustilanteen ja ensi vuoden budjetin poiminnat näkee työelämäprofessori Vesa Vihriälä?

Odotukset tänään julkaistavalle valtiovarainministeriön budjettiehdotukselle ja huomioita jo tiedossa olevista linjauksista. Vieraina pääekonomisti Ilkka Kaukoranta, SAK ja ekonomisti Petri Malinen, Suomen Yrittäjät. 

Putin ja Erdogan tapaavat jälleen, tällä kertaa Sotshissa. Mitkä ovat maiden suhteet ja millaisena Naton jäsenenä Turkki nyt nähdään? Vieraina johtava tutkija Sinikukka Saari Ulkopoliittisesta instituutista ja ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen.

Kiinan sotaharjoitukset Taiwanissa jatkuvat, studiossa Aasian kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Juontaja Seija Vaaherkumpu, toimittajat Tommy Fränti, Elina Sonkajärvi ja Seppo Kivimäki. Tuottaja Hanna Juuti.

Yhdysvaltain merkitys Suomen Nato-prosessissa

to 4.8. klo 8.10–9.00

Yhdysvaltain senaatin käsittelyssä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys. Juri von Bonsdorff raportoi. 

Miksi Yhdysvaltain hyväksyntä on niin merkityksellinen? Nato-ratifioinnista ja Yhdysvaltain Nato-näkemyksistä keskustelemassa valtiotieteen tohtori Iro Särkkä Helsingin yliopistosta sekä tutkija Maria Lindén Ulkopoliittisesta instituutista. Ruotsin näkemyksiä Nato-jäsenyyden edistymisestä avaa Ruotsin radion toimittaja Soili Huokuna. 

Millaisia lupauksia puolueilta on odotettavissa, kun taantuma uhkaa, edessä ovat budjettineuvotelut ja keväässä siintävät vaalit? Keskustelemassa yliopistotutkija Jenni Karimäki Helsingin yliopistosta sekä tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimus oy:sta. 

Virolaisia lehtiä on lukenut toimittaja Rain Kooli. 

Juontajana Marjo Näkki. Toimittajina Seppo Kivimäki ja Janette Leino. Tuottajana Marija Skara. 

Mistä ratkaisuja maailman ruokapulaan?

ke 3.8. klo 8.10–9.00

Valtion budjettivalmistelulle kovat odotukset Itä-Suomessa. Puhelimessa Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen.

Espanjassa nipistetään energiasta ja kärvistellään inflaation kourissa. Maija Salmi raportoi. 

Taiwanin tilanne hiertää Yhdysvaltain ja Kiinan välejä. Vieraina tutkimusprof. Mikael Mattlin, Ulkopoliittinen instituutti ja väitöskirjatutkija Jani Kokko, Jyväskylän yliopisto. 

Ratifioiko Ranska Suomen Nato-jäsenyyden? Jari Mäkinen raportoi.

Ukrainan viljakuljetusten tilanne, Maxim Fedorov raportoi Kiovasta. 

Ilmastonmuutos, sota ja ruokakriisi. Vieraana Maailman Ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalas.

Juontaja Seija Vaaherkumpu, toimittajat Janette Leino ja Anna Nevalainen. Tuottaja Hanna Juuti.

Vaikuttaako taantuman uhka valtion budjettiin?

ti 2.8. klo 8.10–9.00

Poliitikot laativat tällä viikolla raameja ensi vuoden valtionbudjetille - miten Suomen valtio valmistautuu vastaamaan maailmanlaajuisesti hankalan taloustilanteen asettamiin haasteisiin? Keskustelemassa EVAn johtaja Emilia Kullas sekä STTK:n pääekomisti Patrizio Lainà.

Viro kärsii opettajapulasta. Rain Kooli raportoi.

Suomalaisten peloista ja haaveista ovat keskustelemassa kaupunkiteologian professori Henrietta Grönlund Helsingin yliopistosta sekä aikuisten mielenterveyskokonaisuuden johtaja ja asiantuntijalääkäri Meri Larivaara Mieli ry:stä.

Miksi Kosovon ja Serbian rajalla on levottomuuksia? Haastateltavana valtio-opin yliopistolehtori Heino Nyyssönen. Juontajana Marjo Näkki. Toimittajina Janette Leino, Anna Nevalainen ja Satu Heikkilä. Tuottajana Marija Skara.

Tepsiikö perhevapaauudistus toivotulla tavalla?

ma 1.8. klo 8.10–9.00

Ukrainan vastahyökkäyksen tilanne. Vieraana sotilasprofessori, everstiluutnantti Marko Palokangas, Maanpuolustuskorkeakoulu, 

Venäjän hyökkäyssodan ja pakotteiden tuomat haasteet eurooppapolitiikalle. Vieraina europarlamentaarikot Ville Niinistö (vihr), Elsi Katainen (kesk) ja Sirpa Pietikäinen (kok).

Perhevapaauudistus astuu voimaan. Mitkä ovat sen odotukset? Studiossa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas). 

Savonlinnan Oopperajuhlien saldo koronatauon jälkeen. Puhelimessa taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, Savonlinnan Oopperajuhlat.  

Juontaja Seija Vaaherkumpu. Toimittajat Mira Stenström ja Mikko Pienipaavola. Tuottaja Hanna Juuti. 

Kuinka taantuma taklataan?

pe 29.7. klo 8.10–9.00

Kuinka taantumassa tuetaan? Vieraina Etlantutkija Ville Kaitila sekä Työn ja talouden tutkimus Laboren toimitusjohtaja Mika Maliranta.

Pohjois-Irlanti jakaa EU-rajan Irlannin kanssa. Millaisissa tunnelmissa Pohjois-Irlanti odottaa Britannian uutta pääministeriä. Erja Tuomaala raportoi. 

Milloin Yhdysvaltojen kongressi ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet? Toimittaja Juri von Bonsdorf raportoi Washingtonista.  Missä vaiheessa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on? Vieraina valtiotieteiden tohtori Iro Särkkä Helsingin yliopistosta sekä johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista. 

Maxim Fedorov raportoi Ukrainasta. 

Juontajana Atte Uusinoka. Toimittajina Seija Vaaherkumpi ja Mikko Pienipaavola. Tuottajana Marija Skara. 

Itärajan maakunnissa ollaan uuden edessä

to 28.7. klo 8.10–9.00

Yhdysvaltain keskuspankin tuoreen korkopäätöksen vaikutukset. Puhelimessa pääanalyytikko Jan von Gerich, Nordea.

Tanskassa korkea inflaatio on johtanut jopa hintakattojen asettamiseen. Kööpenhaminasta raportoi Karoliina Kantola.

Lähialueyhteistyö Venäjän kanssa muuttui, mitkä ovat sen vaikutukset rajamaakunnissa? Studiossa Venäjän yksikön päällikkö Niklas Lindqvist ulkoministeriöstä. Puhelimessa Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen. 

Keitä ovat kurdit ja miksi he ovat nyt maailmanpolitiikan polttopisteessä? Studiossa maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen, HY ja asiamies Anu Leinonen Suomen Lähi-idän instituutin säätiöstä. 

Ulkomaanlehtikatsaus Kreikasta, toimittajana Sara Saure. 

Juontaja Mira Stenström, toimittajat Elina Sonkajärvi ja Seppo Kivimäki. Tuottaja Hanna Juuti. 

Turistiviisumien myöntäminen venäläisille - kyllä vai ei?

ke 27.7. klo 8.10–9.00

Baltian maat eivät myönnä enää turistiviisumeita venäläisille. Virosta raportoi Rain Kooli. 

Suomi myöntää edelleen turistiviisumeita venäläisille matkailijoille, mutta poliittinen harkinta asian muuttamisesta on käynnissä. Haastateltavana on konsulipäällikkö Jussi Tanner Ulkoministeriöstä sekä vanhempi tutkija Saila Heinikoski Ulkopoliittisesta instituutista. 

Suomessa koronaepidemia on saanut lisää voimaa. Virustaudeista on keskustelemassa zoonoosivirologien professori Olli Vapalahti Helsingin yliopistosta. 

Valvottuja huumeiden käyttöhuoneita vaativa kansalaisaloite keräsi riittävästi kannastusta, aloite etenee eduskuntaan. Kuinka valvotut nk. pistotilat voisivat toimia. Haastateltavana Irti huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka. 

Juontajana Seija Vaaherkumpu. Toimittajina Elina Sonkajärvi, Satu Heikkilä ja Seppo Kivimäki. Tuottajana Marija Skara. 

Viljakriisi kiihdytti taisteluja Ukrainassa

ti 26.7. klo 8.10–9.00

Ukrainasta raportoi Maxim Fedorov.   Viljakuljetukset ja Ukrainan sodan tilanne. Vieraina dosentti Ilmari Käihkö, Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulu ja Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg.

EU:n energiaministerit koolle, studiossa EU-erikoistoimittaja Janne Toivonen. 

Olisiko vetytaloudesta energiakriisin pelastajaksi? Vieraina johtava ilmastoasiantuntija Janne Peljo, EK ja energiatehokkuuden professori Jero Ahola LUT-yliopisto. 

Britannian pääministeriehdokkaat ensimmäisessä tv-väittelyssä. Lontoosta raportoi Auli Valpola. 

Juontaja Mira Stenström, toimittaja Satu Heikkilä, tuottaja Hanna Juuti. 

Millainen lasku Uniper-sotkusta lankesi?

ma 25.7. klo 8.10–9.00

Kuinka Uniper-kauppa otettiin vastaan Saksassa, Anna Karismon raportti Uniperin päämajakaupungista Düsseldorfista.

Millainen lasku Uniper-sotkusta lankesi? Keskustelemassa poliitikkoraati kansanedustajat Lulu Ranne (ps.), Hannu Hoskonen (kesk.) ja  Janne Sankelo (kok.).

Kiinan kanssa kaupoilla. EU on neuvotellut kauppasopimuksista Kiinan kanssa, millaisia sopimuksia suurvallan kanssa on tehty. Keskustelemassa Nordean ekonomisti Tuuli Koivu sekä tutkimusjohtaja Mikael Wigell Ulkopoliittisesta instituutista. 

Asumisen hinta nousee - karkaavatko kotiunelmat? Asumisesta keskustelemassa Arkkitehtitoimistojen liiton toiminnanjohtaja Kalle Euro sekä Rakennusteollisuuden johtaja Anu Kärkkäinen. 

Juontajana Atte Uusinoka. Toimittajina Mira Stenström ja Seppo Kivimäki. Tuottajana Marija Skara.

Missä kunnossa ovat Euroopan ydinvoimalat?

pe 22.7. klo 8.10–9.00

Uniperista ollaan pääsemässä sopimukseen. Mitä tiedämme nyt. Pääekonomisti Mauri Kotamäki, Finnvera ja professori Peter Lund, Aalto-yliopisto.

Italian hallituksen kohtalo ja merkitys EU:lle - sekä myös Suomelle. Tietokirjailija Anton Monti.

Ydinvoimalat puhuttavat Euroopassa. Sodan keskellä olevien Ukrainan voimaloiden tilanteesta toimittaja Maxim Fedorov. Ranskan vanhat voimalat ovat korjaustarpeessa. Voisiko Saksa palata ydinvoimaan? Entä Suomen voimaloiden tilanne, Loviisa ja Olkiluoto 3? Onko tulevaisuus pienten vai suurten yksiköiden? Studiossa apulaisjohtaja Tomi Routamo, Stuk.

Juontajana Marja Ala-Kokko, toimittajina Mira Stenström ja Seppo Kivimäki. Tuottaja Tarja Oinonen.

Energiamarkkinat sodan varjossa.

to 21.7. klo 8.10–9.00

Kongressin kuulemiset. Mihin päädyttiin loppiaisen tapahtumia käsittelevissä kuulemissa. Toimittaja Juri von Bonsdorf raportoi. 

Energiatalous sodan varjossa. Ovatko komission ehdotukset energiakriisin torjumisessa toimivia? Energia-alan muutoksista keskustelemassa toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuudesta sekä energiatekniikan professori Esa Vakkilainen LUT yliopistosta. 

Inflaatio ja energia ovat aiheina myös Espanjan ja Portugalian lehdissä, Maija Salmi toimittaa. 

Mitä omistajaohjaaja voi kriisitilanteessa tehdä? Haastateltavana rahoituksen professori Timo Rothovius Vaasan yliopistosta

Itämeren tila. Ilmastonmuutos lämmittää Eurooppaa, kuinka voi Itämeri. Haastateltavana Syken erikoistutkija, Itämeri-paneelin puheenjohtaja Seppo Knuuttila sekä luonnonsuojelupäällikkö Anu Riihimäki Metsähallituksesta. 

Juontajana Marja Ala-Kokko. Toimittajina Atte Uusinoka ja Satu Heikkilä. Tuottajana Marija Skara.

Pystyykö Suomi pitämään puolensa Uniper-neuvotteluissa?

ke 20.7. klo 8.10–9.00

Eurooppaa piinaava helle. Ranskasta Jari Mäkinen, Espanjasta Maija Salmi ja Englannista Auli Valpola. Studiossa Ilmatieteen laitokselta tutkimusprofessori Hannele Korhonen.

Poliitikot huolissaan Uniperista ja Fortumista. Pystyykö Suomi pitämään puolensa neuvotteluissa Saksan kanssa? Kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen, kok., Matias Mäkynen, sd. ja Mari Holopainen, vihr.

Miten 70 vuoden takaiset Helsingin olympialaiset muuttivat katukuvaa? Arkkitehtuurimuseosta tutkimuspäällikkö Petteri Kummala.

Juontajana Mira Stenström, toimittajina Mikko Pienipaavola ja Atte Uusinoka. Tuottaja Tarja Oinonen.

Ukrainassa jatkuu kulutussota.

ti 19.7. klo 8.10–9.00

Ukrainassa jatkuu kulutussota. Haastateltavina sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulusta sekä tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg Helsingin yliopistosta. 

Mielenterveyspalvelut puhuttavat Tanskassa. Karoliina Kantola raportoi. 

Ilmailualan muutos. Onko kaaosta vain lentokentillä vai muuttuuko ilmailuala pysyvämmin. Haastateltavana Heini Noronen-Juhola sekä Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

EU aikoo kieltää kullan tuonnin Venäjältä. Mikä on kullan merkitys nykymaailmassa? Haastateltavina tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen Suomen pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksesta Bofitista sekä Jalonom Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Korkiakoski.

Juontajana Marja Ala-Kokko, toimittajat Atte Uusinoka ja Mikko Pienpaavola, tuottajana Marija Skara. 

Minne työntekijät katosivat Suomesta?

ma 18.7. klo 8.10–9.00

Synkät pilvet Euroopan ja Suomen talouden yllä. Onnistuuko Venäjä pelissään ja lietsommeko itsemme lamaan? Keskustelemassa toimitusjohtaja Risto Murto, Varma ja Timo iettinen, akatemiatutkija, Eurooppa-tutkimuksen keskus, HY.

Ukraina: Venäjä ampuu risteilyohjuksia asuintaloihin. Mistä on kyse? Toimittaja Maxim Fedorov, Kiova.

Sri Lankan kaaos. Onko tilanteessa näkyvissä ulospääsyä? Yritysjohtamisen konsultti Rajkumar Sabanadesan.

Minne työntekijät katosivat? Lähes joka alalla valitetaan pulaa työntekijöistä. Onko TE-toimistojen aika ohi? Pohjoismaisen työnhakumallin alku. Keskustelemassa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, TEM. Virolaisten työntekijöiden tilanteesta ja työllisyyspalveluista johtaja Aide Tonts, Enterprise Estonia (Viron kaupallinen edustusto Suomessa).

Juontajana Mira Stenström, toimittajina Angela Nurmi ja Satu Heikkilä. Tuottaja Tarja Oinonen.

Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin lisärokottamisen tarpeesta

pe 15.7. klo 8.10–9.00

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen Saksan-matkan tulos. Arvioimassa taloustoimittaja Anna Karismo, Berliini.

Tulevan talven energiansäästökeinot puhuttavat jo nyt. Pekka Salomaa, johtaja, energiamarkkinat, Energiateollisuus ja asiantuntija Päivi Suur-Uski, Motiva.

Mitä itärajalla tapahtuu, kun Venäjä luopuu korona-ajan matkustusrajoituksista? Toimittaja Kalle Schönberg, Nuijamaan raja-asema.

Venäjän rajoitusten poistuminen ja elinkeinoelämän odotukset. Mika Peltonen, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan kauppakamari.

Koronarokotukset. Kysymme rokotusasiantuntijoilta, mitä Suomessa tehdään lisärokottamisen kanssa. Vastaamassa Mika Rämet, Rokotetutkimuskeskus Finvac Oy, lääketieteellinen johtaja ja Hanna Nohynek, THL, ylilääkäri.

Juontajana Aki Laine, toimittajina Angela Nurmi, Seppo Kivimäki ja Tarja Oinonen. Tuottaja Marija Skara.

Ostovoiman kutistuminen on uusi ilmiö nykysuomalaisille

to 14.7. klo 8.10–9.00

Omistusohjausministeri Tytti Tuppurainen lentää Saksaan Uniper-neuvotteluihin. Pääministeri Sanna Marin otti yhteyttä liittokansleri Olaf Scholziin. Mutta mitä Saksassa ajatellaan Uniperista ja energiakriisistä? Saksalais-suomalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jan Feller.

USA:n presidentti Joe Biden Lähi-itään. Asialistalla Israel ja palestiinalaiset mutta myös saudit ja öljy. Toimittaja Juri von Bonsdorff, Washington ja tutkija Timo Stewart, Ulkopoliittinen instituutti.

Uusimmat inflaatioluvut. Palkkojen ostovoiman kutistuminen on uusi ilmiö nykysuomalaiselle. Keskustelemassa Patrizio Lainà, pääekonomisti, STTK ja Markku Lehmus, ennustepäällikkö, ETLA.

Ulkomaanlehtikatsaus Kööpenhaminasta. Toimittajana Karoliina Kantola.

Juontajana Mira Stenström, toimittajina Seppo Kivimäki, Tarja Oinonen ja Elina Sonkajärvi. Tuottaja Marija Skara.

Miten sota näkyy Patriassa ja aseteollisuudessa?

ke 13.7. klo 8.10–9.00

Useat kaupungit toivovat lähijunaliikennettä. Millaisia uudistuksia rataliikenteeseen on tulossa ja miten esimerkiksi työnteon muuttuminen korona-aikana vaikuttaa ratatarpeisiin? Raideliikenneasiantuntija Antero Alku ja rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin, Väylävirasto.

Liettua, Venäjä ja Kaliningrad. Ulkomaantoimittaja Sakari Nuuttila, Marijampolé, Liettua.

Ukrainan sodan vaikutus aseteollisuuteen. Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

Mitä kaikkea James Webbin kuvat kertovat? Toimittaja Jari Mäkinen, Leiden, Alankomaat.

Juontajana Marja Ala-Kokko, toimittajina Elina Sonkajärvi ja Tommy Fränti. Tuottaja Tarja Oinonen.

Sota ja vihreä siirtymä - onko takapakki vain väliaikaista?

ti 12.7. klo 8.10–9.00

Vihreä siirtymä ja sota. Kuinka väliaikaista paluu fossiilisiin energialähteisiin on? Kuinka vaikeaa on irtautuminen Venäjän kaasusta ja öljystä? Professori Peter Lund, Aalto-yliopisto ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Viron uusi hallitus muotoutuu. Toimittaja Rain Kooli, Tallinna.

Risteilijät palasivat Itämerelle. Matkustajaliiketoiminnan johtaja Kaj Takolander, Helsingin Satama.

Suomalainen häpeä. Toimitusjohtaja Riikka Kouhi, Tekir ja häpeätutkija, teologian tohtori Ben Malinen, Helsingin yliopisto.

Juontajana Mira Stenström, toimittajina Elina Sonkajärvi ja Satu Heikkilä. Tuottaja Tarja Oinonen.