Ykkösaamu

Ykkösaamu

Politiikan napaistuminen Soinin ja Soininvaaran silmin

pe 22.1. klo 7.30–8.00
Viimeisin

Ajankohtaista politiikkaa ja taloutta Suomessa ja maailmalla. Eturivin haastateltavat ja terävimmät kysymykset.

Twitterissä: #ykkösaamu

Seuraava lähetys

Ykkösaamu

huomenna klo 7.30–8.00

Miten vanhukset pärjäävät koronan keskellä, laitoksissa ja kotona. Case Rauhaniemi, puhelimessa Tampereen vs. hallintoylilääkäri Lauri Seinelä. Studiossa Superin pj. Silja Paavola ja Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto Vallin tj. Virpi Dufva. 

Maakuntaraati. Hallituksen koronakiristykset rajoilla. Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio, Etelä-Saimaan päätoimittaja Eeva Sederholm ja Vasabladetin pääkirjoitustoimittaja Dan Ekholm.

Vankiloiden arki ja hierarkia. Vieraana Suomalainen vanki -kirjan toinen kirjoittaja Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Kolumni. Joonas Konstig: Myyntitykki on jalompi ihminen kuin taiteilija. 

Uusinta. Vanhusten pärjääminen korona-aikana. Studiossa Superin pj. Silja Paavola ja Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto Vallin tj. Virpi Dufva. 

Juontaja Mira Stenström. Toimittajat Marja Ala-Kokko, Atte Uusinoka ja Katariina Lahtonen. Tuottaja Hanna Juuti.

Aiemmat lähetykset

Politiikan napaistuminen Soinin ja Soininvaaran silmin

pe 22.1. klo 7.30–8.00

Miksei EU:n elpymispaketti miellytä kaikkia Suomessakaan? Keskustelemassa kriitikot, taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja pitkään Euroopassa vaikuttanut entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

Keskustan ongelma ja miten menestyä politiikassa, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Populismi ja jyrkät jaot politiikassa eli napaistuminen emerituspoliitikkojen silmin. Studiossa politiikan pitkän linjan miehet Timo Soini ja Osmo Soininvaara.

Rokotuskeskustelu. Johtava asiantuntija Mia Kontio, THL.

Blogi. Päivi Happonen: Onko vankiloissa liian mukavaa? – Miksi siellä pitää olla telkkarit, kuntosalit ja vieläpä terapiaa?

Uusinta. Miksei EU:n elpymispaketti miellytä kaikkia Suomessakaan? Keskustelemassa kriitikot, taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja pitkään Euroopassa vaikuttanut entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

Juontajana Marjo Näkki, toimittajina Mira Stenström, Hanna Juuti ja Marija Skara. Tuottaja Tarja Oinonen.

Yhdysvalloissa uudet ohjat

to 21.1. klo 7.30–8.00

Valta vaihtui Yhdysvalloissa. Keskustelemassa Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnell Douglas -professori Mikko Saikku ja ulkomaantoimittaja Pirkko Pöntinen.

Ulkomaanlehdet, Johanna Pohjola, Montevideo, Uruguay.

USA ja maailman johtajuus. Miten rooli muuttuu Trumpin jälkeen? Kansainvälisen politiikan professori Hiski Haukkala, Tampereen yliopisto ja tutkija Lauri Tähtinen, Ulkopoliittinen instituutti.

Kamala Harris - kuka tuore Yhdysvaltain varapresidentti on ja millaista politiikkaa hän ajaa? Studiossa johtava asiantuntija Anu Partanen, Nordic West Office.

Kolumni, Pekka Seppänen: Metsä saa pään sekaisin.

Uusinta. Valta vaihtui Yhdysvalloissa. Keskustelemassa Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnell Douglas -professori Mikko Saikku ja ulkomaantoimittaja Pirkko Pöntinen.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Atte Uusinoka, Marja Ala-Kokko ja Jukka Vanninen. Tuottaja Hanna Juuti.

Donald Trumpin perintö

ke 20.1. klo 7.30–8.00

Trumpin kausi päättyy. Millaisen perinnön hän jättää, ja mitä kaikkea vallanvaihtoon valmistautuminen tarkoittaa kongressin väkivaltaisten tapahtumien jälkeen. Studiossa johtaja Mika Aaltola, Ulkopoliittinen instituutti. Mukana myös dosentti Antti Paronen, MPKK ja Washingtonista ulkomaantoimittaja PIrkko Pöntinen. 

Urheilu ja politiikka. IS urheilun päällikkö  Vesa Rantanen, urheilutoimittaja Susanna Luikku ja kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Maailman vaarallisimmat yritykset. Keskustelemassa aiheesta kirjan kirjoittaneet Helsingin Sanomien taloustoimittaja Juha-Pekka Raeste ja Ylen MOT:n toimittaja Hannu Sokala.

Kolumni. Ulla Järvi: Minä päätän omista piikeistäni.

Uusinta. Trumpin perintö ja valmistautuminen vallanvaihtoon. Studiossa johtaja Mika Aaltola, Ulkopoliittinen instituutti. Mukana myös dosentti Antti Paronen, MPKK ja Washingtonista ulkomaantoimittaja PIrkko Pöntinen. 

Juontajana Marjo Näkki, toimittajina Marija Skara, Marja Ala-Kokko ja Hanna Juuti. Tuottaja Tarja Oinonen.

Korona, rajat ja rakentaminen - vaikea yhtälö

ti 19.1. klo 7.30–8.00

Oppositiojohtaja Navalnyin paluu Moskovaan ja pikaoikeudenkäynti. Tutkija Veera Laine, Ulkopoliittinen instituutti.

Italian hallitus vaikeuksissa. Keskustelemassa poliittisen talouden väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta ja Italian tuntija, valtiotieteen tohtori Pekka Korpinen.

Korona, rajat ja rakentaminen - vaikea yhtälö. Keskustelemassa STM:n osastopäällikkö Tuija Kumpulainen, Rakennusteollisuus ry:stä toimitusjohtaja Aleksi Randell ja Rakennusliitosta Matti Harjuniemi.

Egyptin hautalöytö, egyptologi Mia Meri.

Kolumni. Rajkumar Sabanadesan: Trump tarjosi tarinan, jossa valkoinen mies on pääroolissa.

Uusinta. Italian hallitus vaikeuksissa. Keskustelemassa poliittisen talouden väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta ja Italian tuntija, valtiotieteen tohtori Pekka Korpinen.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Atte Uusinoka, Jukka Vanninen ja Marjo Näkki. Tuottajana Tarja Oinonen.

Oppositiojohtaja Navalnyin vastaanotto Moskovassa

ma 18.1. klo 7.30–8.00

Navalnyin vastaanotto Moskovassa, kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Suomen ympäristökeskus Sykelle uusi pääjohtaja, biodiversiteetista ja luonnonvarojen kulutuksesta huolestunut Leif Schulman.

Poliitikkoraati kotimaan ja ulkomaan tapahtumista. Aiheina ainakin Venäjä ja korona. Keskustelmassa kansanedustajat Elina Lepomäki, kok., Katri Kulmuni, kesk. ja Paavo Arhinmäki, vas.

Hindulaisuus ja korona. Pyhiinvaellus vetää jopa miljoonia hinduja koronapandemian keskellä. Mistä uskonnon voima kumpuaa? Tutkija Jyri Komulainen, Kirkon tutkimuskeskus.

Kolumni. Joona-Hermanni Mäkinen: Lääketeollisuus rahastaa rokotteilla ja vaikeuttaa epidemioiden ehkäisyä.

Uusinta. Navalnyin vastaanotto Moskovassa, kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Juontajana Marja Ala-Kokko, toimittajina Hanna Juuti ja Atte Uusinoka. Tuottajana Tarja Oinonen.

Miksi Venäjän oppositiojohtaja haluaa palata Moskovaan?

pe 15.1. klo 7.30–8.00

Vastakkainasettelua ja kärjistämistä, millaista polarisaatio on Suomen politiikassa. Keskustelemassa yleisen valtio-opin dosentti, Hanna Wass Helsingin yliopistosta ja erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta.

Navalnyin paluu Venäjälle. Keskustelemassa vanhempi tutkija Jussi Lassila, Ulkopoliittinen instituutti ja Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Somekentällä kuohuu nyt monin tavoin. Oliko Trumpin sulkeminen Twitteristä ja Facebookista sananvapauden vastainen teko, ja mitä Whatsappin uudet säännöt lopulta tarkoittavat.Keskustelemassa sosiaalisen median tutkija, sosiaalipsykologi ja Someturvan toimitusjohtaja Suvi Uski ja tietoturva-asiantuntija Mikko Kenttälä, EFFI.

Blogi. Jenny Matikainen: Salaliittoteorioilla on enemmän valtaa kuin koskaan aiemmin

Uusinta. Polarisaatio Suomen politiikassa, keskustelemassa yleisen valtio-opin dosentti, Hanna Wass Helsingin yliopistosta ja erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta.

Juontajana Marjo Näkki, toimittajina Mira Stenström, Atte Uusinoka ja Jukka Vanninen. Tuottajana Tarja Oinonen.

Mistä aseet brittimuunnoksen leviämistä vastaan?

to 14.1. klo 7.30–8.00

Saksan tuleva vallanvaihdos. Kuka CDU:n johtoon ja Merkelin saappaisiin? Keskustelussa Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin tj Jan Feller ja politiikan tutkija Mikko Kuisma Tübingenin yliopistosta.

Ulkomaanlehtikatsaus Turkista. Toimittaja Ayla Albayrak. 

Korona ja tartuntatautilain tilanne. Mistä aseet brittimuunnoksen leviämistä vastaan? Keskustelussa Vantaan sote-johtaja Timo Aronkytö ja infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen HUS.

Naisiin kohdistuvat rooliodotukset ja itsemääräämisoikeus. Suostumus-kirja puhututtaa. Keskustelussa kustannustoimittaja, kirjallisuudentutkija Päivi Koivisto WSOY:ltä ja kirjoitusvapaalla oleva Ylen Pariisin toimittaja Annastiina Heikkilä. 

Kolumni. Anna-Sofia Nieminen: Miksi historia määrittää puhettamme syntyvyydestä niin vahvasti?

Uusinta. Saksan tuleva vallanvaihdos. Kuka CDU:n johtoon? Studiossa Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin tj Jan Feller ja politiikan tutkija Mikko Kuisma Tübingenin yliopistosta.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Marja Ala-Kokko, Atte Uusinoka ja Jukka Vanninen. Tuottajana Hanna Juuti.   

Viron pääministerin eron taustat

ke 13.1. klo 7.30–8.00

Yhdysvaltain tilanne. Varapresidentti ei aio käynnistää Trumpin viraltapanomenettelyä mutta onko väkivallan uhka todellinen? Studiossa tutkija Maria Annala, UPI.

Mitä kuuluu lyhyen sodan keskenään käyneisiin Armeniaan ja Azerbaidzaniin? Studiossa Etelä-Kaukasian kiertävä suurlähettiläs Kirsti Narinen, joka kommentoi myös Viron hallituskriisiä. Narinen on entinen Tallinnan-suurlähettiläs.

Rakastavatko suomalaiset veroja ja miltä verottamisen tulevaisuus näyttää? Keskustelemassa johtaja Emilia Kullas, EVA, pääekonomisti Patrizio Lainà, STTK ja päätoimittaja Jouni Kemppainen, Maaseudun tulevaisuus.

Virossa on hallituskriisi, pääministeri Jüri Ratas erosi aamuyöllä. Toimittaja Rain Kooli.

Kolumni. Matti Mörttinen: Sana on vapaa, mutta valheesta pitää jäädä kiinni – Amerikassa ja muuallakin.

Uusinta. Yhdysvaltain tilanna. Onko väkivallan uhka todellinen? Studiossa tutkija Maria Annala, UPI.

Juontajana Marjo Näkki, toimittajina Kaija Kellman ja Carolus Manninen, tuottajana Tarja Oinonen.

Suomen suuryritysten näkymät

ti 12.1. klo 7.30–8.00

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas ja ilmastonmuutos yleistajuisesti.

Koulut ja sukupuoliroolit, opetusministeri Jussi Saramo.

Suomen suuryritysten näkymät, Vesa Vihriälä, taloustieteen työelämäprofessori, Helsingin yliopisto ja Katja Keitaanniemi, toimitusjohtaja, OP-Yrityspankki.

Miten toimii työntekijöitään ajatteleva yritys, Marja Ala-Kokon haastateltavana myynti- ja brändijohtaja Anne Ryynänen LudoCraft.

Kolumni. Reetta Räty: Kansan jakautumisen kauhistelun sijaan voisi miettiä, mistä jakautuminen johtuu.

Uusinta. Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas ja ilmastonmuutos yleistajuisesti.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Marja Ala-Kokko ja Carolus Manninen. Tuottajana Tarja Oinonen.

"Yhdysvalloissa on käynnissä kulttuurisota"

ma 11.1. klo 7.30–8.00

Ruotsin koronakeskustelu ja -tilanne. Ulkomaantoimittaja Minna Pye ja Ruotsin radion suomenkielisen toimituksen uutispäällikkö Taneli Männikkö.

Yhdysvalloissa käytävä keskustelu kongressin tapahtumien jälkeen: Trumpin mahdolliset syytteet ja republikaanien tilanne. Mihin demokraatit ryhtyvät ensi töikseen. Studiossa Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Raati, aiheina Yhdysvaltain tapahtumat. Studiossa toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, Nordic West Office, johtaja Karina Jutila, e2 Tutkimus ja sukupuolentutkimuksen professori, mediatutkija Anu Koivunen, Tampereen yliopisto. 

Kolumni. Janne Saarikivi: Heimosotien aika.

Viihdepelien tekeminen on vaativaa, mutta vielä haastavampaa on tehdä hyötypelejä. Marja Ala-Kokon haastattelussa toimitusjohtaja Tony Manninen LudoCraft. 

Uusinta. Yhdysvalloissa käytävä keskustelu kongressin tapahtumien jälkeen: Trumpin mahdolliset syytteet ja republikaanien tilanne. Mihin demokraatit ryhtyvät ensi töikseen. Studiossa Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Juontajana Marjo Näkki, toimittajina Kaija Kellman, Jukka Vanninen ja Marja Ala-Kokko. Tuottajana Tarja Oinonen.

Kongressin selkkauksen jälkipyykki

pe 8.1. klo 7.30–8.00

Politiikan kevät käyntiin: Ylen puoluekannatuskysely, hallituksen arvostelu ja tulevat kuntavaalit. Keskustelemassa tutkimusjohtaja Juho Rahkonen, Taloustutkimus Oy ja politiikan tutkija Johanna Vuorelma Tampereen yliopisto.

Koronatodistusten hinnat, toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti, Suomen matkailualan liitto, SMAL. 

Mitä Yhdysvalloissa pohditaan kongressin tapahtumista. Yhdysvaltain historian historian professori Marko Maunula, Clayton State University.

Yhdysvaltain kongressiselkkauksen jälkipyykki. Mikä meni demokratiassa pieleen? Keskustelemassa Pohjois-Amerikan toiminnoista vastaava  johtaja Kristiina Helenius, Nordic West Office ja populismitutkija Emilia Palonen, Helsingin yliopisto.

Ulkomaanlehdet Venäjältä. Toimittajana Kerstin Kronvall.

Kolumni. Kari Enqvist: Trumpista ja koronasta huolimatta keskiyön pimein hetki on ohitettu, ja edessä kajastaa toivo.

Uusinta. Politiikan kevät: Ylen puoluekannatuskysely, hallituksen arvostelu ja tulevat kuntavaalit. Keskustelemassa tutkimusjohtaja Juho Rahkonen, Taloustutkimus Oy ja politiikan tutkija Johanna Vuorelma, Tampereen yliopisto.

Juontajana Hanna Juuti, toimittajina Marja Ala-Kokko ja Marija Skara. Tuottaja Tarja Oinonen.

Trumpin tukijat hyökkäsivät kongressiin

to 7.1. klo 7.30–8.00

Washingtonin kaaos. Mitä väkijoukon tunkeutuminen kongressiin merkitsee? Studiossa väitöskirjatutkija Jani Kokko, Washington ja johtaja Mika Aaltola, UPI.

Alaikäisten raa'at väkivallanteot. Johtava asiantuntija, oikeuspsykologi Taina Laajasalo, THL ja rikoskomisario Jonna Turunen Helsingin poliisilaitos.

Yksinäisyys. Toimittaja Anna-Stina Nykänen ja professori Niina Junttila, Turun yliopisto.

Washingtonin kaaos. Mitä kongressin tapahtumista seuraa. Studiossa professori Benita Heiskanen, John Morton -keskus, Turun yliopisto.

Juontaja Marjo Näkki. Toimittajat Marja Ala-Kokko, Katariina Lahtonen ja Marija Skara. Tuottajina Sakari Kilpelä ja Tarja Oinonen.

Georgian uusintavaali ja Trumpin puheet

ti 5.1. klo 7.30–8.00

Hengellisyys ja mielenrauha. Miksi aasialaiset uskonnot vetoavat länsimaissa. Keskustelemassa teologian tohtori, vs. johtaja Elina Hellqvist, Kirkon lähetystyön keskuksesta ja tutkija, dosentti Jyri Komulainen Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Koronavirus ja näkymät uuden vuoden alkaessa, HUS:n infektioklinikan apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Georgian senaattorinvaalit ja Trumpin puheet. Keskustelemassa väitöskirjatutkija Jani Kokko, Jyväskylän yliopisto ja Yhdysvaltojen historian professori Marko Maunula Claytonin osavaltionyliopistosta.

Toni Viljanmaa: Identiteettien väliset riidat pitää reilusti tunnustaa, jotta niitä voidaan ratkoa.

Pysyvä painonpudotus, toimittajana Marja Ala-Kokko, haastateltavina tietojärjestelmätieteen professori Harri Oinas-Kukkonen ja johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi, Limingan terveyskeskus.

Uusinta. Hengellisyys ja mielenrauha. Mitä aasialaiset uskonnot ovat tuoneet länsimaihin. Keskustelemassa teologian tohtori, vs. johtaja Elina Hellqvist, Kirkon lähetystyön keskuksesta ja tutkija, dosentti Jyri Komulainen Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Atte Uusinoka, Jukka Vanninen ja Carolus Manninen, tuottajana Tarja Oinonen.

Puolustusministeri Pohjolan puolustuksesta

ma 4.1. klo 7.30–8.00

Puolustusministeri Antti Kaikkonen. Aiheina mm. Ruotsin puolustusministerin puheet Pohjolan yhteistyöstä vaaran uhatessa, sotilaallinen yhteistyö Britannian kanssa, hävittäjähankkeen tilanne, eduskunnan tietovuoro ja uudet alokkaat.

Norjan sortuma, minerologian ja geologian professori Tapani Rämö, Helsingin yliopisto.

Katsotaan kristallipalloon. Keskustelemassa Euroopan historian professori Laura Kolbe Helsingin yliopistosta, arvotutkija, erityisasiantuntija, valtiotieteen tohtori Anneli Portman, THL ja johtaja, tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Väestöliitto. Aiheina Euroopan henkinen yhtenäisyys brexitin jälkeen, arvojen muuttuminen, syntyvyys.

Mitä hienhaju paljastaa? Kehitysbiologian professori ja tutkimusjohtaja Seppo Vainio ja tutkimusprofessori Jussi Hiltunen, VTT.

Kolumni. Pekka Juntti: Muutamia pöyristyttäviä ideoita suden ja suomalaisen rinnakkaiselon sujuvoittamiseksi.

Uusinta. Puolustusministeri Antti Kaikkonen. Aiheina mm. Ruotsin puolustusministerin puheet Pohjolan yhteistyöstä vaaran uhatessa, sotilaallinen yhteistyö Britannian kanssa, hävittäjähankkeen tilanne, eduskunnan tietovuoro ja uudet alokkaat.

Juontajana Marja Ala-Kokko, toimittajana Atte Uusinoka ja tuottajana Tarja Oinonen.

Miten tästä vuodesta selvittiin, mitä tulossa 2021?

to 31.12.2020 klo 8.10–9.00

Ihmismieli ja perusturvallisuus koetuksella 2020. Kriisi-, trauma- ja katastrofipsykologian asiantuntija Eija Palosaari, filosofian tohtori Pekka Sauri ja entinen keskustavaikuttaja, nykyinen pastori Timo Laaninen.

Puhelinkierros Eurooppaan, katse vuoteen 2021. Saksassa toimittaja Anna Saraste, Ranskassa Ismo Nykänen, Kreikkassa Sara Saure ja Venäjällä Erkka Mikkonen.

Kolumni. Auli Viitala: Uudenvuoden klassikko Pieni tulitikkutyttö.

Juontajana Päivi Neitiniemi. Toimittajina Päivi Dahl ja Atte Uusinoka sekä Marija Skara. Tuottajana Tarja Oinonen.

Rokote kirkastaa talouden näkymät - vai kuinka?

ke 30.12.2020 klo 8.10–9.00

Rokote kirkastaa talouden tulevaisuudennäkymät, mutta mikä muuttuu entiseen verrattuna? Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ja taloustieteen dosentti ja toimitusjohtaja Tuomas Malinen, analyysi- ja ennusteyritys GnS Economics.

Taiteilijoiden koronavuosi ja tulevaisuuden näkymät. Tuoko ensi vuosi aiempaa parempaa taidetta, kun taiteilijoilla on ollut aikaa olla luova? Haastattelussa sopraano Karita Mattila ja pianisti Iiro Rantala. Toimittajana Kaija Kellman.

Lapin matkailun näkymät, Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Kolumni. Jani Halme: Suomalaiset ovat liikenteessä ihailtavan säntillisiä ja maltillisia.

Juontajana Marjo Näkki, toimittajana Kaija Kellman ja tuottajana Tarja Oinonen.

Brexit - mitä pitkä prosessi paljasti osapuolista?

ti 29.12.2020 klo 8.10–9.00

Brexit - mitä pitkä prosessi paljasti osapuolista? Keskustelemassa yliopistotutkija Timo Miettinen, Helsingin yliopisto, vuosina 2010-2015 Iso-Britannian suurlähettiläänä toiminut Pekka Huhtaniemi ja toimittaja Auli Valpola.

Eduskunnan kyberhyökkäys tietoturva-asiantuntijan silmin, johtaja Erka Koivunen, F-Secure.

Naispuoliseksi Remekseksi kuvattu Helena Immonen ja kybersota.

Kolumni. Roope Lipasti: Voittoa minimoimassa.

Juontajana Päivi Neitiniemi, toimittajina Marja Ala-Kokko ja Päivi Dahl. Tuottajana Tarja Oinonen.

Haaveileeko Putin jo eläkepäivistä?

ma 28.12.2020 klo 8.10–9.00

Venäjä valmistautuu vuoden suurimpaan juhlaan uuteen vuoteen Putinin vankistaessa otettaan. Venäjän kirjeenvaihtajat Jussi Niemeläinen Helsingin Sanomista ja Erkka Mikkonen Ylestä. 

Viro kiristää koronarajoituksia, toimittaja Rain Kooli.

Journalismin ja median vuotta arvioimassa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson ja journalistiikan työelämäprofessori Reetta Räty. 

Koronavuodesta ei tarvitse olla kiitollinen, sanoo kolumnisti, vapaa toimittaja Laura Hallamaa.

Juontajana Marjo Näkki, lähetystoimittaja Kaija Kellman, toimittajana Jukka Vanninen, tuottaja Marja Ala-Kokko.