Sex & sånt

Sex & sånt

Oskulden eller första gången

ti 2.6. klo 17.00–17.34
Viimeisin

Sex & sånt-podden utbildar, utmanar och underhåller. Malena är hetero men vill vara bisexuell "för det sku ju va så mycket lättare så". Matias är en vit heteroman som försöker vara woke. Dan är bög och nöjd. Tillsammans pratar vi om ALLT som har med sex, kärlek och relationer att göra. Inget är förbjudet men allt kan ifrågasättas.

Seuraava lähetys

Sex & sånt

ti 9.6. klo 17.00–18.00

Malena har inte sex med någon som inte också vill ha menssex. Matias har aldrig fått gå ner på någon som blöder mensblod. Dan funderar på blod och varför menssex kan kännas främmande och skrämmande.

Varför vill många inte ha sex under mensen? Känns menssex annorlunda? Hur har man bra menssex? Får man ta illa upp om någon inte vill ha sex med en pga att man blöder? Var kan man ha menssex och hur undviker man att sexakten blir ett blodbad?

Följ oss, kommentera och ställ dina frågor på Instagram: @ylex3msex

Aiemmat lähetykset

Oskulden eller första gången

ti 2.6. klo 17.00–17.34

Malena undrar om ordet oskuld finns till mest för kvinnor. Matias berättade inte att det var hans första gång då han hade sex första gången. Dan hittade sin första sexpartner på nätet och blev av med flera oskulder på samma gång.

Hur vet man att man är färdig för att ha sex första gången? Varför är oskuld ett problematiskt ord? Ska tjejer blöda då de har sex första gången och vad är egentligen “mödomshinnan”?

Följ oss, kommentera och ställ dina frågor på Instagram: @ylex3msex

Frågepodden: om spermasprut, att stimulera prostatan och skam över engångsligg

ti 26.5. klo 17.00–17.34

Malena vill prata om tidigare ligg med sina nya sexpartners. Matias uppfinner ordet “rövliberal” för att beskriva dem som gillar att både få och ge i röven. Dan funderar på kondomen som ett psykiskt hinder för extrem intimitet.

Sex & sånt-podden svarar på fyra lyssnarfrågor: Känner tjejer något när killen sprutar inne i fittan? Hur ska man sluta ha skam över att ha haft många engångsligg? Hur tar man upp diskussionen om att använda kondom, då man redan en gång haft sex utan? Varför känns det mer okej att en kvinna får kuk i röven än att en man stimuleras i sin?

Följ oss, kommentera och ställ dina frågor på Instagram: @ylex3msex

Vad gör man när ingen vill ligga?

ti 19.5. klo 17.00–17.35

Malena har aldrig fått nobben och undrar om kvinnor har lättare att hitta ligg. Matias tänker tillbaka på känslan av att få ett nej, efter att ha dansat med en tjej hela kvällen. Dans självsäkra personlighet byts plötsligt ut mot osäkerhet och självkritik.

Vilka känslor väcker ett nej då man önskar intimitet eller sex? Hur ska man behandla det? Vilka saker kan man tänka på för att utvecklas - i både att ta emot ett nej och så att man kanske senare få ett ja?

Följ oss, kommentera och ställ dina frågor på Instagram: @ylex3msex

Safe sex - Alla verkar vara okej med klamydia i halsen

ti 12.5. klo 17.00–17.36

Malena vill veta om hon ska ha glidmedel under skicklappen då hon slickar röv. Matias är mer rädd för oönskad graviditet än könssjukdomar. (Den onödiga) HIV-skräcken har fått Dan att skydda sig bättre.

Sex & sånt-podden funderar på hur man gör en bra avsugning med kondom. Hur fungerar en mottagarkondom och en slicklapp? Och hur kan man ha sex utan smitto- och graviditetsrisk om man inte kan få tag på kondom eller slicklapp.

Följ oss, kommentera och ställ dina frågor på Instagram: @ylex3msex