X3M Morgon

X3M Morgon

From Vörå with jeans

eilen klo 7.00–11.00
Viimeisin

Hauskinta seuraa heti aamusta - joka arkiaamu 7-11!

Seuraava lähetys

X3M Morgon

tänään klo 7.00–11.00

Starta din dag tillsammans med X3M Morgon! Fanny, Seesar och Kjell bjuder på de senaste snackisarna, intressanta gäster och tävlingar. Varje vardag kl. 7-11.

Hör av dig till studion via whatsapp 0447800180 eller ring in på 0600147311

Aiemmat lähetykset

From Vörå with jeans

eilen klo 7.00–11.00

Fanny och Seesar tuffar igång veckan utan Kjell denna måndag. Det blir en radiopremiär för blåsväderexperten Pontus Rasmusson som reparerar skador i form av en inte oproblematisk cover. Seesar mjölkar en utekväll och en tågtripp i vanlig ordning och Fanny ger dig evenemangstipsen du behöver för att överleva slutet av november.

Shlalom!

pe 25.11. klo 7.00–11.00

Dags att klä av sig vardagsskjortan! X3M Morgon firar lillajul och Black Friday med potatisbetraktelser, presenter och pigga dragspelslåtar. Seesar levererar en Katri Helena och Eminem-mashup, Fanny analyserar kissfläckar och Kjell lär sig prata svenska. Enligt en färsk undersökning vill endast nio av tio lyssnare köra ner i diket under detta avsnitt.

Tomtens lilla julfinger

to 24.11. klo 7.00–11.00

Ännu en otrolig morgon med Dark Man och Bitterfittan! Seesar sitter hemma och surar, Fanny har vaknat på bazooka-humör och umami-Kjell är glad som vanligt. Han vägrar dock inse att hans hem faktiskt är det han avskyr mest av allt - en mancave. Och att han måste göra sig av med sin uppblåsbara Barbara om han vill ha en kvinna i sitt liv. Fanny skadar sitt finger under tävlingen linjalen. Kan tomten månne hjälpa? Och kan musikgeniet Nadde Baarman slå Kjell i Pjulaloo?

En blåbärspåse ifrån noll lyssnare

ke 23.11. klo 7.00–11.00

50% Fanny och Kjell, 50% Fanny, Seesar och Kjell? Det är en drink du inte vill skippa. Denna cocktail består av heta shoppingtips. Julbullalängder, tyngdtäcken, blåbär och juridiskt ombud. Allt du behöver ha koll på när Black Friday närmar sig.

Mussloo och moshpittar

ti 22.11. klo 7.00–11.00

En fyra timmar lång musprutt till show kläms den här morgonen fram av Fanny och Kjell! Seesar förbereder sig själv och sin yxa inför kvällens stora rollspel. Men är han verkligen så vildmarksmacho som folk tror? Snart är det Kjells tur att ge sig av till AMERIKA och det här ska såklart musiksättas i veckans Soundtrack. Fanny ställer till med Kjells favoritaktiviteter: vagina-quiz och chipstasting. Tyvärr blir det inga TV-tips eftersom det verkar inspirera Karisbarn till fruktansvärda saker.

Müsli Snipes

ma 21.11. klo 7.00–11.00

Trion är samlad återigen och det är ungdomsradio för hela pengen! Kjell droppar Married with children-referenser, Seesar ska fira jul på Gran Canaria och Fanny har köpt riktigt basic kaffe.

Reflexvästar är en klassfråga

pe 18.11. klo 7.00–11.00

Marcus och Alma snackar pinsamma skador och kommer fram till att spikpistoler borde förbjudas. Marcus har kanske tupé och Alma växer ut sin pannlugg som hon aldrig ville ha. Alma har kommit fram till att rika människor inte använder reflexer och är upprörd.

Russinradio

to 17.11. klo 7.00–11.00

FÅR DET VARA LITE CHOKORUSSIN? Lappträskmannen och Grankullakvinnan möts i en hetsig debatt om russin. Kjell tycker att folk som väljer russin över annat snacks "nöjer sig", medan Fanny kan uppskatta en och annan vätskefylld boll i leverlådan. Årets julklapp har passande nog utsetts av russinklubben och i Borgå har man i all tystnad gått och uppfunnit yoghurten! Som russinen i mommos kaka blir det också Dödsdiktamen, Linjalen och Pjulaloo med papis spellista. Gotti!

Magkatarina och Jannikemask

ke 16.11. klo 7.00–11.00

Kjell och Fanny har med nöd och näppe överlevt näsdagskrapulan och det blir krämpradio för hela slanten! Kjell ska amputeras vilken sekund som helst och Fanny har drabbats av både münchhausensyndrom och binnikemask. Som tur kan man dricka kaffe på apoteket, äta fittsvampspasta hos gynekologen och utnyttja Finlands Lucia. VÄND MIG!

Nyykaabi FM

ti 15.11. klo 7.00–11.00

Seesar och Joel är ditt sällskap denna tisdagmorgon. Missa inte denna världspremiär av nya segmentet, Lyssnarnyheter. Hatar du nytt skit? Lugn! Skitquizzet rivs av i vanlig ordning när Joel testar Seesars teaterskills.

Sändningarnas mormorsruta

ma 14.11. klo 7.00–11.00

Detta lapptäcke till sändning är det som bryter tystnaden på Yle X3M efter näsdagen. Två timmar Seesar och Joel + två timmar Seesar och Matti. Vad kan gå fel? Seesar skakar redan när han tänker på januari och den tillhörande veganismen som lyssnarna tvingat på honom. Joel skakar när han tänker på julafton. Vad får då Matti att skaka? Gamla telefonskal och människor som slår varann med öppen handflata.

Nästa år i Jerusalem

ti 8.11. klo 7.00–11.00

Alma och Thobias har en sändning utan sexuell betydelse, vad det nu än betyder. Thobias går igenom svenska ordspråk och Alma tycker Sanna Marin inte ska vara rädd för det svenska språket.

Naken i bastun med pappa

ma 7.11. klo 7.00–11.00

Thobias och Alma tar över morgonshowen! Alma lär Thobias om Svenska dagen, finsk bastu och broiler. Thobias har skämt ut sig för sin pappa och tycker inte att syskon ska kyssas.

Möpsös moderkaka

pe 4.11. klo 7.00–11.00

Smörpaketet X3M Morgon bjuder på en sprakande fredag med Fanny och Kjell! Dags att visa varifrån hönan kissar. Hundmamman Möpsö ska droppa pucken på NHL-isen i Tammerfors och Kjell avslöjar allt om sitt hängfläsk. Det blir också norsk dödsdiktamen, Sång-ping-pong med sov-tema och en exklusiv intevju med Kjells biologiska söner Marcus och Martinus. Vågar Fanny lägga in en stöt?

Gula clownen och bin Ladin

to 3.11. klo 7.00–11.00

Världens pinsammaste barn, Fanny och Kjell sätter sig i biktstolen och delar med sig av sina mest bedrövliga och icke-pk uppträdanden under barndomen. Det bjuds på Pjulaloo med lyssnaren Anssi, Seesar gör blixtvisit med naken punghaka och Kjell delar ut SVÄLLANDE strumpor från Tyskland. Dessutom gästas programmet av Svenskfinlands egna BB-stjärna Nabaz! Hur mycket får man supa i Big Brother-huset? Och varför valde han att lämna programmet?

Gravidlycka med morfar Moffe

ke 2.11. klo 7.00–11.00

I väntan på att den försvunne fadern Seesar ska återvända gör Nadde Baarman entré i X3M Morgon! Det blir skönsång till Linda B i Moneynote, ministrings till hårkantelen och uppspydda råttor. Den största frågan är ändå om Moffe är far till alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn? Och varför runka han i mommos urna?

Kjells bruna läppar

ti 1.11. klo 7.00–11.00

Den första november är här och Thobias berättar var man ska gnugga gurkan för att undvika höstflunssan. Godisfarbrorn Kjell planerar att besöka grannens barn inom kort och Kikki Danielsson filar ner sina tänder med nagelfil. Allt är helt som vanligt alltså! I veckans Soundtrack bjuds det på de bästa och mest rebelliska låtarna. INGET TAYLOR SWIFT, om Fanny får be.

Det stora dubbdäcksbråket

ma 31.10. klo 7.00–11.00

Knack knack, vem där? Inte Seesar iallafall för han är borta på viktigt slipsjobb! Lyckligtvis får Fanny och Kjell sällskap av Thobias och hans otroliga knack knack-vitsar. Kan han få ismannen från Lappträsk att skratta? Fanny drömmer om sexiga vaktmästare, stora nyckelknippor och en värld där ingen diskrimineras på grund av sina vinterdäck. Dagens stora nyhet är ändå att Kjell har skaffat stegräknare