YleX Etusivu

YleX Etusivu

Kansanradio 2.0 -SPESSULÄHETYS!

eilen klo 12.00–14.00
Viimeisin

Päivän parhaat puheenaiheet Anni Huttusen seurassa! YleX Etusivu tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin.

Voit osallistua keskusteluun WhatsApissa: 044 421 06 36

Seuraava lähetys

YleX Etusivu

ma 6.4. klo 12.00–14.00

Parhaat puheenaiheet

Aiemmat lähetykset

Kansanradio 2.0 -SPESSULÄHETYS!

eilen klo 12.00–14.00

Tänään YleX Etusivu muuttuu Kansanradio 2.0:ksi! Kuulijat soittavat studioon ja kertovat ääniviesteillään, mikä ärsyttää, ottaa päähän - tai on peräti hyvin!

Lähetyksessä käydään muun muassa suuri MEGAKESKUSTELU nettiliittymien nopeudesta, ihmetellään autoteiden ongelmia ja pohditaan, missä asennossa limsapullot kannattaa säilyttää.

Studiossa Anni Huttunen ja Jussi Latvala!

Onko festarikesä 2020 peruttu?

toissa päivänä klo 12.00–14.00

- Milloin selviää, voidaanko kesän festareita järjestää? Puhelinhaastattelussa Fullsteamin toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen - Lukupiirissä Johannes Ekholmin Planet Fun Fun! Miksi taiteessa arvostetaan aitoutta? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Glasgow’n ilmastokokousta lykätään koronan takia, puhelinhaastattelussa WWF:n ilmastoasiantuntija Mia Rahunen

Studiossa Anni Huttunen!

Pitääkö ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset siirtää elokuulle?

ke 1.4. klo 12.00–14.00

- Onko kansa valmis jakamaan tietojaan sovellukselle, jos se hillitsisi koronapandemiaa? - Pitääkö ylioppilasjuhlat siirtää elokuulle? Haastattelussa Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Adina Nivukoski - Onko Sanna Marinin Vogue-juttu hieno juttu Sanna Marinin vai koko Suomen kannalta? - Onko aprillipilat just nyt erityisen mauttomia?

Studiossa Anni Huttunen!

Lahoaako suomalaisten lihaskunto, kun kuntosaleja pitäisi välttää?

ti 31.3. klo 12.00–14.00

- Koronan takia hoitoalan henkilökunta saa aplodeja ympäri maailman - mutta paraneeko palkat? - Lahoavatko lihaksemme, kun kuntosalille ei saa mennä? Puhelinhaastattelussa Lihastohtorina tunnettu apulaisprofessori Juha Hulmi! - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Onko ok irtisanoa tai lomauttaa ihminen videopuhelun välityksellä?

Studiossa Anni Huttunen!

Pitäisikö alkoholin myynti kieltää koronan takia?

ma 30.3. klo 12.00–14.00

- Pitäisikö alkoholin myynti lopettaa koronaviruksen aikana? - Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on huolissaan vastakkainasettelusta Uudenmaan ja muun Suomen välillä - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors: mitä Suomi tänään klikkaa? - Voivatko some-vaikuttajat olla osa koronakriisin ratkaisua?

Studiossa Anni Huttunen!

Onko miehuus pakkopaita, ja voiko pakkopaidasta päästä pois?

to 26.3. klo 12.00–14.00

- Lukupiirissä Johannes Ekholmin Planet Fun Fun: bongaako kirja liiankin tarkkanäköisesti nuorten aikuisten elämän kaavamaisuuksia ja lainalaisuuksia? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors! - Onko miehuus pakkopaita, ja miten siitä voi vapautua? Vieraana Miehen kuolema -kirjan kirjoittanut Juhani Brander! - Pitääkö koko Suomessa olla samat pelisäännöt koronan hidastamisessa?

Studiossa Anni Huttunen!

Suuri DUUNIT POIKKEUSOLOISSA -spessu!

ke 25.3. klo 12.00–14.00

- YleX Etusivun kuulijat kertovat, millaista etätyön tekeminen on korona-aikoina! - Entä jos omia töitä ei voi tehdä etänä? Sami Lindfors haastatteli kaupan, apteekin ja päiväkodin työntekijöitä - Muuttuuko työelämä koronan takia kokonaan? Haastattelussa tutkija Mira Karjalainen - Miten Uudenmaan sulkeminen vaikuttaisi työntekijöihin?

Studiossa Anni Huttunen!

Onko nuoruuskuvahaaste hassua höpöilyä vai ulkonäkökeskeistä pinnallisuutta?

ti 24.3. klo 12.00–14.00

- Miksi nuoruuskuvahaaste on niin suosittu? Onko kyse pinnallisuudesta vai hassuttelusta? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Unohtuuko ilmastotyö, kun kaikki puhuvat koronasta? Vieraana WWF:n ilmastoasiantuntija Mia Rahunen! - Pitäisikö opintotuen tulosrajoista päästä eroon?

Studiossa Anni Huttunen!

Miksi jo valitut viisubiisit eivät pääse Euroviisuihin, kun ne joskus taas järkätään?

ma 23.3. klo 12.00–14.00

- Voiko ihmisiin järkeen luottaa, vai tarvitaanko pakkoa, jotta koronarajoitukset purevat? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Milloin on hyväksyttävää kertoa koronapotilaan terveystietoja julkisuuteen? - Miksi jo valitut viisubiisit eivät saa osallistua vuodenkaan päästä Euroviisuihin?

Studiossa Anni Huttunen ja Jussi Latvala!

Pitäisikö Pohjoismaiden perustaa yhteinen valtio?

pe 20.3. klo 12.00–14.00

- Mitä korona tarkoittaa esiintyville taiteilijoille? Puhelinhaastattelussa Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtaja Karola Baran - On aika aloittaa uusi lukupiiri! Anni ja Jussi lukevat Johannes Ekholmin Planet Fun Fun -kirjan - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Pitäisikö Pohjoismaiden perustaa liittovaltio?

Studiossa Anni Huttunen!

Sijoittaminen oli trendikästä - mutta uskaltaako sitä enää harrastaa?

to 19.3. klo 12.00–14.00

- Onko eettistä rakentaa somesuosionsa ja bisneksensä sen varaan, että esittelee julkisuudessa omia lapsiaan? - Korona löi ilmat pihalle pörssikursseista, noustaanko tästä ikinä? Vieraana sijoittaja ja kirjailija Merja Mähkä! - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Onko koronan aikana ollenkaan politiikkaa?

Studiossa Anni Huttunen!

Onko TikTok muuta yhteiskuntaa kauheampi, jos se suosii kauniita ihmisiä ja kivoja koteja?

ke 18.3. klo 12.00–14.00

- HS kertoo, että leffateatterit ilmeisesti saakin olla auki koronan aikana - kakkaa vai timanttia? - Onko Joe Biden pomminvarmasti demokraattien pressaehdokas? - Miten mielenterveys kestää korona-eristäytymisen? Puhelinhaastattelussa Mieli ry:n Meri Larivaara! - TikTok suodattaa fiidiinsä kauniita ja hyvätuloisen oloisia ihmisiä

Studiossa Anni Huttunen!

Mahtuuko maailmaan nyt muita aiheita kuin korona?

ti 17.3. klo 12.00–14.00

- Onko hyvä ajatus seurata koko ajan koronauutisia? - Uutistoimittaja Sami Lindfors ja Luetuinta just nyt -osio - Mahtuuko maailman nyt muita aiheita kuin korona? Haastattelussa Ronja Salmi, jonka ajankohtaisohjelman kolmas kausi starttaa - Saksan Big Brother -talon asukkaat eivät tienneet koronaviruksesta - pitikö heille kertoa?

Studiossa Anni Huttunen!

Miksi terveysasioista leviää niin paljon tuubaa ja huuhaata?

ma 16.3. klo 12.00–14.00

- Viranomaisten asettamien sääntöjen lisäksi koronavirus aiheuttaa sosiaalista polisointia - Haastattelussa Anni Saukkola eli Lääkäri-Anni! Miksi terveysasioista leviää niin paljon valheellisia väittämiä? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Pitäisikö Sibelius-monumentista pyytää pääsymaksua?

Studiossa Anni Huttunen ja Jussi Latvala!

Onko reilua aikaistaa yo-kokeita koronan takia?

pe 13.3. klo 12.00–14.00

- Miten olla koskettelematta naamaa? Puhelinhaastattelussa dosentti Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta - Mistä vessapaperin hamstraaminen kertoo? - Uhkaako koronavirus Trumpin haaveita toisesta presidenttikaudesta? Studiossa uutistoimittaja Sami Lindfors - Reaaliaineiden ylioppilaskokeita aikaistettiin viikolla, onko tämä reilua kokelaille? Puhelimessa Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä!

Studiossa Anni Huttunen ja Jussi Latvala!

Pitääkö deittailukin lopettaa koronaviruksen takia?

to 12.3. klo 12.00–14.00

- Pitääkö alaikäisten rikollisten nimiä julkaista? - Gallupit kertovat, että suomalaiset hyväksyvät Kreikan päätöksen kieltäytyä turvapaikkahakemuksista - miksi? - Luetuinta just nyt ja Sami Lindfors - Pitääko koronaviruksen takia deittailukin laittaa jäihin?

Studiossa Anni Huttunen!

Haluaisitko Elon Muskin opintoneuvojaksesi?

ke 11.3. klo 12.00–14.00

- Elon Musk vähätteli korkeakoulututkinnon suorittamista, vaikka hänen firmansa työllistävät isot määrät insinöörejä - Lukupiirissä Nelli Kenttä, viimeistä kertaa analyysissa Gillian Flynnin Paha paikka! - Onko Joe Biden nyt sinettiä vaille valmis presidenttiehdokas? Studiossa uutistoimittaja Sami Lindfors - Telkkarissa alkaa Sex Tape Suomi -sarja, jossa tavisten seksielämää kuvataan ja ruoditaan - onko reality mennyt LIIAN PITKÄLLE?

Studiossa Anni Huttunen!

Ovatko ujous ja suru mielenterveysongelmia vai normaaleja tunteita?

ti 10.3. klo 12.00–14.00

- Onko ok fantasioida koronakaranteeniin joutumisesta, vai pitääkö virukseen suhtautua vain vakavasti? - Pitääkö kirjastossa voida pelata tietokonepelejä? Puhelinhaastattelussa Niina Salmenkangas Tampereen kirjastoista - Elämmekö aikaa, jolloin ujous ja surukin ovat mielenterveysongelmia? Haastattelussa Diagnoosit keskuudessamme -ohjelman toimittaja Jani Tanskanen - Luetuinta just nyt, mukana uutistoimittaja Sami Lindfors

Studiossa Anni Huttunen!

Päteekö kaikkialla Suomessa samat lait?

ma 9.3. klo 12.00–14.00

- Pitääkö koronaviruksen torjuminen jättää asiantuntijoille vai poliitikoille? - Yo-kirjoitukset pyörähtävät käyntiin, kuinka kovat paineet lukiolaisilla on nyt saada hyviä arvosanoja? Haastattelussa Abitreenien Inkeri Alatalo - Luetuinta just nyt, studiossa uutistoimittaja Sami Lindfors - Rovaniemi tulkitsee Airbnb-pykäliä eri tavoin kuin muu Suomi

Studiossa Anni Huttunen!

UMK-spessu! Jenni Janakka ja Cristal Snow ruotivat, mikä biisi pitää lähettää Euroviisuihin!

pe 6.3. klo 12.00–14.00

- Uros Live tyrmistyttää - pitääkö kaupunkilaisilla olla oikeus vaikuttaa areenojen nimiin? - UMK-SPESSU! Cristal Snow ja Jenni Janakka ruotimassa Suomen Euroviisu-tarjokasbiisejä - millä tulee voitto kotiin Rotterdamin Euroviisuista? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors!

Studiossa Anni Huttunen!

Koronavirus: mikä kaikki on hysterian lietsomista?

to 5.3. klo 12.00–14.00

- Miksi Turvallinen Oulu -projektin TikTok-videosta tuli kansainvälinen somekohu? Puhelinhaastattelussa Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä - Koronavirus jyllää Suomessa myös ihmisten tunteissa: mikä kaikki on hysterian lietsomista? - Luetuinta just nyt ja uutistoimittaja Sami Lindfors - Pitääkö kustantajan olla looginen ja johdonmukainen siinä, millaisia kirjoja se julkaisee?

Studiossa Anni Huttunen ja Jussi Latvala!