Ääniä Euroopasta

Ääniä Euroopasta

Yle Areena

Podcast EU:n voittajista ja häviäjistä. Tänä keväänä 60 vuotta täyttäneen Euroopan unionin tulevaisuus on epävarmempi kuin pitkään aikaan. Yksi jäsenmaa on eroamassa unionista kokonaan ja myös muissa maissa EU-vastaisuus leviää. Ääniä Euroopasta -podcast-sarjassa toimittaja Johanna Numminen tapaa eurooppalaisen yhdentymisen voittajia ja häviäjiä eri puolilla unionia. Ja kysyy, mikä on mennyt vikaan. Sarjan äänisuunnittelija on Pentti Männikkö.

Jaksot

4. Brysselin hämmennys

perjantaina 31.3.201718 min

Osa 4/4: Kun on tehnyt vuosia töitä yhdentyneen Euroopan eteen, kansalaisten EU-vastaisuutta on vaikea ymmärtää. Johanna Numminen tapaa Brysselissä kaksi suomalaista EU-virkamiestä. Lisäksi jututetaan taloustieteilijä Paul de Grauwe, jonka mukaan EU on jättänyt globalisaation häviäjät oman onnensa nojaan.   Kuva: Felipe Trueba / EPA

3. Seuraavaksi frexit?

perjantaina 31.3.201714 min

Osa 3/4: Ranskassa presidenttiehdokas Marine Le Pen haluaa luopua eurosta ja järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Mutta vetoavatko tällaiset vaalilupaukset ranskalaisiin? Johanna Numminen ja Annastiina Heikkilä käyvät Kansallisen rintaman hallitsemassa Hénin-Beaumontin pikkukaupungissa sekä Pariisissa, josta Le Penin kannattajia on vaikeampi löytää.

Kuva: Johanna Numminen / Yle

2. Lontoon kupla

perjantaina 31.3.201713 min

Osa 2/4: Lontoolaiset olisivat halunneet pysyä EU:ssa selvästi muita brittejä innokkaammin. Brexitin pelätään heikentävän esimerkiksi Lontoon Cityn asemaa rahamaailman keskuksena. Johanna Numminen tapaa suomalais-brittiläisen kauppakamarin puheenjohtajan Jura Junnilan, jonka mielestä brexit on hölmöintä, mitä Britanniassa on tapahtunut pitkään aikaan.

Kuva: Hannah McKay / EPA

1. Brexitin sydänmailla

perjantaina 31.3.201714 min

Osa 1/4: Britannian EU-vastaisin paikkakunta on Boston Pohjois-Englannissa. Viime kesän kansanäänestyksessä kolme neljäsosaa asukkaista äänesti brexitin puolesta, moni kaupunkiin muista EU-maista tulleiden tuhansien siirtolaisten takia. Johanna Numminen käy Bostonissa kysymässä, mikä tulijoissa englantilaisia harmittaa.

Kuva: Johanna Numminen / Yle