Basson Vieraat

Basson Vieraat

Podplay | Basso

Isot starat tunnetaan paremmin Basson kavereina, joiden kanssa kanavalta tutut juontajat vaihtavat kuulumisia Basson Vieraat -sarjassa. Vieraslista sisältää haastateltavia aina suomiartisteista jenkkiräppäreihin. Musamaailmasta tutut hahmot pääsevät jauhamaan musakuulumisten lisäksi kaikesta mahdollisesta, aina omista suosikki deodorant-merkeistä autotallista löytyviin luksusautoihin saakka.

Jaksot

Ruotsalaisräppäri Alawee: ”Ruotsin rap-kulttuuri ei ole enää sama kuin ennen”

perjantaina 27.1.19 min

Vasta 18-vuotias Alawee on aiheuttanut aaltoja Ruotissa ja ympäri pohjoismaita jättihitillään ”Aktiverad”, ja viimein on aika saada kundilta seuraava sinkku ”Wonderkid”! Mies tuntuu olevan musansa kanssa varsinainen markkinointivisionääri, koska Jannellakin oli veto käynnissä miehen viimeisimmästä tempauksesta. Minkä uutisen artistin omista meriiteistä Alawee kuuli vasta Jannelta? Mikä asia on miehen mielestä pilannut hiphop-kulttuurin Ruotsissa? Onko ”Aktiverad” todella miehen mielestä hänen huonoin biisinsä? Kuinka nuorena ukko on hengaillut paikallisissa freestyle ringeissä? Tsekkaa tää ja paljon muuta Basson vieraat haastiksesta!

Sexmane: ”Olen inspiroitunut eniten itsestäni”

maanantaina 9.1.28 min

Vuoden yksi odotetuimmista albumeista on nähnyt päivänvalon jo tammikuun ensimetreillä, kun Sexmanen uusi Sextape II -levy julkaistiin 6.1. Tämä Basson Aamushown Jannen tekemä haastis on nauhoitettu jo joulukuun puolella, kun levy oli vasta masteroinnissa, mutta momentumin levystä aisti vahvasti jo silloin. Miten albumin Cheek yhteistyö onnistui? Loppuuko kehitys siihen pisteeseen kun ihminen on tyytyväinen? Jos musiikkipuoli on aina ollut kunnossa, niin mitkä asiat itse artistiuudessa ovat tuntuneet vaikeilta? Miksi uuden Porschen ostaminen ei lopulta tuntunutkaan miltään? Tsekkaa tää ja paljon muuta haastiksesta!

JVG: ”Radiosta on soiteltu, et teil on jo pojat tarpeeks hittejä”

tiistaina 11.10.202277 min

Viime perjantaina seitsemännen albuminsa, ”Mun tapa pelata”, tiputtanut JVG Basson Aamushown Jannen jututettavana! Mikä on ollut oudoin temppu, jonka VilleGalle on levy-yhtiöpomona joutunut tekemään? Jos JVG:stä oltaisiin tehty näytelty leffa, ketkä tähdittäisivät poikia päärooleissa? Mistä suomirapin termistä Janne tuntuu olevan pojille henkilökohtaisesti käärmeissään? Tsekkaa kaikki tää haastiksesta!

Stepa ja uusi levy ”Siistii Räppii” – paluu alkuun?

torstaina 7.7.202216 min

Stepa kävi Hikisessä Iltapäivässä puhumassa kesästä, urasta ja uudesta levystään. Aikanaan Stepan debyytti-levyä (”MC” vuonna 2008) hehkutettiin humoristisesta ja oivaltavasta tarinankerronnasta. Stepan on jälleen tullut aika heittää turhat vakavistelut ja blaastaamiset roskiin ja palata alkuun, eli tehdä ihan vain siistii räppii!

Isac Elliot, kenellä teistä on siistein auto, Cledoksella, williamilla vai sulla?

perjantaina 10.6.202215 min

Kotimaisen nykymusan faneja hellitään huolella, kun Isac Elliot tiputti keskiyöllä jo valmiiksi Tiktokissa hitiksi nousseen "20min" Cledoksen ja williamin kanssa! Kaveri iski heti aamusta Basson studioon heittää läpät biisin tekemisestä, hajottavimmista inttistooreista ja chillin ympäristön tärkeydestä. Lisäksi pohdittiin onko 600 hevosvoimaa jo liikaa?

Kuinka monta pulloa poksautettiin ”Shamppanjadieetillä” musavideolla, Gettomasa?

maanantaina 30.5.20229 min

Basson Aamushowssa alkaa Jyväskylä ottaa vahvaa jalansijaa, kun studiossa vieraana Gettomasa! Saman kotikaupungin jakavat Shirly ja Masa ovat molemmat tunteneet Jyväskylän kasvavan hypetyksen viime vuosina, mutta aina kaupungin maineella ei ole ollut samaa effektiä. Lisäksi jauhettiin siitä, miksi artisti tekee mielellään itse kaiken sanoituksesta videon leikkaukseen ja kuinka paljon shamppanjaa pistettiin haisemaan ”Shamppanjadieetillä” musavideolla!

Lauri Haav: "Mistä muustakaan mä tekisin musaa jos en oikeesti omasta elämästä"

lauantaina 21.5.202257 min

Basson Aamushown Jannen jututettavana tällä kertaa viikko sitten uuden ”Se viimeinen kesä” -albumin tiputtanut Lauri Haav! Ärsyttääkö jyväskyläläisiä koskaan vastata vain Jyväskylä kysymyksiin? Entä onko terapiassa käynti tarjonnut musan kirjoittamisen kanssa miehelle ahaa-elämyksiä? Ja miksi tämä kaksikko suunnittelee jo yhteistä karaokeiltaa?

Gasellit: "Läheiset tuli kysymään voisitsä lopettaa sen kaljan juomisen siellä puistoissa"

keskiviikkona 18.5.202213 min

Gasellit vieraili Hikisen Iltapäivän haastateltavana. Sällit julkaisi juuri uutta musiikkia mutta muistettin keskustella myös pussikaljoittelusta, relaamisesta, Emma Gaalasta ja mitä kohokohtia kavereilla on mielessä Basson kesähessun pestistä. Oliko Emma Gaalassa avokätisemmät valkoviinikaadot kuin aikaisemmin?

Cledos: "Kyl mä haluun mennä olympiastadionille"

tiistaina 12.4.202213 min

Basson Aamushow pääsi vaihtamaan kuulumiset vasta uuden kappaleen julkaisseen Cledoksen kanssa! Keskustelua tuoreesta Cledos ft. A36 - City kappaleesta, urasta ja Pariisin muotiviikoista.

ibe: ”Mun tehtävä on tehdä tätä musaa”

tiistaina 22.3.202248 min

Basson Aamushown Jannen kanssa studiossa läpät uudesta ViO albumistaan heittämässä ibe! Haittaako artistia itseään, että hänen musiikissaan alleviivataan usein lempeyttä? Entä miksi menestyminen tuntuu hävettävän ja löytyykö Cheekistä jotain ihannoitavaa? Mikä oli albumin tekemisen aloittava läpimurto, mitä artisti itse odotti neljännen ja viidennen levyn välillä? Tsekkaa haastis!

William: ”Kaikkein parasta on ollut nähdä itsensä kehittyvän ihmisenä”

perjantaina 1.10.202122 min

Juuri uuden BOY WONDER -albuminsa julkaissut William kävi heittämässä Basson Aamushown Jannen kanssa läpät studiossa! Vaikka aikaa on kulunut vähän debyyttialbumin ja tämän hetken välillä, niin matka on ollut pitkä ja paljon on tultu opittua tähdeksi nousemisesta ja julkisuudesta. Pureudutaan myös levyn kovaan rehellisyyteen ja mietitään, miksi Helsinki on täynnä käärmeitä?

TIPPA: Tätä tyyppii ei olis olemassa ilman jompaakumpaa niistä

perjantaina 27.8.202116 min

Taas on turistu artistien kanssa, kun Basson Aamushown Janne pääsi jauhamaan puhelimitse uutta musaa julkaisseen TIPAN kanssa. Totta kai haastiksessa puhetta uudesta biisistä ja uusista tuulista, mutta katsotaan myös ajassa taaksepäin Omenahotellin huoneista väännettyihin studioihin ja uran isoimpiin biiseihin. Lisäksi pohdittiin, miksi ihmisille on niin tärkeää laittaa musaa tiettyyn kategoriaan ja kenen kanssa TIPPA oli paras duo koskaan?

Jack Harlow: Voin virallisesti sanoa, että kaikki unelmani kävivät toteen

maanantaina 26.4.202116 min

Vieläkään ei maailma tunnu avautuvan, mutta onneksi puhelinlangat laulaa ympäri maapallon! Basson Aamushown Janne Lehmonen otti koodit aina Atlantin toiselle puolelle, super kovassa nosteessa olevalle Jack Harlowlle! Megatähteyteen ”WHATS POPPIN” -hitillään pamahtanut Harlow pohti haastattelussa, miksi työnsä hedelmistä saattaa olla niin vaikea nauttia ja miksi fanien ja musa-alan rakkauteen ei kannata tottua. Lisäksi itse räppärin reaktio on kuulemisen arvoinen, kun Janne kertoo oman lempparibiisinsä herran biisikatalogista!

Jare Tiihonen muistelee suosikkiartistiaan: Koen olevani DMX:lle jopa velkaa

torstaina 15.4.202111 min

Basson Blueprintin Brädi ja Tuomas Kauhanen kilauttivat DMX-erikoislähetyksessään Suomen ehkä kovimmalle DMX-fanille, Jare Tiihoselle. Tiihonen kertoi herkistyneensä suosikkiartistinsa poismenosta ja jakoi toivebiisinsä yhteydessä muiston lukion ilmaisutaidonkurssilta, mikä liittyi vahvasti viime perjantaina menehtyneeseen artistiin.

Masked Wolf: Jättihitti muutti itseluottamukseni

maanantaina 22.3.202114 min

Maailma tuntuu pysyvän kiinni, mutta onneksi Bassokin voi lievittää ikävän tunnetta etähaastatteluilla vaikka maailman toiselle puolelle! Basson Aamushown Janne Lehmonen nimittäin viritti satelliitit oikeaan kulmaan ja otti koodit Australiaan asti räppäri Masked Wolfille. Nopeasti ison yleisön näkökenttään pamahtanut artisti kertoi, miksi musabisnes on maailman rankin bisnes ja kuinka Astronaut in the Ocean jättihitti muutti miehen oman itseluottamuksen.