Eropodi

Eropodi

RadioPlay

Eropodissa jo vuosia sitten eronneet ja kahden lapsen äidit Aina ja Iina pohtivat avioeroa ja sen jälkeistä elämää eri näkökulmista useimmiten huumorilla höystettynä. Aina ja Iina ovat itsekin eroperheiden lapsia 80-luvulta ja ovat käyneet tuhansia keskusteluja eroista eri ihmisten kanssa ja lukeneet kymmeniä kirjoja aiheesta. Eropodi antaa vertaistukea ja auttaa ihmisiä, jotka käyvät läpi eroprosessia tai harkitsevat eroa. Käsiteltävät aiheet vaihtelevat podcastin vieraiden selviytymistarinoista ja eroäidin deittailusta avioeron juridisiin kysymyksiin ja lasten vuoroviikkoasumiseen.

Jaksot

Eropodi on sinkkuna taas kesäromanssien jälkeen

maanantaina 14.9.37 min

Eropodin Aina ja Iina palaavat tauolta toiselle tuotantokaudelle. Molemmat ovat kokeneet kesäromanssin ja ovat sinkkuja taas. Lyhytkin suhde voi olla tärkeä ja merkityksellinen. Onko sinkkuus vain välitila matkalla parisuhteeseen? Millainen on unelmakumppani? Millainen on unelmasuhde? Onko Eropodissa mitään järkeä? Iina kertoo uusista Tinder -kokemuksistaan ja Aina harkitsee nunnaluostariin liittymistä tai ainakin dopamiinipaastoa.

Eronneen kesät

perjantaina 12.6.32 min

Eropodi-jaksossa Iina ja Aina keskustelevat eronneen kesistä. Millainen oli ensimmäinen kesä eron jälkeen? Miten exän nyxän exän nyxän lomat vaikuttavat lomasuunnitelmiin? Saako kesällä viettää omaa lomaa ilman lapsia? Kuka maksaa kesän kulut? Jakson musiikista vastaa Ihana Leijona, biisi on T. Enkeli.

Eevi Minkkinen ja itsetuntemus selviytymiskeinona

keskiviikkona 29.4.42 min

Podcastissa vieraana itsetuntemusohjaaja ja -kouluttaja Eevi Minkkinen, joka on kirjoittanut kirjan ”Ymmärrä itseäsi, ymmärrä parisuhdettasi”. Mitä ovat kiintymyssuhdetyypit? Miten läheisriippuvuus ilmenee parisuhteessa? Vinkkejä itsetutkiskeluun erosta toipumisen välineenä, mm. aamusivut. Mihin tarvitaan parisuhdetta?

Eronneen eri roolit

keskiviikkona 22.4.30 min

Aina ja Iina keskustelevat naisen moninaisista rooleista eron jälkeen sekä pohtivat vähän näiden roolien aiheuttamia ristiriitoja, ehkä niiden ristiriidan aiheuttamaa syyllisyyttäkin. Naisen pitäisi olla siis pullantuoksuinen äiti, menestyvä uratykki, ystävä, jolla on aina aikaa sekä seksikäs ja itsevarma sinkku. Lisäksi on vielä rooli exänä ja entisenä miniänä.

Tinderiin eron jälkeen

keskiviikkona 15.4.39 min

Kuuntele tämä ennen kuin aloitat swaippailun! Tästä Eropodin jaksosta saat ohjeita profiilin luomiseen, keskustelun aloittamiseen ja treffien sopimiseen sekä saat yleiskäsityksen, millainen treffailumaailma on edessäsi aloittaessasi tapailun Tinderin tai vastaavan palvelun kautta eron jälkeen.

Krissen tarina – Millaista on elää uusperheessä?

keskiviikkona 8.4.40 min

Kokemusasiantuntija ja viiden lapsen uusperheen äiti Krisse vierailee Eropodin studiossa keskustelemassa uusperheestä ja vuoroviikkoasumisesta. Keskustellaan parisuhteesta uusperheessä ja selviytymiskeinoista uusperheen vanhemmille. Aiheina ovat myös uusperheen sisäiset ja ulkoiset ihmissuhteet. Krisse kertoo myös heidän perheytymiskeinoistaan. Mitä tunteita erisuuntaiset läheiset ihmissuhteet herättävät ja miten niihin pitäisi suhtautua? Millainen on toimiva uusperhe?

Avioeron juridiikka trilogia – Osa 3 Lasten huoltajuus- ja tapaamisoikeudet

keskiviikkona 1.4.40 min

Tässä Eropodin jaksossa on vieraana Merituuli Lukkari Asianajotoimisto Reims & Co:sta. Aiheina yksin- ja yhteishuoltajuus, lapsen edunvalvonta, etä- ja lähivanhempi, yhteishuoltajuus, käytännön kokemuksia viikko-viikkoasumisesta. Vieraannuttaminen ja tilanne, jossa vanhempi ei halua tavata lastaan.

Avioeron juridiikka trilogia – Osa 2 Lasten elatus

keskiviikkona 1.4.20 min

Tässä Eropodin jaksossa on vieraana Merituuli Lukkari Asianajotoimisto Reims & Co:sta. Milloin ja kenellä on velvollisuus maksaa elatusapua? Miten elatusapu lasketaan? Mikä on elatustuki? Missä elatuksesta sovitaan? Elatusavun muuttaminen? Vuoden 2019 lopussa muuttunut laki lasten huollosta ja tapaamisoikeudesta.

Avioeron juridiikka trilogia – Osa 1 Lusikoiden jako eli ositus

keskiviikkona 1.4.20 min

Tässä Eropodin jaksossa on vieraana Merituuli Lukkari Asianajotoimisto Reims & Co:sta. Miten lusikat käytännössä jaetaan eli tehdäänkö ositus sopimuksella vai oikeudessa? Avioehdon vaikutus? Kuka jää asumaan yhteiseen asuntoon? Entä jos ei oltu edes naimisissa vaan oltiin avoliitossa?

Eropodin koronaspesiaali

torstaina 26.3.30 min

Aina ja Iina keskustelevat korona-arjestaan ja muutenkin koronan aiheuttamista muutoksista. Miten kotikoulu sujuu? Miten lasten tapaamisoikeudet hoituvat korona-aikana? Onko odotettavissa erobuumia? Miten sinkuilla menee korona-ajassa? Pidetään fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.

Konstan tarina - Ero miehen näkökulmasta

keskiviikkona 25.3.43 min

Konsta erosi thaimaalaisesta vaimostaan kolme vuotta sitten. Hän kertoo eroon johtaneista syistä ja selviytymiskeinoistaan. Miehille tukea on tarjolla esimerkiksi Miessakit ry:n terapiapalveluista. Mitä erityispiirteitä eroon voi liittyä, kun puoliso on toisesta kulttuurista? Mitkä ovat selviytymiskeinot, kun toinen osapuoli heittäytyy hankalaksi erossa?

Deittailu – En tiennyt tällaistakin olla vois

keskiviikkona 18.3.31 min

Jossakin vaiheessa eron jälkeen alkaa taas tehdä mieli tavata uusia ihmisiä. Tässä eropodin jaksossa muistellaan parhaita ja huonoimpia deittikokemuksia, mietitään milloin deittailun voi aloittaa ja mitä ei kannata tehdä deittaillessa sekä keskustellaan tunteista ja ilmiöistä, joita deittaillessa kohtaa. Miltä tuntuu, kun on tapaillut puolen vuoden ajan miestä, joka tapaili samaan aikaan toista? Ovatko joulutreffit Nykissä hyvä idea?

Ainan ja Iinan erotarinat

keskiviikkona 18.3.27 min

Eropodin ensimmäisessä jaksossa avioeron kokeneet ja äidit Iina ja Aina kertovat omat erotarinansa. Miten ero tapahtui, yllättäen vai pitkän harkinnan jälkeen? Mitkä olivat eron syyt? Mitkä olivat Ainan ja Iinan selviytymiskeinot eron jälkeen? Jaksossa tutustutaan myös Sukkasaippuanaiseen ja sivutaan Ainan miespuolista au pairia. Mietitään myös, mitä hyvää erosta seurasi.