Esiintymisklinikka

Esiintymisklinikka

RadioPlay

Pienennätkö itseäsi, vaikka sinulla olisi sanottavaa? Haluatko oppia tuomaan asiasi ja osaamisesi esiin niin, että sillä on vaikutusta? Mahtavaa! Esiintymisklinikka on podcast juuri sinulle. Sarjassa paneudutaan esiintymiseen, jännittämisestä perfektionismiin ja mokailuihin. Nappaa konkreettisia vinkkejä ja hauskoja anekdootteja esiintyjiltä itseltään. Sarjan toimittaa esiintymisen ja viestinnän valmentaja ja asiantuntija Marjo Hellman. www.marjohellman.com , www.facebook.com/Esiintymisklinikka

Jaksot

Itseluottamus

maanantaina 13.4.31 min

Huonot uutiset, kuten irtisanominen, saavat itseluottamuksen koetukselle. Myös itsensä pienentämisessä on usein kyse itseluottamuksen puutteesta. Mikä siis avuksi? Johdon coach ja kirjailija Makke Leppänen tietää, miten itseluottamusta voi kasvattaa.

Uusi normaali tuli - näin esiinnyt etänä

maanantaina 6.4.14 min

Uudessa normaalissa työt ja palaverit tehdään etänä. Siksi etäpalaverin vetäjältä vaaditaan taitoja, joilla kakofonia muuttuu inspiroivaksi kohtaamiseksi. Tässä jaksossa opi, miten voit loistaa esiintyjänä, myös etänä.

Karisma - mitä se oikein on?

maanantaina 30.3.41 min

Artistin on hyvä olla karismaattinen, mutta mistä siinä on oikein kyse? Suomen tunnetuimpien musiikkiartistien kuten HIMIn taustavoima Asko Kallonen valaisee, miten "next big thing" tunnistetaan, ja voiko karismaa harjoitella.

"Mediasta päivää!" Kääks! Mitä teet jos toimittaja soittaa?

maanantaina 23.3.48 min

Media on mahdollisuus eikä toimittajaa tarvitse pelätä. Näin vannoo politiikantoimittaja Eeva Lehtimäki. Eeva opettaa, miten saat äänesi kuuluviin mediassa.

Ne pienet erot: Miten esiintyminen eri kulttuureissa eroa Suomesta?

maanantaina 16.3.42 min

Rumpali Kari Paavola vinkkaa, millä arkisilla teoilla erilaisten ihmisten kohtaaminen helpottuu. www.karipaavola.com / www.facebook.com/karipaavolamusic

Nuori, luova JA johtaja - unelmakombo vai mahdottomuus?

maanantaina 9.3.52 min

Ylikapellimestari Eero Lehtimäki jakaa parhaat vinkkinsä miten olla vakuuttava ja auktoriteetti - iästä riippumatta.

Näin teet: Perfektionismi

keskiviikkona 4.3.3 min

Perfektionisti tavoittelee jotain, mitä ei ole olemassa. Hullua. Miten perfektionismista pääsee eroon?

Puheviha!

maanantaina 2.3.34 min

Vain avioero on tutkimusten mukaan vihatumpi asia kuin puheen pitäminen. Harva myöntää rakastavansa puhumista, mutta miksi? Mikä siinä pelottaa? Puhevalmentaja, kirjailija Juhana Torkki paljastaa, miten puhumisesta voi tehdä siedettävää - jopa innostavaa.

Näin teet: Epäonnistumisen pelko

keskiviikkona 26.2.2 min

Pelkäätkö yrittää, jos vaikka epäonnistut? Oikeasti pelkäät jotain ihan muuta. Mitä? Ja miten siitä pääsee eroon?

Käytä ääntäsi oikein

maanantaina 24.2.34 min

Enemmän ääntä! Sillä, miten asiat sanomme, on jopa enemmän merkitystä kuin sillä, mitä sanomme. Siksi ääntä kannattaa treenata. Marjo Hellmanin vieraana foneetikko, yrittäjä ja TAMK:n Y-kampuksen valmentaja Minttu Ripatti.

Näin teet: Unohtaminen

keskiviikkona 19.2.3 min

Esiintyjä murehtii, että unohtaa mitä piti sanoa. Näin toimit, kun blackout iskee.

Huijarisyndrooma: Anna Perho, näin pääset lukoista eroon

maanantaina 17.2.60 min

Perfektionismi ja huijarisyndrooma ovat jokaisen itsensä pienentäjän salarakkaat. Salasuhde itsesuojelumekanismeihin kannattaa purkaa, mutta miten? Marjon vieraana Anna Perho, jonka kanssa pureudutaan esiintyjän lukkoihin ja keinoihin miten niistä pääsee eroon.

Näin teet: Mihin laitan kädet?!

keskiviikkona 12.2.7 min

Kädet ovat esiintyjälle vaikeat ulokkeet. Mihin ne oikein pitäisi laittaa? Entä saako käsiä heilutella? Kuuntele, niin tiedät.

Mitä vaaditaan, että pääsee huipulle? Mikko Lilja ja opit parempaan suoritukseen

maanantaina 10.2.51 min

Huippusuoritus kiinnostaa, mutta miten se tehdään? Onko huippusuoritus ylipäätään hyvä tavoite? Voiko tavallinen ihminen oppia jotain Formula 1 -kuskeilta? Hintsa Performancen Coaching Director Mikko Lilja avaa opit parempaan suoritukseen.

Näin teet: Valmistautuminen

keskiviikkona 5.2.9 min

Ennen esiintymistä pitää valmistella myös kroppa ja ääni. Testattu on, kylmiltään ei tule hyvää esitystä. Marjo Hellman jakaa parhaat neuvonsa nopeaan lämmittelyyn juuri ennen h-hetkeä.

Miten löydän oman ääneni? Jonna Tervomaa ja aitous

maanantaina 3.2.42 min

Aitous on kuuma peruna. Autenttisuus on yksi tavoitelluimpia esiintyjän ominaisuuksia. Mutta mitä aitous oikeastaan on? Miten aitona itsenä ollaan? Jonna Tervomaa kertoo, miten oma ääni löydetään ja mistä hänen mielestään aitoudessa on kyse.

Näin teet: Jännittäminen

keskiviikkona 29.1.7 min

Jännittäminen, tuo esiintyjän suurin murhe. Mutta jännittämisestä on myös hyötyä. Kun jännität, jännitä oikein. Marjo Hellman antaa vinkkejä jännityksen kanssa elämiseen.

Voiko häpeään kuolla? Ellen Jokikunnas ja esiintyjän mokat

maanantaina 27.1.58 min

Kun esiinnyt ja mokaat, se tuntuu kauhealta. Todellisuus on kuitenkin ihan muuta kuin miltä ensihätään vaikuttaa. Mitä häpeästä voi oppia? Juontaja ja toimittaja Ellen Jokikunnas paljastaa mokansa ja miten niistä selviää voittajana.