Esiintymisklinikka

Esiintymisklinikka

Podplay

Pienennätkö itseäsi, vaikka sinulla olisi sanottavaa? Haluatko oppia tuomaan asiasi ja osaamisesi esiin niin, että sillä on vaikutusta? Mahtavaa! Esiintymisklinikka on podcast juuri sinulle. Sarjassa paneudutaan esiintymiseen, jännittämisestä mokailuihin. Nappaa konkreettisia vinkkejä ja hauskoja tarinoita esiintyjiltä itseltään. Sarjan toimittaa esiintymisvalmentaja ja yrittäjä Marjo Hellman. Pyydä Marjo valmentamaan, puhumaan tai lähetä palautetta s-postitse marjo@hellmanco.com tai www.marjohellman.com

Jaksot

Pukeudu ja vaikuta! Stylisti Milla Muurimäen vinkit pukeutumisella vaikuttamiseen

keskiviikkona 3.2.202148 min

Ei ole ihan sama, mitä päällesi laitat. Kamala Harris lenkkareissa ja Sanna Marinin kaula-aukko synnyttivät keskustelun, johon Marjo tekee selkoa stylisti Milla Muurimäen avulla. Mitä on Executive Presence ja miten uskottavuutta viestitään?

Lääkäri, katso silmiin!

keskiviikkona 27.1.202141 min

Tässä Esiintymisklinikan jaksossa laitetaan lääkäreiden vuorovaikutustaidot kuntoon. Jos lääkäri tuijottaa mieluummin tietokonetta kuin potilasta, vuorovaikutus ei toimi. Voiko huono viestintä olla potilasriski? Jaksossa on vieraana lääkäri Enni Sanmark, jonka kanssa Marjo selvittää muun muassa sitä, miten lääkäri voisi oppia viestimään paremmin.

Miksei ketään naurata?! Miten olisin hauskempi?

keskiviikkona 20.1.202157 min

Stand up- koomikot Antti Akonniemi ja Tomi Haustola tulevat apuun, kun Marjo haluaa selvittää, miten yleisön saisi nauramaan.

Podcast haaveissa? Älä tee tätä virhettä!

torstaina 3.12.202034 min

Esiintymisklinikan uudessa jaksossa ollaan hyvän podcast-sarjan ytimessä. Marjon haastattelussa Kirsi Takala, Bauer Median tuotantopäällikkö, joka löytyy monen suosikkipodcastin takaa. Kirsi kertoo, mitä hyvän podcastin tekeminen vaatii. Jos haaveilet omasta podcastista, kuuntele tämä ensin!

Kyrö Distilleryn Mikko Koskinen ja myyvän tarinan salaisuus.

keskiviikkona 25.11.202037 min

Tarinat myyvät! Uusimmassa Esiintymisklinikan jaksossa Marjo jututtaa Kyrö Distilleryn Mikko Koskista. Kyrö Distilleryn menestyksen takaa löytyy vahva tarina. Miksi ilman tarinaa on vaikea myydä? Miten löydät ja kerrot hyvän tarinan?

Hyvä poliittinen puhe - totta vai tarua?

keskiviikkona 4.11.202047 min

Tässä Esiintymisklinikan jaksossa Marjo väittää poliittisia puheita surkeiksi, mutta SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm todistaa, että myös poliitikko voi olla hyvä puhuja. Mutta miten ihmeessä? Näin rakennat hyvän poliittisen puheen.

Opit huipulta

keskiviikkona 28.10.202037 min

Paineensietokyky. Nykypäivän huippu-urheilijallakin voi olla esiintymispaineita. Suomen menestynein naistennispelaaja Emma Laine kertoo, miten paineensietokykyä voi opetella.

Näin Hollywood valloitetaan

keskiviikkona 21.10.202045 min

Hollywood-toimittaja Kirpi Uimonen paljastaa, miten huippunäyttelijöiden kanssa pärjää ja millaisia he ovat oikeassa elämässä. Saat myös käytännön vinkkejä George Clooneyn kohtaamiseen.

Strippari neuvoo: Rakasta itseäsi!

keskiviikkona 14.10.202034 min

Jos oman selluliitin esittely rannalla kuumottaa, kuuntele tämä! Strippari Irina Tundra kertoo, mitä me kaikki voisimme oppia strippareilta.

Henkilöbrändi – näin teet itsestäsi brändin

keskiviikkona 7.10.202050 min

Esiintymisklinikan uusi kausi starttaa mielenkiintoisella teemalla. Henkilöbrändäyksen kuningatar Pipsa Aro jakaa vinkkinsä uniikin oman brändin rakentamiseen. Mitä kannattaa tehdä ensimmäisenä - ja miksi?

Itseluottamus

maanantaina 13.4.202031 min

Huonot uutiset, kuten irtisanominen, saavat itseluottamuksen koetukselle. Myös itsensä pienentämisessä on usein kyse itseluottamuksen puutteesta. Mikä siis avuksi? Johdon coach ja kirjailija Makke Leppänen tietää, miten itseluottamusta voi kasvattaa.

Uusi normaali tuli - näin esiinnyt etänä

maanantaina 6.4.202014 min

Uudessa normaalissa työt ja palaverit tehdään etänä. Siksi etäpalaverin vetäjältä vaaditaan taitoja, joilla kakofonia muuttuu inspiroivaksi kohtaamiseksi. Tässä jaksossa opi, miten voit loistaa esiintyjänä, myös etänä.

Karisma - mitä se oikein on?

maanantaina 30.3.202041 min

Artistin on hyvä olla karismaattinen, mutta mistä siinä on oikein kyse? Suomen tunnetuimpien musiikkiartistien kuten HIMIn taustavoima Asko Kallonen valaisee, miten "next big thing" tunnistetaan, ja voiko karismaa harjoitella.

"Mediasta päivää!" Kääks! Mitä teet jos toimittaja soittaa?

maanantaina 23.3.202048 min

Media on mahdollisuus eikä toimittajaa tarvitse pelätä. Näin vannoo politiikantoimittaja Eeva Lehtimäki. Eeva opettaa, miten saat äänesi kuuluviin mediassa.

Ne pienet erot: Miten esiintyminen eri kulttuureissa eroaa Suomesta?

maanantaina 16.3.202042 min

Rumpali Kari Paavola vinkkaa, millä arkisilla teoilla erilaisten ihmisten kohtaaminen helpottuu. www.karipaavola.com / www.facebook.com/karipaavolamusic

Nuori, luova JA johtaja - unelmakombo vai mahdottomuus?

maanantaina 9.3.202052 min

Ylikapellimestari Eero Lehtimäki jakaa parhaat vinkkinsä miten olla vakuuttava ja auktoriteetti - iästä riippumatta.

Näin teet: Perfektionismi

keskiviikkona 4.3.20203 min

Perfektionisti tavoittelee jotain, mitä ei ole olemassa. Hullua. Miten perfektionismista pääsee eroon?

Puheviha!

maanantaina 2.3.202034 min

Vain avioero on tutkimusten mukaan vihatumpi asia kuin puheen pitäminen. Harva myöntää rakastavansa puhumista, mutta miksi? Mikä siinä pelottaa? Puhevalmentaja, kirjailija Juhana Torkki paljastaa, miten puhumisesta voi tehdä siedettävää - jopa innostavaa.

Näin teet: Epäonnistumisen pelko

keskiviikkona 26.2.20202 min

Pelkäätkö yrittää, jos vaikka epäonnistut? Oikeasti pelkäät jotain ihan muuta. Mitä? Ja miten siitä pääsee eroon?

Käytä ääntäsi oikein

maanantaina 24.2.202034 min

Enemmän ääntä! Sillä, miten asiat sanomme, on jopa enemmän merkitystä kuin sillä, mitä sanomme. Siksi ääntä kannattaa treenata. Marjo Hellmanin vieraana foneetikko, yrittäjä ja TAMK:n Y-kampuksen valmentaja Minttu Ripatti.

Näin teet: Unohtaminen

keskiviikkona 19.2.20203 min

Esiintyjä murehtii, että unohtaa mitä piti sanoa. Näin toimit, kun blackout iskee.

Huijarisyndrooma: Anna Perho, näin pääset lukoista eroon

maanantaina 17.2.202060 min

Perfektionismi ja huijarisyndrooma ovat jokaisen itsensä pienentäjän salarakkaat. Salasuhde itsesuojelumekanismeihin kannattaa purkaa, mutta miten? Marjon vieraana Anna Perho, jonka kanssa pureudutaan esiintyjän lukkoihin ja keinoihin miten niistä pääsee eroon.

Näin teet: Mihin laitan kädet?!

keskiviikkona 12.2.20207 min

Kädet ovat esiintyjälle vaikeat ulokkeet. Mihin ne oikein pitäisi laittaa? Entä saako käsiä heilutella? Kuuntele, niin tiedät.

Mitä vaaditaan, että pääsee huipulle? Mikko Lilja ja opit parempaan suoritukseen

maanantaina 10.2.202051 min

Huippusuoritus kiinnostaa, mutta miten se tehdään? Onko huippusuoritus ylipäätään hyvä tavoite? Voiko tavallinen ihminen oppia jotain Formula 1 -kuskeilta? Hintsa Performancen Coaching Director Mikko Lilja avaa opit parempaan suoritukseen.

Näin teet: Valmistautuminen

keskiviikkona 5.2.20209 min

Ennen esiintymistä pitää valmistella myös kroppa ja ääni. Testattu on, kylmiltään ei tule hyvää esitystä. Marjo Hellman jakaa parhaat neuvonsa nopeaan lämmittelyyn juuri ennen h-hetkeä.

Miten löydän oman ääneni? Jonna Tervomaa ja aitous

maanantaina 3.2.202042 min

Aitous on kuuma peruna. Autenttisuus on yksi tavoitelluimpia esiintyjän ominaisuuksia. Mutta mitä aitous oikeastaan on? Miten aitona itsenä ollaan? Jonna Tervomaa kertoo, miten oma ääni löydetään ja mistä hänen mielestään aitoudessa on kyse.

Näin teet: Jännittäminen

keskiviikkona 29.1.20207 min

Jännittäminen, tuo esiintyjän suurin murhe. Mutta jännittämisestä on myös hyötyä. Kun jännität, jännitä oikein. Marjo Hellman antaa vinkkejä jännityksen kanssa elämiseen.

Voiko häpeään kuolla? Ellen Jokikunnas ja esiintyjän mokat

maanantaina 27.1.202058 min

Kun esiinnyt ja mokaat, se tuntuu kauhealta. Todellisuus on kuitenkin ihan muuta kuin miltä ensihätään vaikuttaa. Mitä häpeästä voi oppia? Juontaja ja toimittaja Ellen Jokikunnas paljastaa mokansa ja miten niistä selviää voittajana.