Havuja kengissä

Havuja kengissä

Podplay

Havuja kengissä on vaellus- ja retkeilyaiheinen podcast, jossa liitytään Laurin, Hennan ja vaihtuvien kanssavaeltajien seuraan nauttimaan luonnossa liikkumisesta. Jokaisessa jaksossa pureudutaan vaellusfiilistelyn ohessa eri aiheisiin, jotka liittyvät retkeilyyn. Podcast on sinulle, joka olet kiinnostunut retkeilystä, kenties ehtinyt jo aloittaa tämän hienon harrastuksen tai tykkäät vain fiilistellä aiheen parissa.

Jaksot

Jakso 7 - Yhteenveto ja jälkifiilistelyt

lauantaina 16.1.19 min

Mitä viikon vaelluksesta jäi käteen? Entä minne ne erämaasaunat pitikään maksaa? Lauri ja Henna palaavat vielä kerran UKK-puistoon ja vaellustunnelmiin samalla kun katseet jo kääntyvät seuraavia reissuja kohti.

Jakso 6 - Retkiruoka

lauantaina 9.1.26 min

Kauas on pitkä matka, totevat Henna ja Lauri kun he rikkovat ennätyksiään ja kävelevät pidemmälle, kuin koskaan aikaisemmin. Illalla nuotiolla puhutaan vaellusruoasta - viikon ruokailujen suunnittelusta niiden valmistamiseen.

Jakso 5 - Urho Kekkosen kansallispuisto

lauantaina 2.1.20 min

Mistä ”Kekkospuisto” on saanut nimensä, mitä siellä saa tehdä ja mitä ei, entä mitä eläimiä puistossa elää? Pälkkimäojan laavulla puhutaan tänään reittikertomusten ohessa faktoista ja fiiliksistä Suomen toiseksi suurimmasta kansallispuistosta.

Jakso 4 - Turvallisuus vaelluksella

lauantaina 26.12.202026 min

Hammaskurun autiotuvassa puhutaan turvallisuudesta. Mitä on syytä ottaa mukaan ja kuinka omasta turvallisuudesta huolehditaan vaelluksen aikana? Käveleekö Lapissa karhuja ja muita suurpetoja vastaan yhtenään?

Jakso 3 - Ruskavaelluksen varusteet

lauantaina 19.12.202023 min

Erämaasaunan lämmittämät retkeilijät Henna ja Lauri pureutuvat Anterinmukan tuvan tulipaikalla rinkkojensa sisältöön - kuinka varusteet eroavat viileällä ruskavaelluksella lämpimien kesäpäivien vaelluksista?

Jakso 2 - Parisuhde ja vaellus

lauantaina 12.12.202030 min

Päivällä fiilistellään maisemia UKK-puiston Paratiisikurussa ja illalla jutellaan kahden pariskunnan voimin parisuhteista vaativissa olosuhteissa, kun hämeenlinnalaiset Annukka ja Mattias liittyvät Hennan ja Laurin seuraan.

Jakso 1 - Ruskavaellus alkaa

lauantaina 5.12.202015 min

Ensimmäinen vaelluspäivä Urho Kekkosen kansallispuistossa ottaa Hennalta ja Laurilta luulot pois, kun sade piiskaa kasvoja ja pahaenteiset pilvet pakottavat laskeutumaan tunturista koivikkoon. Mitä odotuksia ruskavaellukseen liittyy?

Retkeilyetiketti

torstaina 2.7.202034 min

Miten luontoa, metsää, vesistöjä ja muita kulkijoita kohdellaan ja kunnioitetaan vaelluksella? Ennen vaellusta äänitetyssä Havuja kengissä -jaksossa Luonnon Luova -blogin Marjo Liikonen kertoo knoppitietoa säännöistä ja suosituksista.

Yhteenvedon aika

torstaina 2.7.202036 min

Millainen paikka Tuntsan erämaa on vaeltaa ja kenelle se sopii? Mitä turhia varusteita oli mukana? Mitä jäi käteen ja mitä Havuja kengissä -triomme oppi retkellään?

Hygienia vaelluksella

torstaina 2.7.202025 min

Miten hygieniasta pidetään huolta vaelluksen aikana? Entä jos retken aikana tulee menkat? Millä ja miten kainalot ja alapäät pidetään puhtaana? Voiko tunturipurossa peseytyä?

Reitin suunnittelu

torstaina 2.7.202028 min

Miten suunnitellaan itselleen sopiva vaellusreitti? Kolmas vaelluspäivä Tuntsan erämaassa yllätti Laurin, Tepon ja Hennan. Matkaa kertyikin paljon enemmän, kuin suunniteltiin. Illan Havuja kengissä -keskustelun teemana onkin vaellusreitin suunnittelu.

Romantisoiko some vaeltamista?

torstaina 2.7.202019 min

Retkeily ja vaeltaminen ei aina ole ihanaa ja hauskaa. Toisen vaelluspäivän jälkeen myös negatiiviset tunteet nostavat päätään ja Havuja kengissä -triomme keskustelee niistä ikävistä hetkistä ja tunteista, joita ei sosiaalisessa mediassa näe.

Ensimmäinen vaelluspäivä ja vaellusvarusteet

torstaina 2.7.202029 min

Havuja kengissä -jaksossa keskustellaan Nuoluskurun kodalla vaellus- ja retkeilyvarusteista, joita ilman ei metsään lähdettäisi. Jalkapohjiin on saatu tuntumaa ensimmäisenä vaelluspäivänä.

Trio esittäytyy ja erämaa näyttäytyy

torstaina 2.7.202012 min

Havuja Kengissä -trio Lauri, Henna ja Teppo on saapunut Tuntsan erämaahan ja valmistautuu ensimmäiseen vaelluspäivään.