Hikihaastattelussa Vuoden urheilija

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija

Podplay | Urheilutoimittajain Liitto

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastissa puhutaan urheilijan ja median välisestä suhteesta sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Minkälaisena huippu-urheilijat kokevat tämän päivän urheilujournalismin ja minkälaisia muistoja Vuoden urheilija -valinta urheilijoissa herättää. Ajankohtaisten aiheiden parissa keskustelevat eri vuosien Vuoden urheilijat Leo-Pekka Tähdestä Teemu Pukkiin. Podcastin toteutuksesta vastaavat Urheilutoimittajain Liiton Nina Jakonen ja Esko Hatunen. Yhteistyössä mukana Haaga-Helian ammattikorkeakoulu.

Jaksot

Teemu Pukki: ”Vähemmän klikkiotsikoita ja enemmän palstatilaa myös pienille lajeille”

tiistaina 9.2.60 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki. Vuoden urheilijaksi vuonna 2019 valittu Pukki muistelee lämmöllä marraskuisia hetkiä, jolloin maajoukkueen EM-kisapaikka ratkesi. Uran isoin tavoite on pelata hyvin tulevissa EM-kisoissa, joissa Pukki aikoo olla ”paras minä” ja sitä kautta auttaa maajoukkuetta menestymään. Urheilijoiden mediasuosion jalkapallotähti uskoo rakentuvan menestyksen, mutta myös mediaseksikkyyden, tulosten ja saavutusten kautta. Toimittajilta hän toivoo vähemmän klikkiotsikoita ja enemmän palstatilaa myös pienille lajeille, jotta yleisökin oppii tuntemaan ne paremmin. Toimittajana Nina Jakonen.

Lukas Hradecký: ”Hikihaastatteluissa tunteet ovat pinnassa ja silloin urheilijoista saadaan irti kaikkein legendaarisimmat pätkät”

tiistaina 2.2.41 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on tuorein Vuoden urheilija, Huuhkajien luottomaalivahti jalkapalloilija Lukas Hradecký. Vuoden urheilija 2020 on rakentanut oman mediapersoonansa täysin luonnostaan – haastattelut hoidetaan tunteet ja sydän edellä, ja aina täysin omalla tavalla. Suomalaiselle jalkapallojournalismille Hradecký antaa kiitettävän arvosanan: taso on noussut korkealle koko Eurooppaankin peilaten. Toimittajana Nina Jakonen.

Aino-Kaisa Saarinen: ”Urheilijat eivät ole pelkästään suorittavia robotteja, vaan urheilija-minän takaa löytyy aito ihminen”

tiistaina 19.1.42 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on moninkertainen arvokisa- ja olympiamitalisti, latujen kuningatar, maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Vaikka korona-aika on tuonut uudenlaista urheilujournalismia, kaipaa Vuoden urheilijaksi vuonna 2009 valittu Saarinen yhä enemmän juttuja urheilijoista persoonina. Urheilijoista tehdään mediassa liiankin usein vain suorittavia robotteja, joita arvostellaan, eikä nähdä ollenkaan, että urheilija-minän takaa löytyy aito ihminen. Toimittajana Nina Jakonen.

Tuuli Petäjä-Sirén: ”Urheilijoiden suoritusten vertailu menee sosiaalisessa mediassa välillä liikaakin tunteisiin”

tiistaina 5.1.57 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on purjelautailun olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén. Vuoden urheilijaksi vuonna 2012 valittu Petäjä-Sirén iloitsee, että koronavuodesta huolimatta purjelautailun EM- ja MM-kilpailut saatiin järjestettyä. Koronavuosi toi myös harjoitteluun paljon uutta ja positiivista, joten ajatukset kohti Tokion olympialaisia ovat innokkaan odottavaiset. Vuoden urheilija -keskustelu käy vuosittain vilkkaana etenkin sosiaalisessa mediassa. Petäjä-Sirénin mielestä lajien vertailu on erittäin vaikeaa, joten urheilijoiden suoritusten vertailu menee sosiaalisessa mediassa välillä liikaakin tunteisiin, eikä keskusteluun voi suhtautua liian tiukkapipoisesti. Toimittajana Nina Jakonen.

Satu Mäkelä-Nummela: ”Miltä nyt tuntuu -kysymyksen voisi jo pikkuhiljaa muotoilla toiseen muotoon”

tiistaina 29.12.202042 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on viimeisin kesäolympialaisten suomalaisvoittaja, trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela. Vuoden urheilijaksi vuonna 2008 valittu Mäkelä-Nummela odottaa toimittajilta lajitietoutta, jotta haastattelutilanteessa tiedetään mistä puhutaan. Perusasioilla pääsee helposti lajin ytimeen, mutta yksi toive ampujalla on: hikihaastattelutilanteen ”Miltä nyt tuntuu” kysymyksen voisi jo pikkuhiljaa muotoilla toiseen muotoon. Toimittajana Nina Jakonen.

Minna Kauppi: ”Lisää tutkiskelevaa ja pohdiskelevaa urheilujournalismia”

tiistaina 22.12.202049 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin vieraana on moninkertainen arvokisamitalisti ja suunnistusrastien tarkka löytäjä suunnistaja Minna Kauppi. Vuoden urheilijaksi vuonna 2010 valittu Kauppi kaipaa syväluotaavampia juttuja eli lisää tutkiskelevaa ja pohdiskelevaa urheilujournalismia. Juttuja, joissa sukelletaan lajien, persoonien ja tekemisen sisälle. Toimittajana Nina Jakonen.

Vuoden urheilija Leo-Pekka Tähti: ”Lisää mediakriittisyyttä myös paraurheilun puolelle”

tiistaina 15.12.202052 min

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastin ensimmäinen vieras on suvereenisti omaa lajiaan jo vuosia hallinnut ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Vuoden urheilijaksi vuonna 2016 valittu Tähti kaipaa suomalaisessa urheilujournalismissa huippu-urheiluun kuuluvaa suoritusten kriittistä tarkastelua myös paraurheilun puolelle – nyt se puuttuu kokonaan. Toimittajana Nina Jakonen.