Juoksumania

Juoksumania

RadioPlay Suomi

Juoksumania-podcastissa puhutaan juoksusta ja erilaisista ilmiöistä juoksemisen ympärillä. Ohjelma tarjoaa kuuntelijoilleen alan asiantuntijoiden monipuolisia vinkkejä sekä vieraita, jotka tuovat tarinoillaan ja kokemuksellaan varmasti uudenlaista motivaatiota jokaisen juoksuharrastukseen. Sarjaa toimittaa juoksuhullu radiojuontaja Miia Kahila, joka naisi juoksulenkkarinsa, jos saisi. Palautteet, kysymykset ja pohdinnat osoitteeseen juoksumania@gmail.com

Jaksot

Ohittelua neon-topissa ja kehonhuoltoa

torstaina 27.6.52 min

Juoksumanian käsittelyssä "10 things all runners love" -lista. Mitkä kolme kohtaa Miia nostaa ylitse muiden? Jaksossa myös Eroonjumeista.fi-sivuston Joel Hakala jakaa kullanarvoisia vinkkejään kehonhuoltoon.

Pitkistä lenkeistä Keniaan

torstaina 20.6.45 min

Juoksuvalmentaja Tero Knuutila avaa Juoksumanian kuuntelijoille pitkien lenkkien rakennetta. Miten ja millä vauhdilla pitkät lenkit kannattaa tehdä ja kuinka pitkään on hyvä juosta? Entäs minkälaisia oppeja Tero on tuonut mukanaan Keniasta?

Suunnistus kiinnostaa

torstaina 13.6.32 min

Suomen kärkisuunnistaja Marika Teini halusi jo nuorena suunnistaa ammatikseen. Minkälainen laji on suunnistus, kuinka se on muuttunut vuosien varrella ja mikä suunnistuksessa Marikaa erityisesti viehättää? Palautteet, kysymykset ja pohdinnat jaksosta osoitteeseen juoksumania@gmail.com

Nakuilua, karvaisia kavereita ja maratonkeräilyä

torstaina 6.6.52 min

Minkälainen tapahtuma on Nakukymppi? Entä miten voi yhdistää koiraharrastuksen sekä juoksun? Ja onko maratonkeräilyssä mitään tolkkua? Juoksumania teki soittokierroksen Vesijaon-Porasan kyläyhdistyksen Merja Puupposelle Padasjoelle, koiraharrastaja Vesa-Pekka Jurvelinille Rovaniemelle sekä maratonkeräilijä Timo Marjomäelle Kauhajoelle.

Puolimaratonin järjestämisestä sen juoksemiseen

torstaina 30.5.40 min

Miia Kahilan vieraana Juoksumania-sarjassa on juoksija Aki Nummela, joka on ollut mukana lukuisissa juoksutapahtumissa. Miten Helsinki Half Marathonista selviää kunnialla sekä juoksijat että järjestäjät?

Vauhtikestävyydestä uusiin juoksuilmiöihin

torstaina 23.5.37 min

Jo ensimmäisistä lauseista kuulee, että Joonas Laurila ei pelkästään tunne juoksua, hän elää sitä. Juoksumania-jaksossa kuullaan Joonaksen ajatuksia juoksusta sekä loistavia neuvoja liittyen vauhtikestävyysharjoitteluun.

Juoksijan lihaskuntoharjoittelu

torstaina 16.5.31 min

Miksi juoksijan kannattaa panostaa voimaharjoitteluun ja minkälaisia liikkeitä kannattaa tehdä? Juoksumanian haastattelussa Personal Trainer Janne Sipponen antaa vinkkejä juoksijan lihaskunnon parantamiseksi.

Inspiraatiota ja palautumista

torstaina 9.5.53 min

Vastaisku ankeudelle -blogin Jenny Belitz-Henriksson inspiroi ihmisiä sosiaalisessa mediassa. Juoksumania otti selvää, kuinka juoksusta tuli pysyvä osa Jennyn elämää, ja kuinka voi itse motivoida itseään kohti terveellisempiä elämäntapoja. Tässä jaksossa kuullaan myös valmentaja Antti Hagqvistia, jolla on pitkä kokemus kestävyysurheilusta. Hän kertoo mm. loistavia vinkkejä parempaan palautumiseen ja siihen, mitkä asiat kannattaa ottaa ensimmäiseksi huomioon, jos oma palautuminen mietityttää.

Ensimmäiselle maratonille

keskiviikkona 1.5.35 min

Hyvät vinkit ovat tarpeen, kun lähdetään juoksemaan ensimmäistä maratonia. Juoksumanian vieraana Vauhtisammakko-juoksukoulun valmentaja Anni Liukka sekä Milla Köynnös, jolta maratonit lähti vähän niin kuin lapasesta. Palautteet, kysymykset ja pohdinnat osoitteeseen juoksumania@gmail.com

Rakkaudesta polkujuoksuun

torstaina 25.4.56 min

Polkujuoksusta on moneksi. MM-kisoihin valmistautuva Eetu Nordman antaa Juoksumanialle vinkkejä polkujuoksuharjoitteluun ja ultrapolkujuoksija Saara Päätalo kertoo mm. suhteestaan ympäröivään luontoon, asenteestaan harjoitteluun sekä hauskoista teemalenkeistään. Palautteet, kysymykset ja pohdinnat osoitteeseen juoksumania@gmail.com

Itsensä ylityksestä loppumattomiin mantroihin

torstaina 18.4.40 min

Miten kuntoilija voi saada itsestään enemmän irti kilpailuissa tai vetotreeneissä? Kuinka jaksaa jatkaa matkaa, vaikka jaloissa jo painaa? Juoksumanian haastattelussa on urheilupsykologi Saara Grönholm, jonka mielestä jokainen sykkeennosto on mahdollinen matka itseen.

Juoksutekniikka

torstaina 11.4.34 min

Juoksumanian ensimmäisessä jaksossa pureudutaan juoksutekniikkaan. Miksi se on niin tärkeää hallita ja mitä kuntoilija voi tehdä tekniikalleen? Asiantuntija Topi Lösönen antaa vinkkejä liikkuvuuden parantamiseen ja juoksija Minna Lamminen kertoo faktoja juoksutekniikasta.