Kaikki on hyvin

Kaikki on hyvin

Podplay

Kaikki on hyvin -sarja on Lasse Olkinuoran hatunnosto mitättömille murheille, hieman ärsyttäville asioille ja höpöhöpö-uutisille. Sillä jos on aikaa ja energiaa keskittyä niihin, ei maailmanloppu voi olla ihan nurkan takana. Eikö niin. Eikö niin?

Jaksot

Näetkö itsesi kuten muut näkevät sinut?

perjantaina 13.9.20196 min

Kaikki on hyvin. Heti kun selviän tästä krapulasta. Onneksi muuten niin tylsään krapulapäivään tuo tekemistä itsensä häpeäminen ja katumus.

Kuka pelkää pientä ruotsalaista tyttöä?

perjantaina 30.8.20195 min

Ensimmäinen harmaa hius, vaan minä tiedän kuinka ottaa vastaan moiset takaiskut, joten kaikki on hyvin. Kunhan minusta vaan ei tule Lehtisen kaltaista Lassea.

Suorana kirjaston vessasta

perjantaina 23.8.20196 min

Olen kirjaston vessassa valittamassa, koska en tiedä, että milloin ihminen on tosissaan ja milloin ei. Lisäksi tavoitteeni saada nimeni historiankirjoihin tuntuu aika hankalalta. Eli normaali iltapäivä. Eli kait kaikki on hyvin.

Maailmanloppu tuli. Melkein.

perjantaina 16.8.20195 min

Onneksi ihmiset rupesivat valittamaan yleisötapahtumien aiheuttamasta metelistä. Melkein jouduin jo kohtaamaan todellisuuden. Vaan ei, kaikki on hyvin.

Vitun Lieminen

perjantaina 9.8.20195 min

Ajattelin, että kaikki on hyvin ja kolmas maailmansota vielä kulman takana, koska jaksan pillastua työpaikalle unohtuneesta puhelimesta ja Liemisen "musiikista". Mutta ollaanpa rehellisiä, kyllä tuo jälkimmäinen tulee minua ärsyttämään siellä bunkkerissakin.

Pitäisi opetella sanomaan ei

perjantaina 2.8.20197 min

Ääneen höpisemistä suoraan terapeuttini vastaanoton odotushuoneesta. Koska olen aina kaikkialla aivan liian aikaisin.

Maria Nordin & Taikatemput

perjantaina 19.7.20196 min

Amerikkalaistyyliset huijarit vievät hölmöjen rahat. Joten ainakin katumiseen kykenemättömien mielestä kaikki on hyvin.

Uskottavampia valheita

perjantaina 12.7.20195 min

Minun pitää opetella valehtelemaan paremmin. Sitten vältyn sellaisilta ikävyyksiltä kuin muiden ihmisten tapaaminen ja mökille meneminen. Ja sitten kaikki on hyvin.

Maailma on menettänyt järkensä

perjantaina 5.7.20196 min

Supersankaripesukarhuja! Kirjoja, jotka saavat minut tuntemaan oloni tyhmäksi! Pian lähenevä maailmanloppu! Kaikki on hyvin, kiitos kysymästä!

Maailman naurettavin ihminen

perjantaina 28.6.20198 min

Onnistuin löytämään maailman naurettavimman ihmisen. Ja se, että se naurettavin ihminen en ollut minä, tekee minut iloiseksi. Olen aina luullut väärin, kaikki on hyvin.

Ikisinkku omasta tahdosta

perjantaina 21.6.20196 min

Sitä joko muuttuu vähemmän lapselliseksi ja itsepäiseksi, tai sitten sitä hyväksyy ikisinkkuuden. Minä olen sinut valintani kanssa. Eli kaikki on hyvin.

No kyllä ne mun mielestä mulkkuja on. Kaikki.

perjantaina 14.6.20197 min

Epäilyttävä luomi paljastui mustikan jättämäksi jäljeksi. Sain porttikiellon lentokentälle. Pyrin aloittamaan sodan Cousteau-pipoja pitäviä vastaan. Siinä on yhdelle päivälle riittävästi toimintaa. Ja väsyneenä sitä ei jaksa pohtia, kuinka kovaa vauhtia maailma on menossa päin helvettiä. Eli kiitos harhautusten, kaikki on hyvin.

Tahtomattani reality-tähti

perjantaina 7.6.20196 min

Kaikki on hyvin? Ja paskat! Minulle selvisi juuri, että koko maailma ympärilläni on käsikirjoitettu. Mikä selittää kyllä Sami Hedbergin huonouden.

Lääke epävarmuuteen

perjantaina 31.5.20195 min

Kaikki on hyvin, kun pakenee tyhjään virastotaloon ja luo sinne oman mielikuvitusmaailman. Sinne ei kantaudu muiden ärsyttävät tavat. Eivätkä ehkä omatkaan.

"Yksi tykkäys = yksi fakta itsestäni" teki taas paluun

perjantaina 24.5.20195 min

Kaikki on hyvin? No, enpä tiedä. Kolmas maailmansota on lähempänä kuin koskaan ja mikä kauheinta, ihmiset kuvittelevat taas, että muut ovat kiinnostuneita heistä.

On vain yksi asia mitä en saisi kommentoida

perjantaina 10.5.20195 min

Vierailin maailman pohjoisimmassa kaupungissa ja Kärnä vituttaa sinne asti. Eli tuttu tunne teki vieraasta ympäristöstä kotoisamman. Ja kaikki on taas hyvin.

Natsikultaa mä metsästän

perjantaina 3.5.20198 min

Viikko Itävallassa piti sisällään paljon mielenkiintoista: Salaisuuksia natsien kätkemästä kullasta, maailman ärsyttävin ihminen sekä synkähkö ennustus meidän kaikkien tulevaisuudesta. Joten kaikki on hyvin. Tai no...

Jos toi puolue pääsee valtaan, ni mä muutan

perjantaina 26.4.20195 min

Olenpa keksinyt aikani kuluksi lapsellista kostoa ihmisille, jotka uhkailevat muuttavansa muualle, jos vaalitulos ei miellytä. Lisäksi löysin taas uuden keinon upota yhä syvemmälle mielikuvitusmaailmaani. Eli kaikki on hyvin.

Odotan aina pahinta

perjantaina 12.4.20196 min

Kaikki on hyvin, joten miksi ihmeessä sabotoin tilannetta pelkäämällä koko ajan täystuhoa? Pitäisi keskittyä nauttimaan tästä hetkestä. Ja esimerkiksi siitä, kuinka suurta paniikkia vanhoissa rikkaissa herättää tasa-arvosta innostunut nuoriso.

Resepti onneen

perjantaina 29.3.20198 min

Sipseistä ja itsepetoksesta ja ilmeisesti myös vähän kanadanhanhistakin. Niistä on onni tehty. Ja kel onni on, sil kaikki on hyvin.

Itsekkäät ihmiset

perjantaina 22.3.20197 min

Jouduin riskeeraamaan henkeni niin pohjoisnavalla kuin Zimbabwessakin löytääkseni aarteen, josta onnistuin saamaan niin paljon rahaa, että minulla oli vihdoin ja viimein varaa ostaa lippu Finnkinon elokuvateatteriin. Mutta nyt turvallisesti kotona, ärsyyntymässä ihmisistä, jotka eivät suostu olemaan rehellisesti itsekkäitä, vaan yrittävät naamioida sen. Eli siis kaikki on hyvin.

Tyhjäntoimittaminen kunniaan!

perjantaina 15.3.20196 min

Aion viettää kokonaisen päivän tekemällä ei yhtään mitään, paitsi muistelemalla, että minkälaisessa kuplassa sitä elettiin ennen somea. Ja tietysti ärsyyntymällä ylisuorittajista. Eli kaikki on normaalisti, kaikki on hyvin.

Pitää hankkia burn-out

perjantaina 8.3.20199 min

Samaan aikaan ihaillaan sekä liikaa työskenteleviä että liika työnteon lopettaneita. Ja minä haluaisin tietää, että kumpi tuo enemmän huomiota ja ihailua, niin voisin sitten valita sen. Eli aika mitätöntä murhetta taas ilmassa. Eli kaikki on hyvin.

Zombie-apokalypsi

perjantaina 1.3.201910 min

Minä haaveilen zombie-apokalypsin perään. Koska sitten voisi rakentaa uuden, mieleisensä maailman. Ja nyt en ole ihan varma. Onko tuo lapsellinen haave merkki siitä, että kaikki on hyvin, vai siitä, että kaikki on pilalla?

Amerikkalainen sai huonoa palvelua

perjantaina 22.2.20198 min

Harva asia ärsyttää niin kuin amerikkalaiset. Harva asia rauhoittaa niin kuin sorsien ruokkiminen. Ruokkikaa sorsia, silloin ihmisellä kaikki on hyvin.

Miten aikuisena saa ystäviä?

perjantaina 15.2.20197 min

Kaikki ystävät ovat menneet naimisiin ja hankkineet lapsia. Ja yhtäkkiä minulla ei ole enää heitä, joiden kanssa tehdä spontaaneja asioita. Eli siis minä tarvitsen uusia ystäviä. Mutta miten aikuisena hankitaan ystäviä?

Tuijottakaa enemmän niitä puhelimia

perjantaina 8.2.20197 min

Jos ihmisellä on aikaa ärsyyntyä siitä, kuinka joku ventovieras tuijottaa puhelintaan, niin ei hänellä kovinkaan suuret murheet ole. Ja jos minulla on aikaa ärsyyntyä siitä ärsyyntymisestä, niin kait minulla kaikki on hyvin? Toisaalta, minulle juuri selvisi, että 90 prosenttia ihmisistä on helvetin tyhmiä, että ehkä se selittää asian.

Jumalia kannattaa kilpailuttaa

perjantaina 1.2.20197 min

Kansanedustajien patologinen paskanpuhuminen sai minut kilpailuttamaan jumalia. Kaikki on hyvin? Siitä en tiedä, mutta jos poliitikot valehtelevat ja minä välttelen todellisia murheita, niin ainakin kaikki on normaalisti.

KonMari, Go Fuck Yourself

perjantaina 25.1.20197 min

KonMari, ihmiset jotka nostavat itsetuntoaan muiden kustannuksella ja tipaton. Kaikki on hyvin, tai ainakin aika hyvin, jos edellä mainitut ovat suurimmat murheeni tällä viikolla.

Älä nyt saatana mene kuumeessa töihin

perjantaina 18.1.20197 min

Vielä kaikki on hyvin, jos kerta minulla riittää aikaa hermostua ihmisistä, jotka menevät kipeänä töihin ja kouluun. Nautitaan nyt tästä hetkestä, kun vielä voidaan. Donald Trumpin päivittäin paheneva, vainoharhan ja dementian mainio yhdistelmä pitää huolen, että pian on ihan oikeitakin murheita.

Vegaanien hyökkäys

perjantaina 11.1.20197 min

Onko mitään niin ärsyttävää kuin ihmiset, jotka suuttuvat veganismista? No on, lapset. Lapset ovat vielä ärsyttävämpiä. ' Ja näyttäisi siltä, että minulla taas kaikki on hyvin, jos tuon suurempia murheita ei elämässäni ole.

Naapurisota ja menneisyyden katuminen

perjantaina 4.1.20196 min

Vuosi lähtee käyntiin lähes kuten aina ennenkin. Pohtimalla, että kuinka minun pitäisi muuttaa itseäni. Niin ja riitelemällä naapurin kanssa. Eli siis kaikki on ennallaan. Eli siis kaikki on hyvin.

Jos et o samaa mieltä, ni sä elät kuplassa

perjantaina 28.12.20187 min

Somekupla. Don Johnson Big Bandin huonous. Ihmiset, joilla on itsehillintä. Kun tuossa on suurimmat murheet, niin ihmisellä on kaikki hyvin.

Autoilijat ansaitsevat muita paremman joulun

perjantaina 21.12.20187 min

Minä keksin harrastuksen, jota liian kilpailuhenkiset eivät ole päässeet pilaamaan. Ja löydän vielä aikaa ärsyyntyä autovakuutuksista, vaikken omista edes ajokorttia. Noin pienet murheet tarkoittavat sitä, että oikeastaan kaikki on hyvin.

Vanheneminen on perseestä

perjantaina 14.12.20187 min

Kaikki on hyvin. Taas. Oli hieman vaikeaa myöntää, etten ole enää nuori, mutta nyt olen sinut sen kanssa. Ja olen heti ruvennut käyttäytymään juuri niin kuin aikuisen pitääkin. Enää en piilota kasvoja, kun syyllistyn ilkivaltaan, vaan rehellisesti seison tekojeni takana, niin kuin aikuinen.

Rokotevastaiset ovat meitä muita parempia ja älykkäämpiä

perjantaina 7.12.20188 min

Kaikki on hyvin, jos suurin murheeni on pilalle hemmotellut ihmiset. Vaan emmeköhän me, kiitos rokotevastaisten, saada pian aika paljon isompia ja tuhoisampia murheenaiheita.

Somekohulynkkaus

perjantaina 30.11.20188 min

Ihmiset, jotka eivät kykene myöntämään virheitään. Jari Sarasvuo. Tuomas Enbuske. Tämän päivän tapa keskustella vain ihmisten reaktioista, eikä aiheista, joihin reagoidaan. Jos viikon aikana nuo ovat olleet minua eniten ärsyttävät asiat, niin kai kaikki on hyvin.

Miksi minä en koskaan hanki lapsia

perjantaina 23.11.20188 min

Kaikki on hyvin. Ja niin voi olla sinullakin. Sillä minä olen keksinyt mainion tavan päästä eroon turhautumisesta ja ärtymyksestä.

Kauan eläköön kaikki paitsi elämäntapavalmentajat

perjantaina 16.11.20186 min

Kait minulla on kaikki hyvin. Kun kerran riittää aikaa siihen, että yritän saada elämäntapavalmennuksen lailla kielletyksi.

Pissaava peenis ja kärttyisät ihmiset

perjantaina 9.11.20186 min

Kaikki on hyvin, jos minulla riittää energiaa ihmetellä kärttyisäksi syntyneitä. Ja ihailla lapsellisia töhryjä.

Olisinpa narsisti

perjantaina 2.11.20186 min

Kai kaikki on ihan hyvin, kun jaksan ärsyyntyä siitä, etten ole narsisti. Sillä narsistia ei vaivaa vuosia sitten tehdyt pienet virheet. Sillä narsistihan ei koskaan tee virheitä. Kysy vaikka Juhani Tammiselta.

Elätkö sinä muiden vaatimusten mukaan?

perjantaina 26.10.20187 min

Kaikki on hyvin ja ennallaan, jos minua ärsyttää, kun en ole riittävän älykäs. Tai kun ihmiset luulevat, että kaupungissa asuvat ovat ylimielisiä ja tylyjä.

Sami Hedbergiin ja itseensä pettyneet

perjantaina 19.10.20189 min

Kaikki on hyvin, jos minä jaksan nähdä suunnattomasti vaivaa vain kertoakseni kaikille, että minä en pidä tuosta yhdestä koomikosta. Tai ihmisistä, jotka jättävät koiransa kaupan ulkopuolelle yksin.

Joulusesongin aikaistumisesta ärsyyntyminen aikaistuu joka vuosi

perjantaina 12.10.20186 min

Kaikki on hyvin. Vieläkin. Jos minulla on aikaa olla kateellinen kukolle. Ja jo lokakuussa pelätä sitä, kun joulukauden aikaistumisesta ärsyyntyvät alkavat valittaa kuorossa, kun naapuri laittoi parvekkeelle valoja.

Kansanedustajien ja hipsterien harhaluulot

perjantaina 5.10.20189 min

Kaikki on hyvin, jos minulla on aikaa ärsyyntyä hipsterien ylimielisyydestä. Ja kaikki on kait ennallaan, jos kansanedustajien harhaluulot eivät jaksa yllättää. Plus, selvitinpä aikani kuluksi, että minä päivänä viimeinenkin suomalainen menetti kunnioituksensa kansanedustajia kohtaan.

Älä kerro unistasi

perjantaina 28.9.20186 min

Kaikki on hyvin, kun ei iltapäivän ratoksi keksi muuta kuin ärsyyntyä ihmisistä, jotka kertovat unistaan. Sekä siitä, että elämäntapavalmentajien annetaan elää siinä uskossa, että he ovat ihan hyviä ihmisiä, joiden työstä on jotain hyötyä.

Itselleen armollinen julkkis

perjantaina 21.9.20187 min

Kaikki on hyvin, jos minua jaksaa ärsyttää ilmiselvillä valheilla imagoaan kiillottava julkkis. Sekä ihmiset, jotka ärsyyntyvät etuilevista vanhuksista.

Suorapuheiseksi itseään mainostava on aina kusipää

perjantaina 14.9.20187 min

Kaikki on hyvin -sarjan Lassen pohdinnassa tällä kertaa: Tasaisin väliajoin sitä kohtaa ihmisen, joka yrittää naamioida ilkeytensä suorapuheisuudeksi ja rehellisyydeksi. Ja tasaisin väliajoin sitä tuumii, että parempi vain pysyä kissojen kanssa kotona, pois ihmisten luota. Sitä paitsi, jos en mene ulos, niin en voi vahingossakaan törmätä missään a capella -musiikkiin.

Kuinka joku kehtaa tehdä asioita, joita minä en tekisi?

tiistaina 11.9.20186 min

Kaikki on hyvin -sarjassa pohditaan: jos sinä et pidä jostain asiasta, niin sitten kukaan ei saisi pitää siitä asiasta. Ja ne jotka pitävät, ovat huonoja ihmisiä, joita sinulla on varaa arvostella.