Karonkkapuheita

Karonkkapuheita

Podplay

Karonkkapuheita on uusi viihteellinen ja asiapitoinen podcast, jossa elokuva- ja tv-alalla pitkään marinoituneet alan asiantuntijat Jantsu Puumalainen ja Tero Tiittanen johdattavat sinut tv-ja elokuva-alan kulisseihin jaksoittain vaihtuvien vieraiden kera. Huumorista ei tingitä, mutta kyyneliltäkään ei säästytä, kun vieraat muistelevat hetkiä uraltaan ja kertovat tämän hetken kuulumisiaan. Ohjelmassa kuullaan myös niitä tarinoita, mitä muualla ei ole vielä kerrottu! Vieraina ensimmäisellä kaudella mm. Viivi Huuska, Roope Salminen, Mikko Leppilampi, Justimus ja Hannele Lauri. Joskus myös ihmetellään, mihin entiset tv- ja elokuvatähdet ovat kadonneet ja soitellaan perään heille kysellen, että voiko TV:stä kadonnutta sinne takaisin saada? Ota popparit valmiiksi, poksauta skumppapullo auki ja starttaa viikonloppusi Karonkkapuheilla!

Seuraa Karonkkapuheita-podcastin juontajia ja vaikuta puheenaiheisiin vieraiden osalta instagramissa @jantsupuumalainen ja @terotiittanen

Jaksot

20. Johanna Puhakka, saippuasarjojen kuningatar

lauantaina 21.8.202183 min

Kauden viimeisessä jaksossa vieraana ihana ihastuttava ja lahjakas Johanna Puhakka! Ulkomailta hankitut maisterin paperit taskussa ja Rantabaarin kuvaukset ovat taas käynnissä.

19. Näyttelijä Alina Tomnikov niittää kansainvälistä mainetta

lauantaina 14.8.202173 min

Tämän viikon jaksossa vieraaksi saapuu Alina Tomnikov, joka kertoo uskomattomia tarinoita seikkailuistaan kansainvälisen tv-sarjan kuvauksissa läpi pandemiavuoden ja vieläpä ympäri maailmaa! Mistä koostuu hyvä rakkaus? Siitäkin puhutaan!

18. Ernest Lawson ponnisti Putouksesta koko kansan suosikiksi

lauantaina 7.8.202177 min

Koko kansan suosikista tulee ensimmäisenä mieleen kuka? No ainakin Ernest ”Erkku” Lawson! Tässä jaksossa kuullaan kuka on Erkku ja minkälaisia tv-ohjelmia hän fanittaa. Hauskaa studiossa on, ja kyllähän se vähän rönsyili, kuten Tero sanoisi.

17. The Sinisalot - valovoimaiset näyttelijäsisarukset

lauantaina 31.7.202172 min

Jantsun ja Teron vieraana tämän viikon jaksossa The Sinisalot! Eli ketkä siis? No tietysti näyttelevät sisarukset Tatu ja Katriina Sinisalo. Onko Teatterikorkeaan hakeminen enemmän päätös vai onko kyse tuurista? Kenen jalanjäljissä Katriina hakeutui näyttelemisen pariin? Ja onko Tatu Sinisalo oikeasti metodinäyttelijä? Kaikki tämä selviää tässä jaksossa.

16. Tie palkituksi näyttelijäksi ei käynyt korkeakoulun kautta - Mimosa Willamo

lauantaina 24.7.202160 min

Vihdoin hän on täällä, nimittäin selvästi eniten Karonkkapuheita-podcastin toivotuin vieras Mimosa Willamo! Puhumme Jussi-palkinnoista, kesälomasta ja siitä miten koulunkäyntiavustajan työt saivat jäädä kun Mimosa ymmärsi näyttelemisen vievän hänen kaiken työaikansa.

15. Carita von Rutenhjelm työskentelee tosi-tv:n ytimessä

lauantaina 17.7.202164 min

Tässä jaksossa kysytään ne kaikki kysymykset realitysta, mitkä meitä ja kuulijoita on pohdituttaneet. Vieraana reality-castingin kuningatar Carita Von Rutenhjelm! Mitä kaikkea muuta tämä voimaannuttava bisnesnainen on saanut urallaan aikaan ja miten hän päätyi tekemään tosi tv-castingia? Ja miten Renny Harlin liittyy Caritaan?

14. Peruskoulusta teatterikorkeakouluun - Pelle Heikkilän tarina

lauantaina 10.7.202168 min

Kuka on Pelle Heikkilä? Nuoruus rikosten ja huumeiden parissa vei näyttelijä Pelle Heikkilän kohti teatterikorkeakoulua. Mitä uran varrelle on mahtunut ja montako selftapea Pelle tekee viikoittain? Jaksossa muistellaan myös kuvausmuistoja Norjasta.

13. Kuka löysi kaikki amerikkalaiset Suomesta? Kaikki roolituksesta feat. tuottajat Tiina Pesonen ja Jonni Haasanen

lauantaina 3.7.202180 min

Nyt avataan roolittamisen pandoran lippaat ja tehdään ruumiinavaus suomalaiselle tv- ja elokuvatuotannon roolitukselle. Kuka päättää isoimmat roolit Suomessa? Miten roolitusta tehdään Suomessa versus kansainväliset tuotannot? Vastataan kuuntelijoiden kysymyksiin ja kerrotaan vielä vähän enemmän.

12. Somessa itkeminen ärsyttää Kristian Heiskaria

lauantaina 26.6.202162 min

Kilpailurealityn tuplamestari Kristian Heiskarin kanssa pohditaan voittamisen reseptiä ja puhutaan mm. Terapiasta ja sen hyödyistä. Minkälaisiin ohjelmiin Heiskari vielä lähtisi mukaan?

11. Kuulijoiden kinkkisimmät kysymykset

lauantaina 19.6.202160 min

Jantsu ja Tero ovat täällä taas!

Mikä on grip? Mitä tekee linjatuottaja? Mitä eroa on 1.,2., ja 3. apulaisohjaajalla? Kuuntelijoiden esittämiin kysymyksiin vastataan Karonkkapuheita podcastin toisen kauden ensimmäisessä jaksossa!

10. Outi Mäenpää

lauantaina 17.4.202171 min

Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa Jantsun ja Teron vieraaksi saapuu näyttelijä Outi Mäenpää. Useita Jussi-palkintoja voittanut Mäenpää vaikuttaa improvisaatioteatteri Stella Polariksessa, mutta hän on ehtinyt tehdä urallaan paljon muutakin. Miksei häntä ole enää kuitenkaan juuri nähty valkokankaalla?

9. Avustajat

lauantaina 10.4.202160 min

Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa puhutaan elokuva- ja tv-sarja avustajista. Mikä saa tämän mystisen joukon aina uudelleen ja uudelleen catering-kärryn viereen odottelemaan, että pääsee taas kameran eteen taustoihin heilumaan. Minkälainen on hyvä avustaja? Voiko avustajasta tulla näyttelijä? Ja miten Jantsu ja Tero tapasivat pian 12 vuotta sitten? Näihin kaikkiin ja moneen muuhun kuulet vastauksen tässä jaksossa. Studiossa vieraana apulaisohjaaja Mikko Niskala sekä avustajasta näyttelijäksi ponnahtanut Miikka J. Anttila. Soitettiin myös Irmalle!

8. Dennis Nylund

lauantaina 3.4.202154 min

Kuka on mies Putouksen sketsihahmokisan voittajan, Folke Rundqvistin takana? Miten voitokas sketsihahmo rakentui? Millaista on teatterikorkeakoulun pääsykokeissa? Millainen on Ätän unelmarooli? Näihin ja moneen muuhun saadaan vastaus tässä jaksossa, kun Jantsun ja Teron vieraana on näyttelijä Dennis ”Ätä” Nylund. Jakso sisältää perinteisen Jantsun fanitusosion ja Teron unelmien kesätyöpaikan paljastuksen.

7. Roope Salminen

lauantaina 27.3.202167 min

Seitsemännessä jaksossa vieraana on näyttelijä, juontaja ja muusikko Roope Salminen. Jantsua ja Teroa vastapäätä istuu mies, joka on valmis puhumaan niistä vaikeimmistakin asioistaan. Anteeksi on pyydetty, mutta onko opittu? Miltä tuntuu alkoholiton elämä? Vuoteen on mahtunut myös jokeltelevaa iloa, uusia töitä ja onneksi vähän myös videopelejä.

6. Elina Knihtilä ja Miiko Toiviainen

lauantaina 20.3.202157 min

Tämän kauden kuudennessa jaksossa vieraana näyttelijät Elina Knihtilä ja Miiko Toiviainen. Tero ja Jantsu keskustelevat vieraiden kanssa mystisestä Teatterikorkeakoulusta, keskustelukulttuurin muutoksesta, ja elämästä. Lisäksi selvitetään, miksi juuri nämä kaksi ovat yhdessä vieraana, mikä heitä yhdistää?

5. Missä he ovat nyt?

lauantaina 13.3.202158 min

Kumpi voittaa, Pekko vai Uuno? Tässä jaksossa sukelletaan Jantsun ja Teron lapsuuden ja nuoruuden suosikkisarjoihin- ja elokuviin. Jaksossa otetaan myös selvää, mitä seuraajien ja kuuntelijoiden suosikeille kuuluu nykyään. Missä he ovat nyt?

Jantsun mielenrauha järkkyy totaalisesti, kun Tero kilauttaa hänen ikisuosikilleen Joel Hallikaiselle. Mistä kolmikko oikein jutteli, entä nähdäänkö Jokke vielä jonain päivänä televisiossa?

4. Justimus

lauantaina 6.3.202165 min

Vieraana Justimusfilms. Miten Haapaveteläisistä pojista tuli Tubetähtiä, jotka ottivat myös television haltuun? Onko kina samasta tytöstä jo sovittu? Entä missä on Joose?

3. Niko Saarinen

lauantaina 27.2.202160 min

Kolmannessa jaksossa vieraana Niko Saarinen. Hänet tunnetaan lukuisista reality-ohjelmista, mutta millainen on Nikon todellisuus? Keskustelun aikana sukelletaan syvälle Nikon maailmaan ja kuullaan varmasti myös sellaisia asioita mitä hänestä ei muualla ole vielä kuultu.

2. Mikko Leppilampi

lauantaina 20.2.202169 min

Karonkkapuheita podcastissa @jantsupuumalainen ja @terotiittanen vieraana kaikkien rakastama Mikko Leppilampi! Pitkän uran tehnyt näyttelijä/juontaja elää elämänsä parasta aikaa ja tekee unelmiensa roolia. Mitä kaikkea Leppilammen uran varrelle on mahtunut? Vastaukset kuulet Karonkkapuheita podcastin toisessa jaksossa.

1. Viivi Huuska

lauantaina 13.2.202161 min

Hei, nyt se alkaa! Kuka vitun Viivi? Monet tuntevat hänet somesta @vitunviivi:nä, moni ei tunne häntä ollenkaan, mutta kohta hänet tuntevat kaikki. Ensimmäisessä jaksossa vieraana ensimmäisen tv-sarjansa juuri ohjannut ja musiikkivideoillaan kansakunnan pasmat sekoittanut ohjaaja Viivi Huuska. Jakso saattaa sisältää vähän oinasta.