Kasvatusviisautta kiireisille

Kasvatusviisautta kiireisille

Yle Areena

Kasvatusviisautta kiireisille on seitsemänosainen podcast-sarja, jossa selvitetään, miten tämän vuosituhannen kasvatushaasteista voisi selvitä kasvatuksen klassikoiden, esimerkiksi Jean-Jacques Rousseaun, Rudolf Steinerin, Johan Amos Comeniuksen ja Ellen Keyn opeilla. Asiaa pohtivat toimittaja ja äiti Anu Heikkinen sekä isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa. Äänisuunnittelu Suvi Tuuli Kataja.

Jaksot

Pitääkö lasta sivistää?

maanantaina 19.2.20189 min

Kasvatusviisautta kiireisille -podcastin viimeisessä osassa pohditaan miten tärkeää on, että lapsi erottaa leskenlehden ja voikukan toisistaan. Kuuluvatko käytöstavat sivistyksen ytimeen? Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja opettaja, tietokirjailija ja isä Jarno Paalasmaa etsivät myös keinoja, miten lapsen sydämen sivistystä voi kasvattaa. Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Ymmärtävätkö vanhemmat lastensa ikäkausia?

maanantaina 19.2.201811 min

Kasvatusviisautta kiireisille -sarjan kuudennessa osassa mietitään mitä tehdä, kun uhmaikäinen tulee vimmaisesti päälle. Miten murrosikäistä voisi ymmärtää? Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa pohtivat myös, miten vanhempi voi tukea 9-vuotiasta, joka ei tiedä ollako pieni vai iso. Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Onko järkevää määritellä ruutuaikaa?

maanantaina 19.2.201811 min

Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjan sarjan viidennessä osassa kysytään, onko ruutuajan määrittely järkevää, kun ruutuja on pian kaikkialla. Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailijaJarno Paalasmaa selvittävät myös onko väliä, mitä ruudulla tekee. Entä miten vanhemmat saadaan pois ruutujen ääreltä? Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Pitääkö lapselle maksaa hyvistä koenumeroista?

maanantaina 19.2.20188 min

Kasvatusviisautta kiireisille -sarjan neljännessä osassa selviää kannattaako lapselle maksaa hyvistä arvosanoista vai suuntaako se ponnistelut väärään maaliin? Aiheen äärellä ovat äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa. Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Saako lasta rangaista?

maanantaina 19.2.201810 min

Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjan kolmannessa osassa pohditaan lapsen rankaisemista. Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa selvittävät miten kasvatusklassikoiden mukaan lapsia pitäisi kasvattaa, jos nämä eivät tottele. Toimiiko jäähypenkki? Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Onko lapsilla liikaa valtaa perheissä?

maanantaina 19.2.201812 min

Kasvatusviisautta kiireisille -sarjan toisessa osassa selviää, millaista on orkesterityyppinen kuri, ja missä tilanteissa vanhemman pitää käyttää valtaa. Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa pohtivat, mistä lapsi saa itse päättää. Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.

Pitääkö lapsen kanssa leikkiä?

maanantaina 19.2.20189 min

Kasvatusviisautta kiireisille -podcastin ensimmäisessä osassa mietitään, mitä aikuinen voi tehdä, jos leikkiminen lapsen kanssa ei innosta. Äiti ja toimittaja Anu Heikkinen ja isä, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa pohtivat myös, tarvitseeko lapsi vanhemman leikkikaveriksi. Äänisuunnittelu Suvi-Tuuli Kataja.