Kavioliitossa

Kavioliitossa

Katja Ståhl & Teemu Ahtee

Kavioliitossa-podcast on kahden hevoshullun todeksi tullut unelma. Katja Ståhl on paitsi pitkän linjan toimittaja, myös vielä pidemmän linjan hevosihminen. Katjalla on tällä hetkellä kaksi hevosta, joista toinen on raskaana. Lajina enemmän este- kuin kouluratsastus. Teemu Ahtee on kouluratsastaja-valmentaja, joka on siviiliammatiltaan lentokapteeni. Teemu hevosen nimi on Seppo. Teemu ja Katja pääsevät vihdoinkin puhumaan siitä, mistä aiheet eivät lopu koskaan: hevosista. Puheet kattavat sekä muisteloita, opin paikkoja kuin uskomattomia tarinoitakin. Hevosten kanssa ei tule aika pitkäksi!

Jaksot

Oppimisen tiellä ja tien sivussa

lauantaina 16.10.48 min

<p>Teemu paasaa. Katjan eläimillä mystisiä oireita. Onko lääkitys pielessä? Onko syytä lääkitä? Olisiko Katjalla tarvetta sihteerille? Miten Teemun Pohjan Poika-kisa meni? Osaatko keskustella tallikaverisi kanssa lisärehuista? Periaatteessa jakson aiheena on jatkuvan oppimisen tie, mutta kannattaa kuunnella, päästäänkö siihen ennen jakson loppua.</p>

Ei tartte auttaa!

lauantaina 9.10.41 min

<p>Kyllä se on sillä tavalla, että hevosihminen ei ilman apua pärjää, vaikka kuinka on kova luu. Milloin sitä sopii pyytää? Tähän vastaa Kavioliiton apuraati. Lisäksi kerrotaan Hilpan valmistautumisesta leirikouluun ja omistajansa hysteriaa aiheen tiimoilta. Myös Metkun tämänhetkinen tila analysoidaan. SariMarjaanalta on luita kräks, joka johtaa keskusteluun ihmislihaksista ja niiden tarpeellisuudesta. Mukana toki myös Radioteatterin uusin jaxo!</p>

Mikä pelottaa?

lauantaina 2.10.50 min

<p>Jakson aiheena pelko. Kuka pelkää pitkähameista naista? Entä kulmaa? Luonnollisesti aihetta lähestytään pohtimalla erilaisten kehoimplanttien mahdollisuuksia Katjan ja Teemun kehoissa. Radioteatterissa parisuhdeohjeita. Mukana myös epänöyräpersekyylä.</p>

Syvälle kulmiin, Nanook!

lauantaina 25.9.42 min

<p>Nenäliinat esille, Hilppa aivan varmasti hörähti Katjan saapuessa tallille! Hän rakastaa!</p> <p>Tämän herkän hetken analysoinnin lisäksi painonnostoa, keijukaisjuoksua, joogaa ynnä muuta oheisliikuntaa. Lisäksi pohditaan, voiko suorassa TV-lähetyksessä piereskellä. Jossain välissä myös puhetta ratsastuksesta.</p> <p>Radioteatterissa käyttäytymisohjeet kakkakikkareiden siivoamiseen maneesista.</p>

Radioteatterin ensi-ilta, virren laulantaa ynnä muuta korkeakulttuuria

lauantaina 18.9.41 min

<p>Kauden avausjakso on täynnä tuttua sekoilua, muun muassa risteilyvirsien, kesätauon aikana tapahtuneen, sekä eläimen ja ihmisen ymmärtämisen liepeillä.</p> <p>Uutena ohjelmaosiona aloittaa Kavioliiton Radioteatteri. Tässä osiossa puututaan nykyteatterin keinoin tallilla mahdollisesti esiintyviin ihmisten välisiin kommunikaatiohaasteisiin.</p> <p>Ensimmäisessä osassa tarjolla ohjeita vesiboksissa asioimiseen.</p>

Hevosnaiset ovat kovaa sakkia!

lauantaina 5.6.46 min

Kuten tiedämme, maailmassa on nykyään monta sukupuolta. Myös ratsastuksessa on useampi sukupuoli, mutta mitkä ne ovat? Jos hevosnainen joutuisi vankilaan, mihin hän asettuisi vankilan arvojärjestyksessä? Teemu valmistautuu kisoihin ja Katja valmistautuu ratsastustunteihin. Mikä ajaa turmioon (kauppa), entä mikä hurmioon (kevyt hevonen)? Nämä ”asiat” ja paljon muuta kauden viimeisessä Kavioliitto-podcastissa. Hyvää kesää!

Dressageihmiset puhuvat dressageasioista

lauantaina 29.5.43 min

Uusimmassa Kavioliitossa-jaksossa käy ilmi, että Teemu on ilmoittautunut kilvanratsastukseen ja Katja on kuviokellunut viikonlopun Jyken kurssilla. Mitä näistä seurasi? Entä miksi kaikki HEVOS-etuliitteinen maksaa kymmenkertaisesti sen, minkä IHMIS-etuliitteinen. Ynnä tuhti paketti höpönlöpöä!

Kaikki hevosen hoitokeinot & Kavioliittoristeilyn ohjelmaideoita

lauantaina 22.5.52 min

Katjan Hilppa on terve, mutta jännettä pitää vahvistaa. Mikä tehoaa parhaiten? Iilimadot, esirukous, shockwave? Lisänä makustelua tulevasta Kavioliittoristeilystä! Ynnä kosolti täyttä tuubaa.

Onko dressage pelkkää dressagea?

lauantaina 15.5.47 min

Hilppa sai komennon unohtaa estehevosen ura. Miten tähän suhtautui ratsastajansa? Entä mitä Teemu tekisi, jos hevoseltaan evättäisiin mahdollisuus kovan luokan dressageen? Tämä, ja paaaaljon muuta lähimmässä Kavioliitto-podcastissasi!

Kuka ratsastaisi nuorta hevosta?

lauantaina 8.5.47 min

Teemu oli Oripäivillä ja Katja ratsasteli omaa nuorta tammaansa, molemmilla siis näkemystä aiheesta. Millä tavalla nuorta hevosta tulee kouluttaa ja kuka sitä saa tehdä? Onko se ydinfysiikkaa? Miksi Hilppa löi naamallaan Katjaa päähän? Onko se huonosti koulutettu? Toki poiketaan aiheesta aivan epämääräisille alueille, niin kuin asiaan kuuluu.

Millä mielin menet tallille?

lauantaina 1.5.37 min

Nousetko selkään, vaikka pää on räjähdyspisteessä? Älä! Teemu neuvoo, miten mielen saa kevenemään, ja muuta totaalista hölynpölyä. Kuuntele vaikka!

Mitä tekisimme, jos emme ratsastaisi?

lauantaina 24.4.46 min

Teemu ehdotti, että pohdimme tätä. Vastasin, että en mitään. En tekisi mitään! Jotain kuitenkin varmaan tekisin, mutta mitä? Pohdimme myös miksi trikooluoti-pyöräilijät ovat rasittavia ja millä tavalla. -Katja

Rohkeat hevosnaiset ovat valmiita mihin vain!

lauantaina 17.4.52 min

Tuoreimmassa Kavioliitossa- jaksossa selviää millaisilla keinoilla on Teemulle ehdotettu maksua kouluratsastustunneista? Entä taksikyydistä? Mistä kengittäjät ovat joutuneet kieltäytymään kiinnitettyään irronneen kengän? Kuinka pitkälle hevosnaiset ovat valmiita menemään hevosensa hyväksi? Tämä ja paljon oheishömppää uusimmassa jaksossa!

Selityksiä riittää!

lauantaina 10.4.57 min

Onko mahdollista, että Teemukin on joskus selitellyt, kun olisi pitänyt vain olla hiljaa? Millaisia selityksiä Katja on tarjonnut perustellakseen huonoja suorituksiaan? Selitykset ovat siitä kivoja, että harvemmin liittyvät juuri MINUUN.

Kavioliitossa on täällä taas!

lauantaina 3.4.53 min

UUSI KAUSI ON TÄÄLLÄ!! Neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa Katja ja Teemu käyvät läpi Hilpan levade-harjoitukset ja Metkun metkut. Muistellaan millaista hevoskirjallisuutta nuoruudessa luettiin ja miksi. Eli puhdasta asiaa taas kerran!

Miksi kuulun seuraan ja mikä lihas itselläni on vinossa

lauantaina 6.3.57 min

Ällistyttävän vinhan ajatusketjun myötä pääsemme Teemun uudesta hevoskaverista seura- ja liittomaailmaan, ja sieltä ketterästi Katjan uusiin amerikkalaisiin piilolihaksiin, joita nyt aktivoidaan innokkaasti. Surut on jätetty taakse ja ote asiasta on taas hatara ja hyökkäävä!

Kavioliitto puhuu netin kyynaamoista

lauantaina 27.2.51 min

Kavioliitossa-podcast on palannut takaisin juurilleen: jutut lentävät suuntaan jos toiseenkin, välillä vilahtaa hevosen häntä. Tarkoituksena oli puhua netin ilkeistä, satuttavista ja tyhmistä kyynaamoista, mutta eihän me jaksettu heille kovin paljoa aikaa antaa. Lajimme parissa on niin paljon kaikkea kivaakin! Miten Teemu on toipunut? Osaako Katja enää mitään? Nämä, ja paljon muuta, lähimmässä Kavioliitossa-podcastissasi.

Kun hevonen kuolee

lauantaina 20.2.44 min

Tässä Kavioliitossa- jaksossa huumori loistaa poissaolollaan. Myöskin erilaiset valituksen aiheet ja kommentointi. Teemun rakas Seppo lähti tällä viikolla aivan yllättäen vihreämmille niityille. Teemu oli urhea ja päätti kertoa tuntonsa heti tuoreeltaan. Tämäkin kuuluu lajin luonteeseen: aina ne lähtevät ennen meitä. Teemulle tämä oli ensimmäinen menetetty hevonen, Katjalla niitä on jo kertynyt kaksi. Tiedätte tunteen!

Valmentajalla on väliä!

lauantaina 13.2.52 min

Kavioliitossa-sarjan uusimmassa jaksossa tapetilla valmentajat. Valmentajat olivat Valmentajaseminaarissa, Katja ja Teemu puivat asiaa podcastissa. Mitä Kyra neuvoi? Kuka on ollut paras opettajani/valmentajani? Mitä eroa niillä on? Lisänä oheisharjoittelun oheisharjoitteluohjeet.

Puhuttava RATSASTAJAN KUNTO ja hevosen tietysti myös!

lauantaina 6.2.50 min

Ratsastajain paska kunto ja oheisharjoittelun puute on ajanut Katjan nurkkaan: asialle on tehtävä jotain! Siis jotain muuta kuin haukkua tutkimus, jolla se selvisi. Mitä tapahtui? Entäpä hevonen, eikö nopea hevonen olekaan lihaksikas? Miten hevosen pattia kasvatetaan? Keskustelussa löytyy, vastauksissa välttämättä ei. Kuvassa muuten Teemun Seppo!

Talvi ja sen aiheuttamat säädöt

lauantaina 30.1.57 min

Uudessa Kavioliitossa-jaksossa keskustelu alkaa talven aiheuttamilla kommervenkeillä ja jatkuu siitä yllättävien aasinsiltojen kautta kryptisiin puheenaiheisiin. Toisinaan aiheet liittyvät myös hevosiin!

Hevosen nivelet feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

lauantaina 23.1.54 min

Kavioliitossa-sarjan tuoreimmassa jaksossa on aiheena hevosen nivelet ja ratsastusmotivaatio. Eläinlääkäri Maria Pyykönen kertoo miten hevosen niveliä tulee muistaa. Teemu ja Katja pohtivat myös ratsastusmotivaatiotaan ja kykyjään. Selvityksen alla myös, voiko siihen luottaa, että koira tai hevonen löytää kotiin.

Hevosen vatsa feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

lauantaina 16.1.53 min

Vatsat – nuo hevosten ja hevosihmisten murheenkryynit! Hevosen vatsa on kuin Rubikin kuutio, jota ei saa koottua. Siitä voi hyvällä tuurilla tulla ihan kiva kuvio, huonolla ainainen sekamelska. Aiheeseen antaa jämäköitä lausuntoja eläinlääkäri Maria Pyykönen, vähemmän jämäköitä poddaajat itse.

Hevosen stressi feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

lauantaina 9.1.55 min

Uusimmassa Kavioliitossa-sarjan jaksossa stressataan. Hevonen stressaa, ja sekös meitä stressaa. Mikä avuksi? Millaisessa tilanteessa Seppo menee raiteiltaan, entäs Hilppa? Kaikki esiin. Jaksossa mukana myös eläinlääkäri Maria Pyykönen, joka muun muassa kertoo omien hevostensa stressinaiheista.

Hevosen lihakset ja treenaaminen feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

lauantaina 2.1.50 min

Mitä hevosen lihakset tarvitsevat kasvaakseen? Entä mitä hevosnainen tarvitsee saadakseen aikaan draamaa? Toiseen tarvitaan vaikka mitä, toiseen ei juuri mitään. Maria Pyykönen avaa meille ruokintakonstinsa.

Minäkö kriittinen? Höpön höpön!

lauantaina 26.12.202048 min

Miksi me ratsastajat olemme aina niin kriittisiä itseämme kohtaan? Eikö kaikista löydy jotain positiivista? Ai ei?

Ostaisinko hevosen?

lauantaina 17.10.202053 min

Kavioliitossa kaksikko Katja ja Teemu pähkäilevät milloin ihminen on valmis ostamaan hevosen? Entä milloin lapsi on valmis siihen, että hänelle voi ostaa ponin? Tunnistanko itse hyvän hevosen? Ehkä en. Tämä, ja paljon otsikon vierestä!

Kukkuu!

lauantaina 10.10.202045 min

Kavioliitossa uusimmassa jaksossa käydään läpi Teemun estekisat Oulussa (edellisistä kai 20 vuotta) ja pohditaan myös miksi hevospiireissä pimitetään tietoa. Kuolleeseen hiekkaan keksitään myös vastaus.

Tallipaikka

lauantaina 3.10.202046 min

Ei ole ihan sama missä hevonen asuu! Katja ja Teemu pohtivat Kavioliitossa mikä tallipaikassa vetoaa, mikä työntää pois? Arvioidaan omat tallit ja tietenkin POHJAT. Mistä tulevat geopatit? Onko se eläin?

Stereotypiat

lauantaina 26.9.202047 min

Millaisia ovat koulu-, entä esteratsastajat? Pitävätkö yleistykset paikkansa vai ovatko ne suuri vitsi? Pohdintaa myös kaukaa asian vierestä.

Kuka auttaisi hevosihmistä?

lauantaina 19.9.202046 min

Heppamaailma on täynnä asioita, joihin et ole ennen törmännyt, etkä oikein edes tiedä keneltä kysyisit. Usein ongelma on pelkästään se, ettet kehtaa kysyä, mutta joskus et tiedä kuka tietää asiasta. Ratsastusopettaja opettaa ratsastusta, mutta kuka opettaa kaiken muun? Tietämättömät Teemu ja Katja heittävät kysymyksen ilmaan ja pohtivat minkä asioiden kanssa ovat olleet ulalla.

Katja ja Teemu hevoskaupoilla

torstaina 10.9.202047 min

Millaisia hevosia on kaupan, millaisia haluttaisiin? Mitä on koettu ja missä? Hevoskauppa aiheuttaa kammottavia riitoja ja myös suurta onnea – ratsuporukoissa. Ravimiehet eivät lakimiehiä liiemmin rasita. Vai?

Kootut selitykset

lauantaina 5.9.202048 min

Millaisia selityksiä kuullaan, kun kisat menevät pieleen? Onko syynä koskaan omien kykyjen rajallisuus? Millaisia syitä löytyy koulu-, entäpä esteratsastajilta? Teemu ja Katja selittävät myös omat tyrimisensä.

Puolipidäte, tuo kaiken mystisyyden ydin

lauantaina 29.8.202049 min

Jo muinaiset roomalaiset pohtivat puolipidätteen saloja, eikä asia ole vieläkään ihan selkeä. Mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Kavioliitto osaa ja neuvoo!

Satuloita, koulukisoja ja jonkun kädet liian ylhäällä!

lauantaina 22.8.202050 min

Tässä Kavioliitossa-jaksossa hypellään täysin holtittomasti asiasta toiseen. Hevoset kulkevat puheenparressa mukana, useimmiten ystävinä. Satuloista kannetaan huolta, liikaakinko? Ja onko Teemun istunnassa ollut joskus jotain sanomista? Entä Katjan? Tokkopa.

Kavioliitossa podcast goes anatomic

lauantaina 15.8.202048 min

Millaisia vammoja on koettu ja mihin kohtaan on sattunut? Onko ottanut kipeää, kun on lentänyt hevosen selästä? Keskustellaan myös siitä, miten mies voi ylipäänsä ratsastaa, kun ne kiveksetkin. Tai nainen, kun on ne tissit.

Rahat ja henki!

lauantaina 18.7.202055 min

Kavioliitossa-jaksossa Katja Ståhl ja Teemu Ahtee pohtivat raha-asioita. Paljonko ratsastus nieli rahaa ennen, entä nyt? Taalat tiskiin!

Ratsastajan ja hevosen varusteet

lauantaina 11.7.202044 min

Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu puhuvat tällä viikolla varusteista. Mitä kannattaa käyttää, mikä toimii, mikä ei? Mitä oli ennen, mitä on nyt? Ja millä ne saappaat kannattaa kiillottaa?

Hevoshommissa neuvoja on yhtä paljon kuin paarmoja hyvänä kesänä

lauantaina 4.7.202046 min

Parhaat neuvoista ovat olleet upeita, huonoimmista ei olla vieläkään päästy perille. Yksi on varma: neuvoja on saatu – ja myös annettu. Kavioliitossa-jaksossa sinua neuvoo neuvoista Katja ja Teemu.

Arki kopukoiden kanssa

lauantaina 27.6.202042 min

Kavioliitossa-podcastissa Katja ja Teemu pohtivat arkikuvioita. Millaista on arkemme heppojen kera? Mitä siellä tapahtuu ja miksi? Onko meillä ehkä joku häiriö, kun juostaan tallilla yhtenään?

Ulkomailla ratsastamassa

lauantaina 20.6.202043 min

Toinen meistä on käynyt ulkomailla asti valmentautumassa, toinen hassuttelemassa lusitanoilla. Mikä meno siellä oli? Millaisia eroja on maailman hevosmeiningeissä verrattuna omiimme? Palveluksessanne Kavioliitossa-podcastissa Teemu Ahtee ja Katja Ståhl.

Hevoset ja onnellisuus

lauantaina 13.6.202048 min

Mitä kaikkea hevoset tuovat elämäämme? Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu ruotivat erilaisia harrastuksen tuomia onnen, epätoivon, riemun ja itkupotkunaurun täyttämiä hetkiä.

Hevoseni on hajalla

lauantaina 6.6.202044 min

Sellainen hevosenomistaja on kaiketi tavattu joskus jossain, jonka hevonen ei koskaan kärsinyt mistään vammasta. Voi olla huhuakin tai kaupunkilegenda. Me emme ole niitä ihmisiä, vaan meidän hevosilla on ollut yhtä ja toista pulmaa. Kerromme siitä nyt teillekin.

Kisamuistot!

lauantaina 30.5.202051 min

Kisat tulevat taas, ja vaikka eivät tulisikaan, niitä voi aina muistella. Kavioliitossa-sarja proudly presents Kiehtovimmat kisamuistot by Teemu Ahtee & Katja Ståhl.

Miten meistä tuli hevoshulluja?

lauantaina 23.5.202054 min

Tarkennus. Teemu on ratsastaja, minä olen hevoshullu. Millaista oli olla hoitajana ja missä oltiin? Miten kaverit suhtautuivat ratsastavaan poikaan? Missä vaiheessa perheeseen tuli ensimmäinen hevonen? Kavioliitossa-jaksossa puhutaan Katjan ja Teemun harrastamisen alkumetreistä.

Ratsastajan ja opettajan kommunikaatio - mikä siinä on niin vaikeaa?

lauantaina 16.5.202043 min

Ratsastaja onnistuu, jos opettaja saa ratsastajan oivaltamaan miten pitää toimia. Vai onnistuuko? Onko opettaja huono vai oppilas tyhmä, kun homma ei etene? Kavioliitossa-jaksossa riviratsastaja ja valmentaja keskustelevat aiheesta, mukana huumoria.