Kikka Forever

Kikka Forever

Podplay | Kikka Forever

Yhden kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisen naisartistin, Kikan, elämä ei ollut pelkkää kuohujuomaa ja ruusuilla tanssimista. Menestyksen vuodet nostivat Tesoman tytön kansakunnan kaapin päälle, mutta myös kuluttivat raskaasti herkkää artistia, jonka elämä päättyi traagisesti vain 41-vuotiaana. Mitä tapahtui? Kikka Forever -sarja sukeltaa kulissien taakse. Haastattelijana Hannu Aholaita.

”Mitä jos mun kohtalo on samanlainen Marilyn Monroella? Mä palan isolla liekillä hetken, annan kaikkeni, sammun sitten ja kuolen pois.” -Kirsi Viilonen 1996

Jaksot

Mikko Alatalo − rakkauden korttitalossa

tiistaina 22.12.202043 min

Artisti Mikko Alatalo esitteli Kikan suurelle yleisölle TV:ssä ja vieläpä kahdesti. Millaista oli olla naisartisti 90-luvulla? Mikko ja Hannu Aholaita pohtivat myös, kuinka julmaa median kuran heitto voikaan olla.

Ilkka "Ile" Vainio − toisen sukupolven luottomies

tiistaina 22.12.202038 min

Ilkka ” Ile” Vainio, tuotantopäälikkö ja sanoittaja. Syksyllä 1989 Kikan nimi nousi kertaheitolla kaikkien huulille ja artistista tuli uuden levy-yhtiön ensimmäinen iso satsaus. Rauta oli hetken aikaa kuumaa, sitten sukset alkoivat mennä pahasti ristiin. Kikan imago-ongelma johdosta Ile antoi kultakimpaleensa mennä.

Kitty − fanit eivät unohda koskaan

tiistaina 22.12.202039 min

Kitty, Kikan Fan Clubin pyörittäjä, josta tuli Kikalle lähes oikea käsi. Salaperäinen ja nimimerkin taakse kätkeytyvä Kitty on kieltäytynyt tähän mennessä kaikista Kikka-haastatteluista ja aiheeseen liittyvästä julkisuudesta. Millainen pomo Kikka oli, millaista oli pyörittää yhtä Suomen suurinta fanikerhoa? Fanipostia sateli laatikoittain, mutta kaikki kirjeet eivät päätyneet sisällön takia artistin luettavaksi. Sadat keikat ja lukuisat fanitapahtumat puhuivat puolestaan.

Raija Pelli − Kikka oli taistelija

tiistaina 22.12.202017 min

Kikka loi jotain sellaista, mitä Suomessa ei oltu ennen nähty. Pikkutuhmaa imagoa tarjoiltiin jo 80-luvulla, mutta Kikka löi tiskiin sellaiset kortit, että heikompia hirvitti. Taitelijaelämän luisuessa alamäkeen kuvioihin saapui myös kuningas alkoholi, ja Kikka ja Kirsi alkoivat mennä pahasti sekaisin. Raija Pelli vaihtoi maisemaa, mutta piti edelleen tiivistä yhteyttä rakkaaseen ystäväänsä. Vaikka Kikka feikkasi kaiken olevan hyvin, Raija ei kuitenkaan väitettä sisimmässään ostanut.

Raija Pelli − ystävän silmin

tiistaina 22.12.202028 min

Toimittaja ja kirjailija Raija Pelli, Kikan paras ystävä ja luotettu. Syksyllä 2020 julkaistu Raijan Pellin Kikka – Mä haluun viihdyttää -kirja raottaa viihdetaitelijan elämää aivan uudesta näkökulmasta. Kun Kirsi avasi kotioven ja astui ulos, hänestä tuli hetkessä Kikka. Kotona villasukissa ja verkareissa tallusteleva Kirsi oli pullantuoksuinen vaimo ja myös lastaan rakastava äiti. Jossain vaiheessa korttitalo kaatui.