Kimanttia

Kimanttia

RadioPlay Suomi

Kimanttia on Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkisen ja Viasatin NHL-asiantuntija sekä Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen podcast maailman parhaasta jääkiekkosarjasta. Uusi jakso torstaisin.

Jaksot

Kimanttinen Q & A

eilen71 min

Toisen kauden ensimmäinen Q & A -jakso. Te kysyitte, Kimanttia-kaksikko vastaa.

Kotimaisten pelaajien kauden startti

torstaina 7.11.51 min

NHL-kausi on päässyt hyvin käyntiin. Kimanttia-jaksossa Antti ja Kime tarkistavat, miten kotimaisten pelaajien kausi on startannnut. Ja tuttuun tapaan tarjolla on paljon muuta.

Loukkaantumiset

torstaina 31.10.55 min

Kimanttia-kaksikon tämän kertainen jakso käsittelee loukkaantumisia. Ikävää osa-aluetta tarkastellaan hyvää mieltä unohtamatta.

Mitä kuuluu NHL-joukkueeseen?

torstaina 24.10.61 min

Tämän kertaisessa jaksossa Kimanttia-kaksikko valottaa, mitä kaikkea kuuluu NHL-joukkueeseen.

Katsaus alkaneeseen NHL-kauteen

torstaina 17.10.50 min

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen höpisevät Kimanttia-jaksossa NHL-kauden alun tapahtumista. Omaan tapaansa.

Läntisen konferenssin perkaus

torstaina 10.10.44 min

NHL-kausi on liikkeellä ja alkumetrit otettu. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen arvioivat läntisen konferenssin tulevaa, ja illallinen Kuopiossa -kisa saa jatkoa!

NHL-kausiennakko Itäinen konferenssi

torstaina 3.10.84 min

Toisen Kimanttia-kauden käynnistää NHL:n kausiennakko Itäisestä konferenssista. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen keskustelevat ja muistelevat myös ohi aiheen, kuten aina.

Kimanttia-kauden päätös - Puhetta jääkiekosta ja jääkiekon vierestä

torstaina 23.5.52 min

Kauden päätösjaksossa Kimanttia-kaksikko käy läpi NHL:n konferenssifinaaleja, kesän suunnitelmia ja kaikkea tältä väliltä.

Tarinoita menneistä ja nykyhetkestä

torstaina 16.5.52 min

Kimanttia-kaksikon kauden toiseksi viimeinen lähetys pitää sisällään kokemuksia pudotuspeleistä ja loukkaantuneena pelaamisesta. Ja paljon muuta.

Pudotuspelit lisämausteilla

torstaina 9.5.38 min

Tenniksestä Red Kellyn kunnioittamiseen ja lopulta pudotuspelien pyörteeseen. Kimanttia-kaksikolla on myös jo legendaariseksi kohonnut veikkauspeli jälleen käynnissä.

Pudotuspelien toinen kierros

torstaina 2.5.45 min

NHL:n pudotuspelien toinen kierros on hyvässä vauhdissa. Kimanttia-kaksikko luotaa neljää otteluparia ja samassa intoutuvat puhumaan mm. Vladimir Jursinovin koulusta Turussa.

NHL:n pudotuspelit tarjoavat parasta

torstaina 25.4.49 min

Pudotuspelien avauskierros on tuonut mukanaan loogisia yllätyksiä. Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen perkaavat satoa. Aiheissa myös runkosarjan osalta julkaistut palkintoehdokkaat.

Pudotuspelien avauskierroksen puheenaiheet

torstaina 18.4.44 min

Herrat Mäkinen ja Timonen paneutuvat tämän viikon Kimanttia-jaksossaan avauskierroksen yllätyksiin sekä myös ottavat kantaa pelikieltoihin johtaneisiin tilanteisiin.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros

torstaina 11.4.57 min

Kimanttia-kaksikko Mäkinen ja Timonen purkavat näkemyksensä pudotuspelien avauskierroksen osalta. Mitkä joukkueet menevät jatkoon? Kenellä alkaa pitkä kesäloma?

Runkosarjan päätöskierros

torstaina 4.4.57 min

Kimanttia-kaksikko purkaa asetelmat runkosarjan viimeisen viikon puristukseen. Luvassa myös katsausta runkosarjan henkilökohtaisten palkintojen mahdollisiin voittajiin.

Painavaa puhetta johtajuudesta

torstaina 28.3.52 min

Kimanttia-kaksikko pureutuu tämän viikon podcastissaan sarjataulukon tilanteeseen, kun loppu häämöttää. Isoksi aiheeksi nousee kuitenkin johtajuus. Mitä on johtajuus urheilussa, ja miten se näkyy ja kuuluu?

Erikoistilanteet

torstaina 21.3.47 min

Tällä viikolla Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen puntaroivat erikoistilanteiden merkitystä. Miksi on tärkeää, että ylivoima ja alivoima toimivat? Mitkä asiat merkitsevät eniten hyvässä erikoistilannepelaamisessa?

Läntisen konferenssin pudotuspelitaisto

torstaina 14.3.35 min

Viime viikolla puntarissa oli Itäinen konferenssi. Tällä viikolla Kimanttia-kaksikko paljastaa ajatuksensa läntisen konferenssin pudotuspelikisasta.

Itäisen konferenssin pudotuspelikisa

torstaina 7.3.35 min

NHL:n pudotuspelit lähestyvät, ja tällä kertaa Kimanttia-kaksikko puntaroi, mitkä joukkueet yltävät idän puolelta kevään tansseihin.

NHL Trade Deadline

torstaina 28.2.56 min

Kimanttia-kaksikko tarttuu NHL:n siirtoikkunan umpeutumiseen. Kuka vahvistui? Mikä joukkue puolestaan jätti kysymysmerkkejä ilmaan? Kuuntele Antin ja Kimen kommentit muutoksista.

Kimanttia goes Q & A Vol 3.0

torstaina 21.2.53 min

Kolmannen kerran kuluvan kauden aikana Kimanttia-kaksikko vastaa erinomaisiin kuuntelijakysymyksiin.

Joukkueet ilman mestaruutta

torstaina 14.2.49 min

Tällä kertaa Kimanttia-kaksikko käy läpi organisaatioita, jotka eivät ole yltäneet Stanley Cupin voittoon. Joukkueita on 12 kappaletta, ja tarinaa näistä on luvassa tässä jaksossa.

Elämää NHL-pelaajan kanssa

torstaina 7.2.35 min

Kimanttia-podcastin jaksossa vieraina ovat Pekka Rinteen avovaimo Erika sekä Miro Heiskasen tyttöystävä Julia.

Kimanttia with Pekka Rinne

torstaina 31.1.31 min

Kimanttia-podcastin historian ensimmäinen vieras on Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne.

Nuoren pelaajan polku NHL:ään

torstaina 24.1.38 min

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen keskustelevat tällä kertaa nuorten pelaajien haasteista, niin kaukalon sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Keskustelussa myös kokeneiden pelaajien vastuu nuorten pelaajien polulla.

Top 10 suomalaiset tällä kaudella

torstaina 17.1.28 min

Kimanttinen kaksikko Mäkinen ja Timonen tekivät omat Top 10 -listansa NHL:n suomalaisista onnistujista, ja nyt on aika julkistaa ne. Osallistu keskusteluun Twitterissä ja laita #kimanttia-ketjuun oma listasi!

NHL ja ulkoilmapelit

torstaina 10.1.28 min

NHL:n historia ulkoilmapeleissä. Kimmo Timonen kertoo kokemuksensa Winter Classicista. Samalla keskustellaan siitä, miksi näitä pelejä ylipäänsä pelataan.

Kimattia goes Q & A Vol 2.0

torstaina 3.1.49 min

Uusi vuosi ja uudet ja vanhat kujeet. Edellinen kuulijakysymys-jakso oli menestys, joten Kimanttia-kaksikko, Mäkinen ja Timonen, vastaa toisen kerran kuulijoiden lähettämiin mielenkiintoisiin kysymyksiin.

Kimattia Jouluspesiaali

torstaina 27.12.201819 min

Kimanttinen meininki jatkuu tälläkin viikolla, joulun pyhistä huolimatta, nimittäin herroilta Mäkinen ja Timonen ei jutut ihan hevillä lopu. Kimanttia-kaksikko puhuu jääkiekkoilijan joulusta sekä pohjois-amerikkalaisen ja suomalaisen joulun eroista.

NHL:n runkosarjakatsaus

torstaina 20.12.201844 min

Kimanttia-kaksikko Mäkinen ja Timonen tutkivat tässä jaksossa runkosarjatilastoja, kun vajaat puolet peleistä on pelattuna. Esiin nousee onnistujat niin joukkueitten kuin myös yksilöiden osalta.

NHL:n laajennushistoria, lyhyt oppitunti

torstaina 13.12.201853 min

Kimanttia-podcastin kahdeksannessa jaksossa NHL-historian opettajana toimii Antti Mäkinen, mallioppilaana Kimmo Timonen.

Potkuja, palkkauksia ja sopimuksia

torstaina 6.12.201842 min

Kimanttia-sarjan seitsemännessä jaksossa Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen kurkistavat Philadelphia Flyersin verhon taakse. Käsittelyssä myös Capitalsin Tom Wilson sekä nuoret tähdet ja heidän sopimustilanteensa.

Kimanttia-kaksikko vastaa kuuntelijakysymyksiin

torstaina 29.11.201838 min

Kimanttia goes Q & A. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen käyvät läpi kuuntelijoiden kysymyksiä. Kenen lämäri on pahin blokata? Mitä tarkoittaa "mitteenä"? Ja paljon muuta.

Neljänneskausikatsaus

torstaina 22.11.201849 min

NHL:n runkosarjasta on ensimmäinen neljännes takana. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen nostavat Kimanttia-keskustelussa esiin sekä onnistujat että epäonnistujat.

NHL on the road

torstaina 15.11.201825 min

Kimanttia-jakson aiheena on matkustaminen ja ravinto NHL:ssä. Kimmo Timonen kertoo kokemuksistaan NHL-arjesta tien päällä. Luvassa sekä painavaa että vähän lennokkaampaa puhetta lentokoneista, busseista ja junista, sekä tietysti kunnollisen ravinnon merkityksestä.

Viikon puhutuimmat

torstaina 8.11.201841 min

Kolmannessa jaksossa Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen pistävät nippuun viime päivien tapahtumia; valmentajien potkut Chicagossa ja Los Angelesissa, Ottawan sekoilut sekä kunniamaininnat Mikko Rantaselle että Antti Raannalle. Mukana myös muutama sana Kimmo Timosen jäädytettävästä maajoukkueen pelipaidasta.

Maalivahdit. Ovatko he outolintuja?

torstaina 1.11.201822 min

Kimanttia-sarjassa pohditaan tällä kertaa, ovatko maalivahdit outolintuja. Entä kuinka tärkeää hyvä maalivahti on NHL-joukkueelle? Kimmo Timosella on tarina tallessa muutamastakin maalivahdista.

Kolmen suora

torstaina 25.10.201829 min

Kimanttia-sarjan avausjaksossa Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen pureutuvat läntisen konferenssin kolmeen suosikkijoukkueeseen, Nashville Predators, Winnipeg Jets ja San Jose Sharks. Kahdeksan kautta Nashvillen organisaatiossa pelannut Timonen avautuu Nashvillen alkuvuosista.