Kimanttia

Kimanttia

RadioPlay Suomi

Kimanttia on Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkisen ja Viasatin NHL-asiantuntija sekä Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen podcast maailman parhaasta jääkiekkosarjasta. Uusi jakso torstaisin.

Jaksot

Kimanttia-vieraana Mikael Granlund

torstaina 17.9.101 min

Kimanttia-kaksikon vieraana on ilmaveivillä jääkiekkomaailman huumannut ja nyt jo pitkän NHL-uran pelannut Mikael Granlund.

Kimanttia-vieraana VilleGalle

torstaina 10.9.81 min

Kimanttia-kaksikko sukeltaa ensimmäistä kertaa kaukalon ulkopuolelle, kun vieraaksi saapuu urheilufani, joka rakensi musiikista itselleen elämäntehtävän.

Kimanttia-vieraana Scott Hartnell

torstaina 3.9.73 min

Paljon toivottu vieras Kimanttia-kaksikon seurassa. 1249 NHL-ottelun kokemuksella, Kimmo Timosen naapuri Scott Hartnell.

Pudotuspelien toinen kierros

torstaina 27.8.87 min

Kimanttia-kaksikon politiikkaradio tekee paluun. Tämän lisäksi perataan kuumimmat puheenaiheet sekä puhutaan pudotuspelien toinen kierros pakettiin.

Katsaus pleijareihin ja Kimanttia-vieraana Marko Ahosilta

torstaina 20.8.90 min

Kimanttia-kaksikko höpöttää läpi pudotuspelien avauskierroksen, ja vieras Marko Ahosilta kertoo tarinansa laukaisuklinikan vetäjäksi.

Korona-ajan Q & A nro 1

torstaina 13.8.94 min

Kimanttia-kaksikko päästää kuuntelijat jälleen osaksi ohjelmaa. Korona-ajan ensimmäinen Q & A on täällä!

Kimanttinen syksyn aloitus

torstaina 6.8.71 min

Kesätauko on ohitse, ja Kimanttia-herrat Mäkinen ja Timonen ovat iskussa taas. Jaksossa asiaa NHL:stä, mutta normaaliin tyyliin myös paljon muuta.

Kimanttia-vieraana Olli Jokinen

torstaina 28.5.156 min

Pitkän ja kunnioitettavan uran NHL:ssä pelannut Olli Jokinen avaa uransa kiemuroita Kimanttia-kuuntelijoille.

Kimanttia-vieraana Ossi Väänänen

torstaina 21.5.108 min

Kimanttia-kaksikon vieraana maailmanmestari Ossi Väänänen, joka tuli pelaajaurallaan tunnetuksi niin NHL:ssä kuin Euroopassakin kovaotteisena puolustajana, mutta myös erinomaisena joukkuekaverina.

Kimanttia-vieraana Jere Lehtinen

torstaina 14.5.109 min

Tämän viikon Kimanttia-vieras Jere Lehtinen on Suomen A-maajoukkueen GM sekä entinen NHL:n huippupelaaja Dallas Starsin riveistä.

Kimanttia-vieraana Tuukka Rask

torstaina 7.5.98 min

Kimanttia-kaksikko Antti Mäkinen ja Kimmo TImonen saavat tällä viikolla vieraaksi maalivahti Tuukka Raskin.

Kimanttia-vieraana Jarkko Ruutu

torstaina 30.4.90 min

Kimanttia-kaksikon tämän viikon vieras oli pelatessaan usein otsikoissa. Otsikoiden lisäksi Jarkko Ruutu pelasi upean uran.

Kimanttia-vieraana Teppo Numminen

torstaina 23.4.107 min

Suomalaisista NHL-puolustajista eniten pelejä pelannut, legendaarinen Teppo Numminen kertoo Kimanttia-jaksossa pitkästä urastaan.

Kimanttia-vieraana Teemu Selänne

torstaina 16.4.102 min

Suomalaisen jääkiekon kaikkien aikojen paras maalintekijä on myös erinomainen tarinankertoja. Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen vieraana on Teemu Selänne. Kimanttia-historian pisin jakso pitää paljon sisällään.

Kimanttia-vieraana Saku Koivu

torstaina 9.4.80 min

Kimanttia-podcastin tämän viikkoinen vieras on yksi kotimaisen kiekon suurimmista, maailmanmestari ja legendaarisen Montreal Canadiensin ensimmäinen eurooppalainen kapteeni Saku Koivu.

Kimanttia-vieraana Jarmo Kekäläinen

torstaina 2.4.93 min

Kimanttia-jaksossa tällä kertaa puhetta GM:n työnkuvasta, scoutin työnkuvasta, picleballista ja paljosta muusta. Jaksossa Antin ja Kimen vieraana Jarmo Kekäläinen.

Kaikkea muuta kuin jääkiekkoa

torstaina 26.3.50 min

NHL:n ollessa tauolla vallitsevien olojen takia, puhuu Kimanttia-kaksikko kaikkea mitä mieleen tulee. Ja naurua riittää.

Koronavirus jyllää

torstaina 19.3.49 min

Kun NHL-pelit ovat tauolla, eksyy Kimanttia-kaksikko puhumaan politiikasta ja monesta muustakin asiasta.

Henri Richard R.I.P. & katsaus itään

torstaina 12.3.60 min

Kimanttia-kaksikko naaraa tiensä läpi Itäisen konferenssin, ja Antti Mäkinen puhuu 11:n Stanley Cupin miehestä.

Siirtorajan tapahtumat

torstaina 5.3.82 min

NHL:n siirtoraja umpeutui viikko takaperin ja Kimanttia-kaksikko ottaa asiaan kiinni. Ohimennen kehutaan Flyersiä ja soimataan Panthersia. Ja höpötellään normaaliin tyyliin.

Kimanttia goes Q & A osa 2.0

torstaina 20.2.82 min

Kimanttia-kaksikko, Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen, vastaa toista viikkoa putkeen kuuntelijakysymyksiin.

Kimanttia goes Q & A osa 1

torstaina 13.2.60 min

Paljon toivottu Q & A on jälleen täällä, ja Kimanttia-kaksikko vastaa kuulijakysymyksiin. Suuresta kysymysmääärästä johtuen Q & A jatkuu myös ensi viikolla.

Onko tunne hävinnyt NHL-otteluista?

torstaina 6.2.73 min

Ennen tämän viikon varsinaista aihetta Kime ja Antti muistelevat tammikuussa menehtynyttä Kobe Bryantia. NHL All-Star ottelu vie keskustelun NHL:n markkinointiin ja pelaajien varovaisuuteen, kun taas Battle of Alberta johdattaa puheen tappeluihin. Mikä tekee NHL:stä mielenkiintoisen nykypäivänä?

Kaikenkarvaiset ennätykset

torstaina 30.1.62 min

Tällä kertaa Kimanttia-kaksikko Mäkinen & Timonen keskustelevat NHL:n henkilökohtaisista ennätyksistä. Timosen kokemukset monia legendoja vastaan kuullaan tässä jaksossa.

Nashvillestä Chicagoon

torstaina 23.1.51 min

Tässä jaksossa kuulumiset Timosen Nashvillen retkestä sekä kehut Jarmo Kekäläisen suuntaan. Tämän lisäksi monta muuta aihetta Kimanttia-kaksikon pihdeissä.

Lentokenttäkuulumisia

torstaina 16.1.37 min

Kimanttia-kaksikosta Kimmo Timonen on matkalla kohti Nashvilleä. Ennen lentoa kaksikko keskustelee Nashvillen ja New Jerseyn muutoksista. Perinteiseen tapaan myös muut aiheet mahtuvat mukaan.

NHL-uutisista hyvää päivää!

torstaina 9.1.51 min

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen käyvät NHL-uutisia läpi vuosikymmenen ensimmäisessä Kimanttia-jaksossa.

NHL Dream team 2010-2020

torstaina 26.12.201943 min

SoMen kautta saatu idea tuotannossa. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen rakensivat vuosikymmenen unelmajoukkueensa. Kuinka paljon löytyy eroja ja mitä tulee puolustaja Timoselle mieleen nimistä?

Runkosarjan tilannekatsaus

torstaina 19.12.201955 min

Kimanttia-kaksikko Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen tarkastelevat kuluvan kauden onnistujia ja epäonnistujia. Samassa pureudutaan kiinni kaksikon kausiennakoiden tarkisteluun.

Jääkiekon fyysinen peli

torstaina 12.12.201965 min

Kimanttia-kaksikko käy kiinni kuumaan taklauskeskusteluun. Kimmo Timonen, 1108 NHL-pelin kokemuksellaan, kertoo mielipiteensä asiaan.

Nyt pinnalla

torstaina 5.12.201964 min

Kimanttia-sarjan Stanley Cup -voittaja Kimmo Timonen kertoo NHL:n valmentajafilosofiasta ja sen hiljaisesta muuttumisesta nykyaikaan. Mukana myös tarinaa Taylor Hallin tilanteesta sekä jonninjoutavaa höpötystä.

NHL-turistin matkaopas

torstaina 28.11.201956 min

Tämän viikon Kimanttia-jaksossa kaksikko kertoo mielipiteensä NHL-kaupungeista. Missä on sitä jotain ja mihin ei kannata välttämättä suunnata?

Alkukauden tilintarkastus

torstaina 21.11.201989 min

Neljännes NHL:n runkosarjasta on takana. On aika laittaa Kimanttia-lasit päähän ja valita onnistujat ja epäonnistujat joukkueittain.

Kimanttinen Q & A

torstaina 14.11.201971 min

Toisen kauden ensimmäinen Q & A -jakso. Te kysyitte, Kimanttia-kaksikko vastaa.

Kotimaisten pelaajien kauden startti

torstaina 7.11.201951 min

NHL-kausi on päässyt hyvin käyntiin. Kimanttia-jaksossa Antti ja Kime tarkistavat, miten kotimaisten pelaajien kausi on startannnut. Ja tuttuun tapaan tarjolla on paljon muuta.

Loukkaantumiset

torstaina 31.10.201955 min

Kimanttia-kaksikon tämän kertainen jakso käsittelee loukkaantumisia. Ikävää osa-aluetta tarkastellaan hyvää mieltä unohtamatta.

Mitä kuuluu NHL-joukkueeseen?

torstaina 24.10.201961 min

Tämän kertaisessa jaksossa Kimanttia-kaksikko valottaa, mitä kaikkea kuuluu NHL-joukkueeseen.

Katsaus alkaneeseen NHL-kauteen

torstaina 17.10.201950 min

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen höpisevät Kimanttia-jaksossa NHL-kauden alun tapahtumista. Omaan tapaansa.

Läntisen konferenssin perkaus

torstaina 10.10.201944 min

NHL-kausi on liikkeellä ja alkumetrit otettu. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen arvioivat läntisen konferenssin tulevaa, ja illallinen Kuopiossa -kisa saa jatkoa!

NHL-kausiennakko Itäinen konferenssi

torstaina 3.10.201984 min

Toisen Kimanttia-kauden käynnistää NHL:n kausiennakko Itäisestä konferenssista. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen keskustelevat ja muistelevat myös ohi aiheen, kuten aina.

Kimanttia-kauden päätös - Puhetta jääkiekosta ja jääkiekon vierestä

torstaina 23.5.201952 min

Kauden päätösjaksossa Kimanttia-kaksikko käy läpi NHL:n konferenssifinaaleja, kesän suunnitelmia ja kaikkea tältä väliltä.

Tarinoita menneistä ja nykyhetkestä

torstaina 16.5.201952 min

Kimanttia-kaksikon kauden toiseksi viimeinen lähetys pitää sisällään kokemuksia pudotuspeleistä ja loukkaantuneena pelaamisesta. Ja paljon muuta.

Pudotuspelit lisämausteilla

torstaina 9.5.201938 min

Tenniksestä Red Kellyn kunnioittamiseen ja lopulta pudotuspelien pyörteeseen. Kimanttia-kaksikolla on myös jo legendaariseksi kohonnut veikkauspeli jälleen käynnissä.

Pudotuspelien toinen kierros

torstaina 2.5.201945 min

NHL:n pudotuspelien toinen kierros on hyvässä vauhdissa. Kimanttia-kaksikko luotaa neljää otteluparia ja samassa intoutuvat puhumaan mm. Vladimir Jursinovin koulusta Turussa.

NHL:n pudotuspelit tarjoavat parasta

torstaina 25.4.201949 min

Pudotuspelien avauskierros on tuonut mukanaan loogisia yllätyksiä. Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen perkaavat satoa. Aiheissa myös runkosarjan osalta julkaistut palkintoehdokkaat.

Pudotuspelien avauskierroksen puheenaiheet

torstaina 18.4.201944 min

Herrat Mäkinen ja Timonen paneutuvat tämän viikon Kimanttia-jaksossaan avauskierroksen yllätyksiin sekä myös ottavat kantaa pelikieltoihin johtaneisiin tilanteisiin.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros

torstaina 11.4.201957 min

Kimanttia-kaksikko Mäkinen ja Timonen purkavat näkemyksensä pudotuspelien avauskierroksen osalta. Mitkä joukkueet menevät jatkoon? Kenellä alkaa pitkä kesäloma?

Runkosarjan päätöskierros

torstaina 4.4.201957 min

Kimanttia-kaksikko purkaa asetelmat runkosarjan viimeisen viikon puristukseen. Luvassa myös katsausta runkosarjan henkilökohtaisten palkintojen mahdollisiin voittajiin.

Painavaa puhetta johtajuudesta

torstaina 28.3.201952 min

Kimanttia-kaksikko pureutuu tämän viikon podcastissaan sarjataulukon tilanteeseen, kun loppu häämöttää. Isoksi aiheeksi nousee kuitenkin johtajuus. Mitä on johtajuus urheilussa, ja miten se näkyy ja kuuluu?

Erikoistilanteet

torstaina 21.3.201947 min

Tällä viikolla Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen puntaroivat erikoistilanteiden merkitystä. Miksi on tärkeää, että ylivoima ja alivoima toimivat? Mitkä asiat merkitsevät eniten hyvässä erikoistilannepelaamisessa?

Läntisen konferenssin pudotuspelitaisto

torstaina 14.3.201935 min

Viime viikolla puntarissa oli Itäinen konferenssi. Tällä viikolla Kimanttia-kaksikko paljastaa ajatuksensa läntisen konferenssin pudotuspelikisasta.

Itäisen konferenssin pudotuspelikisa

torstaina 7.3.201935 min

NHL:n pudotuspelit lähestyvät, ja tällä kertaa Kimanttia-kaksikko puntaroi, mitkä joukkueet yltävät idän puolelta kevään tansseihin.

NHL Trade Deadline

torstaina 28.2.201956 min

Kimanttia-kaksikko tarttuu NHL:n siirtoikkunan umpeutumiseen. Kuka vahvistui? Mikä joukkue puolestaan jätti kysymysmerkkejä ilmaan? Kuuntele Antin ja Kimen kommentit muutoksista.

Kimanttia goes Q & A Vol 3.0

torstaina 21.2.201953 min

Kolmannen kerran kuluvan kauden aikana Kimanttia-kaksikko vastaa erinomaisiin kuuntelijakysymyksiin.

Joukkueet ilman mestaruutta

torstaina 14.2.201949 min

Tällä kertaa Kimanttia-kaksikko käy läpi organisaatioita, jotka eivät ole yltäneet Stanley Cupin voittoon. Joukkueita on 12 kappaletta, ja tarinaa näistä on luvassa tässä jaksossa.

Elämää NHL-pelaajan kanssa

torstaina 7.2.201935 min

Kimanttia-podcastin jaksossa vieraina ovat Pekka Rinteen avovaimo Erika sekä Miro Heiskasen tyttöystävä Julia.

Kimanttia with Pekka Rinne

torstaina 31.1.201931 min

Kimanttia-podcastin historian ensimmäinen vieras on Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne.

Nuoren pelaajan polku NHL:ään

torstaina 24.1.201938 min

Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen keskustelevat tällä kertaa nuorten pelaajien haasteista, niin kaukalon sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Keskustelussa myös kokeneiden pelaajien vastuu nuorten pelaajien polulla.

Top 10 suomalaiset tällä kaudella

torstaina 17.1.201928 min

Kimanttinen kaksikko Mäkinen ja Timonen tekivät omat Top 10 -listansa NHL:n suomalaisista onnistujista, ja nyt on aika julkistaa ne. Osallistu keskusteluun Twitterissä ja laita #kimanttia-ketjuun oma listasi!

NHL ja ulkoilmapelit

torstaina 10.1.201928 min

NHL:n historia ulkoilmapeleissä. Kimmo Timonen kertoo kokemuksensa Winter Classicista. Samalla keskustellaan siitä, miksi näitä pelejä ylipäänsä pelataan.

Kimattia goes Q & A Vol 2.0

torstaina 3.1.201949 min

Uusi vuosi ja uudet ja vanhat kujeet. Edellinen kuulijakysymys-jakso oli menestys, joten Kimanttia-kaksikko, Mäkinen ja Timonen, vastaa toisen kerran kuulijoiden lähettämiin mielenkiintoisiin kysymyksiin.

Kimattia Jouluspesiaali

torstaina 27.12.201819 min

Kimanttinen meininki jatkuu tälläkin viikolla, joulun pyhistä huolimatta, nimittäin herroilta Mäkinen ja Timonen ei jutut ihan hevillä lopu. Kimanttia-kaksikko puhuu jääkiekkoilijan joulusta sekä pohjois-amerikkalaisen ja suomalaisen joulun eroista.

NHL:n runkosarjakatsaus

torstaina 20.12.201844 min

Kimanttia-kaksikko Mäkinen ja Timonen tutkivat tässä jaksossa runkosarjatilastoja, kun vajaat puolet peleistä on pelattuna. Esiin nousee onnistujat niin joukkueitten kuin myös yksilöiden osalta.

NHL:n laajennushistoria, lyhyt oppitunti

torstaina 13.12.201853 min

Kimanttia-podcastin kahdeksannessa jaksossa NHL-historian opettajana toimii Antti Mäkinen, mallioppilaana Kimmo Timonen.

Potkuja, palkkauksia ja sopimuksia

torstaina 6.12.201842 min

Kimanttia-sarjan seitsemännessä jaksossa Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen kurkistavat Philadelphia Flyersin verhon taakse. Käsittelyssä myös Capitalsin Tom Wilson sekä nuoret tähdet ja heidän sopimustilanteensa.

Kimanttia-kaksikko vastaa kuuntelijakysymyksiin

torstaina 29.11.201838 min

Kimanttia goes Q & A. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen käyvät läpi kuuntelijoiden kysymyksiä. Kenen lämäri on pahin blokata? Mitä tarkoittaa "mitteenä"? Ja paljon muuta.

Neljänneskausikatsaus

torstaina 22.11.201849 min

NHL:n runkosarjasta on ensimmäinen neljännes takana. Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen nostavat Kimanttia-keskustelussa esiin sekä onnistujat että epäonnistujat.

NHL on the road

torstaina 15.11.201825 min

Kimanttia-jakson aiheena on matkustaminen ja ravinto NHL:ssä. Kimmo Timonen kertoo kokemuksistaan NHL-arjesta tien päällä. Luvassa sekä painavaa että vähän lennokkaampaa puhetta lentokoneista, busseista ja junista, sekä tietysti kunnollisen ravinnon merkityksestä.

Viikon puhutuimmat

torstaina 8.11.201841 min

Kolmannessa jaksossa Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen pistävät nippuun viime päivien tapahtumia; valmentajien potkut Chicagossa ja Los Angelesissa, Ottawan sekoilut sekä kunniamaininnat Mikko Rantaselle että Antti Raannalle. Mukana myös muutama sana Kimmo Timosen jäädytettävästä maajoukkueen pelipaidasta.

Maalivahdit. Ovatko he outolintuja?

torstaina 1.11.201822 min

Kimanttia-sarjassa pohditaan tällä kertaa, ovatko maalivahdit outolintuja. Entä kuinka tärkeää hyvä maalivahti on NHL-joukkueelle? Kimmo Timosella on tarina tallessa muutamastakin maalivahdista.

Kolmen suora

torstaina 25.10.201829 min

Kimanttia-sarjan avausjaksossa Antti Mäkinen ja Kimmo Timonen pureutuvat läntisen konferenssin kolmeen suosikkijoukkueeseen, Nashville Predators, Winnipeg Jets ja San Jose Sharks. Kahdeksan kautta Nashvillen organisaatiossa pelannut Timonen avautuu Nashvillen alkuvuosista.