Kohtaamisia

Kohtaamisia

Yle Areena

Mitä syntyy, kun kaksi samassa, haastavassa elämäntilanteessa olevaa kohtaa toisensa? Millaisia hauskoja, ikäviä tai hävettäviä asioita he haluavat jakaa kohtalontoverilleen? Elämän kipukohtia, huvittavia tilanteita, haasteista selviytymistä ja jaksamisen keinoja. Paljaat keskustelut rauhoittavat ja voimaannuttavat arjen sälän ja hälyn keskellä. Kohtaajat yhytti Minna Korhonen.

Jaksot

Oikealla polulla pysyneet nuoret: Fudis piti mut poissa tyhmyyksistä

maanantaina 4.12.201715 min

Parikymppiset Rasa ja River, kaveruksia päiväkodista asti. Yhteisiä nimittäjiä: jalkapallo, kiusatuksi joutuminen, lapsia tukeva Icehearts ja kasvattaja Vellu Kilpala. Mitä tästä yhtälöstä syntyy? Mikä merkitys tuella ja joukkuepelillä on ollut kundien elämässä? Kärpäsenä katossa Minna Korhonen.

Ilman parisuhdetta onnelliset: Ainoa mitä kaipaan on seksi ja läheisyys

maanantaina 4.12.201721 min

Taasko me joudutaan perustelemaan valintojamme, nauravat Miia-Teresa Syrjänen ja Henriikka Rönkkönen. Onko se nyt niin ihmeellistä, kun asuu itsekseen ja vieläpä nauttii siitä. Ettekö te tosiaan kaipaa kumppania, ootte niin yksin juhlapyhinäkin, sanovat jotkut. Minna Korhonen pyysi naisia vaihtamaan kokemuksiaan parisuhteettomuudesta.

Translasten vanhemmat: Minun on vaikea sanoa tytärtäni pojaksi

maanantaina 4.12.201717 min

Jaana Salmi järjesti pojalleen uudet ristiäiset, onnittelukortissa luki "tyttö tuli". Heidi Mäkinen oli peloissaan ja kauhistunut, kun hänen tyttärensä ilmoitti menevänsä transpoliklinikalle. Millaisia tilanteita translasten äideillä on tullut vastaan? Heidät houkutteli naamatusten Minna Korhonen.

Mielenterveysomaiset - en paljastanut veljeni skitsofreniaa kavereilleni, ettei minua leimattaisi

maanantaina 5.6.201716 min

Ystävät eivät sulattaneet mieheni masennusta. Aiemmin häpesin veljeni hulluutta. Marja Rask ja Tiina Tuominen vaihtavat kokemuksiaan mielenterveysomaisina. Mikä on auttanut jaksamaan? Miten läheisen sairastuminen on vaikuttanut omaan persoonaan? Toimittajana Minna Korhonen.

Vähävaraiset - lapset ihmettelevät, kun emme ole käyneet edes Ruotsissa

maanantaina 5.6.201717 min

Ärsyttää, kun ei voi valita mitä ostaa tai tekee. Vähävaraiset Anne ja Anu jakavat mieltä harmittavat ja ilahduttavat asiat toisilleen. Miten he selviävät jokapäiväisistä haasteista? Toimittajana Minna Korhonen.

Introvertit - en tunne enää syyllisyyttä, jos perun viime tingassa menoja

maanantaina 5.6.201713 min

Puhelimessa puhuminen ja kommunikointi ulkomaan reissuilla ahdistavat. Ja niin moni muukin seikka. Mitä keinoja introvertit Roni Laukkarinen ja Laura ovat keksineet elämänsä helpottamiseksi?

ADHD-aikuiset - kännykän hälärit ovat pelastus, jos ne vaan muistaa laittaa päälle

maanantaina 5.6.201716 min

Tunnistamme kaltaisemme heti, sillä olemme kuin toiselta planeetalta. Näin sanovat adhd-aikuiset Seija Kaarre ja Enna Vanhala, joiden puhe pulppuaa ja poukkoilee aiheesta toiseen. Miten he saavat arkensa sujumaan? Toimittajana Minna Korhonen.

Unettomat - valvotun yön jälkeen on alaston olo eikä tee mieli tavata tuttuja

maanantaina 5.6.201718 min

Itsetunto on koetuksella eikä jaksa lähteä vierailuille saati matkoille. Virpi ja Henri jakavat kokemuksiaan unettoman elämästä. Millaiset oivallukset auttavat jaksamaan ja hyväksymään itsensä? Onko unettomuudessa mitään hyvää?