Kuuleeko koulu!

Kuuleeko koulu!

Yle Areena

Pitäisikö koulussa olla tasoryhmiä? Mitä tehdä, jos tuntuu, että omalle lapselle tuli "paska" ope? Tarvitaanko koulussa uskonnonopetusta? Kuuleeko koulu! -podcastissa käydään läpi rohkealla ja rakentavalla tavalla vanhemmilta tulleita kysymyksiä.

Podcastia luotsaavat toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha. Näillä naisilla on tärkeä missio: rakentaa siltaa vanhempien ja koulun välille.

Mikä sinua mietityttää koulussa? Laita viesti: anu.heikkinen@yle.fi

Uusi jakso julkaistaan aina joka toinen maanantai.

Tunnusmusiikki: Tapani Kuusniemi ja Ville Hynninen Tuottaja: Anna-Leena Lappalainen

Jaksot

Menivätkö sukset ristiin opettajan kanssa?

maanantaina 21.9.24 min

Aina ei opettajan ja oppilaan välinen vuorovaikutus toimi - syystä tai toisesta. Mitä sellaisessa tilanteessa voi tehdä? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta ja oppilailta tulleita kommentteja ja tunnustavat, milloin omassa toiminnassa opettajana olisi ollut parantamisen varaa.

Kun luokassa on jatkuva hulabaloo – mikä avuksi työrauhaongelmiin?

maanantaina 7.9.26 min

Miksi toisissa luokissa on parempi työrauha kuin toisissa? Entä mitä vanhempi voi tehdä, jos on huolissaan lapsensa opiskelurauhasta? Toimittaja Anu Heikkinen rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita kommentteja kurista ja työrauhasta.

Lapseni soittaa koulun vessasta, että häntä kiusataan. Mitä teen?

maanantaina 24.8.23 min

Miksi kiusaamista ei saada kitkettyä kouluista? Saisiko sanktioiden pelko koulut tarttumaan ryhdikkäämmin kiusaamistapauksiin? Entä mitä vanhemmat voisivat tehdä? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita ajatuksia ja kokemuksia kiusaamisesta.

Miksi en saisi valita lapselleni parasta koulua?

maanantaina 10.8.27 min

Mitä siitä seuraisi, jos kaikki perheet alkaisivat koulushoppailla? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita ajatuksia hyvistä ja huonoista kouluista.

Mikä sinua mietityttää koulussa? Laita viesti: anu.heikkinen@yle.fi