Kuuleeko koulu!

Kuuleeko koulu!

Yle Areena

Pitäisikö koulussa olla tasoryhmiä? Mitä tehdä, jos tuntuu, että omalle lapselle tuli "paska" ope? Tarvitaanko koulussa uskonnonopetusta? Kuuleeko koulu! -podcastissa käydään läpi rohkealla ja rakentavalla tavalla vanhemmilta tulleita kysymyksiä.

Podcastia luotsaavat toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha. Näillä naisilla on tärkeä missio: rakentaa siltaa vanhempien ja koulun välille.

Mikä sinua mietityttää koulussa? Laita viesti: anu.heikkinen@yle.fi

Uusi jakso julkaistaan aina joka toinen maanantai.

Tunnusmusiikki: Tapani Kuusniemi ja Ville Hynninen Tuottaja: Anna-Leena Lappalainen

Jaksot

Onko kasi hyvä numero?

maanantaina 14.12.202029 min

Toiselle 8 on katastrofi ja toiselle ihan hyvä numero. Mitä vanhemman on syytä nykyisestä kouluarvioinnista tietää? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita viestejä arviointiin liittyen.

Onko jouluvirren laulaminen koulussa uskonnonharjoittamista?

maanantaina 30.11.202030 min

Koulujen katsomusaineiden järjestäminen nostattaa herkästi tunteet pintaan. Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha pohtivat, mikä asiassa niin lämmittää ja käyvät läpi vanhemmilta tulleita viestejä.

Saako poika olla hyvä koulussa?

maanantaina 16.11.202030 min

Pojat menestyvät tyttöjä heikommin koulussa. Eikö koulunkäynti kiinnosta poikia vai missä on vika? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita viestejä ja pohtivat, miten poikien osaamistaso koulussa saataisiin nousemaan.

Missä on erityislasten paikka – pienryhmässä vai tavallisessa luokassa?

maanantaina 2.11.202025 min

Viime vuosina luokkiin on tullut enemmän tukea tarvitsevia lapsia, joista osa on aiemmin ollut pienryhmässä tai erityisluokassa. Miten muutos on sujunut? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita tiukkoja viestejä.

Miksi tähtien ei anneta loistaa?

maanantaina 19.10.202023 min

Minkälaisia mahdollisuuksia nykykoulussa on tukea oppilaita yksilöllisesti? Saavatko lahjakkaat oppilaat riittävästi tukea vai joutuvatko he pärjäämään omillaan? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita kommentteja siitä, miten yksillöllisessä tukemisessa on onnistuttu ja miten ei.

Voi Wilma, väkevä, mutta välillä viheliäinen viestintäväline!

maanantaina 5.10.202027 min

Wilma-viestintä on taitolaji, joka osataan monissa kouluissa jo varsin hyvin. Mutta aina ei mene putkeen: kielteistä merkintää pukkaa eikä kehuja tunnu koskaan kuuluvan. Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita kommentteja Wilmasta ja rehtori Rauha kertoo, miksi kielsi koulussaan perjantaiviestit.

Menivätkö sukset ristiin opettajan kanssa?

maanantaina 21.9.202024 min

Aina ei opettajan ja oppilaan välinen vuorovaikutus toimi - syystä tai toisesta. Mitä sellaisessa tilanteessa voi tehdä? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta ja oppilailta tulleita kommentteja ja tunnustavat, milloin omassa toiminnassa opettajana olisi ollut parantamisen varaa.

Kun luokassa on jatkuva hulabaloo – mikä avuksi työrauhaongelmiin?

maanantaina 7.9.202026 min

Miksi toisissa luokissa on parempi työrauha kuin toisissa? Entä mitä vanhempi voi tehdä, jos on huolissaan lapsensa opiskelurauhasta? Toimittaja Anu Heikkinen rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita kommentteja kurista ja työrauhasta.

Lapseni soittaa koulun vessasta, että häntä kiusataan. Mitä teen?

maanantaina 24.8.202023 min

Miksi kiusaamista ei saada kitkettyä kouluista? Saisiko sanktioiden pelko koulut tarttumaan ryhdikkäämmin kiusaamistapauksiin? Entä mitä vanhemmat voisivat tehdä? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita ajatuksia ja kokemuksia kiusaamisesta.

Miksi en saisi valita lapselleni parasta koulua?

maanantaina 10.8.202027 min

Mitä siitä seuraisi, jos kaikki perheet alkaisivat koulushoppailla? Toimittaja Anu Heikkinen ja rehtori Pia Rauha käyvät läpi vanhemmilta tulleita ajatuksia hyvistä ja huonoista kouluista.

Mikä sinua mietityttää koulussa? Laita viesti: anu.heikkinen@yle.fi