Laitelan laiva

Laitelan laiva

RadioPlay Suomi

Laitelan laiva on Salatut Elämät -aiheinen podcast, jossa kaksi vannoutunutta Salkkarifania, Kirsi ja Justiina, keskustelevat kaikesta mahdollisesta, mitä sarjan yli 20-vuotiseen taipaleeseen mahtuu. Jaksoissa lähdetään liikkeelle siitä, mistä kaikki alkoi: Tyyne Puustisen kuolemantapauksesta. Mukaan mahtuu kuitenkin myös teemajaksoja kaikesta Salkkareihin liittyvästä, kuten spin-offeista ja kirjoista. Unohtamatta viimeisimpien jaksojen villeimpiä käänteitä, jotka otetaan syyniin.

Jaksot

Onks hää hot vai onks hää vaan biseksuaali mies

tiistaina 12.10.202151 min

Justiina ja Kirsi palaavat radioaalloille Rantabaarin pariin. Keskustelua käydään kauan odotetusta bi-miesten representaatiosta. Toivotaan myös sukupuoli- ja seksuaalianarkiaa, sekä osoitetaan kiitokset Elokapinaa kohtaan.

Famous last words

tiistaina 21.9.202166 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa on monta monessa. Pohditaan pettämisen syitä, patriarkaatin murskaamista, vihreiden uutta poliittista linjausta sekä pudotetaan rima vieäl alemmaksi. How low can you go? Myös Salkkareista puhutaan.

Paha mieli ja pakottava jalkoväli

tiistaina 7.9.202148 min

Laitelanlaiva seilaa uusien salkkareiden tyrskyissä. Lasse Sievisen totuudenjulistukset kalpenevat Sallan värikkäiden kielikuvien rinnalla ja yllättäviä käänteitä on luvassa niin metsästysreissulla, Kari Taalasmaan Ferrarissa ja salasuhteiden paljastuessa. Eniten huolettaa, kuinka kauan Jere Sievinen pysyy sinkkuna ja voisiko tämä kaikki olla siirrettävissä todelliseen elämään?

Paistaa se aurinko joskus naisillekin

tiistaina 17.8.202145 min

Tässä jaksossa kauhistellaan tuttuun tapaan Aki Nikkisen ja Jenni Vainion tasavertaisen toksista parisuhdetta. Vanhojen Salkkareiden kauhukabinetista kaivetaan jälleen väsynyttä homoläppää sekä suostumuksen loistamista poissaolollaan niin chakrojen avaamisessa kuin työpaikalla ilmenevässä häirinnässä. Ulla Taalasmaa haluaa nostaa työläiset sorron yöstä ja Markus Ekholm on yhtä aliarvostettu kuin Katjan silakkapihvit.

Lihalla mässäily suistaa sielun kadotukseen

tiistaina 3.8.202140 min

Laitelanlaiva purjehtii synneissä syvissä, kun katsomislistalla on Salattujen Elämien kesäspin offien musta helmi: Tuhmien tätien kolmas kausi. Mitä tapahtuu, kun kaikki kiva kielletään, lihan himo vie mennessään ja naishahmot kapenevat ohuiksi, kuin virsikirjan sivut?

Antisankari saapuu

tiistaina 6.7.202133 min

Tämän viikon jaksossa käydään läpi Salattujen elämien viimeisimmän kauden tapahtumat ennen kesätaukoa. Tiedossa on karvaita pettymyksiä, kun kädenlämpöiset juonenkäänteet lässähtävät, eikä tiedossa olekaan panttivankitilanteita ja räjähdyksiä. Kesän spin-offikin jää saamatta, mutta puhuttavaa riittää silti.

Äiditön poika, jota isä vihaa

tiistaina 15.6.202140 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa keskitytään Pihlajakatu 23:n kulmakiveen: Ismo Laitelaan, jota Salkkareiden jaksossa numero 4000 myös juhlistetaan. Kirsi ja Justiina käyvät Ismon vaiheita läpi pitkälti Ismon naisystävien ja vaimojen kautta. Jaksossa pohditaan myös mm. Ismon suosiota, paikkaa suomalaisessa kulttuurissa ja ylistetään Esko Koveron upeaa roolisuoritusta, jota on jatkunut jo yli kaksi vuosikymmentä.

Tarinoita elävästä elämästä

tiistaina 1.6.202149 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa palataan taas vanhojen Salkkareiden pariin, joissa alkaa vihdoin tapahtua. Tavataan ihana Salin kuningatar Maarit Salin. Saku eksyy Nuuksion erämaahan vaikka pitäisi mennä Rosikseen. Kirsi ja Justiina hehkuttavat unohtunutta Teemua, jonka Silja tuo kotiin näytille, ja Jukalla ei ole kaikki rosmariinit purkissa.

Reittä pitkin Pihlajakadulle

tiistaina 25.5.202140 min

Tällä viikolla kiivetään reittä pitkin uusimpien salkkarijaksojen käänteisiin. Lähimatkailuun inspiraatiota saadaan, kun Kalle Laitela majoittuu Amandassa teeskennellen olevansa Bulgariassa tai Portugalissa. Mukana ripaus Euroviisuhuumaa Måneskinin voiton tiimoilta.

Ismo Amorina

tiistaina 11.5.202141 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa keskustellaan uusista jaksoista. Moderni deittikulttuuri muistuttaa enemmän jälkimodernia, kun Ismo Laitela päätyy rassaamaan Kallen Tinderiä. Lassen kontrolloiva käytös sapettaa taas ja pohdintaa käydään jälleen hautaa homosi -troopista. Keskustelu pyörii myös cool girl -troopin ympärillä, jonka ruumiillistuma kaljaa kittaava Linda on.

Tarrajakso

tiistaina 4.5.202136 min

Tässä jaksossa käsitellään jälleen uusimpia salkkarikäänteitä. Iloa vapun jälkeiseen tarra-ahdistukseen tuo Taalasmaan Ullan kauan odotettu, mutta niin lyhyt vierailu. Tuttuun tapaan hetkeksi jumitutaan Aki Nikkiseen ja Aku Sipolaan, joka sekoitetaan Uuden Päivän Reinoon, eikä hänen näyttelemänsä hahmon nimeä saatu edes oikein tähän jaksokuvaukseen.

The Barbaari is so low

tiistaina 27.4.202142 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa ajetaan karille. Tämä jakson sekavuus johtuu yksinomaan vanhojen Salkkareiden tappavan hitaasta tahdista, joka siivittää keskustelun Egyptin prinssiin, frisbeegolfiin ja parkouraa geokätköilyyn. Yhtä mieltä voidaan olla siitä, että Toni Veijalainen on vanhojen Salkkareiden hiomaton timantti ja suhteilla pääsee etenemään työurallaan.

Vainion ihanat valkyriat

tiistaina 13.4.202146 min

Tässä jaksossa käsitellään Salkkareiden vanhoja jaksoja. Petteri Summanen pääsee pakoon. Silja Salinin kanssa laittaudutaan bileisiin ja mennään baariin Vainion valkyrioiden kanssa. Kuinka arkkitehdin kuuluu pukeutua ja minne Kari Taalasmaa lähtee?

Painajainen jatkuu

tiistaina 6.4.202158 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa Kirsi ja Justiina analysoivat Salkkarit-leffaa Nightmare - Painajainen merellä. Elokuvan nimi osoittautui kuvaavammaksi, kuin olisi voinut kuvitellakaan. Painajainen jatkuu myös lyhyesti toisen elokuvan merkeissä. Mitä tapahtui, mikä meni väärin, kuka murhaa ja kenet, mikä ihme on saariteoria?

Laitelan residenssi on aina avoinna

tiistaina 30.3.202139 min

Tässä jaksossa käydään läpi jälleen kauden 21. jaksoja: kidnappaus-smalltalk, muistellaan julkisivuremontteja sekä Poikaa ja Ilvestä ja valmistaudutaan hyvästelemään Ilona Chevakova. Myös Ismon pesäpallomaila tekee paluun.

Kallelle munakellot soivat

tiistaina 23.3.202132 min

Tässä jaksossa jatkuu uusimpien jaksojen dramaattisten käänteiden puinti. Pohditaan Mustavaara-yhtiöiden henkilöstöä, vietetään Annan ja Benkun läksiäisiä, sekoitetaan Aku Sipola, Jere ja Reino keskenään ja otetaan osumaa olkapäähän.

Petoksen haava - se ei parane koskaan

tiistaina 16.3.202146 min

Tässä jaksossa käsitellään uusien Salkkareiden käänteitä, jotka ovat niin dramaattisia, että olisivat voineet johtaa kauden päättymiseen. Saw-elokuvien tunnelma on vahvasti läsnä, mutta komediallisen helpotuksen tuo limsagate.

Laitelan laiva ristiaallokossa

tiistaina 9.3.202143 min

Tämän viikon jaksossa käsitellään vanhoja jaksoja, joissa nähdään Aki Nikkisen miesluola sekä Petteri Summasen cameo. Opimme myös, että aviottoman naisen kohtalo on tulla ryöstön uhriksi, kun Laura Kiviranta menettää rahansa yhdenyön jutun päätteeksi.

Keskiaikasalkkarit

tiistaina 2.3.202137 min

Laitelan laivan jaksossa puhutaan jälleen uusista jaksoista. Käydään läpi raskauden ensioireet, pyöritään Tallinnassa, pohditaan epäkäytännöllisiä sisustusratkaisuja ja muistellaan Keski-ajan Salkkareita. Aku Sipolaa ei mainita kertaakaan.

Nainen saa aina sen jonka haluaa

tiistaina 16.2.202132 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa käsitellään taas vanhoja Salkkarijaksoja, Markus Ekholmin ja Saku Salinin syöksykierteitä. Kari Taalasmaa saapuu vihdoin Pihlajakadulle sekä vietetään Barbaarin avajaisia, joissa on röökibuffa. PS. Älä ota ihmissuhdeneuvoja Aki Nikkiseltä tai Jenni Vainiolta

Zoom-Ulla ja etähäät

tiistaina 9.2.202137 min

Tällä kertaa Laitelan laivassa perehdytään 2021 alkuvuoden jaksoihin ja keskustellaan mm. Nellan ratkaisusta raskautensa suhteen, sekä palataan veikkauspöydän ääreen Seppo Taalasmaan ja Ismo Laitelan kanssa.

Ärsyttävimmät Salkkarihahmot

tiistaina 2.2.202141 min

Laitelan laiva -jaksossa tunteet kuumenevat, kun puhutaan, kuka ärsyttää eniten, ja miksi se on Ossi Puolakka. Pohditaan myös, kuinka paljon anteeksiannamme hahmoille, joihin olemme ihastuneet.

Tervetuloa 2020-luvulle

tiistaina 12.1.202137 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa Kirsi ja Justiina keskustelevat syksyn 2020 viimeisistä jaksoista. Erityisesti Lasse Sievisen käytös saa tunteet kuohumaan, mutta ankaraa arvostelua riittää myös mm. Ismolle.

Murhamiesten aikaa

tiistaina 5.1.202131 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa Kirsi ja Justiina ruotivat mm. vanhojen Salkkareiden nuorisoa, eli siis Miiaa, Siljaa, Sakua ja Kallea. Käydään myös kiivasta väittelyä siitä, kuka Salkkarit-näyttelijä dubbasi ketä ja missä.

Hautaa homosi -trope

tiistaina 29.12.202042 min

Rantabaari-teema jatkuu, kun Kirsi ja Justiina analysoivat Rantabaarin synkimpiä käänteitä. Keskittyen erityisesti Milon ja Salemin kohtaloihin, sekä siihen, mikä niissä mättää.

Trissa, eli sinne ja takaisin

tiistaina 22.12.202034 min

Tässä Laitelan Laivan jaksossa suuntaamme taas Pihlajakadulta Rantabaarin ikuiseen kesään, ja pureudumme syvemmin kolmannen kauden tapahtumiin: Kirsi ja Justiina ylistävät Matti Leinoa sekä tämän onnistunutta roolisuoritusta mielenterveytensä kanssa kamppailevana Anssina.

Kuollut Riku laittaa suun kiinni

tiistaina 15.12.202034 min

Miksi Helsingissä on vain yksi lääkäri? Kumpi kaksosista on paha, Eero vai Aaro Vaalanne? Kuinka Salatut elämät, Djatlovin sola ja Andien lento-onnettomuus liittyvät toisiinsa? Tässä Laitelan laivan jaksossa pureudutaan Salkkareiden epäjohdonmukaisuuksiin.

Ismo dearest

tiistaina 8.12.202043 min

Tässä Laitelan laiva -jaksossa sekä Kirsi että Justiina pettyvät Ismo Laitelaan. Tavataan myös Herra Ruskea.

Mikä maininki?!

tiistaina 1.12.202030 min

Heittäydy Laitelan laivan kanssa piehtaroimaan rantahietikkoon! Syynissä siis suorastaan hävytön rantabaari, jossa seikkailevat mm. Alissa Nikkinen ja Janne Haukkala, ja kaikkein vähiten järkyttää Lola Vinbergin murha.

Pihlajakausi kakskytkolme

tiistaina 24.11.202046 min

Tässä Laitelan laiva -jaksossa summataan Salattujen Elämien kautta 23. Puhetta mm. Sallan paluusta, luottamuspulasta Aaro Vaalanteeseen sekä tietysti vähän Jerestä eli Aku Sipolasta.

Pihlajasätkyjä ja tärinöitä

tiistaina 17.11.202041 min

Laitelan laiva -jaksossa Justiina ja Kirsi keskustelevat Salkkareiden Pihlajasatu-spinoffista. Miia Laitelan paluu on mieleinen, mutta Jasper Pääkkösen motiivit mietityttävät.

Ensitreffit monttubileissä

tiistaina 10.11.202043 min

Tyyne Puustinen lasketaan vihdoin haudan lepoon, ja Justiina ja Kirsi päätyvät yllättäen puhumaan kevyemmistä aiheista, kuten Miian ja Sakun ensisuudelmasta lähisuhdeväkivallan esittämiseen TV-viihteessä. Laitelan laiva on Salatut Elämät -aiheinen podcast, jossa kaksi vannoutunutta Salkkarifania, Kirsi ja Justiina, keskustelevat kaikesta mahdollisesta, mitä sarjan yli 20-vuotiseen taipaleeseen mahtuu.

Katjan huono käytös sylettää

tiistaina 3.11.202035 min

Laitelan laiva -jaksossa Kirsi ja Justiina puhuvat siitä, kuinka ennen kaikki oli paremmin, myös Salkkareissa.

Laiteloiden kulta-aikaa

tiistaina 27.10.202042 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa Kirsi ja Justiina puhuvat mm. Monica Mustavaaran comebackistä, turhista eroista ja sitäkin turhemmista avioliitoista, pyydetään Viitamäen Jiriltä kättä ja vaivutaan valekoomaan Aki Nikkisen kanssa.

Sateenkaaren päässä on Laitelan laiva

tiistaina 20.10.202079 min

Laitelan laiva -jaksossa käsitellään joitain Salatuissa Elämissä esiintyneitä homohahmoja ja raapaistaan seksuaalisuuden sekä sukupuolen moninaisuuden representaatioita.

Tere Jere

tiistaina 13.10.202039 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa käsitellään Salkkareiden syksyn 2020 jaksoja, joissa Aku Sipola astuu laivaan ja rantautuu rytinällä Pihlajakadulle.

Katjan hulttiosisko osoittaa treffiansaan

tiistaina 6.10.202043 min

Tässä Laitelan laivan jaksossa jatketaan Salattujen Elämien ensimmäisten jaksojen pohdintaa. Jaksossa pureudutaan mm. siihen, onko Jukka Salinin hahmo hyvä vai paha. Kirsi ja Justiina hehkuttavat myös Miian ja Sakun orastavaa rakkaustarinaa.

Kirsi ja Justiina napit vastakkain

tiistaina 29.9.202056 min

Laitelan laivan toisessa jaksossa käsitellään Salattujen Elämien jaksoja 5-8. Tunteita kuohuttaa mm. Aki Nikkisen juonittelut ja Jenni Vainion hahmo. Lisäksi pohditaan, onko Saku Salin ihana.

Laitelan laiva lähtee liikkeelle

tiistaina 29.9.202040 min

Laitelan laivan ensimmäisessä jaksossa Kirsi ja Justiina avaavat Salkkari-keskustelua siitä, mistä kaikki alkoi: Tyyne Puustisen kuolemasta Pihlajakatu 23 B:ssä.