Maria Pettersson ja historian naiset

Maria Pettersson ja historian naiset

Yle Areena

Miksi jotkut jäävät historiaan ja toiset eivät? Millainen maailma olisi, jos naiset olisivat saaneet historian saatossa opiskella, tutkia ja tehdä taidetta?

Maria Pettersson ja historian naiset -podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijattariin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin, hallitsijoihin ja huimapäihin. Naisia yhdistää uskomaton elämäntarina ja se, ettemme ole kuulleet heistä – vaikka olisi pitänyt.

Tarinoihin perehdytään yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa, joilla on oma henkilökohtainen kulmansa jakson teemaan. Millaista on olla nainen vallan, tieteen, taiteen tai urheilun parissa nykypäivänä? Samalla pohditaan, mikä on muuttunut ja mikä pysynyt samana satojen, joskus tuhansien vuosien ajan.

Ohjelman toimittaa päätoimittaja ja historiaharrastaja Maria Pettersson, jonka unelma–ammatti lapsena oli kansainvälinen seikkailijatar.

Podcastin on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Työryhmä: Alkuperäiskonsepti: Maria Pettersson & Jaksomedia Toimittaja, käsikirjoittaja: Maria Pettersson Tuottaja, käsikirjoittaja: Emil Johansson Äänisuunnittelija, audio post: Juha Jaakkola Tarinoiden kertojaääni: Emma Paju-Torvalds Vastaava tuottaja: Veera Luoma-aho Tilaaja: Saila Mattila, Yle Sisältöhankinta Vastaava tuottaja, Yle: Tuuve Piispa

Jaksot

Ihmisoikeustaistelijat

keskiviikkona 16.9.45 min

Muistatko kuulleesi Zura Karuhimbista, Helen Kelleristä tai Harriet Tubmanista? Maria Pettersson & historian naiset -podcastin ensimmäisessä jaksossa perehdytään naisten rooliin ihmisoikeustaistelussa.

Vieraana studiossa on ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed. Mikä saa ihmisen antamaan kaikkensa, vaikka kukaan ei koskaan kiittäisi uhrauksista? Entä kuka saa muuttaa maailmaa?

Tarinoiden lukija: Emma Paju-Torvalds Podcastin on Ylelle tuottanut Jaksomedia.