Mielen matkalla

Mielen matkalla

Podplay | Yogaia

Tuntuuko, että hukutat itsesi ja hyvinvointisi arjen kiireisiin? Hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen ammattilaisina sekä joogaohjaajina toimivat Monika Mäkitalo ja Eevi Minkkinen johdattavat sinut tutkimusmatkalle omaan mieleesi. Sarja tarjoaa vinkkejä mm. itsensä tuntemiseen ja hyväksymiseen, ihmissuhteisiin sekä intuition seuraamiseen. Mukana on myös meditaatioharjoituksia, jotka auttavat pysähtymään kiireessä. Syvemmälle meditaation, joogan ja kehonhuollon maailmaan pääset osoitteessa Yogaia.com.

Jaksot

Monika Mäkitalo: Meditaatio 8

tiistaina 16.10.20189 min

Meditaatioharjoitus Monika Mäkitalon vetämänä.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 8

tiistaina 16.10.201826 min

Anteeksianto. Kannamme usein mukanamme taakkoja menneisyydestä. Emme ehkä ole pystyneet antamaan anteeksi jollekulle tai kannamme itse syyllisyyttä. Monika Mäkitalon Sisäistä valoa etsimässä -sarjassa pohditaan, miten päästä yli näistä muistoista ja vahvistaa sisäistä rauhaa?

Monika Mäkitalo: Meditaatio 7

tiistaina 9.10.201814 min

Monika Mäkitalon Ihmis- ja parisuhteet -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 7

tiistaina 9.10.201840 min

Monika Mäkitalo pohtii ihmis- ja parisuhteita Sisäistä valoa etsimässä -sarjassaan. Miksi joku saa meidät leijumaan pilvissä ja toinen ärsyyntymään pienestäkin asiasta oikein kunnolla? Ymmärrystä omista reaktioistaan toisiin ihmisiin ja ihmissuhteista voi syventää pienen ajatusleikin avulla.

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 8

tiistaina 2.10.201837 min

Eevin aiheena on tässä Ole itsellesi armollinen -sarjan jaksossa elämän syklit ja armollinen arki. Tämäkin hetki menee ohi. Elämä kulkee tietyissä sykleissä, joihin sisältyy usein epävarmuutta tai jopa pelkoa tulevasta. Miten näiden syklien ymmärtäminen voi auttaa suhtautumaan niin itseensä kuin elämäänkin armollisemmin?

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 7

tiistaina 25.9.201841 min

Eevin aiheena on Ole itsellesi armollinen -sarjassa tällä kertaa psykologinen turvallisuus. Addiktioiden ja kivun takana on lähes aina sisäinen turvattomuuden tunne. Miten turva rakentuu ja miten siihen voi itse vaikuttaa vielä aikuisenakin?

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 6

tiistaina 18.9.201837 min

Kohti merkityksellistä elämää. Mielekäs elämä on merkityksellistä. Miten yhteyden, kasvun ja merkityksellisyyden tarpeet täyttyvät sinun elämässäsi? Entä mitkä ovat elämääsi eniten ohjaavia tarpeita? Ja mikä on sinun sokea pisteesi?

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 5

tiistaina 11.9.201835 min

Ole itsellesi armollinen -sarjassa Eevi Minkkinen puhuu tällä kertaa tarpeista. Millaisia tarpeita ihmisyyteen kuuluu? Olemme usein oppineet täyttämään syvimpiä tarpeitamme niin sanotuilla korvike tarpeilla. Miten omista tarpeistaan voisi alkaa pitämään huolta entistä aidommin?

Monika Mäkitalo: Meditaatio 6

tiistaina 4.9.201812 min

Elämän tehtävä ja merkityksellisyys -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 6

tiistaina 4.9.201839 min

Elämän tehtävä ja merkityksellisyys. Miten yksilöllinen elämänpolkusi valikoituu ja avautuu juuri sinulle? Mikä on sinun elämäsi tarkoitus? Millä oikeasti on merkitystä? Meillä jokaisella on oma erityinen elämäntehtävämme, ja meistä jokaisen on tärkeää löytää merkityksellisyys juuri omalta polultamme.

Monika Mäkitalo: Meditaatio 5

tiistaina 28.8.201810 min

Itsensä hyväksyminen -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 5

tiistaina 28.8.201826 min

Itsensä hyväksyminen. Tuntuuko joskus siltä, että et saa olla sellainen kuin olet? Ulkopuolelta saattaa tulla paljonkin painetta muutokseen, mutta usein juuri me itse estämme itseämme olemasta juuri sitä mitä olemme.

Monika Mäkitalo: Meditaatio 4

tiistaina 21.8.201811 min

Yksinäisyys-jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 4

tiistaina 21.8.201840 min

Monika Mäkitalon Sisäistä valoa etsimässä -sarjassa puhutaan tällä kertaa yksinäisyydestä. Yksinäisyys koskettaa kaikkia jossain elämänvaiheessa, ja siihen voi liittyä paljon negatiivisia tunteita sekä epävarmuutta. Yksinäisyyden tunnetta voi kuitenkin oppia käsittelemään ja siitä voi päästä yli. Me kaikki olemme rakastettavia juuri sellaisena kuin olemme!

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 4

tiistaina 14.8.201836 min

Terve itsetunto. Ihmisillä on lähtökohtaisesti taipumus joko alentaa itsensä tai ylentää itsensä. Eevi Minkkisen Ole itsellesi armollinen -sarjan neljännessä osassa mietitään, kuinka löytää kultainen keskitie, ja millä keinoin tervehdyttää itsetuntoaan?

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 3

tiistaina 7.8.201839 min

Psykodynaaminen malli - millaisista osista minuus rakentuu? Eevi Minkkisen Ole itsellesi armollinen -sarjan kolmannessa osassa pohditaan, mitä oikeastaan tarkoitetaan, kun puhutaan egosta. Eroon siitä ei pääse niin kauan kuin on ihminen, mutta miten sitä voi tervehdyttää ja mitä muita osia minuuteemme kuuluu? Syvemmälle meditaation, joogan ja kehonhuollon maailmaan pääset osoitteessa Yogaia.com.

Eevi Minkkinen: Rentoutus 2

tiistaina 31.7.201814 min

Rentoutusharjoitus Eevi Minkkisen vetämänä.

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 2

tiistaina 31.7.201841 min

Haavoittuvaisuuden siunaus. Eevi Minkkisen Ole itsellesi armollinen -sarjan toisessa osassa pohditaan, voisiko olla niin, että se mitä kaikkein eniten suojelemme ja piilottelemme, olisikin suurin lahjamme? Miksi suojaudumme niin helposti suorittamalla, miellyttämällä, vetäytymällä tai addiktioilla?

Eevi Minkkinen: Rentoutus 1

keskiviikkona 18.7.201812 min

Rentoutusharjoitus Eevi Minkkisen vetämänä.

Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen osa 1

keskiviikkona 18.7.201831 min

Kuka minä olen ja mitä on addiktio? Sarjan ensimmäisessä osassa puidaan ihmisyyden olemusta. Mitä kaikkea siihen liittyy? Ja mistä on kyse silloin kun addiktoidumme johonkin?

Monika Mäkitalo: Meditaatio 3

keskiviikkona 11.7.201816 min

Intuitio ja sydämen ohjauksessa eläminen -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 3

keskiviikkona 11.7.201837 min

Intuitio ja sydämen ohjauksessa eläminen. Olemme intuitiivisia olentoja, ja jos maltamme kuunnella omaa sydäntämme, pystymme olemaan kannustavampia ja hyväksyvämpiä itseämme kohtaan. Kuinka siis voimme herkistyä vastaanottamaan hiljaista sydämen tietoa?

Monika Mäkitalo: Meditaatio 2

tiistaina 3.7.201817 min

Kuka minä olen? -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 2

tiistaina 3.7.201848 min

Kuka minä olen? Jokainen meistä on kehon, mielen ja sielun muodostama kokonaisuus. Vahvistamalla näiden osa-alueiden yhteyttä voi oppia tutkimaan, tulkitsemaan ja vapautumaan omista ajatuksistaan.

Monika Mäkitalo: Meditaatio 1

keskiviikkona 27.6.201813 min

Elämänkokemus, kriisit ja niistä oppiminen -jakson meditaatio.

Monika Mäkitalo: Sisäistä valoa etsimässä osa 1

keskiviikkona 27.6.201840 min

Elämänkokemus, kriisit ja niistä oppiminen. Miten voimme oppia näkemään vaikeatkin elämänkokemukset mahdollisuuksina ja löytää lisää keveyttä sekä valoisuutta elämään? Erilaiset kriisit ovat kutsu astua omalle tietoisuuden polulle.