Moottoriturvat

Moottoriturvat

RadioPlay Suomi

Moottoriturvat-podcastissa puhutaan autoista. Antti on autohullu, jota kaikki moottoreihin liittyvä rata-ajosta jeeppisafareihin ja limusiineista 50-luvun kromilintuihin kiinnostaa. Matiaksen autohistoriasta löytyy kaikkea saabismista saksalaisiin sportteihin ja ranskalaisesta avo-autosta italialaiseen urheiluautoon. Keskustelu käy kiivaana, kun Antti ja Matias koeajavat uutuusautoja, ottavat kantaa autouutisiin ja yrittävät autokäräjillä löytää yhteisen ehdotuksen kuulijoiden toimeksiantoihin.

Jaksot

IAA2019 ja Audi e-tron

perjantaina 13.9.58 min

Autouutisissa Frankfurt Motor Shown runsasta uutuuskattausta perataan huolella. Audin hienostunut täyssähköinen e-tron Antin ja Matiaksen koeajossa. Autokäräjillä etsitään Tommille pitkälle päivittäiselle työmatkalle uutta sotaratsua.

BMW 320d ja J-P:n kiihtyvä arkiauto

torstaina 29.8.55 min

Moottoriturvat-sarjan autouutisissa mm. Bentleyn tulevaisuutta luotaava satavuotisjuhlamalli. Koeajossa entistä topakampi BMW:n 3-sarja ja autokäräjillä etsitään J-P:lle kivaa arkiautoa.

MB 300 de ja Joonan kymppitonnin klassikko

torstaina 15.8.62 min

Antti ja Matias tekevät yhteenvedon kesän tärkeimmistä autouutisista ja kertovat kuulumisistaan. Koeajossa perheluokan dieselhybridi Mersulta. Autokäräjillä etsitään Joonalle klassikkoa kymppitonnilla.

Ford Mondeo Hybrid ja Timon 80ke harrasteauto

maanantaina 1.7.57 min

Moottoriturvat-jakson autouutisissa jutellaan mm. Audin uudesta liikennevalotietojärjestelmästä ja Bemarin sähköautonäkemyksistä. Koeajossa kevythybridi Ford Mondeo. Autokäräjillä etsitään Timolle 80ke sielukas harrasteauto.

Renault Twizy ja Miken autokäräjät

torstaina 20.6.49 min

Tässä Moottoriturvat-jaksossa on aiheita laidasta laitaan: ennakkoluuloton sähköauto Twizy, V-Traffic-haastattelu liikenteen tulevaisuudesta ja Miken autokäräjät, jossa etsitään _erikoista_ autoa. Just meidän kaltainen haaste!

Koeajopäivän loppuosa ja haastattelussa Ville Ilves

maanantaina 10.6.61 min

Moottoriturvat-jaksossa on pikakoeajossa mm. Porsche Macan ja BMW X7. Haastattelussa autoteollisuutta palvelevan Rightwaren tj. Ville Ilves, joka on myös siviilissä autoaktiivi.

Uutisia ja 80 auton koeajotilaisuus

tiistaina 4.6.47 min

Tässä Moottoriturvat-jaksossa mutustellaan mm. miten Chrysler ja Lada sopivat samaan firmaan. Anttia ja Matiasta puhuttaa myös, miten autoteollisuus hyödyntää lisättyä todellisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Koeajo-osuudessa kolme urheiluautoa ja neljä hot hatchiä.

Mazda 3 ja Pikku G

perjantaina 24.5.45 min

Autouutisissa paluu Shanghain autonäyttelyyn sekä Antin Teslan maaliongelmiin. Koeajossa uusi Mazda 3, josta oli vaikea keksiä virheitä. Haastattelussa Pikku G, joka kertoo omista autoistaan ja niihin liittyvistä kokemuksista.

Pari Jeeppiä ja Joukon eläkeauto

torstaina 9.5.50 min

Moottoriturvat- jaksossa koeajossa pirteä kaupunkimaasturi Jeep Renegade ja rauhallinen, mutta monipuolinen maasturi Jeep Wrangler. Autokäräjillä etsitään Joukolle sopivan eleganttia autoa vireille eläkepäiville.

Autojen tekoäly ja koeajossa BMW X5

maanantaina 29.4.38 min

Tämän kertaisessa Moottoriturvat-jaksossa Antti ja Matias uppoutuvat puhumaan mm. autojen tekoälyn kehittymisestä ja autonomisista autoista. Koeajossa on ollut mahtipontinen BMW X5.

Cupra ja Zoe

torstaina 18.4.44 min

Antti ja Matias ovat koeajaneet kaksi Suomessa vähän harvinaisempaa autoa. Cupra Ateca muistuttaa erehdyttävästi Seatia ja Renault Zoe on edullisten sähköautojen kuningatar Keski-Euroopassa.

Tesla M3P ostokokemus ja DS7 koeajo

sunnuntaina 7.4.52 min

Autouutisten lisäksi Antti kertoo Tesla Model 3:n ostokokemuksesta. Koeajossa DS 7 Crossback, joka on ranskalainen tulkinta ylellisestä katumaasturista. Autokäräjillä etsitään seitsemän tonnin hupiautoa Reimolle.

e-Golf ja ison auton metsästys

keskiviikkona 27.3.37 min

Autouutisissa jutellaan mm. kaistavahtien äkkinäisyydestä ja isosta muutoksesta saksalaisessa autoteollisuudessa. Koeajossa e-Golf, joka madaltaa sähköauton hankkimisen kynnystä tavallisuudellaan. Autokäräjillä etsimme isoa autoa poikamiehelle.

Hintaihme Dacia Duster koeajossa

maanantaina 18.3.39 min

Moottoriturvat-podcastin autouutisissa on tälläkin viikolla taas Tesla, kahdestakin syystä. Koeajossa hinta-laatusuhteeltaan hämmentävän erinomainen Dacia Duster.

Geneven autouutiset ja Tesla Model 3 Performance

maanantaina 11.3.46 min

Moottoriturvat-jaksossa kommentoidaan Geneven loistosta mielenkiintoisimmat uutuudet niin tavallisista kuin super- ja hyperautoistakin. Koeajossa kysymyksiä ja intohimoja herättävä Tesla Model 3 Performance.

Peugeot 508GT ja Henrikin autokäräjät

maanantaina 4.3.51 min

Moottoriturvat-podcastin Antti ja Matias keskustelevat kattavassa autouutisosiossa mm. Teslan isosta hinnanmuutoksesta sekä Geneven autonäyttelystä odotettavissa olevista uutuuksista. Mukana myös koeajoraportti Peugeot 508GT:stä sekä Henrikin autokäräjät.

Range Rover PHEV ja Henrin autokäräjät

sunnuntaina 17.2.34 min

Täysikokoinen Range Rover on saanut sähkömoottorin ja sen kaveriksi nelisylinterisen bensamoottorin. Eikö mikään enää ole pyhää? Moottoriturvat-podcastin Autokäräjät-osuudessa siivotaan Henrin autotallista ylimääräisiä Porscheja vaihtoon.

Tesla Model X ja hupiautokäräjät

maanantaina 11.2.46 min

Moottoriturvat-podcastissa on kuuden ison äijän talvisessa koeajossa Tesla Model X. Autokäräjillä Anton, joka etsii itselleen hupiautoa Saksan kesään.

Hyundai Kona EV ja Sampan autokäräjät

maanantaina 4.2.39 min

Antti ja Matias koeajoivat odotetun Hyundai Konan täyssähköversion. Auto pärjäsi kylmässä ilmanalassa hyvin, mutta miltä se muuten tuntui. Lisäksi Sampalle etsitään 10k€ kakkosautoa.

Detroit auto shown uutuudet ja Volvon XC60 T8 koeajo

torstaina 24.1.56 min

Tällä kertaa Moottoriturvat-podcastissa Matias ja Antti keskustelevat Detroit Auto Shown kiinnostavimmista uutuuksista ja ilmiöistä. Koeajossa 400 hevosvoimainen Volvo. Autokäräjillä etsitään Hannen perheelle uusi persoonallinen kakkosauto.

Ford Ranger

perjantaina 11.1.50 min

Moottoriturvat-jaksossa on iso kasa autouutisia, ja koeajossa kuninkaantekijä Ford Ranger Black Edition. Spesiaalina Antti ja Matias tekevät (miellyttävän) ajatusharjoituksen sadantonnin autovalikoimasta itselleen. Yhteistyössä V-Traffic, joka tarjoaa autoilijoille ajantasaiset liikennetiedot.

Moottoriturpien vuoden auto

keskiviikkona 26.12.201843 min

Vuoden 2018 viimeisessä jaksossa käydään läpi kaikki 42 koeajettua autoa ja päätetään, mikä niistä on vuoden paras eri kategorioissa. Kategoriat ovat: Korkea (=SUV), Matala (ei SUV), Kallis, Halpa, Design, Moottori, Yllättäjä, Pettymys, Hymyjä eurolla ja Vuoden Auto.

XC40 ja i30N

perjantaina 21.12.201833 min

Tällä kertaa Moottoriturvissa on vuorossa kahden odotetun koeajon läpikäyminen. Ensimmäisenä nuorille ostajille suunnattu Volvon XC40, joka näyttää ja tuntuu terhakkaalta. Toisena henkisesti vielä nuoremmille tarkoitettu Hyundain lahja hot hatchien ystäville: i30N.

Vihdoin Jaguar I-Pace

perjantaina 14.12.201830 min

Aluksi Antti ja Matias kommentoivat autoalan uutisia aika englantilaisesta näkökulmasta. Koeajossa sumujen saaren iso sähkökissa eli Jaguar I-Pace.

LA Auto Show ja BMW X4

maanantaina 3.12.201848 min

Moottoriturvat eli Antti ja Matias käyvät läpi LA Auto Show'n runsasta antia; muun muassa Rivian hämmästytti. Uusi BMW X4 koeajossa. Mersumies Alpolle etsitään autokäräjillä uutta pitkän matkan kaveria.

Pösö 3008 GT ja Toyotan Pekka Karvisen haastattelu

maanantaina 26.11.201836 min

Alkuun Moottoriturvat-jaksossa Antti ja Matias keskustelevat Pösö 3008 GT:n hinta-laatusuhteesta ja pitävät siitä. Toisessa osassa haastatellaan Toyota Finlandin tiedotuspäällikköä Pekka Karvista ja kuullaan, mitä kaikkea jännää kehitysputkesta löytyy.

Citroen ja Volvo koeajossa

torstaina 15.11.201845 min

Citroenin persoonallinen C4 Cactus ihastuttaa Moottoriturpien Anttia ja Matiasta letkeydellään, ja sen jälkeen ihmetellään Volvon onnistumista V60 kanssa. Lopuksi autokäräjillä Santulle etsitään ensimmäistä takavetoista hauskaa autoa.

Vuoden Auto Suomessa 2019

keskiviikkona 7.11.201844 min

Auto- ja liikennetoimittajat järjestävät vuosittain Vuoden Auto Suomessa -kilpailun. Moottoriturvat olivat mukana koeajamassa ja äänestämässä omaa suosikkiaan. Tässä jaksossa Antti ja Matias kertovat, mitä äänestivät ja miksi.

Kaasutetaan Seatilla

keskiviikkona 31.10.201844 min

Autouutisissa käsitellään muutamaa eksoottista autouutuutta. Uutta Moottoriturville on edullinen vähähiilidioksidinen tapa liikkua: biokaasukäyttöinen Seat Ibiza. Autokäräjillä Kari etsii yksisarvista ja löytää kaksi.

Iloinen pörisijä, Fiesta ST

torstaina 18.10.201836 min

Moottoriturvat-jakson autouutisissa Pariisin autonäyttelyn rääppiäiset ja Mersun hybridit. Koeajoautona odotettu Fiesta ST, ja autokäräjillä Karille etsitään yksilöllistä vetoautoa.

MB GLC AMG 63

tiistaina 9.10.201853 min

Moottoriturvissa käsittelyssä Pariisin autonäyttelyn herkullin sato & koeajossa Mersun räjähtävä GLC AMG 63. Lisäksi haastateltavana Timo Tervo, liikennelääketieteen professori ja terävä ajatuksien herättäjä.

Audin sähkösuvi ja MöhköMini

keskiviikkona 26.9.201837 min

Moottoriturvat-jaksossa numero 35 autouutisissa on pääaiheena Audin ensimmäinen täyssähköauto. Lisäksi keskustellaan mm. Koenigseggin suoravetovoimansiirtoinnovaatiosta. Koeajossa nelivetoinen plug-in hybrid Mini, joka jakoi mielipiteitä poikkeuksellisen paljon.

Hey Mercedes!

tiistaina 18.9.201849 min

Moottoriturpien Mersu-painotteisessa jaksossa kommentoinnissa ensin Mersun uusi sähköauto, ja koeajossa uudella käyttöliittymällä varustettu MB A 200 AMG line. Autokäräjillä etsitään sinkkunaiselle autoa.

Pebble Beachin uutuudet ja Mustang GT koeajossa

perjantaina 31.8.201850 min

Moottoriturvat-jakson autouutisissa Pebble Beachin Concour's de Elegancen häikäisevät uutuudet. Koeajossa villi Mustang GT, joka ei jättänyt kylmäksi.

Uudelleen esittäytyminen ja kokemukset uudesta M5stä

maanantaina 20.8.201837 min

Antti ja Matias kertovat hieman podcastin taustoista, rakenteesta ja jonkin verran itsestäänkin. Koeajossa on BMW:n uusin M5, joka on järistyttävän nopea ja kykenevä auto, mutta minkälaisia mietteitä se herättää?

Honda Type-R koeajo

maanantaina 6.8.201836 min

Autouutisissa ihmetellään, mistä jatkuva uusien versioiden tulva johtuu. Koeajossa näyttävä Honda Civic Type-R. Antti on saanut autokuumeeseensa ainoan oikean lääkityksen ja kertoo nyt ostokokemuksestaan positiivisessa sävyssä.

Luxus Lexus koeajossa ja lääkäri potilaana

sunnuntaina 22.7.201830 min

Koeajossa Toyota-konsernin suurin ja mahtavin Japanin ulkopuolella myytävä auto. Lisäksi Antti avautuu oman käyttöautonsa vaihtoprojektista Autokäräjien erikoisjaksossa.

Tilastot ja Yaris GRMN

tiistaina 10.7.201832 min

Moottoriturvat-jaksossa sukelletaan myyntitilastoihin ja ihmetellään maailmalla myytäviä autoja. Koeajossa remmiahdettu Yaris GRMN. Lisäksi Matias innostuu käymään Fiat 500:n mallivariantit läpi hämmentävällä pieteetillä.

Porschen uutisia ja MX-5 koeajo

maanantaina 25.6.201840 min

Antti ja Matias käyvät läpi Porschen sähköautoihin liittyviä uutisia, koeajavat ilahduttavan Mazda MX-5:n ja etsivät Autokäräjillä Jukalle vaihtoehtoa tilavammalle sportille.

Karkkipäivä

tiistaina 12.6.201829 min

Matias ja Antti viettivät toukokuussa päivän ottamalla lyhyitä maistiaisia yli 70 auton valikoimasta autotoimittajille järjestetyssä tapahtumassa. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa.

Harri "The Hipsteri" autokäräjillä

keskiviikkona 6.6.201829 min

Antti ja Matias keskustelevat autotapahtumista ja siitä, miten harrasteautoa kannattaa käyttää. Harri, The Hipsteri, kyselee neuvoa erilaisen harrasteauton ostamiseen ja ehdotukset ovat todella levällään.

Harrasteautotyö ja kaksi erilaista Jaguaria

tiistaina 29.5.201848 min

Moottoriturvat haastattelevat Bowtie Racingin perustajaa, joka kertoo miten harrasteautoista tuli hänelle rakas ammatti. Koeajossa kaksi perin pohjin erilaista ja mielipiteitä jakavaa Jaguaria.

Palautteen käsittely ja kaksi sähköistä koeajoa

keskiviikkona 23.5.201835 min

Matias ja Antti keskustelevat Facebookin kautta saadusta palautteesta ja raportoivat Porsche Panamera 4 E-hybridin sekä BMW i3:n hyvin erilaisista koeajoista.

Porsche, Kia Stinger ja Mersumies

maanantaina 7.5.201837 min

Autouutisissa Porscheen liittyviä huhuja sekä keskustelu sähköautojen pidemmän eliniän vaikutuksista autoteollisuuteen. Koeajossa Kia Stinger nelivetoversiona, ja lopuksi väitellään Timolle päivitys Mersuun.

Shanghai ja Mersun pikakoeajot

maanantaina 30.4.201846 min

Ford lopettaa autojen myynnin Yhdysvalloissa ja muita uskomattomia uutisia. Koeajossa Mersun upouusi A-malli sekä hulppea CLS.

Joka päivälle eri urheiluauto ja koeajossa Tesla

keskiviikkona 18.4.201846 min

Antti ja Matias keskustelevat autovalmistajien USAssa tarjoamista palveluista, joissa voi vaihtaa autoa vaikka joka päivä kiinteällä hinnalla. Koeajossa Tesla Model S ja lopuksi etsitään Ollille uutta pikkusporttia.

Jaguar I-Pace julkistus ja X2 koeajo

maanantaina 9.4.201837 min

New York Autoshown uutuudet mm. Hyundai Kona ja muutama muskelimaasturi. Moottoriturvat kutsuttiin Jaguar I-Pace julkistukseen, ja siitä keskustellaan huolella. Lisäksi koeajossa ristiriitaisia tunteita herättänyt BMW X2.

Onko diesel enää vaihtoehto?

torstaina 5.4.201836 min

Autouutisissa mm. pohditaan dieselautojen tulevaisuutta. Koeajoauto BMW X3 tuottaa näkemyseroja Antin ja Matiaksen välille. Autokäräjillä etsitään 10-20k € hauskaa autoa Jormalle.

Lexus LC500h, kaunis kuin... orkidea

torstaina 5.4.201841 min

Antti ja Matias keskustelevat Detroitin autonäyttelyn sadosta uutisosiossa, Lexus koeajosta ja Tommille etsitään väliaikainen auto ennen Tesla Model 3:n saapumista.

Uuden hintainen käytetty, järkeä vai ei?

torstaina 5.4.201853 min

Antti ja Matias tutkivat automyyntitilastoja sieltä päästä, jossa myyntimäärät ovat pienimpiä ja autot mielenkiintoisimpia. Lisäksi koeajetaan kaksi uuden katumaasturin hintaista käytettyä ja etsitään Eliakselle ensimmäinen auto, jossa kuitenkin saa olla luonnetta.

Alfa Stelvio, kaunis ja ketterä

torstaina 5.4.201837 min

Autouutisissa kommentoidaan mm. Tesla Roadsterin ja Aston Martin Vantagen julkistuksia. Koeajossa Alfa Stelvio Super, 280 hv, neliveto. Etsimme Karille uuden merkkistä työsuhdeautoa.

Erikoisautot tekevät onnelliseksi!

torstaina 5.4.201853 min

Moottoriturvat kommentoivat ensin viimeisimpiä autojulkistuksia mm. CES tapahtumassa. Lisäksi keskustelemme hartaasti erikoisautojen ostamisesta ja omistamisesta Pekka Nuikin kanssa.

Käytetty Tesla mielessä ja Jeeppi ajossa

torstaina 5.4.201846 min

Antti ja Matias keskustelevat käytetyn Teslan ostamisesta. Koeajossa muhkea Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary Edition. Ilarin autokäräjät: jotain aiemmasta poikkeavaa.

Tesla Model X fiilikset

torstaina 5.4.201822 min

Tesla Model X koeajo vuorossa. Tämä auto ansaitsi niin perusteellisen keskustelun, että muuta tähän ei mahtunutkaan. #tulevaisuus #EV #cool #betatesters

Tokyo Motor Show 2017 ja Mazdan kaunokaiset

torstaina 5.4.201841 min

Keskustelua Tokyo Motor Show 2017:n uutuuksista. Mm. Mazdan uusi muotokieli puhuttaa. BMW:n uusi 6-sarjan GT on nyt nätimpi kuin aikaisempi 5-sarjan GT, mutta miltä se tuntuu ajaa? Autokäräjillä etsimme Jussille 25keur hauskaa 4-paikkaista avoautoa ja yritämme välttää ilmeisimmät.

Jeep Compass - katujen komistus

torstaina 22.3.201842 min

Geneven autonäyttelyn jälkilöylyissä ihmetellään mm. Audin urheiluautojen tulevaisuutta sekä Polestar 1:n teknisiä tietoja. Koeajossa katumaasturi Jeep Compass. Ja autokäräjillä etsitään hauskaa nelivetofarkkua Samille.

Geneven autonäyttely 2018

perjantaina 9.3.201844 min

Antti ja Matias pureutuvat Geneven autonäyttelyn vuoden 2018 satoon ensimmäisen pressipäivän raportointien perusteella. Autokäräjillä etsitään nuorelle miehelle ensimmäistä hauskaa autoa.

Ah, Giulia!

torstaina 8.3.201848 min

Koeajossa uusi Alfa Romeo Giulia Super. Autokäräjillä etsitään Samille autoa puoleksi miljoonaksi kilometriksi. Haastattelussa DriveNow:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

Mikko Hyppönen autoaiheisessa haastattelussa

torstaina 8.3.201844 min

Mikko Hyppönen Moottoriturpien ensimmäisenä vieraana keskustelemassa rallivolvosta ja muista hauskoista autoista. Urheilullinen Toyota GT86 koeajossa. Autokäräjillä etsitään uutta järkiautoa, josta on kuitenkin jotain iloa Jonille ja hänen perheelleen.

Mustang Ecoboost - kaunis katsella, entä kuunnella?

torstaina 8.3.201850 min

Frankfurt Motor Show 2017 pölyn laskeuduttua sekä Tokyo preview. Koeajossa Mustang EcoBoost ja autokäräjillä haetaan Volvomiehelle vaihtoehtoa.

TVR:n ylösnousemus + ylväs RR Velar

torstaina 8.3.201847 min

Frankfurt Motor Show 2017 uutiset ja mukana myös TVR Griffith julkistus. Uutuus nimeltään Range Rover Velar koeajossa. Lisäksi kaksi autokäräjää, joissa etsitään Kimmolle katumaasturi ja Samille hauska golfauto.

Pebble Beachin unelmat + DriveNow-todellisuus

torstaina 8.3.201851 min

Syksyn 2017 Pebble Beach autouutiset, DriveNow-palvelu koeajossa ja autokäräjillä pieni katumaasturi autobaanalle sekä premium coupe, jossa kulkee mukana myös fillari.

Tesla Model 3 puhuttaa ja BMW M6 liikuttaa

keskiviikkona 7.3.201853 min

Autouutisissa kommentoidaan mm. Tesla 3:n lisävarustelistaa. Koeajossa hurja BMW M6 vm 2013. Autokäräjillä etsitään hauskaa autoratkaisua Tonylle ja Tiialle.

Shanghain ihmeet ja Corveten haku Ruotsista

keskiviikkona 7.3.201845 min

Antin ja Matiaksen käsittelyssä Shangain autonäyttelyn uutuudet. Koeajon sijaan tällä kertaa puhutaan vanhan Corveten ostosta Ruotsista. Autokäräjillä asiakkaina Jukka ja Marikki.

New York 2017 ja Porsche kuin pommi

keskiviikkona 7.3.201836 min

2017 New Yorkin autonäyttelyn uutuudet. Koeajossa tuunattu Porsche 911 Turbo Cabrio. Autokäräjillä etsimme sopivaa autoa Pekalle ja Antonille.

Geneve 2017 + Audin e-tron koeajossa

keskiviikkona 7.3.201849 min

Antti ja Matias keskustelevat vuoden 2017 Geneven autonäyttelyn uutuuksista. Koeajossa Audi A3 e-tron. Autokäräjillä asiakkaina Jukka ja Matias.