Mutsimedian podcast

Mutsimedian podcast

Podplay | Mutsimedia

Mutsimedian podcastissa äänessä ovat Mia ja Maria, mutsit, joilta löytyy mielipiteitä, neuvoja ja fiiliksiä, joita ei voi yleistää, mutta joille saa nauraa. Vanhemmuus läpivalaisee kaiken totutun ja tutun, mitä se tarkoittaa? Mitä äitiydestä saa ajatella ja sanoa, entä mitä äidit saavat ylipäätään äiteinä ajatella ja sanoa? Tule kuuntelemaan, ja vieraile myös äitien omalla sivustolla osoitteessa Mutsimedia.fi

Jaksot

Pikkujoulubabyshower

keskiviikkona 18.12.201925 min

Joulu on ihmelapsen syntymäjuhla, miten teidän perheessä juhlitaan? Mia on kohta jakautumispisteessä ja mutsit pohtivat, pelottaako synnytys nyt enemmän vai vähemmän kuin ensimmäisellä kierroksella. Toiset naisista muodostavat synnytyksestä ylimaallisen ja henkisen kokemuksen, toiset pusertavat projektin läpi hampaat irvessä, jälkeen päin päätään pudistellen. Hyvää joulua! Ja hyvää babyshoweria!

Uni on tärkeintä

keskiviikkona 11.12.201922 min

Miten teillä nukuttiin vauvavuonna? Miten teillä nukutaan nyt? Maria ja Mia tulevat lopputulokseen, että jokainen perhe nukkuu tavallaan ja jokainen lapsi nukkuu ajallaan. Toinen mutseista vannoo perhepedin nimeen ja toinen ei voisi kuvitellakaan nukkuvansa kunnon yöunia 4-vuotiaan vieressä. Kaikkien on kuitenkin nukuttava, että hengissä ja järjissään selvitään.

Arjen rutiinit

keskiviikkona 4.12.201926 min

Lapset rakastavat niitä, aikuiset tekevät niitä ja ilman kaikki olisi kaaosta. Rutiinit. Mistä löytää ne, jotka sopivat itselle ja omalle perheelle? Mia ja Maria miettivät omia kokemuksiaan rutiineista ja antavat oppimiaan vinkkejä.

Identiteetti

keskiviikkona 20.11.201930 min

Kuka minä olen äitinä, naisena tai työelämässä? Kuka tahansa ruuhkavuosia ja suuria elämänmuutoksia elänyt on varmasti kysynyt nämä kysymykset itseltään. Mia ja Maria keskustelevat siitä, missä kohdin he ovat olleet identiteettikysymysten äärellä.

Vertaistuki

keskiviikkona 6.11.201923 min

Kukaan meistä ei pärjää yksin ja vertaistuki on erityisen tärkeää herkissä elämänvaiheissa, mistä sitä voi etsiä parhaiten? Mikä yhdistää vanhemmat toisiinsa ja mitä kaikkea tarvitaan samaistumisen kokemuksen syntymiseen? Mia ja Maria miettivät omia samaistumiskokemuksiaan sekä niitä hetkiä kun samaistuminen ei välttämättä olekaan onnistunut.

Uusperheen arkea

keskiviikkona 9.10.201926 min

Mitäs sitten kun vanhemmat eroavat? Onko uusperheen arki hankalampaa kuin alkuperäisperheen? Aikuisten suhde on lapsen ainut koti ja tärkeintä on rakkaus ja keskinäinen kunnioitus. Mia ja Maria puntaroivat kokemustensa valossa erilaisia perhekokoonpanoja.

Lisää lapsia?

keskiviikkona 25.9.201929 min

Syntyvyys laskee länsimaissa, mutta samaan aikaan liikakansoitus on todellinen haaste koko maapallolle. Mia ja Maria pohtivat lisääntymiseen liittyviä kysymyksiä, vapaaehtoista ja tahatonta lapsettomuutta sekä aiheen arkaluontoisuutta.

Lapsiperheen ruokailu

keskiviikkona 11.9.201927 min

Miten ruokkia lapsi tai nauttia ruoasta lasten kanssa? Lasten ruokailu voi olla hankalaa, mutta tarvitseeko sen olla? Nirsoilu on lapsille ominaista, miten siihen tulisi suhtautua? Maria ja Mia jakavat myös lempikasvisruokareseptinsä.

Matkustaminen lapsen kanssa

keskiviikkona 28.8.201930 min

Kaikenlaista voi sattua matkustaessa, mitä pitää ottaa huomioon lasten kanssa matkustaessa? Makupalat, sairastelut ja loman suunnitellut muuttuvat tyystin kun mukana on lapsi. Mia ja Maria keskustelevat kaikesta mikä liittyy lasten kanssa matkusteluun ja listaavat tärkeimmät mukaan otettavat asiat, jotta kiperätkin tilanteet sujuvat.

Äiti yrittäjänä

keskiviikkona 1.5.201917 min

Maria ja Mia puhuvat yrittäjyyden ja perhe-elämän yhdistämisestä, toinen haluaisi yrittäjäksi ja toinen ei koskaan uskaltaisi. Miten yhdistää valtava vastuu yrittäjänä ja vanhempana? Mikä siinä yhdistelmässä kutsuu, ja mikä taas kauhistuttaa?

Hyötyliikunta kunniaan

keskiviikkona 17.4.201927 min

Miten olla kekseliäs liikunnan suhteen? Välillä myötätunto itseä kohtaan voittaa itsekurin, mutta kannattaisiko sittenkin lukita vessan ovi ja tehdä yksin muutama kyykky? Mutsimedian podcastissa Mia ja Maria keskustelevat siitä, miten löytää liikunnan ilo.

Inspiroivat naiset

keskiviikkona 3.4.201923 min

Mutsit Mia ja Maria käyvät läpi elämänsä inspiroivia naisia! Millainen esimerkki voimaannuttaa? Oman elämänsä tehokkaat projektipäälliköt, haavoittuvuutensa avoimesti näyttävät vai itselleen armolliset? Mutsit listaavat omia ihailun kohteitaan ja pohtivat, vahvistavatko samalla mystistä äitimyyttiä, jonka mukaan äidin pitää revetä joka paikkaan täydellisenä suorittamaan.

Uran vaihtaminen ruuhkavuosina

keskiviikkona 20.3.201923 min

Mistä uskallusta ja voimaa uramuutokseen keskellä ruuhkavuosien kaaosta? Miten tuoda äidiksi tulon jälkeinen "uusi minä" vanhaan työpaikkaan? Mutsit Mia ja Maria keskustelevat uravaihdoksesta ja siihen liittyvistä stressaavista kysymyksistä, kuten lasten sairastelun myötä podetut omantunnontuskat poissaoloista.

Äidin oma aika

keskiviikkona 20.3.201924 min

Miten ujuttaa arkeen omaa aikaa? Miten luodaan pysyvä rutiini? Mutsimedian podcastissa Mia ja Maria porisevat oman ajan ottamisen vaikeudesta, sen tärkeydestä ja sen tuomista hyödyistä.