Myötäkarvaan

Myötäkarvaan

Yle Areena

Myötäkarvaan on sarja koirista, jotka sanelevat ihmistensä elämän - ja ihmisistä, jotka suostuvat siihen ilomielin. Toimittajat Reetta Arvila, Päivi Leino ja Riikka Rahi

Jaksot

Miss Houdini Aida

perjantaina 6.4.201811 min

Saksanpaimenkoira Aida pursuaa energiaa. Hakumetsän ja agilityn lisäksi puhtia on riittänyt muun muassa parketin purkamiseen. Aidan ansiosta sen emäntä Leena Järviö on havainnut yllätyksekseen olevansa sinnikäs ja periksiantamaton luonne. Mukana kotijoukoissa on myös coton de tuléar Vinkku. Toimittaja Päivi Leino. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Näyttelykoira Sakke

perjantaina 6.4.201812 min

Karkeakarvainen kettuterrieri Sakke hurmaa tuttavansa pitkillä ripsillään ja näyttelytuomarit ylväällä olemuksellaan. Mikkeliläisen Paavo Tervosen luona Sakella on oma huone, jossa näyttelyjä ennen käy trimmauksen ja laittautumisen hulina. Kaksi ja puolivuotias Sakke on esiintynyt ansiokkaasti näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Saksasta kotoisin oleva Sakke on rento heppu, joka on kämppisenä on melkein yhtä luonnikas kuin ihminen. Toimittaja Riikka Rahi. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Merivartiokoira Navy

perjantaina 6.4.201811 min

Labradorinnoutaja Navyn tärkein työväline on nenä. Navy tarkastaa laivoja ja veneitä itäisellä Suomenlahdella ja etsii huumeita ja laittomia tulijoita vanhemman merivartijan Mika Luukkasen työparina. Työkaverit ovat yhdessä vuorokaudet ympäri ja vapaa-aikana ottavat kotona rennosti. Toimittaja Päivi Leino. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Herrasmieskoira Nebu

perjantaina 6.4.201810 min

Yorkshirenterrierin ja tuntemattoman suuruuden jälkeläinen Nebu arvostaa eläkeläispäiviään koirien vanhainkodissa Sipoossa. Espanjasta vaikeista oloista pelastettu Nebu kiittää emäntäänsä ja kaikkia lähelle tulevia leppoisasta elämästään suurilla ja märillä suukoilla. Neljätoistavuotiaalla Nebulla on persoonallinen ääni ja pysyvä paikka hoivaajansa Lea Pulkkisen sydämessä. Toimittaja Riikka Rahi. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Pernajan matriarkka Tessu

perjantaina 6.4.201810 min

Pitkäkarvainen kaniinimäyräkoira Tessu tuntee oman arvonsa. Onhan hän 17 mäyräkoiran lauman vanhin ja viisain. Päivät ovat kiireisiä, kun pitää vahtia suurta nakkilaumaa ja paheksua liian villiksi äityvää menoa. Mamma Virve Maukkonen saa pitkiä katseita, kun kehtaa (taas) tuoda uusia tulokkaita kotiin. Toimittaja Reetta Arvila. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Kettukoira Väinö

perjantaina 6.4.201811 min

Suomenajokoira Väinö on opetettu ajamaan kettua jo pennusta. Touhukkaan Väinön kelpaa elellä Kiimingin Huttukylässä, sillä metsästysmaat alkavat suoraan postilaatikolta ja isäntä jaksaa loputtomasti puuhata ja harrastaa nelijalkaisten perheenjäsenien kanssa. Isäntä Janne Siekkinen tuumaakin, että elosta ei mahtaisi tulla mitään ilman koiria. Toimittaja Reetta Arvila. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Avustajakoira Venla

perjantaina 6.4.201811 min

Labradorinnoutaja Venla hallitsee pyykkikoneen täytön, ovien sulkemisen, valojen sammutuksen ja monet muut kodin askareet - ainoastaan tiskaus ja ruoanlaitto eivät Venlalta luonnistu. Huushollaamisen lisäksi seitsemänvuotias Venla auttaa Lotta Vihtosta myös töissä, matkoilla ja ystävien tapaamisissa. Nurmijärveläinen Venla on paitsi apulainen, myös erinomainen seuralainen. Toimittaja Riikka Rahi. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Juoksijalegenda Dina

perjantaina 6.4.201811 min

Whippet Dina on kansainvälisen tason juoksijajoukkion kruununjalokivi. Kun huippu-urheilija loukkaantuu kisoissa, kuntoutuksessa ei vaivaa eikä rahaa säästellä. Muutaman miehenkin Marjo Rantanen on joutunut lähettämään ovesta pihalle, kun uhkavaatimus “minä tai koirat” on esitetty. Toimittaja Päivi Leino. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Rekikoira Valto

perjantaina 6.4.201810 min

Johtajakoira Valto juoksee kymmenien kilometrien matkoja 12 tai 14 koiran valjakon kärjessä ja takaa, että mitaleita tulee. Mutta menestys ei synny tyhjästä. Sen takana on päivittäinen treenaus ja huolto. Usein Jari Snåre pääsee nukkumaan vasta aamuyöstä. Onneksi harjoitusmaastot alkavat kotipihasta sillä Jari ja Leena perheineen muuttivat koiralauman karttuessa kaupungista maalle. Toimittaja Päivi Leino. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.

Somepäällikkö Anita

perjantaina 6.4.201810 min

Cockerspanieli Anita Hirvonen johtaa netin hauskinta kolmen koiran koplaa. Omapäinen Antsa seikkailee Facebookissa yhdessä berni Mansesterin ja wippetti Tattisen kanssa. Ilmeikäs Anita näyttää aina vähän kärttyiseltä ja vaikutelman kruunaa sekainen tukka. Anitan ja tyyppien mamma Kati Halminen kuitenkin tietää, että oikeasti Anteron sydän on puhdasta kultaa (ainakin, jos on nakkeja tiedossa). Toimittaja Reetta Arvila. Äänisuunnittelija Kai Rantala ja sirkustirehtöörin ääni Pekka Savolainen.