Naisten saunavuoro

Naisten saunavuoro

Yle Areena

Naisten saunavuorossa puhutaan aiheista, joista vain kuiskutellaan ystävättärien kesken: parisuhteesta, orgasmista ja sinkkuudesta. Jaksoissa kysytään myös, saako nainen olla vahva ja mitä on elämä keski-ikäisenä, nuoruuden ja vanhuuden välissä. Naisten saunavuoro viihdyttää, kiihdyttää ja naurattaa –hyppää mukaan lauteille! Keskustelut toimitti Paula Tiessalo ja leikkasi Suvi Tuuli Kataja.

Jaksot

Nykyaikainen parisuhde sallii muutoksia eikä rajoita

torstaina 29.3.201823 min

”Ihan parisuhteen alusta pitäisi hyväksyä, että me tulemme muuttumaan. Olisi hyvin tärkeää, että ihmisen elämässä olisi muutakin kuin oma kumppani.”

Moderni parisuhde antaa sekä puolisoille että suhteelle mahdollisuuden kehittyä ja muuttua. Jopa seksuaalisten halujen epätasapainoon on ratkaisukeinoja. Miten parisuhteen voi päivittää? Haastateltavana psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti Aune Karhumäki.

Minkälaista on elämä nuoruuden ja vanhuuden välillä?

torstaina 29.3.201822 min

”Kun nuoruuden valinnat oli tehty, elämä alkoi olla liikkumatonta. Aloin kiukutella ajan hahmottomuutta ja rutiinien toistoa vastaan.”

Keski-ikäistyminen saa ajattelemaan elämän rajallisuutta. Monelle keski-ikä on kriisin paikka. Miten löytää elämänilo, kun nuoruus on jäänyt taakse ja vanhuuteen on vielä matkaa? Haastateltavana kirjailija Pauliina Vanhatalo.

Naisen roolit

torstaina 29.3.201820 min

Kun nainen ottaa tilaa ja sanoo tiukasti mielipiteensä, onko hän ”liian vahva”? Kuka määrittelee naiselle sallitun roolin eri elämänaloilla? Haastateltavana näyttelijä, laulaja Mia Hafrén.

Sinkkuus

torstaina 29.3.201826 min

Sinkkuja pidetään sekä itsekkäinä bilettäjinä että säälittävinä yksineläjinä. Miten elää tasapainoista elämää itsenäisenä ihmisenä? Miltä tuntuu olla yhdeksän vuotta sinkkuna? Haastateltavana sinkkublogin pitäjä, kirjailija Henriikka Rönkkönen.

Orgasmi

torstaina 29.3.201819 min

Naisen orgasmi kiehtoo sekä naisten seksikumppaneita että tutkijoita. Moni nainen ei kuitenkaan itse tunne omaa nautintoaan. Miksi orgasmia kannattaa arvostaa? Miten sitä voi lähteä etsimään? Haastateltavana erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.