Olen yrittäjä

Olen yrittäjä

Podplay | Fennia

Mitä on rohkea yrittäjyys? Entä miltä näyttää ennakkoluuloton uskaltaminen? Olen Yrittäjä -podcastissa tavataan Suomen kiinnostavimpia uskaltajia, kokeilijoita ja yrittäjiä. Mikko Leppilammen luotsaamissa keskusteluissa sukelletaan erilaisiin yrittäjätarinoihin ja tutustutaan rohkean yrittäjyyden yllättäviin uusiin kasvoihin. Podcastin tarjoaa Fennia.

Jaksot

Tommi Tervanen: ”Mä sanoin, että yes sir, I'll do anything"

tiistaina 25.5.202156 min

Olen yrittäjä -sarjan yhdeksännessä jaksossa Mikko Leppilammen vieraana on toimitusjohtaja, Suomen Franchising-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, useita yrityksiä perustanut Tommi "Pizza Guy" Tervanen. Tässä jaksossa kuulemme muun muassa millaisia etuja franchising-yrittäjyydessä on, miten luovuus istuu yksiin konsernimaailmassa työskentelyyn ja miksi 70 prosentin varmuus on sopiva taso.

Mitä etua esiintymisvietistä on ollut yritysmaailmassa? Mikä on vapaan ajelehtimisen merkitys omien unelmien kehittymisessä? Voiko yrittäjä oikeasti muuttaa maailmaa?

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-tommi-tervanen

Maija Vilkkumaa: "Jos et ole vilpitön, niin se kuuluu"

tiistaina 18.5.202152 min

Olen yrittäjä -sarjassa Mikko Leppilammen vieraana on yli 300 000 albumia myynyt artisti, Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentaja, kirjailija ja yrittäjä Maija Vilkkumaa. Tässä jaksossa kuulemme muun muassa miten musiikkiala on muuttunut Vilkkumaan uran aikana, miltä tuntuu hajottaa oma bändi ja millaisia tunteita tulosvastuullisuus Vilkkumaassa herättää. Mikä on levy-yhtiön ja ohjelmatoimiston rooli? Miten striimauspalveluiden algoritmit ovat vaikuttaneet musiikintekoon? Miten muusikon ja artistin ura eroavat toisistaan? Millaisena Vilkkumaa näkee oman tulevaisuutensa yrittäjänä ja artistina?

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-maija-vilkkumaa

Antti Luusuaniemi: "Ne kiksit on aivan mielettömät just siitä paineesta”

tiistaina 11.5.202156 min

Olen yrittäjä -sarjan jaksossa Mikko Leppilammen vieraana on näyttelijä, käsikirjoittaja, Nelonen Median elokuvapäällikkö ja omaa elokuvafestivaalia pyörittävä sarjayrittäjä Antti Luusuaniemi. Jaksossa käydään läpi muun muassa verkostoitumisen merkitystä yrittäjyydessä, tavoitteiden asetantaa, vastoinkäymisiä ja niiden käsittelyä sekä sitä, millaisia tunteita suuri paine saa Luusuaniemessä aikaan.

Mikä on rohkeuden rooli yrittäjäksi hyppäämisessä? Miten Luusuaniemi loi Red Carpet -elokuvafestivaalin ideasta valmiiksi tapahtumaksi alle vuodessa? Vieläkö haaveet kansainvälisestä menestyksestä pääsisi toteuttamaan?

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-antti-luusuaniemi

Noora Fagerström: ”Osaamista kannattaa ostaa ulkopuolelta”

tiistaina 4.5.202161 min

Olen yrittäjä -sarjan kuudennessa jaksossa Mikko Leppilampi saa vieraaksi yrittäjä, enkelisijoittaja Noora Fagerströmin. Vuoden 2021 Diili-ohjelmassa Jaajo Linnonmaan neuvonantajana nähty Fagerström tunnetaan parhaiten Jungle Juice Bar -ketjun perustajana. Vaatimattomista oloista ponnistava rohkean yrittäjyyden sanansaattaja haaveili ensin lääkärin urasta, mutta huomasi lukiossa olevansa lukijatyypin sijasta tekijätyyppi. Yrittäjyys houkutteli tradenomiksi opiskellutta Fagerströmiä jo pitkään ennen kuin oma juttu lopulta löytyi.

Jaksossa pohditaan muun muassa sitä, mikä rooli on määrätietoisuudella ja intohimolla on yrittäjyydessä, miten päähän tulevat ideat ja bisnesaihiot saa valjastettua liiketoimintasuunnitelmaksi, mistä lähdetään hakemaan rahoitusta yritykselle sekä sitä, millaista on pyörittää yritystä yhdessä puolison kanssa.

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-noora-fagerstrom

Miki Kuusi: ”Kannattaa seurata intuitiota ihmisistä”

tiistaina 27.4.202155 min

Olen yrittäjä -sarjan viidennessä jaksossa Mikko Leppilammen vieraana teknologiavaikuttaja ja yrittäjä Miki Kuusi. Yhtenä kasvuyritystapahtuma Slushin perustajista tunnettu, peliyhtiö Supercellin liiketoiminta-analyytikkona työskennellyt ja Wired-lehden Euroopan sadan vaikutusvaltaisimman teknologiavaikuttajan listoille nimetty Kuusi tunnetaan nykyisin teknologiayhtiö Woltin toimitusjohtana.

Mitä nuoruuden pelaamisharrastus on opettanut Kuuselle? Minkälaisia koulutuspolkuja kannattaa valita, kun oma intohimo on vielä löytämättä? Miten akateemisesta perheestä ponnistetaan yrittäjäksi? Yrittäjyydessä sanana huokuu Kuusen mielestä epäonnistumisen stigma, ja siksi hän puhuu mieluummin itsestään rakentajana, joka ei häpeä haaveitaan. Yrittäjyyttä hän suosittelee kaikille, joilla on haave päästä muuttamaan maailmaa ja luomaan jotain uutta.

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-miki-kuusi

Anna Puu: ”Jos tulee joku ihan hullukin idea, niin mua ei paljookaan tarvii suostutella!”

tiistaina 20.4.202157 min

Olen yrittäjä -sarjan neljännessä jaksossa Mikko Leppilammen vieraana on laulukilpailusta suuren yleisön suosioon ponnistanut, Emma-palkittu ja isoja areenakeikkoja tehnyt yrittäjä Anna Puu. Laulajana ja lauluntekijänä tunnettu Puu ei saanut vanhemmiltaan lupaa hakea taidelukioon ja muuttaa pois kotoa 16-vuotiaana, mutta musiikki ja esiintyminen kulki mukana aina Turun kauppakorkean ”jakkupukulinjan” opiskelijabileiden kautta Idols-karsintoihin. Miten Puu päätyi laulamaan suomeksi? Mikä pitää musiikkialalla toimivan menestyneen tekijän jalat maassa? Kumpi päättää, artisti vai tuottaja? Miltä tuntuu, kun on juuri varannut esiintymiselleen paikaksi Suomen suurimman tapahtuma-areenan? Mikä on sosiaalisen median ja kaupallisten yhteistöiden rooli nykyajan artistin työssä? Miten korona-aika on koetellut Puun omaa työryhmää? Tervetuloa mukaan!

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-anna-puu

Max Seeck: ”Oon päässy henkisesti yli semmoisesta, että epäonnistumiseen pitäis lopettaa.”

tiistaina 13.4.202145 min

Olen yrittäjä -sarjassa Mikko Leppilammen vieraana kirjailija, elokuvatuottaja, käsikirjoittaja ja yrittäjä Max Seeck. Jaksossa käydään läpi taiteilijaperheessä kasvaneen Seeckin ajatuksia lapsuuden NHL-haaveista, opinnoista ja urasta rahoitusmaailmassa, Oscareista sekä hyvien myyntilukujen aiheuttamasta nautinnosta. Miksi Seeck halusi vaihtaa "kauluspaitatyön" yrittäjyyteen? Miten yhdistää toiveet taiteilijan urasta ja kaupallisuudesta? Mistä aloittaa kirjailijahaaveiden toteuttaminen? Kannattaako keskeneräistä tekstiä tarjota kustantamolle? Miksi kirjailijan kannattaa perustaa yritys?

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-max-seeck

Vappu Pimiä: ”Se ei ollu maailman arvostetuin positio mut aattelin, et jostainhan mun täytyy tää alottaa.”

tiistaina 6.4.202156 min

Olen yrittäjä -sarjan toisessa jaksossa Mikko Leppilammen vieraana on chattipestistä tiensä Suomen suosituimpiin ohjelmiin raivannut juontaja, radiotoimittaja ja sarjayrittäjä Vappu Pimiä. Jaksossa käydään läpi yrittäjyyteen kasvaneen Pimiän ajatuksia muun muassa kunnianhimosta, sivuaskelista, riskien ottamisesta, henkilöbrändin luomisesta, liikevaihtotavoitteista ja turvaverkoista. Miten päästä koekuvauksiin, esiintyjäksi tai juontajaksi? Millaisia steppejä Pimiän tie palkkatöistä ja freelancer-keikoista yrittäjyyteen vaati? Pitääkö yrittäjän ottaa vastaan töitä, jotka eivät ole unelmahommia? Mikä on parasta yrittäjyydessä? Tervetuloa mukaan!

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-vappu-pimia

Esa Saarinen: ”Mulle on hirveän tärkeää, että talous ei vie mua”

tiistaina 30.3.202156 min

"Yrittäjyydessä on kyse siitä, että halutaan auttaa sellaisella tavalla, että se toinen on valmis maksamaan siitä, mitä tuotat häntä auttaaksesi. Auttamisen komponentti on hirmuisen tärkeä, koska ihmisen on tärkeää kokea merkitystä ja synnyttää jotain toisille merkityksellistä." Näin ajatuksensa yrittäjyydestä muotoilee Esa Saarinen, joka on tällä viikolla Olen yrittäjä -podcastin studiossa Mikko Leppilammen vieraana. Tervetuloa seuraamme!

Podcastin tekstiversio löytyy osoitteesta https://www.fennia.fi/olen-yrittaja-podcast-esa-saarinen