Paha äitipuoli

Paha äitipuoli

Podplay

Millaisia haasteita tai ongelmia on uusperhearjessa? Mikä puolestaan toimii, ja miten löytää onni ja tasapaino perhe-elämään? Uusperhetarinoita on yhtä paljon kuin uusperheitäkin, ja tässä podcastissa esitellään aitoja tarinoita elämästä. Kuuntelijoiden tarinoiden äänenä toimii Radio Novan illoista tuttu Heidi Suomi, ja isänäkökulmaa antaa klaukkalalainen, roskaa ajava uusperheisä Jukka Lääveri. Lähetä oma uusperhetarinasi tai palautetta jaksoista heidi.suomi@bauermedia.fi.

Jaksot

Liisan tarina – Salasuhteesta uusperheeksi

keskiviikkona 2.12.202019 min

Paha Äitipuoli -tuotantokauden viimeinen tarina tarjoaa elokuvakäsikirjoitusmaisen, vuosikymmenien matkan uusperheessä, joka sai alkunsa kielletystä salasuhteesta. Millainen sekamelska ja soppa syntyy, kun uusperheen isä ja bonusäiti ovat toistensa lasten kummeja? Kaikesta kuitenkin selvitään – tavalla tai toisella.

Annikan tarina – Bonusäiti maalitauluna

keskiviikkona 25.11.202025 min

Tässä Paha äitipuoli- jaksossa kuullaan Annikan uusperhetarina. Annika saa kokea, miltä tuntuu lapsen raivo ja mustasukkaisuus. Myös ulkopuolisuuden tunne on vahvasti läsnä Annikan uusperhearjessa, eikä helpotusta tuo sekään, että puolison ”entinen elämä” pulpahtaa pintaan monin tavoin omassa kodissa. Perheterapia on kuitenkin auttanut Annikan uusperhettä löytämään tasapainoa elämään.

Meten tarina - Sinkkunaisesta uusperheen äitipuoleksi

keskiviikkona 18.11.202018 min

Tässä Paha äitipuoli- jaksossa kuullaan Meten uusperhetarina. Metteä harmittaa, että hänen puolisonsa exä kiukuttelee ja tiuskii, mutta puoliso kuittaa huonon käytöksen olankohautuksella. Rakkaus pitää kuitenkin uusperheen tiukasti kiinni toisissaan.

Tanjan tarina – Kun äiti hiljalleen väistyy lapsensa elämästä

keskiviikkona 11.11.202016 min

Tässä Paha äitipuoli-jaksossa Tanja pohtii rooliaan äitipuolena. Äitipuolena, jolla on enemmän kasvatusvastuuta lapsesta kuin lapsen biologisilla vanhemmilla. Harvemmin puhutaan kahden hengen uusperheestä, mutta Tanjan tapauksessa se on arkea ja totisinta totta.

Mikon tarina – Kun raha sotkee asioita

keskiviikkona 4.11.202013 min

Uusimmassa Paha äitipuoli- jaksossa kuullaan Mikon tarina. Mikon uusperhekuvio toimii saumattomasti, mutta kapuloita rattaisiin heittää rahanahne exä. Miten isänä selvitä tilanteesta, jossa ”vanha elämä” ei suostu päästämään irti?

Kristiinan tarina – Äitipuolen ristiriitainen rooli

keskiviikkona 28.10.202012 min

Kun on yhtä aikaa vihainen ja katkera sekä kiitollinen samalle henkilölle, on tunnemyrsky melkoinen. Kristiina pohtii tarinassaan suhdettaan bonuslapsiensa äitiin, joka muuttui yhteistyöhaluisesta vastarannan kiiskeksi.

Sofian tarina – Järkevät aikuiset ilman katkeruutta

keskiviikkona 21.10.202016 min

Sofia on elänyt lähes koko elämänsä uusperheessä; ensin lapsena eroperheessä ja myöhemmin itse äitinä ja äitipuolena. Kaikki hoituu, kun fiksut aikuiset kunnioittavat toisiaan ja rakastavat lapsiaan.

Sannan tarina– Kun äitipuoli tekee kaiken väärin

keskiviikkona 9.9.202022 min

Sannan uusperhearkea varjostaa katkera exä, joka tekee kaikkensa sabotoidakseen Sannan perhe-elämää. Vaikka exä ohjeistaa jopa seksin harrastamisessa, kutsuu paikalle poliisit, kieltää tapaamasta sairasta lasta ja haukkuu lasten kuullen – kaikesta tästä huolimatta Sanna rakastaa uusperhettään ja haluaa uskoa parempaan.