Pahan ytimessä

Pahan ytimessä

Yle Areena

Ihmiset pelkäävät monia asioita ja pahuus tuntuu vellovan maailmassa kaikkialla: kirjallisuudessa, elokuvissa, kadulla, kouluissa, yhteiskunnassa, eri kansakuntien ja uskontojen välillä. Mutta mikä oikeasti on pahuutta? Ja miten se ilmenee? Toimittaja Anna-Maria Talvio tekee matkan pahuuden ytimeen ja pureutuu siihen viiden eri näkökulman kautta: käsittelyssä ovat seksi, politiikka, ihmismieli, taide ja uskonto.

Jaksot

Pahan ytimessä: Uskonto

perjantaina 3.11.201736 min

Uskontokeskustelu repii yhteiskuntaa ja maailmaa. Miten voi satanismi ja mitä kuuluu saatananpalvojille? Entä miten islam käsittää pahuuden?Ja tiedätkö muuten kenen puoleen kääntyä, jos joudut pahan riivaamaksi? Näitä maailmoja avaavat sosiologian tutkija Titus Hjelm, Opus Dein jäsen isä Oskari Juurikkala, islamin opettaja ja tutkija Suaad Onniselkä. Käsikirjoitus, äänitys ja leikkaus Anna-Maria Talvio, äänisuunnittelu Anders Wiksten, masterointi Mikko Lohenoja.

Pahan ytimessä: Taide

perjantaina 3.11.201732 min

Populaarikulttuuri pursuaa verta ja suolenpätkiä. Mutta on sitä osattu ennenkin – jo Aristotelen aikaan. Kauhun, kauhuromantiikan ja sarjamurhaajien maailmaan toimittaja Anna-Maria Talvion kanssa sukeltavat professori Henry Bacon, sekä tutkijat Tero Vanhanen ja Paula Arvas. Käsikirjoitus, äänitys ja leikkaus Anna-Maria Talvio, äänisuunnittelu Anders Wiksten, masterointi Mikko Lohenoja.

Pahan ytimessä: Ihmismieli

perjantaina 3.11.201731 min

Miksi ihminen tappaa tai haluaa tuhota toisen? Miten ympäristö vaikuttaa ihmiseen? Entä voiko lapsi olla paha? Näihin kysymyksiin vastauksia etsii toimittaja Anna-Maria Talvion kanssa Kakola Yhtiöt Oy:n tiedottaja Anu Salminen, Psykiatrisen vankisairaalan Turun yksikön vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma, näyttelijä Antti Reini ja lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen. Käsikirjoitus, äänitys ja leikkaus Anna-Maria Talvio, äänisuunnittelu Anders Wiksten, masterointi Mikko Lohenoja.

Pahan ytimessä: Politiikka

perjantaina 3.11.201733 min

Poliittinen kenttä on kirjavoitunut, poliittinen keskustelu kärjistynyt ja vastakkainasettelu on enemmän poikkeus kuin sääntö. Mutta mikä on pahuutta politiikassa? Vai onko sitä ensinkään? Toimittaja Anna-Maria Talvio tutkii poliittisten peruskäsitteiden ja –ideologioiden ydintä. Vieraina jaksossa anarkisti ”Salli Sitruuna”, tutkija Oula Silvennoinen, professori Jussi Pakkasvirta, sekä nuori nainen, joka kertoo kokeneensa poliisiväkivaltaa. Käsikirjoitus, äänitys ja leikkaus Anna-Maria Talvio, äänisuunnittelu Anders Wiksten, masterointi Mikko Lohenoja. Äänimateriaali Dallapé-puistosta tekijän luvalla.

Pahan ytimessä: Seksi

perjantaina 3.11.201735 min

Onko ihminen, joka piiskaa toisia paha? Entä onko sadismin kohteena oleva henkilö – masokisti – rankaisun tarpeessa ja siksi paha? Entä mitä ajatellaan miehestä, joka seisoo strippipaikan ovella ja vartioi naisia työkseen? Toimittaja Anna-Maria Talvio pohtii aihetta yhdessä Sexpon toiminnanjohtajan Tommi Paalasen, masokistisen yh-äidin, erotiikka-alan liikkeenharjoittajan, sekä ammattidominan kanssa. Ja mitä tapahtuukaan erotiikkaliikkeen suljettujen ovien takana? Käsikirjoitus ja leikkaus Anna-Maria Talvio, äänitys Anna-Maria Talvio ja Jarno Paldanius, äänisuunnittelu Anders Wiksten, masterointi Mikko Lohenoja.