Paineessa

Paineessa

Yle Areena

Mistä motivaatio löytyy ja miten se sytytetään? Kuinka voittaa epäonnistumisen pelko ja pärjätä ahdistuksen kanssa? Paineessa-podcast pohtii opiskelumotivaatiota kolmen vakiovieraan kanssa. Abitreenien toimittajan Tiina Svenskin kanssa ratkaisuja etsii lukiosta vasta valmistuneet Venla Rouhiainen, Sonja Tyrväinen ja Tiia-Roosa Kilpinen. Paineessa -podcast on osa Motivaatiotreenit kokonaisuutta, jonka löydät osoitteesta yle.fi/abitreenit.

Jaksot

Kun mikään ei kiinnosta

tiistaina 5.2.20199 min

Entä, jos mikään ei kiinnosta? Miten saada itsensä opiskelemaan, kun on vältellyt lukemista jo tuntikausia roikkumalla somessa ja kissavideoiden parissa? Podcastin viimeisessä jaksossa kokoamme Sonjan ja Venlan kanssa motivaation check-listin, jolla opiskeluinnon saa syttymään varmasti.

Välivuosi - uhka vai mahdollisuus?

tiistaina 5.2.201912 min

Miten innostaa itsensä opiskelemaan pääsykokeita varten, jos jää välivuodelle? Tässä jaksossa ensimmäistä välivuottaan viettävät Tiia-Roosa ja Sonja kertovat, mitä hyvää aluksi ahdistavalta tuntunut välivuosi on antanut, ja miten se voi auttaa tulevaisuutta ajatellen. Lisäksi he jakavat vinkkinsä opiskeluun ja kertovat, miten saavutat opiskelun flow’n.

Pelko tappaa innostuksen

tiistaina 5.2.201913 min

Mitä tehdä, jos pelko on niin suuri että se lamaannuttaa kyvyn toimia? Podcastin toisessa jaksossa tarjotaan Tiia-Roosan ja Venlan kanssa vertaistukea tilanteisiin, joissa koulu ahdistaa liikaa. Venla jakaa omia kokemuksiaan aiheesta ja kertoo, miten itse on saanut apua ahdistukseensa. Miten kestää riittämättömyyden tunnetta ja epäonnistumisen pelkoa samalla, kun haluaa tavoitella omia unelmiaan?

Motivaatiota ei ole olemassa

tiistaina 5.2.201913 min

Miten niin motivaatiota ei ole olemassa? Venla ja Sonja pohtivat, miten ajatus motivaatiosta voi olla ehkä väärä ja Sonja avaa näkemystään siitä, miten meitä kaikkia on huijattu motivaation todellisesta luonteesta. Lisäksi etsimme ratkaisuja siihen, mitä motivaation tilalle tulee jos sitä ei kerran ole olemassa - miten ihmeessä saa opinnot maaliin motivaation jälkeisessä maailmassa?