Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja

Podplay

”Kuinka vanhoja?” saatat kysyä mielessäsi. ”Niinkö vanhoja, että V-kirjain oli Wee?” Ehei, ei sentään niin vanhoja. Pirjo Heikkilä tulkitsee lämpimällä otteellaan muutamia kotimaisia ja maailmankirjallisuuden merkittävimpiä, mutta myös unohtuneimpia teoksia. Antaudu taiteelle, niin ehkä sekin antautuu sinulle!

Jaksot

Otawa eli suomalaisia huvituksia

torstaina 27.8.202017 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Otawa eli suomalaisia huvituksia osa I. On aika sanoa hyvästit vanhoille kirjoille. Viimeisessä jaksossa imemme kuiviin aikansa Uuno Turhapuron, Carl Axel Gottlundin kutkuttavan savolaisvivahteisen monumentin Otawa. Jakso 10/10.

Suden morsian

torstaina 20.8.202013 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Suden morsian. Sukeltaessamme kirjallisuuden maailmaan emme tarvitse uimahousuja ollenkaan. Voimme jättää ne rannalle narulle lepattamaan kuin vetiset vaahteranlehdet syksyisiin puihin. Tänään vuorossa on Aino Kallaksen sata vuotta sitten kohahduttanut feministinen alkuteos Suden morsian. Jakso 9/10.

Lukemista lapsille

torstaina 13.8.202016 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Lukemista lapsille. Tänään vilkaisemme satusetä-Topeliuksen aikaansaannoksia. Ja niitähän riittää! Jakso 8/10.

Sata muistelmaa Pohjanmaalta

torstaina 6.8.202012 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Sata muistelmaa Pohjanmaalta. Sara Wacklin muistaa aika monta asiaa Oulusta. Jakso 7/10.

Nuoren Wertherin kärsimykset

torstaina 30.7.202015 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Nuoren Wertherin kärsimykset. Luulitko, että vain sinä olet kärsinyt elämässä? Kuule, luulit väärin. Nuori Werther se vasta onkin uinut mielensä syvässä mudassa. Lopeta se märehtiminen, ja sääli edes hetki Wertheriä! Jakso 6/10.

Saima Harmajan runoja

torstaina 23.7.202011 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Saima Harmajan runoja. Suo hetki itsellesi ja anna Saima Harmajan viedä sinut vähäksi aikaa pois tästä iloisesta ja mukavasta arjesta. Tempaudu mukaan kansallisrunoilijamme mielen tuulahduksiin, joista ei paine-eroja puutu! Jakso 5/10.

Musta kääpiö

torstaina 16.7.20209 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Musta kääpiö. Musta kääpiö -kirjan kirjoittaja Walter Scott oli skottilainen, hassua. Hän oli noin 165 senttimetriä pitkä, mikä oli tyypillinen skotlantilaisen miehen keskipituus 1800-luvulla. Hän käytti takkeja, housuja, paitoja ja hattuja. Jakso 4/10.

Kaffe ja tupakki

torstaina 9.7.202016 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Kaffe ja tupakki. Ethän polta täällä? Tupakki oli jo tullessaan kyseenalainen rulla. Gustaf Erik Eurénin opettavainen teos vie meidät savuiseen menneisyyteen, joka oli vain vähän erilainen kuin nykyisyys. Jakso 3/10.

Humiseva harju

torstaina 2.7.202012 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja: Humiseva harju. Mikä täällä humisee? Emily Bronten kiihkeä klassikkoteos vie meidät kirjan alussa kartanoon ja sen jälkeen johonkin muualle. Paina play ja hyppää seikkailuun! Jakso 2/10.

Papin tytär

torstaina 2.7.202017 min

Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja -sarjan aloittaa vahva kotimainen kansallisteos: Juhani Ahon Papin tytär, joka on yksi kertomataiteemme kauneimpia helmiä. Missä on Elli? Miksi Elli ei saa kiivetä puuhun? Jos puu kaatuu metsässä, kuuluuko Ellistä ääni? Jakso 1/10.