Pop-Talk

Pop-Talk

Yle Areena

Pop-Talk avaa näkymiä musiikkialan kulisseihin, bisnekseen ja ilmiöihin. Vakiopanelisteina ovat populaarimusiikkimiehet Pekka Laine ja Jukka Haarma.

Toukokuussa 2007 alkanut sarja oli Yleisradion ensimmäinen podcast-julkaisua varten luotu ohjelmasarja.

Jaksot

Pop-Talk: Vieraana Riku Mattila

keskiviikkona 1.12.201029 min

Poptalk-vieraana on muusikko-tuottaja Riku Mattila, joka aloittaa vuoden 2011 alusta maineikkaan Johanna-yhtiön taiteellisena johtajana. Onko taiteelliselle kunnianhimolle sijaa monikansallisessa bisnesympäristössä, jonne Love records -perintö on siirtynyt? Kannattaako musiikkibisneksen tulevaisuutta etsiä musiikin ytimestä, lauluista vaihtuvien digitaalisten formaattien sijaan?

Pop-Talk: Vieraana Jari Muikku

maanantaina 15.11.201029 min

Mitä musiikkiteollisuutta ravisteleva digimurros on oikeasti muuttanut? Miltä musiikin kuluttamisen ja tuottamisen mullistukset näyttävät osana pitempää historiallista jatkumoa? Poptalk-vieraana Jari Muikku Digital Media Finlandista.

Pop-Talk: Isänsä poika: Ilkka Vainio

perjantaina 29.10.201036 min

Pop-Talkin vieraana on juuri 50-vuotta täyttänyt tuotantopäällikkö Ilkka Vainio. Hän on tuottanut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana noin 200 kulta- ja platinalevyä, muun muassa Kari Tapiolle, Paula Koivuniemelle ja Matti Nykäselle. Ilkan oman uran lisäksi jutustelu sivuaa Juha ?Watt? Vainiota, sillä hänen kuolemasta on tullut kuluneeksi 20 vuotta. Ilkka Vainion lisäksi äänessä ovat Pop-Talkin vakiojäsenet Jukka Haarma, Pekka Laine ja Heikki Hilamaa.

Pop-Talk: Esa Eloranta

tiistaina 19.10.201033 min

PopTalkin vieraana on laulaja-lauluntekijä Esa Eloranta. Eloranta on tehnyt pitkän päivätyön musiikkityöläisenä Garbo-yhtyeen kanssa ja yksin sooloartistina. Pop-Talkin vakiojäsenet Jukka Haarma ja Heikki Hilamaa käyvät läpi miehen uran nuoresta Hurriganes fanista iskelmänikkariksi.

Pop-Talk: Uusi kulttuuri elää lain tuolla puolen

tiistaina 23.3.201029 min

Markus Keränen on tutkinut nuorten median käyttöä ja musiikkiteollisuuden muutoksia. Hän oikoo yleisempiä harhaluuloja ja kertoo uudenlaisen kulttuurin ilmenemismuodosta. Pekka Laine ja Jukka Haarma johtavat Pop-Talkin puhetta.

Pop-Talk: Suomalaisen rockabillyn ja rock'n'rollin historia

keskiviikkona 10.3.201026 min

Pop-Talkissa on vieraana musiikkitoimittaja Mikko Aaltonen. Aaltonen on koonnut suomalaisen rockabillyn historian yksiin kansiin. Levylaatikko on alan ensimmäinen äänihistoriikki. Poptalkin Pekka Laine, Jukka Haarma ja Heikki Hilamaa ottivat selvää viriilistä alakulttuurista.

Pop-Talk: Vieläkö tanssittaa?

perjantaina 27.11.200938 min

Poptalk tutustuu tällä kertaa suomalaisen musiikkibisneksen ainakin pääkaupungissa yleensä vähälle huomiolle jäävään osaan, tanssimusiikkiin. Miten menee lavoilla ja tanssiravintoloilla, vieläkö riittää töitä uusille tanssiyhtyeille? Entä vieläkö ravintola-dj on stara? Jukka Haarman, Pekka Laineen ja Kimmo Sahramäen vieraana on alan asiantuntija Pentti Teräväinen.

Pop-Talk: Jazz on jälleen hip! Vieraana muusikko Timo Lassy

perjantaina 6.11.200927 min

Viimeisten vuosien aikana suomalainen jazz on astunut viriiliin kehitysvaiheeseen. Nuoremman polven soittajat niittävät kiitosta kansainvälisesti, ja improvisoidulle rytmimusiikille on siunaantunut myös uutta yleisöä. Saksofonisti Timo Lassy kuuluu 2000-luvun jazzboomin tärkeisiin soittajiin. Lassy on ollut sekä suositun Five Corners Quintetin jäsenenä että solistina tuomassa tuoretta energiaa suomijazziin ryppyotsaisuuden rinnalle.

Pop-Talk: Vuoden levykauppa uskoo osaamiseen ja vanhan ajan tunnelmaan

keskiviikkona 4.11.200939 min

Äänitteiden vähittäiskauppa on muutaman vuoden ajan kieppunut armottomassa ristiaallokossa. Marketeissa ja tavarataloissa musiikkikauppa sukeltaa äänitealan yleisen ahdingon tahtiin. Samaan aikaan valtavirtahittejä huomattavasti laajemmalla valikoimalla operoivat erikoisliikkeet pärjäävät hyvinkin kohtuullisesti. Musiikki ja media -tapahtumassa kolmantena perättäisenä vuonna vuoden levykaupaksi valitun levykauppa ÄX:n myymälävastaava Petri Pirtilä pohdiskelee POPTALK-istunnossa, mistä menestyvä nykyaikainen levykauppa on tehty.

Pop-Talk: Chisu - askelia eteenpäin

perjantaina 16.10.200949 min

Mun koti ei oo täällä nosti laulaja-lauluntekijä Chisun hittiartistiksi. Mutta välttämättä hitinkaltainen musa ei ollut sitä, mitä Chisu halusi tehdä. Eikä uusi levy enää samalta kuulostakaan. Mistä Chisun musiikillinen maailma koostuu, sitä selvittelevät Jukka Haarma, Kimmo Sahramäki ja Pekka Laine.

Pop-Talk: Vieläkö Suosikki porskuttaa?

torstaina 8.10.200939 min

Pian jo puolen vuosisadan ajan on maan suosituin nuortenlehti ollut Suosikki. Lehti leimautui vuosikausiksi pitkäaikaisen päätoimittajansa Jyrki Hämäläisen näköiseksi. Poptalk ottaa selvää, miten instituutio aikoo pärjätä uusien kilpailijoiden, lähinnä netin puristuksessa ja mikä on musiikin merkitys lehdelle. Jukka Haarman, Pekka Laineen ja Kimmo Sahramäen vieraana on Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen.

Pop-Talk: Parasta lapsille!

torstaina 24.9.200953 min

Poptalkissa isot miehet puhuvat lastenmusiikista. Kannattaako lastenmusiikin laatuun satsata? Tehdäänkö sitä itse asiassa lasten vanhemmille? Vieraana on mainostoimistojohtaja ja suuri musiikin ystävä Alex Nieminen, joka pari vuotta sitten lähti mukaan kehittämään parempaa lastenmusiikkia Ipanapa-nimellä. Isäntinä Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki, jotka ihmettelevät ainakin Niemisen bisnesvainua, vai olisiko lastenmusainnostukseen jokin muu syy?

Pop-Talk: Miksi Anssi Kela sukelsi kaivokseen?

tiistaina 22.9.200949 min

Poptalkin vieraana on Anssi Kela, yksi viime vuosien menestyksekkäimmistä lauluntekijöistämme. Nummela teki vuosituhannen alussa Kelasta koko kansan Anssin, joka on ollut lehtien otsikoissa muistakin kuin musiikillisista syistä. Syksyllä ilmestyi Kelan neljäs levy, ei ihan tavallinen sellainen. Poptalkissa äänessä myös Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki.

Pop-Talk: Beatles - maailman tärkein yhtye

perjantaina 11.9.200946 min

Mikä tekee lähes 40 vuotta sitten hajonneesta yhtyeestä yhä merkittävän? Ja miksi yhtye saa edelleen myös uusia faneja? Tätä pohditaan Pop-Talkissa. Vieraina kokenut musiikkitoimittaja Jake Nyman sekä Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki.

Pop-Talk: Paikan saa hyvä sanoittaja

perjantaina 11.9.200946 min

Suomessa laulun sanoilla on suuri merkitys, ne kuunnellaan todella tarkkaan, kertovat laulujen tekijät. Mutta onko sanoissa enää mitään kuunneltavaa? Pop-talkissa keskustellaan suomalaisen laululyriikan tasosta. Vieraana on lauluntekijä Pekka Ruuska, myös Maija Vilkkumaan ja Samuli Putron tekstien esilukija. Äänessä myös Jukka Haarma, Kimmo Sahramäki ja Pekka Laine.

Pop-Talk: Kuinka jazzista tuli taas pop

torstaina 23.7.200945 min

Viimeisten vuosien aikana jazz-musiikki on levinnyt perinteisen, hieman elitistisen elämänpiirinsä ulkopuolelle. Uudenlainen urbaani jazz-yleisö nauttii musiikista klubeissa ja konserteissa,joissa on rock-keikoilta tuttua intensiteettiä. Uusi, vanhasta perinteestä ammentava jazz on tanssittavaa, hauskaa ja siihen perinteiseen apurahajazziin verrattuna erittäin mediaseksikästä. Tiskijukka ja levy-yhtiö-pomo Antti Eerikäinen on ollut aktiivisesti mukana luomassa uutta suomalaista jazz-kulttuuria. Muun muassa kansainvälisesti loistavasti menestyneen Five Corners Quintet -konseptin pääarkkitehteihin lukeutuva Eerikäinen kertoo pop-talkissa miksi hyvä jazz on aina hip ja cool.

Pop-Talk: Markus Nordenstreng

torstaina 16.7.200953 min

Laulaja-lauluntekijä Markus Nordenstreng ei koskaan ole halunnut tehdä perisuomalaista musiikkia. Miehen tärkeimmät inspiraation kohteet ovat aina löytyneet amerikkalaisesta maanläheisen rockin perinteestä. Pienistä pitäen maailmalla matkannut muusikko löysi jo nuorena Pohjois-Amerikan musiikkiperinteestä oman musiikillisen maailmansa. Viimeisinä vuosina Nordenstreng on viettänyt paljon aikaa Yhdysvalloissa, musiikkia tehden ja maan viihdeteollisuuden ilmiöistä raportoiden. Yhteistyökumppaneiksi on osunut omia idoleita kuten Wayne Kramer ja Kris Kristofferson.

Pop-Talk: Blues News

torstaina 9.7.200940 min

Bluesin ilosanomaa yli neljävuosikymmentä- vieraana Blues News-lehden päätoimittaja Pete Hoppula. Vuonna 1968 perustettu Blues News -lehti on suomalaisen musiikkilehdistön pippurinen pikkuklassikko. Lehti on levittänyt bluesin ja muun afro-amerikkalaisen juurimusiikin ilosanomaa sitkeästi asiaansa uskoen, rakkaudesta musiikkiin, ilman taloudellisia tavoitteita. Viihteellistyvän musiikkimedian keskellä Blues News on vanhan liiton diggari-julkaisu, jossa fanaattisuus ei ole pahe ja jossa syviinkään faktatiedon vesiin sukeltamista ei pelätä. Päätoimittaja Pete Hoppula kertoo Pop-talkissa kuinka vetreä lehtiveteraani porskuttaa internet-aikakaudella ja kuinka blues-musiikki pysyy elinvoimaisena uusien trendien keskellä.

Pop-Talk: Kim Kuusi

torstaina 2.7.200950 min

Mainonnan ja musiikin veteraani jos kuka tietää, että musiikki on luonnonvoima, jota ei koskaan voi täydellisesti hallita tai edes ymmärtää. Säveltäjä-toimitusjohtaja Kim Kuusi on suomalaisen musiikkikentän monitoimimies, ex-euroviisuedustaja,ex-idols tuomari, pienen levy-yhtiön pamppu ja lauluntekijä. Kuusi on myös suomalaisen mainosmusiikin veteraani, jonka tekemiset ovat 1970-luvulta asti vaikuttaneet kotimaisen mainonnan äänimaisemaan. Mainonnan ja musiikin veteraani jos kuka tietää, että musiikki on luonnonvoima, jota ei koskaan voi täydellisesti hallita tai edes ymmärtää. Musiikin mystinen kyky vaikuttaa ihmisen tunteisiin tekee siitä niin kiehtovan ja myös tehokkaan kommunikaatiovälineen.

Pop-Talk: Indie-yhtiöt

torstaina 25.6.200953 min

Onko pieni levy-yhtiö aina monikansallista jättiläistä parempi? Lyökö lama pikkuyhtiöt kyykkyyn vai pärjäävätkö ne jopa isoja paremmin ketteryytensä takia? Pop-talkissa pohditaan indie-kentän eri puolia, vieraana Fullsteam-levy-yhtiöstä tuotantopäällikkö Niko Kangas.

Pop-Talk: Neil Young

torstaina 18.6.200947 min

Mistä Youngin myytti koostuu? Rockin maailmaan kuuluvat artistit, jotka on kohotettu likimain jumalan asemaan: Bob Dylan ja John Lennon ovat huipulla, mutta samalle tasolle on kohotettu myös Neil Young. Poptalkissa mietitään, mistä Youngin myytti koostuu? Keskustelijoina Jukka Haarma, Pekka Laine, Kimmo Sahramäki ja vieras, toimittaja Mikael Wiik.

Pop-Talk: Elokuvamusiikki

torstaina 11.6.200947 min

Kannattaako elokuvaan katsellessa sulkea silmänsä ja keskittyä musiikkiin? Poptalk tekee selkoa siitä, miksi toiset filmit soivat paremmin kuin toiset. Vieraana Susanna Välimäki.

Pop-Talk: Arto Pajukallio

torstaina 4.6.200953 min

Freud Marx Engels & Jung täyttää tänä vuonna (2009) 25 vuotta. Pop-talkin vieraana siis luonnollisesti Arto Pajukallio. Freud Marx Engels & Jung eli kansan kielellä "froikkarit" on levittänyt hirtehis-kapinallinen pitkätukkakantrin ilosanomaa Suomeen jo neljännesvuosisadan ajan. Matkaan on mahtunut maili poikineen, keikkoja useampi tuhat ja levyjäkin on myyty yli 100.000 kappaletta. Perustajajäsen Arto Pajukallio kertoo elinkautistuomiostaan suomalaisen kantrirockin instituution riveissä. Miten Amerikan rallit taipuvat härmäläiseen sielunmaisemaan, miksi alkoholista on niin tärkeä laulaa ja jatkuuko tie äärettömiin.

Pop-Talk: Euroviisujen jälkipuinti

lauantaina 23.5.200944 min

Miksi Norja oli niin hyvä? Poptalk palaa Moskovan Euroviisufinaalin 2009 tunnelmiin. Voiko finaalista tehdä vielä suuremman spektaakkelin? Miksi Norja oli niin hyvä? Ja kuinka hyvä Suomi loppujen lopuksi olikaan? Keskustelemassa Ylen viisuasiantuntija Asko Murtomäki, viisufani Anna Muurinen, asiantuntijaraadin jäsen Jukka Haarma, sekä Kimmo Sahramäki.

Pop-Talk: Juha Itkonen

torstaina 14.5.200946 min

Kirjailija Juha Itkoselle musiikki ja kirjallisuus ovat nuoresta asti olleet kaksi rinnakkaista ja kiehtovalla tavalla keskenään seurustelevaa maailmaa. Rockin soittamisesta ei tullut Itkoselle työtä, mutta kirjoittamisesta tuli. Pop-musiikki on seurannut matkassa innoittajana ja kirjoitusten-jopa kokonaisen romaanin- aiheena. Pop-talkissa keskustellaan Juha Itkosen kanssa popin ja kirjallisuuden leikkauspinnoista. Miten kirjailija kuulee musiikin?

Pop-Talk: Gugi Kokljushkin

tiistaina 28.4.200941 min

Poptalkin vieraana on todellinen suomalaisen äänilevyteollisuuden veteraani, Universal Musicin Suomen osaston toimitusjohtaja Gugi Kokljushkin. Hänellä on takanaan 35 vuoden kokemus levyalan hallintotyöstä, ja sitä ennen muusikon ura legendaarisessa Topmost-yhtyeessä. Kesäkuun alussa 2009 hän siirtyI enemmän taka-alalle hallituksen puheenjohtajaksi. 35 vuodessa suomalainen musiikkibisnes on muuttunut paljon, valitettavasti myös vähemmän rennoksi. Poptalkissa mukana ovat myös Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki.

Pop-Talk: Laulun tekeminen

torstaina 23.4.200951 min

Poptalkin aiheena on tällä kertaa popmusiikin perimmäisin prosessi eli laulun tekeminen. Zen Cafe -yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Samuli Putro kuuluu suomalaisen rockin teräväkynäisimpiin sanoittajiin ja lauluntekijöihin. Putron soolodebyytti Elämä on juhla on saanut loistavan vastaanoton ja levyn lyriikka on ollut erityisen suitsutuksen kohteena. Maistuuko kehut makeammalta sooloartistina vai ahdistaako edustaa yksin itseään? Onko laulujen kirjoittaminen harjoiteltua nikkarointia vai ukkosenjohdattimena olemista jumalaisen inspiraation edessä? Miten Samuli Putro itse sijoittaa tekemisensä suomalaisen rock-laulunteon kartalle? Voiko rokkikappale olla oikeasti viisas? Miksi joskus oikea laulu voi syntyä väärään aikaan? Pop-talk -keskusteluun osallistuvat myös Jukka Haarma ja Pekka Laine.

Pop-Talk: Motown

torstaina 16.4.200950 min

Pop-talkissa keskustellaan yhdestä maailman tunnetummasta musiikkibrändistä, levy-yhtiöstä, jonka nimi määrittää myös musiikkityylin. Motown -levy-yhtiö täytti vastikään (2008) 50 vuotta. Miksi yhtiön musiikki saavutti 60-luvulla nopeasti niin valtavan suosion? Mihin perustui Motownin soundi, joka sai jäljittelijöitä aina Beatlesista lähtien. Ja onko levy-yhtiö ylipäänsä juhlansa arvoinen. Poptalkin vieraana on Motown-entusiasti, muusikko Lasse Kurki. Keskustelemassa ovat myös Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki.

Idols

sunnuntaina 21.12.200870 min

Pop-Talkissa käydään läpi päättynyttä Idols-kilpailua. Jälleen kerran on äänestykset suoritettu, Idols valittu, lööpit kirjoitettu ja levytyssopimukset tehty. Nyt on aika käsitellä päättynyt spektaakkeli Pop-Talkissa. Vieraina Sony-BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen ja Fremantle Median kehityspäällikkö Anssi Rimpelä.

Kantri

tiistaina 16.12.200857 min

Pop-Talkissa käsitellään musiikkityyliä, joka ei Suomessa ole viime vuosina ollut minkäänlaisena listajyränä, mutta jolla kuitenkin on vankka kannattajakuntansa. Panelistit puhuvat Kantrista, sen historiasta ja nykytilasta niin täällä kuin maailmallakin. Ohjelman paneelia täydentää itseoikeutetusti Kantritohtori Teppo Nättilä.

Suomi 2008

tiistaina 9.12.200865 min

Vuosi 2008 on loppumetreillään ja niinpä onkin aika Pop-Talkin voimin analysoida vuoden musiikillista antia. Koska aihe on jokseenkin megalomaaninen sinällään, keskityivät panelistit tässä keskustelussa suomalaiseen musiikkiin ja suomalaisen musiikin myyntiin. Panelisteja täydentää Rytmi-lehden päätoimittaja Mikko Aaltonen.

Guns 'n' Roses

tiistaina 2.12.200850 min

Syksyn jatkuneiden mammuttiartistien ja -yhtyeiden käsittelysarjaa jatkamme tälläkin viikolla Pop-Talkissa, kun käsittelyn alle tulee Guns 'n' Roses, jonka uutuuslevyä on odotettu yhtyeen ystävien keskuudessa kuin kuuta nousevaa vuosikymmenen ajan. Niin uutuuslevystä kuin yhtyeen historiastakin on ohjelman vieraana puhumassa toimittaja Pasi Kostiainen.

Madonna

keskiviikkona 26.11.200844 min

Rock-musiikin alalla aikaa kestävät kiintotähdet ovat yleisiäkin, mutta pop-musiikin vaihtuvassa ja uutuusarvoa janoavassa kentässä on nämä kestoilmiöt harvinaisempia. Yksi vuosikymmenestä toiseen suosion huipulla ratsastava hahmo on Madonna. Mikä onkaan Madonnan avain kestävään suosioon ja miten hän vaikuttaa niin musiikillaan kuin liiketoiminnallaan pop-musiikin kenttään kokonaisvaltaisesti? Asiasta keskustelemassa vakiopanelistien lisäksi Veli-lehden päätoimittaja Antti Isokangas.

Yleistuottaminen

torstaina 20.11.200853 min

Ohjelmassa on puhuttu useammankin kerran äänilevyn tuottamista, mutta millainen on työnkuva ihmisellä joka tuotteen lisäksi tuottaa myös markkinointistrategian ja oikeasti miettii millä tavalla tuotteiden profiilia voidaan tasapäistetyssä musiikkiteollisuudessa tehdä? Vakiopanelistien lisäksi ohjelmassa puhumassa vastaava tuottaja Cyde Hyttinen.

Tähteys

maanantaina 10.11.200875 min

Suuri yleisö ja etenkin lehdistö on aina ollut kiehtoutunut elämää suuremmista hahmoista, oli ne sitten minkä tahansa julkisen alan edustajia. Mutta mitä tähteys tarkoittaa populaarimusiikissa ja tarkoittako se nykypäivänä enää yhtään mitään? Mikä on Suomessa tähden asema verrattuna globaaleihin supertähtiin? Asiasta puhumassa vakiopanelistien lisäksi tutkija Janne Mäkelä.

Eppu Normaali

tiistaina 4.11.200858 min

Pop-Talkin yhtyeanalyyseissä palataan kotimaiselle asteelle, jolloin puheenaiheeksi nostetaan Eppu Normaali. Vieraana Eppu Normaalista paljon kirjoittanut Santtu Luoto.

AC/DC

maanantaina 27.10.200867 min

Jopa Pop-Talk kunnioittaa legendaarisen australialaisen lippalakkiorkesteri AC/DC:n uutta levyä kokonaisen ohjelman verran. Uuden levyn lisäksi syvässä analyysissä on yhtyeen yli 30-vuotinen historia ja sen merkitys rock-musiikille. Vieraana Suomen tunnetuin AC/DC-fanaatikko Pasi Heikura.

Moniosaajia, osa 4 (Ilkka Vainio)

maanantaina 20.10.200864 min

Pop-Talkissa jatketaan musiikin moniosaajien kanssa puhumista. Kuinka monta osa-aluetta täytyykään nykypäivänä hallita mikäli meinaa musiikilla Suomessa elantonsa saada ja kuinka tämänkertainen vieraamme onkaan sen toteuttanut? Jukka Haarman ja Tero Lieteen muodostamaa paneelia täydentää Ilkka Vainio, tuhannen tittelin mies.

Popeda

maanantaina 13.10.200835 min

Pop-Talkissa jatketaan pitkän linjan suomalaisten yhtyeiden käsittelyä ja tällä kertaa valokeilaan iskeytyy tamperelainen äijärockin edustaja Popeda. Asiasta kertomassa Jukka Haarman lisäksi Rumban toimituspäällikkö Janne Flinkkilä.

Musiikki ja Media 2008

sunnuntaina 5.10.200845 min

Musiikki ja Media on Suomen musiikkiteollisuuden merkittävin vuosittainen julkinen kokoontuminen. Mutta mihin tällaista tapahtumaa tarvitaan ja mitä se tarkoittaa artisteille, medialle ja kuluttajille? Asiasta kertomassa tapahtuman vanhempi tuottaja Kimmo Pekari.

Vinyylikulttuuri

sunnuntaina 28.9.200846 min

Vinyylilevy on säilyttänyt asemansa digitaalisten formaattien vyörystä huolimatta. Mutta onko kyse mistään muusta kuin muutaman fanaatikon itsepäisyydestä vai mikä on vanhan formaatin pitänyt hengissä? Ja mikä merkitys sillä on musiikkiin? Asiaan vihkiytyneiden vakiopanelistien lisäksi asiaa on analysoimassa Jarkko Jokelainen.

Musiikin erikoiskauppa

perjantaina 19.9.200856 min

Levymyynnin hidastumisesta ja suoranaisesta kuolemasta on puhuttu julkisesti jo pitemmän aikaa. Mutta mikä onkaan näkemys asiaan musiikin erikoisliikkeen pitäjällä. Voisiko sittenkin olla että ihmiset ostavat levyjä vapaaehtoisesti eikä se internetkään ole pelkästään suuri uhka? Ensi käden kokemuksista kertomassa levykauppias Aleksi Pahkala.

Kaikkien aikojen Idols?

maanantaina 15.9.200837 min

Idols pyörähtää jälleen käyntiin ja ennakkopuheissa tätä on monella taholla kehuttu jo ennakkoon kaikkien aikojen Idolsiksi. Mutta onko tämä vain tyhjää markkinointipuhetta vai tarkoittaako tämä todella jotain? Asiaa perustelemassa Sony-BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen.

2008 Blues

perjantaina 5.9.200859 min

Blues on kaiken nykyaikaisen populaarimusiikin ponnahduslauta. Mutta miten blues voi vuonna 2008 ja kuka sitä nykypäivänä kuuntelee? Onko genre jäänyt ahdasmielisten puristien harrasteluksi sen oikean merkityksen kadottua aikojen hamaan? Vakiopanelisteja täydentää itseoikeutetusti itse Bluesministeri Esa Kuloniemi.

Moniosaajia, osa 3 (Sampo Haapaniemi)

perjantaina 29.8.200855 min

Pop-Talkissa on aiemminkin käsitelty musiikilla elävän henkilön tarvetta moniosaamiselle. Teemaa jatketaan uuden vieraan ja uuden osaamiskirjon voimin. Vieraana muusikko/tuottaja Sampo Haapaniemi.

Flowta ja väärää Jazzia

perjantaina 22.8.200865 min

Flow on suomalaisessa festivaalikentässä selkeä poikkeus. Kuinka elinvoimainen liiketoimintamalli on Suomessa vaihtoehtofestivaalin järjestäminen ja kuinka niin yleisön kuin yhtyeet saa motivoitua liikkeelle? Lisäksi puhetta paljon muustakin moniosaajavieraamme kokemuksen ja asiantuntemuksen alueista. Vieraana tuottaja/tapahtumajärjestäjä Tuomas Kallio.

Festarit

perjantaina 15.8.200850 min

Musiikkifestivaalit ovat olennainen osa suomalaisen kesän perinnettä. Mutta mikäpä onkaan festivaalitoiminnan nykykunto ja mitä rintamalla on odotettavissa tulevaisuudessa? Vakiopanelistien näkemyksiä täydentää festivaalipromoottori Juhani Merimaa.

Musiikkikirjoittaminen, osa 3

perjantaina 4.7.200861 min

Musiikista kirjoittaminen on aiheena sen verran laaja että siihen sopii useampi ohjelma pyhittää. Tällä kertaa puhumme aiheesta freelancerin näkökulmasta. Mitä vaatii musiikista kirjoittaminen useammalle eri taholle ja minkälaista muuntautumiskykyä se edellyttää kirjoittajalta? Aiheesta kertomassa kertaa freelancerkirjoittaja Samuli Knuuti.

Rockabilly

lauantaina 28.6.200854 min

Rockabillyllä ja muilla rock and rollin vanhoilla muodoilla on aina ollut Suomessa erityinen asema. Musiikkityyli nousi suosioon verrattain myöhään, mutta harrastajajoukko on äärimmäisen ahkera. Rockabilly on myös laajemmankin kuluttajakunnan suosikki yhä edelleen. Aiheesta kertomassa lisää ohjelmamme vieras Vesa Haaja.

Kesähitit

perjantaina 20.6.200860 min

Paneeli kokoontuu pohtimaan niinkin kesäistä aihetta kuin kesähittien perimmäistä luonnetta. Mikä erottaa kesähitin muun vuodenajan hitistä? Mikä merkitys on kesäisellä musiikilla ja sitä myötä kesällä noin yleisestikin suomalaiseen mielenlaatuun?

Levyboxit

keskiviikkona 11.6.200851 min

Erilaiset koko tuotannon tai harvinaisuuksia yhteen kerääviä kokoelmia on alkanut tulla markkinoille yhä kiihtyvässä tahdissa. Millainen prosessi tällaisten levykokoelmien tekeminen on ja millaiselle yleisölle niitä suunnataan? Asiasta vakioryhmän kanssa on kertomassa useastakin kotimaisesta levyboxista vastannut tuottaja Juha Nikulainen.

Musiikkijournalismi Internetissä

perjantaina 6.6.200871 min

Musiikista puhuminenhan on tunnetusti kuin arkkitehtuurista tanssimista, mutta mitä sitten on musiikista kirjoittaminen? Ja miten kirjoittamiseen ja musiikkijournalismiin yleensä vaikuttaa tiedonvälityksen massamuutto Internetiin? Vakiopaneelia keskustelemassa täydentää vastaava tuottaja Heikki Hilamaa.

Euroviisujen jälkitunnelmat

perjantaina 30.5.200861 min

Euroviisut olivat taas ja menivät. Hymyileekö elämä vai raivostuttaako? Mihin suuntaan viisut ovat menossa ja miten se sopii tapahtuman yllättävän pitkään historiaan? Näkemyksensä asiasta esittää Anna Muurinen.

Artistin brändäys

keskiviikkona 21.5.200878 min

Vaikka me kaikki tiedämmekin ettei populaarimusiikissa ole missään nimessä kysymys minkäänlaisesta kaupankäynnistä vaan aidosta ja muokkaamattomasta artistin luovuudesta, tarvitaan siltikin ihmisiä jotka kontrolloivat artistien julkisuuskuvaa ja markkinointia. Mitä tällaisten henkilöiden työhön sitten kuuluu? Asiasta meille kertomassa yksi näistä henkilöistä. Vieraana Pequ Nieminen.

Maailmanmusiikki

torstaina 15.5.200864 min

Kumpi tuli ensin, maailma vai musiikki? Tämä ja muita huomattavan älyllisiä kysymyksiä esitetään viime aikoina paljonkin profiiliaan nostaneesta maailmanmusiikkigenrestä. Mikä nyt sitten oikein on maailmanmusiikkia ja mikä paikallista poppia? Kuuntelemmeko me autenttista maailmanmusiikkia ollenkaan? Näihin ja muihin kysymyksiin on tuomassa valoa itseoikeutetusti Hannu Blommila.

Bändikisat

perjantaina 9.5.200867 min

Suomi on monen muun musiikillisen ilmiön lisäksi myös bändikisojen luvattu maa. Eri puolella Suomea kerääntyvät aloittelevat bändit testaamaan taitojaan hyvässä hengessä kilpaillakseen, mutta myös kehittyäkseen. Mikä merkitys tällä on suomalaiseen musiikkikulttuuriin ja miksi tapahtumat ovat niin suosittuja? Asiaa meille on valottamassa Ääni ja Vimma -bändikatselmuksen pitkäaikainen juontaja Mari Vesala.

Populaarimusiikki urbaanikulttuurissa

keskiviikkona 30.4.200862 min

Mikä on musiikin osuus tämän päivän nuorisokulttuurissa kaupunkilaisen silmissä? Kuinka iso osuus musiikki on nuorten kulutustottumuksissa vai onko tämä ryhmä juuri se jolle musiikkia on internetin takia vaikein myydä? Asiasta puhumassa vakiopanelistien lisäksi Veli-lehden päätoimittaja Antti Isokangas.

Heavy

keskiviikkona 23.4.200896 min

Sanovat että Suomi on heavymaa. Mutta mikä tämän latteuden takana on ja mikä onkaan heavyn varsin pitkä historia? Kuinka näin kapinallisista aluista lähtenyt ilmiö on löytänyt tiensä pääministerinkin sydämeen. Ja tarkoittaako sen yleinen omaksuminen genren kuolemaa? Asiasta keskustelemassa Pekka Laineen lisäksi Jouni Markkanen ja Markus Laakso.

Suomalainen iskelmä vuonna 2008

torstaina 17.4.200861 min

Iskelmämusiikki on muuttunut valtavasti vuosien ansiosta, mutta suosio on säilynyt silti vakaana. Mutta miten iskelmämusiikki säilyttää asemansa muuttuneessa musiikkibisneksessä ja miten se tekee sen tulevaisuudessa? Asiasta vakiopanelistien lisäksi keskustelemassa Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Pirkko Kotirinta.

Uusiosoittimet

torstaina 10.4.200829 min

Uusiosoittimet ovat tehneet uutta tulemistaan populaarimusiikin piirissä muuallakin kuin skiffle-piireissä. Uusien soittimien kehittelystä usein kierrätysmateriaaleista on tullut luovaa toimintaa uuden musiikin säveltämisen rinnalle. Yhtyeet kuten Einstürzende Neubauten ja Cleaning Women ovat tuoneet uusiosoittimet perinteisen Skiffle-maailman ulkopuolelle ja kierrätysmateriaalien käyttö sopii myös hyvin yhteen ympäristöä tiedostavan kulttuurin kanssa. Asiasta kertomassa lisää aiheesta artikkeleja kirjoittanut ja Purkkiorjat-yhtyeessä uusiosoittimilla soittava Vesa Anttonen.

Suomi-Rockin kehitys

perjantaina 28.3.200865 min

Suomi-Rock on eittämättä yksi kansakuntamme suosituimpia musiikinlajeja, mutta mistä onkaan lajissa kysymys? Onko Suomi-Rock vain yleisnimitys Suomessa tehdylle rock-musiikille, vai onko kyseessä ainutlaatuinen kansallisia tunnuspiirteitä ja populaarimusiikkia yhdistelevä ilmiö? Asiasta vakiopanelistien kanssa puhumassa Poko Recordsin perustaja Epe Helenius.

Musiikki ammattina Suomessa ja maailmalla

torstaina 20.3.200871 min

Miten Suomessa elää musiikilla ja miten Suomen tilanne eroaa muun maailman tilanteesta? Millainen suhde musiikkiin syntyy kun sen parissa elää neljännesvuosisadan kiertäen ympäri maailmaa niin suurien kuin pienienkin kokoonpanojen kanssa? Elämästä musiikin parissa on meille kertomassa Janne Haavisto.

Kustannustoiminta vs. taide

keskiviikkona 12.3.200868 min

Musiikin ja kirjallisuuden kustantaminen ovat kaupallisia toimia. Kaupallisen toiminnan tarkoitus on tuottaa voittoa. Mutta taidetta tehdään yleensä aivan muista syistä. Kuinka siis liiketoiminnan ja taiteen symbioosi onnistuu musiikin ja kirjallisuuden aloilla, vai onnistuuko se? Asiasta keskustelemassa Jukka Haarman lisäksi Gummeruksen kustannustoimittaja Mikko Aarne ja oman musiikkikustannusyhtiön omistaja Pekka Ruuska.

Euroviisut

keskiviikkona 5.3.200856 min

Euroviisuilla on koko olemassaolonsa ajan ollut suuri merkitys eurooppalaiselle televisiotoiminnalle, mutta Suomelle ja suomalaisille suhde tätä instituutiota kohden on ollut ongelmallinen. Lordi muutti kaiken hetkellisesti, mutta miten Suomi tulee suhtautumaan Euroviisuihin jatkossa ja miten Euroviisut itse muuttuu aikojen myötä? Asiasta Pekka Laineen lisäksi on paikalla puhumassa Tarja Närhi ja EBU:n johtokunnan jäsen Kjell Ekholm.

Fono.fi

keskiviikkona 27.2.200840 min

Fono.fi-palvelu avaa Yleisradion äänilevystön arkistotiedot kaikelle kansalle. Mutta mikä on tämän palvelun tarkoitus ja hyöty? Ja mikä onkaan Yleisradion suljetun äänilevystön suurempi kansallinen merkitys? Asiasta meille tulee kertomaan äänilevystön arkistointilinjan esimies Petri Home.

ProgeTalk

perjantaina 15.2.200840 min

Proge, kuten vanha viisaus kertoo, on kirosana ja kaikista musiikinlajeista halveksuttavin. Mutta tällä kertaa ohjelman panelistit kertovat meille vastakkaista propagandaa ja esittää että musiikintyyli olisikin kunnioitettava ja hieno musiikinlaji. Voiko näin muka vakavalla naamalla tehdä? Vieraana ProgeYön toimittajina tunnetuksi tulleet musiikkitoimittajat Hannu Blommila ja Harri Hakanen.

Tuottaminen moniosaajan silmin

perjantaina 8.2.200870 min

Äänilevyjen tuottamiseen tehdään uusi tutkimusmatka. Tällä kertaa asiaa pohditaan suomalaisen musiikin moniosaajan silmin, jolle tuottaminen on vain yksi osa musiikin tekemisen kokonaisuutta johon kuuluu soittamista, äänittämistä, miksaamista, tuottamista ja jopa myymistä. Vierailevana moniosaajana esiintyy Jussi Jaakonaho.

Ambient

perjantaina 1.2.200873 min

Ambient on musiikinlaji, joka nopean valtavirtasuosion jälkeen on sukeltanut pienehkön, mutta asialle omistautuneen joukon musiikinlajiksi. Ambient-musiikkiin usein myös törmää tiedostamattaan arkielämässään, mutta silti suuri osa ihmisistä ei osaisi kertoa mitä se oikeastaan on. Asiasta kertomassa tarkemmin vierailee Avaruusromua-ohjelman pitkäaikainen toimittaja Jukka Mikkola.

Elokuvamusiikki

perjantaina 25.1.200866 min

Elokuvamusiikki alkoi jo mykkäelokuvan aikana teatteripianistista ja on sen jälkeen muotoutunut ison maailman liiketoiminnaksi muun elokuvan mukana. Mutta mitä elokuvasäveltäminen oikeasti on ja eroaako se loppujen lopuksi niin paljon siitä teatteripianistista? Asiaa valottaa Jussi-palkittu elokuvasäveltäjä Timo Hietala.

Gösta Sundqvistin perintö

perjantaina 18.1.200853 min

Gösta Sundqvist saavutti poikkeuksellisen aseman suomalaisessa musiikkikentässä ja teki sen täysin omilla ehdoillaan. Live-esiintymisistä radioviihteeseen hän kieltäytyi asettumasta rock-musiikin normeihin ja loi tällä tavalla itsestään käsitteen. Tätä perintöä vakiopanelistien lisäksi on muistelemassa toimittaja Pasi Kostiainen.

Remu ilmiönä

perjantaina 11.1.200861 min

Remu Aaltonen täytti 10.1.2008 60 vuotta. Mutta mikä onkaan tämän legendaksi asti nousseen rock-muusikon perintö ja kuinka hän on tähän asemaan noussut? Asiasta Pop-Talkissa keskustelevat Pekka Laine ja Esa Kuloniemi.

Musiikkivienti

perjantaina 4.1.200853 min

Millaisia voimavaroja vaatii suomalaisen musiikin esitteleminen ulkomaisille markkinoille ja kuinka suomalaisia artisteja ja levy-yhtiöitä voidaan auttaa tässä työssä? Asiasta seuraamme tulee puhumaan Sami Häikiö Musexista.

Pahan ruumiillistuma?

perjantaina 21.12.200769 min

Vieraaksemme saapuu YleX:n tuore musiikkipäällikkö Tomi Saarinen kertomaan mitä musiikkipäällikön työhön kuuluu, mitä virkaa soittolistat ajavat radioissa ja ovatko musiikkitoimittajat sängyssä isojen levymogulien kanssa? Onko siis musiikkitoimittaja todella se pahan ruumiillistuma miksikä moni musiikkidiggari olisi hänet leimaamassa?

Joulumarkkinat

perjantaina 30.11.200738 min

Joulu tulee ja monien muiden markkina-alueiden lisäksi myös musiikin myynnille se on ehdottoman tärkeä sesonki. Mutta kuinka tärkeä se oikeastaan on ja miten se heijastuu levy-yhtiöiden ja kauppojen toimintaan? Asiaa meille valottaa ÄKT:n apulaisjohtaja Tommi Kyyrä.

Nokian oma DJ

perjantaina 23.11.200751 min

Millaista ammattitaitoa vaatii nykypäivänä mainos- ja tilausmusiikin tekeminen ja miten sellaisen tekemisen voi sulauttaa omista lähtökohdista tulevan musiikin tekemisen kanssa? Millaista yleispelimannitaitoa vaatii nykypäivänä musiikin alalla toimiminen? Asiasta Pekka Laineen lisäksi puhuu musiikki-designer Vellu Maurola.

Elävän Musiikin Renesanssi

perjantaina 16.11.200749 min

Konserttien suosion kasvusta on puhuttu Pop-Talkissa aikaisemminkin, mutta mikä ajaa ihmisiä näihin tapahtumiin? Onko kiinnostus todellista vai keinotekoista? Ketkä konserteissa oikeastaan käyvät? Näistä asioista tulee keskustelemaan vakiopaneelin lisäksi taidehallinnon professori Timo Cantell.

Punk

perjantaina 9.11.200766 min

Punk täyttää tänä vuonna 30 vuotta ainakin joidenkin tulkintojen mukaan. Sen johdosta asiaa juhlistetaan monellakin eri tavoilla. Mutta miksi näin tehdään? Mikä on punkin merkitys musiikin kehitykselle, mikä on sen asema nykypäivänä ja onko asiasta ylipäänsä sopivaa puhua? Paneelia täydentää vakiokeskustelijoiden lisäksi Hilu Kytöaho YleX:stä.

Luovuuden bisnes

perjantaina 2.11.200777 min

Mikä on A&R:n ja levy-yhtiön vastuu lupaavien uusien artistien kehittämisessä? Voiko hiomattomilla timanteilla tehdä bisnestä? Minkä takia ylipäänsä puhumme bisneksestä luovalla alalla? Asiaa meille valoittaa Suomen Musiikin presidentti Kari Hynninen.

Tekijänoikeudet digiaikana

perjantaina 26.10.200768 min

Kun digitaalinen jakelu tekee musiikin jakelusta triviaalia, mitä se tekee tekijänoikeuksille ja niiden valvonnalle? Kuinka tekijänoikeusjärjestöjen tulisi reagoida muuttuneeseen kenttään? Asiaa lähestymme kahden vaihtoehtoisen ratkaisun kautta kun paneeliin saapuu keskustelemaan Jari Muikku Teostosta ja Herkko Hietanen Creative Commons Suomesta.

Muusikkona Suomessa vuonna 2007

perjantaina 12.10.200767 min

Mitä vaatii muusikkous Suomessa tänä päivänä? Voiko muusikko olla yhden alan erikoismies, vai vaatiiko ammattimainen musiikintekeminen laaja-alaista osaamispohjaa niin musiikin kuin liiketoiminnan puolelta? Asiaa meille valottaa Joel Melasniemi Scandinavian Music Groupista.

Live

perjantaina 5.10.200734 min

Pop-Talkissakin on usein tultu siihen johtopäätökseen että vaikka levyteollisuudella on vaikeuksia nykypäivän muuttuneessa mediakentässä menee musiikilla sen sijaan sitäkin paremmin. Tämä johtaa etenkin livetarjonnan lisääntymiseen ja kiinnostavuuteen. Mutta onko tilanne todella niin yksinkertainen? Meneekö livebisneksellä niin hyvin kuin voisi ulkopuolelta katsoen ajatella? Asiasta liittyy seuraamme puhumaan Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa.

Musiikin kustannustoiminta

perjantaina 28.9.200762 min

Levymyynnin kohdatessa uusien jakelukanavien haasteet nostaa yhä paremman sisällön tarve päätään. Musiikkikaupan mennessä yhä biisilähtöisemmäksi tarvitaan jatkuvasti tuoreita potentiaalisia hittejä ympäri maailmaa ja musiikin kustannustoiminnan tärkeys korostuu. Mutta mitä se oikeastaan on ja miten Suomessa lähdetään mukaan maailmanlaajuiseen biisikauppaan? Asiasta meille kertoo lisää Warner Chappellin kustannusjohtaja Tom Frisk.

Korkea vs. Matala Musiikki

perjantaina 21.9.200776 min

Länsimaisen taidemusiikin ja populaarimusiikin vastakkainasettelu on jälleen noussut puheenaiheeksi mediassa. Miksi tämä keskustelu nousee aina uudestaan puheenaiheeksi ja mistä siinä on oikeasti kyse. Asiasta vakiopaneelin lisäksi on puhumassa professori Vesa Kurkela Sibelius-Akatemiasta.

Äänilevytuottaminen

maanantaina 17.9.200752 min

Mitä tarkoittaa nykypäivänä äänilevytuottaminen ja mitä se on tarkoittanut levyteollisuuden historiassa, niin Suomessa kuin ulkomailla? Onko tuottaja se ase jolla perinteinen levyteollisuus vielä nousee yksityistuotantojen yläpuolelle? Asiaa vakiopaneelin lisäksi on valottamassa tuottaja Mara Salminen.

Musiikkilehdet ja niiden tulevaisuus

perjantaina 7.9.200758 min

Onko nykypäivän mediakentässä enää tilaa erikoisalojen perinteiselle lehtitoiminnalle? Viekö internetin tarjoamat mahdollisuudet välittömään kommunikointiin niiden elinehdot. Vakiopaneelin kanssa asiaa on pohtimassa Rumba-lehden päätoimittaja Viljami Puustinen.

Keräily

perjantaina 31.8.200764 min

Miten musiikin keräily sopii nykypäivän kertakäyttökulttuuriin ja onko sillä mahdollisuuksia jatkua kun musiikin erikoisliikkeet ovat kuihtumassa? Asiasta on vakiopanelistiemme lisäksi puhumassa Timo Saarikivi Popparienkelistä.

Rock-kirjallisuus

perjantaina 24.8.200759 min

Musiikkikirjallisuus populaarimusiikin osalta on ollut viime aikoina kovasti profiiliaan nostava ala. Vai onko tämä vain illusiota joka vakiojäsenillemme on tullut pop-lasiensa läpi? Asiaa valottaa niin meille kuin teillekin Johnny Knigan Jyrki Nieminen.

Indie vuonna 2007

perjantaina 17.8.200774 min

Onko indiemusiikki genre itsessään, vai tarkoittaako se pelkästään tuotantomenetelmää. Vai onko termillä nykyisin enää mitään merkitystä? Asiasta tulee puhumaan YleX:n X-Ryhmän tuottaja Tomi Saarinen.

Kuinka Tähdet syntyvät?

keskiviikkona 4.7.200778 min

Onko musiikissa läpi lyöminen ja tähdeksi nouseminen mahdollista omilla avuillaan vai tarvitseeko siihen välttämättä ulkopuolista apua? Ovatko keinotekoisesti tehtaillut musiikkitähdet oikeasti kestäviä? Ohjelmassa vieraana esiintyy Helsinki Music Companyn Asko Kallonen.

Musiikkikritiikki

keskiviikkona 27.6.200756 min

Musiikin kokeminen on jokaiselle hyvin omanlaisensa kokemus, josta on vaikea kertoa sanoilla. Joten miten musiikkikriitikko tappelee tämän fundamentaalisen ongelman kanssa? Voiko musiikista oikeasti puhua järkevästi, vai onko se väistämättä arkkitehtuurista tanssimista? Paneelin vierailevana tähtenä esiintyy tällä kertaa Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Ilkka Mattila.

Onko Popilla sukupuolta?

keskiviikkona 20.6.200768 min

Populaarimusiikin historia tuntee paljon voimakkaita naishahmoja, mutta kylmä todellisuus on että musiikkiala on aina ollut erittäin miesvoittoinen. Mitkä ovat tämän suuntauksen syynä ja näyttääkö tilanne samanlaiselta tulevaisuudessa? Paneeliin istuu vierailijaksi tällä kertaa Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Tiina Keränen.

Artisti iskee takaisin

maanantaina 11.6.200778 min

Miten internet ja sen tarjoama rajaton jakelukanava muuttaa musiikkiteollisuuden todellisuutta itsenäisesti toimiville muusikoille? Onko internet kanava päästä “oikean” levyteollisuuden suojiin, vai voiko se korvata perinteiset jakelukanavat ja teollisuuden kokonaan? Paneelimme vierailevana jäsenenä istuu tällä kertaa Mikseri.net:n puuhahenkilö Michka Hoffren.

Musiikkiformaatit kautta aikojen

perjantaina 1.6.200760 min

Paneelimme pohtii musiikin jakeluformaattien vaikutusta niin markkinointiin, kuluttamiseen kuin taiteellisuuteenkin. Kommenttinsa saavat formaattimuutoksen nykyisestä digijakelun murroksesta aina savikiekkoihin asti. Vakiopaneeliamme täydentää Sony-BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen.

2007 - Pop-musiikin kultavuosi

keskiviikkona 23.5.200787 min

Ensimmäisessä ohjelmassamme kommentoimme brittiläisen musiikkilehden hätkähdyttävää väitettä että vuosi 2007 tulisi olemaan pop-musiikille kaikkien aikojen kultavuosi. Voiko tällainen muka oikeasti pitää paikkansa? Vakiopaneelimme täydentää Rytmi-lehden päätoimittaja Mikko Aaltonen.