Pysähdy. Arvioi. Toimi!

Pysähdy. Arvioi. Toimi!

Podplay | N2 Helsinki

Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcast elävöittää suomalaista markkinointikenttää kriisissä. Kuinka markkinoida kilpailuedun saavuttamiseksi nyt ja koronakaranteenin jälkeen? Etästudiossa N2-markkinointikonsernin toimitusjohtaja Alex Nieminen ja asiantuntijavieraina liike-elämän ja akateemisen maailman kirkkaimmat tähdet.

Jaksot

Ihmiset ovat yrityksen voimavara ja rikkaus, sanoo ISS:n henkilöstöjohtaja Sari Suono-Rasehorn

keskiviikkona 17.6.202030 min

ISS:n 8000 työntekijää 95 kansallisuudesta ovat työskennelleet poikkeusaikana eturintamassa erilaisissa palvelutehtävissä. Millä metodeilla monimuotoinen palveluyritys on pärjännyt? Ja miten ihmisten johtaminen liittyy tuottavuuteen ja tulokseen? Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa Chief People & Culture Officer Sari Suono-Rasehorn ISS:ltä juttelee Alex Niemisen kanssa muun muassa ihmisten ja yrityskulttuurin johtamisesta – ja antaa erinomaisen lukuvinkin kesäksi.

Ovatko tulevaisuuden johtajat empaattisia ihmisjohtajia, kysyy innovaatiotohtori Sari Kola

keskiviikkona 10.6.202035 min

Onko yrityksen strategisen merkityksen määrittäminen ja sen artikuloiminen työntekijöille tie kestävämpään yritystoimintaan? Kuinka löytää tasapaino kolmen p:n – profit, people, planet – välillä? Uusimmassa Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa innovaatiotohtori Sari Kola on Alex Niemisen vieraana juttelemassa muun muassa siitä, mitä johtajilta odotetaan tulevaisuudessa ja mikä ikiaikainen halu on ihmisille yhteistä yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa.

Matkailu avartaa, enemmän avartaa työskentely eri kulttuureissa, sanoo Riku Vassinen

keskiviikkona 3.6.202039 min

Riku Vassinen on Singaporessa vietettyjen vuosien jälkeen noin vuoden toiminut Ogilvy African Managing Partnerina Nairobissa, Keniassa. Uusimmassa Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa Riku on Alex Niemisen vieraana kertomassa, millaista tekeminen on niinkin erilaisissa ympäristöissä kuin Singapore ja Nairobi, miten suomalaisilla opeilla ja kulttuuritaustalla markkinointiammattilainen voi maailmalla pärjätä ja miksi ylipäätään kannattaa katsoa kotimaataan myös ulkoapäin.

Henkka Hyppönen: Kuinka kävikään, kun oppiva kone lähti viskiä kehittämään?

keskiviikkona 27.5.202041 min

Internetin ja tekoälyn yhteistoiminnan myötä innovaatioiden kehitysvauhti kiihtyy, mutta synnyttääkö kone vain toimivia ratkaisuja ja onko ihmisellä enää roolia tässä kahden kombossa? Uusimmassa Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa tietokirjailija ja luova johtaja Henkka Hyppönen on Alex Niemisen vieraana juttelemassa koneoppimisesta, neuroverkoista, tekoälystä, uusimmasta kirjastaan ja luovuuden tulevaisuudesta. Ja kyllä, Henkan mukaan on asioita, mihin kone ei pysty, mutta silti meidän ihmisten ja yhteisöjen olisi syytä määritellä luovuus uudestaan.

Pauli Waroma, voiko koronakriisissä markkinoida? Ja miten?

keskiviikkona 20.5.202032 min

Pysähdy. Arvioi. Toimi! -sarjassa on vieraillut paljon erilaisia asiantuntijoita akateemikoista liikkeenjohdon ja markkinoinnin ammattilaisiin. Tällä kertaa äänessä on kuitenkin ammattilainen mainostoimistomaailmasta, kun Alex Niemisen vieraana N2:n podcastissa on Sherpan perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja sekä Lääkärikeskus Aavan ja Pikkujätin markkinointijohtaja Pauli Waroma.

Jari Sarasvuo, mitä fiksu markkinoija tekee tässä ajassa?

keskiviikkona 13.5.202035 min

Mitä hyvältä johtajalta tai erinomaiselta organisaatiolta nyt vaaditaan? Voiko lamasta löytää myös kultareunuksen? Entä mitä fiksu markkinoija tekee tässä ajassa? Tällä viikolla Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa N2:n Alex Niemisen vieraana on pitkän linjan myynnin, markkinoinnin ja menestymisen ammattilainen Jari Sarasvuo.

Saarioisten Tia Yrjölä, Koronakriisin vaikutukset pt-kaupan liiketoimintaan ja markkinointiin?

keskiviikkona 6.5.202030 min

Päivittäistavarakaupan toimijat ja tavarantoimittajat ovat pärjänneet montaa muuta toimialaa paremmin koronakriisissä. Erityisesti ravintoloiden ollessa kiinni, leipominen ja kotiruoka ovat olleet kasvussa herkuttelua unohtamatta. Miten pt-kaupan suuri toimija näkee koronakriisin vaikutukset liikentoimintaan ja markkinointiin? Ketkä ovat pt-kaupan voittajia ja häviäjiä? Tällä viikolla Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa N2:n Alex Niemisen vieraana Saarioisten kuluttajakokemuksesta vastaava johtaja Tia Yrjölä.

Alf Rehn

keskiviikkona 29.4.202038 min

Katso pitkälle tulevaisuuteen akateemisten linssien läpi. N2:n toimitusjohtajan Alex Niemisen erikoisvieraana on Syddansk Universitetin innovaation, designin ja johtamisen professori Alf Rehn.

Jani Halme, mitä trendejä mediatoimisto näkee tutkimuksissaan?

keskiviikkona 22.4.202029 min

Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa Alex Niemisen vieraana on mediatoimisto ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme. Mediakulutus on huipussaan ja mediahinnat ovat laskussa, mutta mainonnan määrä on kuitenkin vähentynyt. Kuka tilanteesta voi hyötyä? Mitä trendejä mediatoimisto näkee tutkimuksissaan?

Robert From, miten kuluttajakäyttäytyminen on Googlen näkökulmasta muuttunut?

torstaina 16.4.202023 min

Googlen YouTube-liiketoiminnan vetäjä Robert From on Alex Niemisen vieraana Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa. Kuinka koronakriisi vaikuttaa digitaaliseen markkinointiin? Miten kuluttajakäyttäytyminen on Googlen näkökulmasta muuttunut? Mitä suomalaiset voisivat oppia naapurimaistamme verkkoliiketoiminnassa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksia ja näkökulmia tässä jaksossa.

"Smartest guy in advertising" Kari Tervonen

keskiviikkona 8.4.202032 min

Kari Tervonen on maailman suurimman mediatoimiston Group M:n Suomen Roadmap Director, joka vastaa yhtiön strategiatyön johtamisesta. Hän on ollut perustamassa CEO Helsinkiä ja Kuulas Millward Brownia ja työskennellyt myös N2-konsernissa. Alexin mukaan hän on "smartest guy in advertising". Tässä Pysähdy. Arvioi. Toimi! -jaksossa Kari kertoo näkemyksiään siitä, mihin yritysten tulisi tässä tilanteessa keskittyä, ja kuinka eri tilanteissa olevien toimijoiden tulisi toimia markkinointipäätösten osalta. Lisäksi Kari avaa näkemystään uusista kuluttajaryhmistä sekä heidän käyttäytymisestään kriisin aikana.

Markkinointiproffa Pekka Mattila

keskiviikkona 1.4.202028 min

N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen keskustelee Aalto-yliopiston markkinoinnin työelämäprofessori Pekka Mattilan kanssa koronakriisin aikaisesta markkinoinnista. Mitä aiemmista kriiseistä voidaan oppia, ja kuinka yritysten tulee tässä tilanteessa markkinointiin suhtautua? Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa keskustellaan myös suomalaisten yritysjohtajien markkinointiosaamisen kehittymisestä ja kuinka markkinointiosaamista on työroolien kierron kautta levinnyt tehokkaasti myös muihin funktioihin.

Kotipizzan visionääri Tommi Tervanen

torstaina 26.3.202032 min

Pysähdy. Arvioi. Toimi! -podcastissa N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen keskustelee Kotipizzan "Pizzaguy" Tommi Tervasen kanssa siitä, miten koronaviruksen aikana myydään ja markkinoidaan. Ravintola-alan kärsiessä rajoituksista Kotipizza on kasvanut voimakkaasti kotiinkuljetuksen avulla. Kotiinkuljetuspalvelua on myös pystytty laajentamaan myös nopeasti - keskellä viruskriisiä. Tommi Tervanen kertoo Kotipizzan markkinointstrategiasta ja myös siitä, kuinka Kotipizzan johto toimii etäyhteyksillä kriisin aikana!