Radio 957

Radio 957

RadioPlay Suomi

Legendaarinen tamperelainen radiokanava Radio 957 on tehnyt paluun! Antti Granlund ja Jani Nivala porautuvat Tampereen ja tamperelaisuuden ytimeen ajankohtaisten vieraiden kanssa.

Jaksot

Anssi, Eljas ja Eemil Tikanmäki - Juice Originals Tampere-talossa 24.9.19

tänään29 min

Muusikot Eljas, Anssi ja Eemil Tikanmäki vierailivat Radio 957:n aamussa kertomassa Juice Originals-konsertista. Kiertue pysähtyy Tampere-talolle tiistaina 24.9.19. Miten yhteistyö Riku Niemisen kanssa on sujunut ja millaista settiä konsertissa on luvassa? Juttua myös muista asioista, kuten Juice-elokuvasta, johon Tikanmäet ovat säveltäneet musiikin.

Näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen vierailivat kertomassa Häpeä! - Nolo komediasta

perjantaina 20.9.33 min

Näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen tähdittävät alkuvuodesta ensi-iltansa saanutta Häpeä! - Nolo komediaa. Tämä rohkea naiskaksikko vie mukaansa häpeän syövereihin, mutta mitä oikeastaan on häpeä ja miten käsitellä tätä kaikille niin tuttua tunnetta? Entä mitkä asiat ovat toimineet inspiraationa häpeän käsittelyyn kyseisen näytelmän kautta? Kaisa Hela ja Mari Turunen Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Pate Mustajärvi - Teillä oli nimet, ja te kerran kuljitte täällä

torstaina 19.9.31 min

Levynjulkkariviikkoaan viettävä Pate Mustajärvi vieraili Radio 957:ssa kertomassa uudesta albumistaan Teillä oli nimet, ja te kerran kuljitte täällä. Millainen tarina albumin nimen takaa löytyy? Tiesitkö, että Pate on omistanut yhden biisin myös koirilleen? Asiaa albumin sisältämistä biiseistä ja paljon muusta!

Kuvataiteilija Petra Tanninen julkaisi sarjakuvateoksen Erityisen herkkää elämää

torstaina 19.9.18 min

Kuvataiteilija Petra Tanninen kertoo esikoisteoksestaan Erityisen herkkää elämää. Mistä syntyi idea teokseen ja päähenkilö Juntusen hahmoon? Entä millaista on olla erityisherkkä? Petra Tanninen Radio 957:n vieraana.

Movetronin solisti Päivi Lepistö vieraili uuden singlen ja Ysärin kuninkaalliset-kiertueen tiimoilta

tiistaina 17.9.16 min

Laulaja ja Movetron-yhtyeen solisti Päivi Lepistö vieraili Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana. Päivi kertoo uudesta singlestä Nousee, joka on tehty yhteistyössä Movetronin, Waldo´s Peoplen ja DJ Oku Luukkaisen kanssa. Miten biisi sai alkunsa kyseisellä kokoonpanolla? Movetron ja Waldo´s People nähdään syksyllä myös Ysärin kuninkaalliset-yhteiskiertueella. Kiertue rantautuu Tampereen yökerho Ilvekseen lauantaina 21.9.2019!

Muusikko Markus Salo - Uusi single Sinä luotit minuun julkaistiin 13.9.2019

tiistaina 17.9.22 min

Muusikko Markus Salo julkaisi perjantaina 13.9.2019 uuden singlensä Sinä luotit minuun. Millainen tarina biisin takaa löytyy? Entä millaisia musiikkikuvioita on luvassa tulevaisuudessa? Markus Salo tunnetaan myös The Voice of Finland 2019-voittajana.

Näyttelijä ja muusikko Petrus Kähkönen - Notre Damen kellonsoittaja ensi-illassa 13.-14.9.2019

keskiviikkona 11.9.23 min

Petrus Kähkönen nähdään Notre Damen kellonsoittajassa pääosan, Quasimodon esittäjänä. Miten Petrus päätyi Quasimodon rooliin ja millaista on hallita omaa kehoaan instrumenttina? Asiaa myös näytelmän lavastuksesta ja visuaalisuudesta. Notre Damen kellonsoittaja Tampereen teatterin ensi-illassa 13.-14.9.2019.

Sähköpyörämies Ari Tuori pyöräili Suomen halki

keskiviikkona 11.9.25 min

Ari Tuori on mies, joka tempaisi Suomen halki sähköpyörällä 21 päivässä. Miten matka Nuorgamista Hankoon sujui? Entä mistä idea tempaukseen sai alkunsa? Sähköpyörämies Ari Tuori Radio 957:n aamupäivävieraana.

Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto ja kuuluttaja Seppo Tauriainen kävivät vierailulla

tiistaina 10.9.15 min

Sirkus Finlandia-kiertue on rantautunut Tampereen Eteläpuistoon. Radio 957:n aamuvieraina Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto ja kuuluttaja Seppo Tauriainen. Minkälaisen uran he ovat sirkuksen parissa tehneet? Entä mitä pitää sisällään Sirkusmessu? Sirkuksen taikaa voi ihastella Tampereella sunnuntaihin saakka!

Muusikko Juki Jay Lewis kertoo omaelämäkerrastaan nimeltä Yöstä valoon

torstaina 5.9.43 min

Juki Jay Lewisin itse kirjoittama omaelämäkerta Yöstä valoon julkaistaan lokakuussa. Millainen kirja on kyseessä ja mistä lähti inspiraatio kyseisen teoksen luomiseen? Entä millainen matka hänellä on musiikin parissa tähän päivään saakka ollut? Antti Granlundin iltapäivävieraana muusikko Juki Jay Lewis.

Jari Salmi - Money Makers Sketsiteatteri Palatsin ensi-illassa 6.9.2019

torstaina 5.9.17 min

Jari Salmi kertoo Sketsiteatteri Palatsin uudesta näytelmästä Money Makers, joka saa ensi-iltansa perjantaina 6.9.2019. Asiaa myös muista asioista, kuten Pulkkisesta ja hahmoon liittyvistä esityksistä. Näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja Sketsiteatteri Palatsin perustaja Jari Salmi iltapäivävieraana Radio 957:ssa.

Vapaaehtoistyön koordinaattori ja Tampereen mielenterveysseuran työntekijä Jussi Huuskonen

keskiviikkona 4.9.16 min

Jussi Huuskonen kertoo Mielikahvila-hankkeesta, jonka tavoitteena on edistää yksilön hyvinvointia ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkea hanke pitää sisällään ja minkälainen tarve Tampereella on kyseiselle toiminnalle? Mielikahvila toimii Sorinkadulla tiistaisin ja torstaisin.

Netraudan Päivi Nieminen ja Mikko Heikura - Ideapark Sisustaa ja Remontoi

keskiviikkona 4.9.26 min

Radio 957:n aamupäivävieraina Netraudan Päivi Nieminen ja myynnissä ja ideoinnissa mukana oleva Mikko Heikura. Jutustellaan muun muassa Ideapark Sisustaa ja Remontoi-tapahtumasta ja langan toiseen päähän saadaan myös yllätysvieras, remonttipiiskuri Perttu Sirviö.

Satu Rautanen huomasi työssään päiväkodissa, että lapset eivät jaksa liikkua

torstaina 6.6.21 min

Sosionomi YAMK Satu Rautanen on toiminut Sastamalan suunnalla lasten liikkumisen lisäämiseksi. Hän huomasi, että lapset väsähtivät päiväkodissa ja liikuntaa oli tarjolla liian vähän. Satu Rautanen on tehnyt hanketta nimeltä Lasten fyysisen aktiivisuuden lisääminen varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä.

Tampere Saintsin päävalmentaja Jake Hale ja apuvalmentaja Hannes Mattila

keskiviikkona 5.6.20 min

Tampere Saintsin päävalmentaja Jake Hale ja apuvalmentaja Hannes Mattila kävivät 957:n aamussa puhumassa jenkkifutiksesta.

Näyttelijä Janne Saarinen

perjantaina 31.5.29 min

Näyttelijä Janne Saarinen on tehnyt monia vuosia teatteria ja esittää tällä hetkellä Syke-sarjassa Niklas "Nikke" Uotilaa. Kuinka paljon Nikessä on Jannea itseään? Janne laulaa myös bändissä nimeltä Kaksoisveljet. Millaista musiikkia yhtye tekee? Radio 957:n Jani Nivala haastaa Jannen kinkkiseen rock-tähtitestiin!

Death Hawks-yhtyeen Teemu Markkula - Uusi albumi julkaistaan 7.6.

tiistaina 28.5.27 min

Muusikko Teemu Markkulan yhtye Death Hawks julkaisee perjantaina 7.6.2019 uuden albumin nimeltä Psychic Harmony. Death Hawks on tehnyt aina monipuolista musiikkia, mutta miten uusi albumi eroaa aiemmasta tuotannosta? Aktiivisesti keikkaileva Death Hawks starttaa lokakuussa myös Suomen kiertueensa. Miten Teemu Markkulalta sujui 957:n Rokkitähtitesti?

Äänivalmentajat Liisi Pettersson ja Maria Svan - aanikurssit.fi

maanantaina 27.5.23 min

Äänenkäytön valmentajat Liisi Pettersson ja Maria Svan auttavat työssään ääniammattilaisia ja äänenkäyttäjiä kehittämään ja ylläpitämään omaa äänihyvinvointiaan. Liisi ja Maria vetävät muun muassa erilaisia äänenkäytön verkkokursseja, joista ensimmäinen toteutettiin noin kaksi vuotta sitten. Mikä äänityössä inspiroi? Entä mikä auttaa palauttamaan käheytyneen äänen takaisin normaaliksi? Asiaa myös siitä, miksi omaa äänenkäyttöä kannattaa pysähtyä aika ajoin miettimään.

Artisti Pasi Vainionperä

torstaina 23.5.24 min

Pasi Vainionperä on tamperelainen artisti, joka julkaisee uuden En ollutkaan sun arvoinen - nimisen biisin perjantaina 24.toukokuuta.. Mitä mieltä hän on musiikin genrerajoista? Entä miten hän pärjää 957:n rocktähtitestissä? Pasi Vainionperä Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Säveltäjä Tapani Siirtola

keskiviikkona 22.5.21 min

Tapani Siirtola on tamperelainen säveltäjä. Hänen käsialaansa on esimerkiksi suositun Game of Thrones-sarjan päätösjakson trailerin musiikki. Miten sävellys päätyi trailerille? Mitä musiikki Tapanille merkitsee? Tapani Siirtola Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Hanna Suurhasko - Pyynikin kesäteatteri

tiistaina 21.5.20 min

Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana Hanna Suurhasko Pyynikin kesäteatterilta. Millaista ohjelmistoa teatterilla on kesällä tarjolla? Millainen työpaikka Pyynikin kesäteatteri on?

Ohjaaja ja Käsikirjoittaja Heikki Paavilainen

tiistaina 21.5.35 min

Heikki Paavilainen on ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut uudet Danny- sekä Olavi Virta - musikaalit. Kumpikin on ensi-illassa ensi kesänä. Miten uusi Olavi Virta- musikaali eroaa aiemmasta? Millainen Danny-musikaali on? Entä mikä sai Heikin alunperin ohjaamaan ja käsikirjoittamaan? Heikki Paavilainen Radio 957:n iltapäivässä Antti Granlundin vieraana.

Ikuri Arcade - Jussi Kahola ja Janne Toukkari

tiistaina 21.5.36 min

Ikuri Arcade on Tampereella sijaitseva pelihalli, joka on keskittynyt kolikkopeleihin sekä flippereihin. Hallista löytyy myös yksi keilarata. Miten vanhat flipperit eroavat uusista? Millaisia suunnitelmia pelihallin suhteen on? Antti Granlundin vieraana Janne Toukkari ja Jussi Kahola Ikuri Arcade pelihallista.

Laulaja JP Leppäluoto

tiistaina 21.5.24 min

Laulaja JP Leppäluoto kiertää Suomea parhaillaan Omalla Maalla- nimisellä kevätkiertueellaan. Kiertueella kuullaan uusia tulkintoja ja versioita hänen aiempien yhtyeidensä Charonin ja Harmajan tuotannosta. Millaisia suunnitelmia Jp:llä on kiertueen jälkeen? Entä miten hän on muuttunut kymmenessä vuodessa? JP Leppäluoto Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana.

Suomidancea tekevä Chorale - Uusi Lomalla-single julkaistu!

perjantaina 17.5.31 min

Suomidance-bändi Choralen Markus ja Susanna kävivät vierailulla uuden 17.5. julkaistun Lomalla-singlen tiimoilta. Vuonna 2000 perustettu yhtye viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan ja keikkailee aktiivisesti eri puolilla Suomea. Mikä on Choralen omin juttu ja millaiset tulevaisuuden visiot bändillä on? Jani Nivala haastoi Susannan ja Markuksen myös dance-tähti-testiin!

Kalliokiipeilykouluttaja ja kiipeilijä Emma Karjalainen

torstaina 16.5.32 min

Kiipeilijä Emma Karjalainen toimii kalliokiipeilykouluttajana Tampereen kiipeilykeskuksessa. Millainen kiipeilymuoto on boulderointi? Millaisia ihmisiä kiipeilijät ovat? Entä miten Emma itse päätyi kiipeilyn pariin? Emma Karjalainen Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Indian Dance Festival - Ekaterina Kajakina-Lappalainen

torstaina 16.5.19 min

Ekaterina Kajakina-Lappalainen toimii Indian Dance Festival ry:n puheenjohtajana. Festivaalit järjestetään Tampereella 16.-19. toukokuuta. Tapahtumapaikkoina toimivat Pellavantori, Kulttuuritalo Laikku, Tullikamarin Pakkahuone ja House of Dance - studio. Millainen tapahtuma Indian Dance Festival on? Entä millaisia ovat tapahtuman esiintyjät? Ekaterina Kajakina- Lappalainen Radio 957:n iltapäivässä Antti Granlundin vieraana.

Lahdesjärven K-Raudan kauppias Tommi Rauma

torstaina 16.5.12 min

Kesän lähestyessä myös takapihojen kunnostustyöt alkavat. Mutta mitä tamperelaiset tänä päivänä haluavat pihoilleen tehdä ? Entä mistä terassin rakennustyöt kannattaa aloittaa? Tämän tietää Lahdesjärven K-Raudan kauppias Tommi Rauma, joka kävi Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana.

Toni Leskinen - Los Pollosin omistaja ja keittömestari

keskiviikkona 15.5.37 min

Los Pollosin omistaja ja keittiömestari Toni Leskinen kävi Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana. Toni kertoo haastattelussa esimerkiksi siitä, millainen tarjonta Los Pollos-ravintolasta löytyy ja miten Toni itse päätyi ravintola-alalle.

Museoiden yö - tuottaja Wilhelmiina Saikkonen

keskiviikkona 15.5.18 min

Radio 957:n aamussa Janin vieraana kävi Museoiden yön tuottaja Wilhelmiina Saikkonen. Tapahtuma järjestetään Tampereella lauantaina 18.toukokuuta. Millaista ohjelmaa Museoiden yössä on? Entä mistä tapahtuma on alunperin saanut alkunsa?

Leikkien Group oy - toimitusjohtaja Marika Silván-Väliharju

tiistaina 14.5.37 min

Leikkien Group Oy:n toimitusjohtaja sekä kahden lapsen äiti Marika Silván-Väliharju kävi Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana kertomassa muun muassa siitä, mistä idea yrityksen perustamiseen lähti ja millaisia tuotteita yritys valmistaa. Myös Jani pääsi testaamaan yhtä yrityksen valmistamista peleistä.

Painonpudottaja, perheenisä Tatu Visuri - Tavoitteena sadan kilon pudotus

maanantaina 13.5.32 min

Tatu Visuri on tamperelainen mies, painonpudottaja ja perheenisä, jonka tavoitteena on saada pudotettua painoa kokonaiset 100 kilogrammaa. Nyt painoa on lähtenyt jo huimat 75 kiloa ja matka vain jatkuu! Elämäntapamuutos on antanut Tatulle uuden elämän, mutta millaisia käytännön hankaluuksia hän on kohdannut matkan varrella painonsa vuoksi? Mistä hän on saanut motivaatiota jatkaa laihdutusprojektiaan eteenpäin? Tatu Visuri Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Jari Salmi - Sketsiteatteri Palatsin toimitusjohtaja ja näyttelijä

perjantaina 10.5.30 min

Jari Salmi on näyttelijä ja 8.6. aukeavan Sketsiteatteri Palatsin toimitusjohtaja. Sketsiteatteri tarjoaa katsojille normaalista teatterista poikkeavia elämyksiä ja myös muuta toimintaa teatterin ohessa. Mitä kaikkea Palatsiin on suunnitteilla? Entä miten Jari päätyi avaamaan Sketsiteatterin? Asiaa myös muista aiheista, kuten Pulkkisen roolihahmoon kyllästymisestä.

Salibandymestari Nico Salo - SC Classic

perjantaina 10.5.25 min

Nico Salo on salibandymestari, jolla on takanaan voittoisa kausi SC Classicin riveissä. Parhain muisto viime kaudelta on Prahan MM-kisat, jossa Classic taisteli kullasta Ruotsia vastaan ja vei voiton kotiin. Kultaa napsahti myös seurajoukkueiden MM-kisoista. Mitä kaikkea salibandy on Nicolle antanut? Miten onnistuu urheilun ja opintojen yhdistäminen? Nico Salo kertomassa salibandyurastaan Radio 957:n iltapäivässä.

Jari Kaaja - YÖ-Rogaining kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna!

torstaina 9.5.26 min

Jari Kaaja on Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja ja Yörogaining-tapahtuman järjestäjä. YÖ-Rogaining järjestetään kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella, mutta miten se eroaa normaalista suunnistuksesta? Jari kertoo, millainen tapahtuma on kyseessä ja millä eri tavoilla Rogainingiin voi osallistua.

Musikaalitähdet Jari Ahola ja Saska Pulkkinen - Poikabändi ToiBoys

tiistaina 7.5.21 min

Näyttelijät Jari Ahola ja Saska Pulkkinen tähdittävät ensi syksynä Poikabändi-musikaalikomediaa Tampereen Työväen Teatterissa. Uutuusmusikaali aikamatkaa 90-luvulle, ToiBoys-bändin tarinaan ja yhtenä merkittävimmistä teemoista nähdään muun muassa jäsenten välinen ystävyys. ToiBoys-bändin voi nähdä keikalla myös tulevassa Likkojen lenkki-tapahtumassa! Mistä bändin nimi ToiBoys sai alkunsa? Entä millaisia kesäsuunnitelmia Jarilla ja Saskalla on?

Historioitsija, tutkija Mikko Pollari ja Ekokumppanit Oy:n Olli Vakkala - Pyhä-Näsi

maanantaina 6.5.26 min

Tampereen pyöräilyviikko pyörähti käyntiin! Historioitsija ja tutkija Mikko Pollari sekä Pyhä-Näsi-pyöräilyreitistön päällikkö (Ekokumppanit Oy) Olli Vakkala esittelevät pyöräilyviikon ohjelmistoa. Fillarimiehet kertovat myös Pyhä-Näsi-maisemareitistä, joka kiertää Pyhäjärven ympäri. Miten Akseli Gallen-Kallela liittyy kyseisiin maisemiin?

Näyttelijä Jani Koskinen - Olavi Virta-musikaali Sappeen kesäteatterissa tulevana kesänä!

maanantaina 6.5.27 min

Näyttelijä ja muusikko Jani Koskinen nähdään tulevana kesänä Sappeen kesäteatterissa Olavi Virran roolissa. Virran roolihahmo on seurannut Koskista jo pidemmän aikaa ja siitä onkin kehkeytynyt suurin ja merkittävin hahmo hänen elämässään. Olavi Virta-musikaali saa ensi-iltansa heinäkuussa, mutta ketä muita näyttelijöitä nähdään musikaalilavalla?

Pappi Minnamaria Tammisalo - Lohtuhuivien lähettiläät

torstaina 2.5.24 min

Pappi, seurakuntapastori Minnamaria Tammisalo työskentelee pääsääntöisesti Tampereella Aleksanterin kirkossa ja kohtaa työssään päivittäin erilaisia ihmisiä. Minnamaria kertoo, mikä on suuren suosion saavuttanut lohtuhuivi-ilmiö ja mistä se lähti liikkeelle. Facebookin Lohtuhuivien lähettiläät-ryhmä on vetänyt mukaansa jo monia seurakuntia ja ilmiö laajenee sosiaalisessa mediassa kovaa vauhtia. Minnamaria Tammisalo Radio 957:n iltapäivävieraana.

Jääkiekkoilija ja Tapparan SM-liigajoukkueen pelaaja Ben Blood

torstaina 2.5.24 min

Tapparan SM-liigajoukkue on pronssimitalisti 2019! Jani Nivala sai iltapäivävieraaksi yhdysvaltalaisen jääkiekkoilija Ben Bloodin, joka pelaa Tapparan joukkueessa puolustajana. Miten Tapparan pojat juhlivat pronssisijoitustaan ja millaisia faneja Benin mielestä joukkueella on? Mitä hän ikävöi eniten kotimaassaan?

DJ Sami Siltanen - Hang the DJ

tiistaina 30.4.25 min

Sami Siltanen on tamperelainen DJ ja tiskijukka, joka on tehnyt mittavan uran Tampereen yöelämässä. Siltanen vetää Tullikamarin Klubilla Hang the DJ-iltoja ja kertoo, miksi hänestä tuli tiskijukka ja minkälainen musiikki toimii nykyään parhaiten. Sami Siltanen vieraana Radio 957:n iltapäivässä.

Hautatutkija ja arkeologi Ulla Moilanen

torstaina 18.4.25 min

Ulla Moilanen on hautatutkija ja arkeologi, joka on avannut ja tutkinut rautakauden hautoja muun muassa Valkeakosken Toppolanmäellä. Mitä asioita haudoista on selvinnyt? Entä miten kannattaa toimia, jos löytää sattumalta vanhan arkeologisen esineen? Ulla Moilanen Jani Nivalan vieraana Radio 957:n iltapäivässä.

Sasorin ravintoloitsija Sari Sorri

tiistaina 16.4.14 min

Sari Sorri on Sasorin ravintoloitsija, joka aloitti työuransa jo 12-vuotiaana. Nyt Sasorin perustamisesta on kulunut aikaa kolme vuotta, mutta mitä kaikkea Sari on puuhaillut ennen varsinaista ravintolauraansa? Entä mistä lähti kipinä oman yrityksen perustamiseen? Sari Sorri Jani Nivalan haastattelussa 957:n iltapäivässä.

Skeittimies ja Pirkanmaan Kaarikoirat Ry:n puheenjohtaja Teemu Grönlund

tiistaina 16.4.24 min

Teemu Grönlund on skeittaaja ja Pirkanmaan Kaarikoirat Ry:n puheenjohtaja, joka on suunnitellut uusia skeittimahdollisuuksia Hiedanrantaan. Millaista kehitystä paikkaan on luvassa? Entä mikä imaisi aikoinaan Grönlundin skeittauksen maailmaan? Teemu 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Hervantalainen Ruaste julkaisi uransa parhaan levyn - haastattelussa Janne Juutinen

perjantaina 12.4.27 min

Hervannassa 90-luvulla perustettu punkbändi Ruaste julkaisi huhtikuun alussa uuden albumin Läskiä ja rakkautta. Bändin kitaristi Janne Juutinen kävi Radio 957:n iltapäivässä juttelemassa yhtyeen musiikista, Klamydiasta, hevirokista ja Tampereesta.

Pulse esittää Pink Floydin The Wall -klassikon - haastattelussa Joonas Keskinen ja Ilkka Kovala

perjantaina 12.4.26 min

Pink Floyd -yhtyeen klassikkolevy The Wall täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Syntymäpäivää kunnioitetaan Tampereella Pyynikin urheilukentällä 7. syyskuuta 2019, kun tamperelainen tribuuttiyhtye Pulse esittää albumin kokonaisuudessaan. Yhtyeen jäsen Joonas Keskinen ja tapahtuman tuottaja Ilkka Kovala vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa keikasta.

Jussi Selo vieraili Uniklubin uuden Huojuva silta -singlen tiimoilta

torstaina 11.4.26 min

Laulaja-lauluntekijä ja Uniklubin keulahahmo Jussi Selo vieraili kertomassa 957:ssa uutuussinglestään Huojuva silta. Kappale julkaistiin 10.4.2019, mutta millainen tarina biisin takaa löytyy? Entä millainen projekti uusi albumi on ollut?

Monen tittelin musamies Janne Laurila

torstaina 11.4.30 min

Tullikamarin ohjelmapäällikkö, keikkajärjestäjä, laulaja-lauluntekijä Janne Laurila kävi Antti Granlundin haastattelussa. Jannen kanssa keskustellaan tietysti musiikista ja Tampereen musiikkitarjonnasta. Mutta mistä lähti Jannen oma musaharrastus ja mikä tappoi innon hetkeksi?

Mummodiskon tuottajat Joni Tammisalo ja Mikko Haapalainen

keskiviikkona 10.4.7 min

Henna Kiili haastatteli mummodiskon tuottajia Joni Tammisaloa ja Mikko Haapalaista. Mikä on mummodisko ja mistä idea sai alkunsa? Milloin tapahtumaa kannattaa lähteä testaamaan Tampereella?

Klaus Klemola kertoo Arktisista leikeistä

tiistaina 9.4.57 min

Jani Nivalan vieraana näytelmäkäsikirjoittaja ja näyttelijä Klaus Klemola. Syvennytään Klaus ja Leea Klemolan uutuusnäytelmään, arktisen sarjan neljänteen osaan nimeltä Arktiset leikit. Miten he päätyivät tekemään näytelmän? Entä kuka on Klausin vahvin ystävyyssuhde pohjoisnavalla?

Zarillo-ravintoloitsija Jörg Widmann kertoo uudesta ravintolastaan

perjantaina 5.4.30 min

Jani Nivalan vieraana Zarillo-ravintoloiden omistaja Jörg Widmann. Uusi ravintola on tuloillaan Puutarhakadulle ja tohinat ovat käynnissä. Millainen Jörgin uudesta ravintolasta tulee? Entä millainen ura hänellä on Zarillon parissa ollut?

Tunnetaito-ohjaaja Miia Oino

torstaina 4.4.29 min

Tamperelainen Miia Oino on kouluttautunut tunnetaito-ohjaajaksi. Mm. omien syömishäiriö-ongelmien jälkeen hän pitää vanhemmille tunnetaito-kursseja Mahdollisuuksien tilalla, Tampereella.

Likkojen lenkin järjestäjä Niina Seppänen vieraili kertomassa tapahtumasta

torstaina 4.4.14 min

Jani Nivalan vieraana Likkojen lenkin järjestäjä Niina Seppänen, joka perehdyttää sinut tapahtuman syövereihin. Mutta mikä onkaan Rock the City? Entä ketä nähdään Likkojen lenkin päälavalla?

Rockvalokuvaaja Tomi Palsa

keskiviikkona 3.4.80 min

Tamperelainen rockvalokuvaaja Tomi Palsa suunnittelee uuden valokuvakirjan julkaisemista ja nauttii valokuvaamisesta enemmän kuin koskaan. Tomi Palsa vieraili Radio 957:ssa huhtikuussa vuonna 2019.

Rikos ruutupaperilla - Esko Kovero palasi teatterilavalle 10 vuoden tauon jälkeen

tiistaina 2.4.34 min

Näyttelijä Esko Koveron voi nähdä tänä keväänä Tampereen Teatterin lavalla Esa Latva-Äijön käsikirjoittamassa dekkarikomediassa Rikos ruutupaperilla. Kovero vieraili Radio 957:n iltapäivässä keskustelemassa teatterin tekemisestä, Tampereesta ja totta kai myös Salatuista elämistä.

Mitä kuuluu, Suuri Kurpitsa? Haastattelussa sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio

tiistaina 2.4.31 min

Sarjakuvakustantamo Suuri Kurpitsa on ollut toiminnassa jo vuodesta 1981. Kustantamon perustaja, sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio vieraili Radio 957:n iltapäivässä keskustelemassa tuoreista julkaisuista, Tampere Kuplii -tapahtumasta ja sarjakuvien tekemisestä.

"Anteeksianto on tärkeä asia" - Battle Beastin Noora Louhimo teki sovinnon kiusaajiensa kanssa

maanantaina 1.4.48 min

Metalliyhtye Battle Beastin tamperelainen laulaja Noora Louhimo vieraili Radio 957:n iltapäivässä puhumassa uuden levyn tekemisestä, mutta myös lapsuudestaan ja nuoruudestaan Tampereella. Keskustelimme muun muassa Louhimon ensimmäisistä yhtyeistä ja kiusatuksi tulemisesta.

Jouhikko-mies Pekko Käppi julkaisi Väärä laulu -levyn K:H:H:L:n kanssa

perjantaina 29.3.29 min

Tamperelainen Pekko Käppi soittaa jouhikkoa ja tekee musiikkia K:H:H:L -yhtyeensä kanssa. Tämän kokoonpanon kolmas albumi ilmestyi 29. maaliskuuta vuonna 2019.

Henry Keisala joutui sattumanvaraisen väkivallan uhriksi

torstaina 28.3.33 min

Henry Keisala lähti kesäkuussa vuonna 2018 lenkille. Mies heräsi viikon tajuttomuuden jälkeen sairaalassa ja päästä puuttui palanen. Nyt pääkallosta osa on korvattu biolasilla ja Henry on sairaslomalla päivätöistään. Lääkärit ovat varmoja, että vamma juoksulenkillä ei ole peräisin kaatumisesta, vaan Henryä on lyöty päähän kovaa jollain esineellä. Mies itse ei tiedä yhtään mitä juoksulenkillä on tapahtunut. Henry Keisala kävi kertomassa tarinansa Radio 957:ssa.

Holmala ja uusi single Ikävä on toinen nimeni

perjantaina 22.3.17 min

Holmala eli Vesa Holmala julkaisi uuden singlen 22.3.2019 ja mies kävi vieraana 957:n aamussa.

Jussi Aaltonen ja Juri Lindeman - Manserock on poikaa!

perjantaina 22.3.19 min

Lauantaina 23.3.2019 Yo-talolla Tampereella vietetään Manserock on poikaa! -nimellä kulkevaa iltaa. Lavalla Mustat Enkelit ja Hauli Bros. Jussi Aaltonen ja Juri Lindeman kävivät 957:n vieraana ennen keikkaa.

Elokuvantekijä Marko Röhr ja Luontosinfonia

keskiviikkona 20.3.28 min

Perjantaina 22.3.2019 ensi-illassa on luontokuvausta ja musiikkia yhdistävä Luontosinfonia-elokuva. Leffa on Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän Panu Aaltion suurteos. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Marko Röhr kertoi elokuvasta, luonnosta ja luonnonsuojelusta Radio 957:n haastattelussa.

Tero Tikkanen polkee pyörällä Bulgariaan

maanantaina 18.3.36 min

Tamperelainen Tero Tikkanen aikoo polkea polkupyörällä 3500 kilometriä Tampereelta Bulgariaan ja tehdä samalla hyväntekeväisyyttä.

Haastattelussa Mielikuvitustyttö-sarjakuvaromaanin tekijä Aino Louhi

perjantaina 15.3.44 min

Tamperelainen kuvataitelija, kuvittaja, sarjakuvantekijä Aino Louhi julkaisi maaliskuussa sarjakuvaromaanin Mielikuvitustyttö, joka kertoo lapsuuden, teini-iän ja aikuisuuden ihmissuhteista, ystävyydestä, ihastumisesta, näkymättömänä olemisesta ja nähdyksi tulemisesta. Keskustelimme sarjakuvan tekemisestä ja Louhesta taiteilijana.

Radio Supernovan Otto ja Henri

perjantaina 15.3.17 min

Tamperelainen Radio Supernova tekee mansegazea. Kitaristit Otto ja Henri vierailivat Tähtiin -levyn julkaisupäivänä Radio 957:ssa.

Sport & Business Seminarin Teemu Petäjistö & Ville Parkkila

tiistaina 12.3.15 min

Sport & Business Seminar yhdistää huippu-urheilun ja yrityselämän kovan luokan puhujien ja verkostoitumisen äärelle. Tapahtuma on torstaina 28.3.2019. Järjestäjät Teemu Petäjistö ja Ville Parkkila vierailivat Radio 957:ssa.

Sarjakuvia, runoutta ja VHS-taidetta - läänintaiteilija Ville Pirinen kertoo Tampereen Tarinatehtaasta

tiistaina 5.3.43 min

Tampereen Tarinatehdas on pop-up -sarjakuvakeskus ja -kirjallisuustalo Finlaysonilla. Se kokoaa maaliskuun aikana yhteen sarjakuvataiteilijoita, kirjailijoita, sanataiteilijoita, alan yhdistyksiä ja muita toimijoita. Läänintaiteilija Ville Pirinen kävi kertomassa lisää.

Laulaja ja lauluntekijä Matti

tiistaina 26.2.26 min

Tampereella syntynyt laulaja/lauluntekijä Matti asuu nykyään Helsingissä, mutta vierailee kotiseudullaan säännöllisesti. Matti kävi esittäytymässä Radio 957:ssa.

Ani Kellomäki ja Tiedostavan siemailun taito

tiistaina 26.2.34 min

Kirjailija/toimittaja Ani Kellomäki julkaisi alkuvuodesta 2019 Tiedostavan siemailun taito -kirjan. Alkoholi on vahvasti läsnä suomalaisessa kulttuurissa ja kirja on puheenvuoro tiedostavamman alkoholinkäytön puolesta.

Muusikko ja levy-yhtiön pomo Tapio Ylinen

tiistaina 26.2.35 min

Tamperelainen Eclipse Music -levy-yhtiön pyörittäjä Tapio Ylinen tekee myös itse musiikkia ja soittaa Pink Floyd -tribuuttibändissä.

Mara Balls eli Maria Mattila

tiistaina 26.2.43 min

Tamperelainen muusikko ja taiteilija Maria Mattila alias Mara Balls vieraili kertomassa kuulumisensa Radio 957:n lähetyksessä. Asiaa myös uudesta kansankioskista nimeltä Romu & Random.

Marko Annalan vierailu

maanantaina 25.2.38 min

Kirjailija ja muusikko Marko Annalan vierailu Paasto-kirjan tiimoilta Radio 957:n aamussa.

Ali Huttunen ja Jussi Hurskainen

maanantaina 25.2.24 min

Tampereen raitioliikenteen kalustopäällikkö Ali Huttunen ja Idis Designin teollinen muotoilija Jussi Hurskainen kertoivat Tampereen tulevasta ratikasta.

Jerkka Virtasen vierailu

maanantaina 25.2.34 min

The Voice Of Finland -voittaja Jerkka Virtanen vieraili Radio 957:n aamussa soittamassa Karu maa -singlensä.

Sansan haastattelu Lost In The Moment -levyn tiimoilta

maanantaina 25.2.35 min

Tampereella asuva muusikko ja laulaja Sansa julkaisi Lost In The Moment -levyn marraskuussa vuonna 2018 ja vieraili 957:n aamussa.

Laulaja AJ Keskisen vierailu

perjantaina 22.2.34 min

Akaan partamies AJ Keskinen on tuttu The Voice Of Finlandista ja asustelee Tampereen seudulla. Mies kävi esittelemässä debyyttisinglensä 957:n aamussa.

Harri Paltila ja boutique-hotelli Lillan

perjantaina 22.2.29 min

Viinikan kirkon vieressä sijaitsee boutique-hotelli Lillan, jonka koko nimi on Lillan Hotel Café & Butik. Hotellin pitäjä Harri Paltila vieraili haastattelussa.

Musiikintekijä ja räppäri Kata Strofi

perjantaina 22.2.33 min

Tampereella asuva Kata Strofi tekee musiikkia ja on niittänyt menestystä räpin SM-kisoissa myös.

Polar Partners Oy:n Maria Haapaniemi haastattelussa

torstaina 21.2.27 min

Tamperelainen Polar Partners Oy tekee koulutusvientiä ja toimitusjohtaja Maria Haapaniemi vieraili kertomassa yrityksen kuulumisista.

Olfactomics Oy:n Antti Roine haastattelussa

torstaina 21.2.17 min

Tamperelainen Olfactomics Oy on suunnitellut älyveitsen, jossa käytetään elektronista nenää. Älyveistä testataan rintasyöpäleikkauksissa vuonna 2019 Tampereella.

Haastattelussa 100 hallia -haasteen Harri Lammi

torstaina 21.2.32 min

20 päivää ja lätkää sadassa eri hallissa ympäri Suomen. Ylöjärveläinen Harri Lammi teki mielettömän tempauksen tammikuussa vuonna 2019.

Zones by Särkänniemi puistonjohtaja Maria Eskelinen

torstaina 14.2.17 min

Lempäälän Ideaparkissa toimivan sisähuvipuisto Zones by Särkänniemen yhteyteen aukeaa lauantaina 16.2.2019 virtuaalipelipuisto Pikseli. Puistonjohtaja Maria Eskelinen kävi Radio 957:n haastateltavana.

Äijäkirppiksen perustaja Tommi Lindgren haastattelussa

perjantaina 8.2.28 min

Tampereen Nekalaan Lualamiäs-äijäkirppiksen perustanut Tommi Lindgren vieraili Jani Nivalan haastattelussa.

Pirkkalan Citymarketin kauppias ja kilpa-ajaja Sami Sivonen haastattelussa

perjantaina 8.2.36 min

Pirkkalan Citymarketin kauppias ja kilpa-ajaja Sami Sivonen vieraili Jani Nivalan haastattelussa.

High School Dropouts soittaa Jack the Roosterissa punkpopin klassikkolevyn

perjantaina 25.1.18 min

Tamperelaisbändi High School Dropouts esiintyy perjantaina 25. tammikuuta Tampereen Jack the Roosterissa. Keikasta tekee erityisen se, että yhtye soittaa Blink 182:n miljoonia myyneen Enema of the State -albumin alusta loppuun. Rowan Rafferty ja Sami Kulmala vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa lisää.

Vince Boncamper muutti musiikillista linjaansa - mitä hän seuraavaksi aikoo?

tiistaina 15.1.33 min

Tamperelaien laulaja-lauluntekijä Vince Boncamper on tullut tutuksi äänekästä kitararokkia soittavasta White Flame -yhtyeestä sekä sadoista ja taas sadoista trubaduurikeikoista. Nyt hän on julkaissut uuden singlen Feidautuu, joka yhdistää suomenkielistä popmusiikkia, räppiin ja englanninkieliseen kirkkokuoromusiikkiin. Mitä hän oikein meinaa?

Sarasvuon näytteleminen - haastattelussa Mikko Nousiainen

maanantaina 14.1.25 min

Valmentaja-elokuvassa Jari Sarasvuota näyttelevä Mikko Nousiainen vieraili Radio 957:ssa kertomassa roolityöstään. Puhetta elävän henkilön esittämisestä sekä Mikko Nousiaisen omista epävarmuuksista. Haastattelijana Jani Nivala.

Rakkautta lyhtypylväiden välityksellä - haastattelussa Riku Kosminski ja Jani Salo

keskiviikkona 9.1.37 min

Pispalalaiskaverukset Jani Salo ja Riku Kosminski hakivat kumppania itselleen tienvarsi-ilmoituksella. Nyt jopa BBC on kiinnostunut kavereiden tempauksesta. Miehet kävivät 957:ssa puhumassa omasta projektistaan, deittailusta ja rakkauden etsimisestä.

Ammattina ihmisten korjaaminen - haastattelussa osteopatiaan erikoistunut urheiluhieroja Samu Tuhkasaari

keskiviikkona 9.1.44 min

Tamperelainen osteopatiaan erikoistunut urheiluhieroja Samu Tuhkasaari vieraili Radio 957:ssa. Asiaa mm. ihmiskehosta, lääkkeistä ja hengittämisestä. Sekä paljon muuta aihetta sivuavaa. Haastattelijana Jani Nivala.

Iso A - haastattelussa koomikko Anitta Ahonen

maanantaina 7.1.45 min

Tamperelainen stand up -koomikko Anitta Ahonen aloitti uransa ensimmäisten suomalaisten komiikantekijöiden joukossa 1990-luvulla. Keskustelimme Ahosen kanssa hänen uransa haastavasta alusta, palautteen antamisesta ja saamisesta, Tampereesta ja Ahosen tulevaisuuden suunnitelmista.

Tähdet, tähdet - haastattelussa Tampereen Ursan varapuheenjohtaja Kari A. Kuure

sunnuntaina 6.1.36 min

Tampereen Ursan varapuheenjohtaja Kari A. Kuure vieraili kertomassa Tampereen Ursan toiminnasta. Tarkastelussa myös avaruustutkimuksen tuoreet kuulumiset ja muut tähtitaivaan asiat. Haastattelijana Jani Nivala.

Suomirockin sekatyömies - haastattelussa Mika Sundqvist

keskiviikkona 2.1.37 min

Mikä yhdistää Eppu Normaalia, Juice Leskistä, Popedaa, Hassisen Konetta, Yötä, Mikko Alataloa ja satoja muita artisteja ja yhtyeitä? Mika Sundqvisti tietysti! Suomalaisen rockin suurimpien nimien kanssa työskennellyt Sundvist vieraili Radio 957:n iltapäivässä. Minkä kepposen Sundqvist teki Martti Syrjälle - ja miten Syrjä vastasi siihen? Miksi Sundqvistin ja Juice Leskisen välit menivät poikki? Miten Sundqvist päätyi kirjoittamaan Kersantti Karoliinan sanoituksen? Miten Kikka löydettiin? Kuuntele, niin tiedät!

Teatterin kummitus - Pate Mustajärvi LIVENÄ Radio 957:ssa

torstaina 20.12.201820 min

Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertue järjestetään maaliskuussa 2019. Se kattaa 15 eri teatteria ja käsittää 18 konserttia, joissa kuullaan Mustajärven legendaarisia kappaleita uudelleen sovitettuina. Pate Mustajärvi ja kitaristi Ari "Kankku" Kankaanpää kävivät esiintymässä Radio 957:n iltapäivässä.

Huippuhetkiä ja aallonpohjia - haastattelussa Eppujen Martti Syrjä ja Juha Torvinen

tiistaina 18.12.2018115 min

Radio 957 kunnioitti Suomen kaikkien aikojen suosituinta rockbändiä Eppu Normaalia soittamalla yhden päivän aikana koko yhtyeen tuotannon aakkosjärjestyksessä 29. elokuuta 2018, eli samana päivänä, jolloin Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä. Martti Syrjä ja Juha Torvinen vierailivat Radio 957:n liki kaksituntisessa juhlahaastattelussa puhumassa Eppujen pitkän historian huippuhetkistä, aallonpohjista ja mieleenpainuvimmista sattumuksista.