Radio 957

Radio 957

Podplay

Legendaarinen tamperelainen radiokanava Radio 957 on tehnyt paluun! Antti Granlund ja Mika Lintu porautuvat Tampereen ja tamperelaisuuden ytimeen ajankohtaisten vieraiden kanssa.

Jaksot

Pauli "Pale" Saarinen: Matti Pellonpää musiikin parissa

maanantaina 21.11.202220 min

Matti Pellonpää : musiikin parissa

Näyttelijä Matti Pellonpää oli myös musiikkimiehiä. Edesmenneen Pellonpään Peltsix-yhtye sai monipuolisen musiikkinsa kautta laajaa suosiota kulttuurimme kentällä julkaisten albumeita ja keikkaillen. Peltsi vaikutti bändin tulkitsijana ja sanoittajana.

"Matti Pellonpää - Musiikin parissa" kirjaa Peltsin musiikillisia produktioita, jossa pääpaino Peltsix-tuotannoissa. Peltsix-soittajien muistelut kirjaavat merkittävää aikakautta. Mika Lintu haastatteli kirjan toimittajaa Pale Saarista.

Jorma

keskiviikkona 15.6.202211 min

Tamperelainen Jorma on julkaissut esikoisalbuminsa "Pelko ja häpea ei määritä mua enää." Mika Lintu jututti.

Emil Lähteenmäki Radio 957:n vieraana

perjantaina 27.5.202212 min

Stam1na -yhtyeestä tuttu kosketinsoittana Emil Lähteenmäki vieraili Mika Linnun vieraana Radio 957:n aamussa kertomassa sooloprojektistaan Carlotta Valdes. Esikoisalbumi Praha julkaistiin 13.5. 2022.

Panu Raipia ja Seppo Jokinen: Komisario Koskinen ja pahanpuhujat -näytelmä

perjantaina 27.5.202218 min

Kesäaamu. Tammelantorin mustamakkarakioskista löytyy ruumis. Tästä saa alkunsa Seppo Jokisen ja Panu Raipian täysin uusi Koskinen-tarina Komisario Koskinen ja pahanpuhujat. Maailmanensi-ilta Tampereen Komediateatterin Kesäteatterissa 9.6.2022. Mika Lintu haastatteli.

Popedan Costello & Alex Hautamäki 957:n vieraana

keskiviikkona 25.5.202214 min

Alex Hautamäki on Popedan uusi basisti ja keikkakesä alkamassa. Miltä tuntuu isästä kun poika on uutena veteraanien riveissä? Ja Costellon liittymisestä bändiin on kulunut jo tasan 40 vuotta! Mika Lintu haastatteli.

Elisa Frida: Identiteetti

tiistaina 24.5.202210 min

Identiteetti on Elisa Fridan ensimmäinen suomenkielinen singlejulkaisu. Suomenkielistä pop -musiikkia raikkaalla twistillä. Vaikutteita musiikkiin on saatu mm. Kate Bushilta ja Johanna Kurkelalta. Mika Lintu haastatteli.

Annika Grof ja Joon Tervamäki: Toiset äänet -dokumenttielokuva

tiistaina 24.5.202216 min

Toiset äänet -dokumenttielokuva sijoittuu yliopistomaailmaan ja sen murrokseen. On vaalikevät 2019. Jukka, professori Helsingin yliopistosta, kävelee ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana vaalistarttitilaisuuteen. Hän on päättänyt muuttaa surkean yliopistolain, vaikka yksin. Samaan aikaan opetuksen ja tieteen ammattilaiset, Gaela, Lena ja Taina, käyvät omaa kamppailuaan pystyäkseen opettamaan ja tutkimaan. Oikeustaistelu, irtisanomiset, resurssien puute ja toimimattomat rakenteet. Kovin vastus on kuitenkin neljän vuoden välein vaihtuva koulutus- ja tiedevastainen maan hallitus, jonka paikalle on näissäkin vaaleissa ruuhkaa. Ensi-ilta 27.5.2022

Vieraana ohjaaja Annika Grof ja tuottana Joon Tervamäki.

Tommy Huovinen: Satu Keijusta

torstaina 19.5.202210 min

Tuhansien keikkojen mies ja oman soolouransa ohella musiikillista yhteistyötä muun muassa Juice Leskisen, Simo Silmun, Neumannin, Irinan, Safka Pekkosen, Jouni Hynysen sekä Jenni Mustajärven kanssa tehnyt, porilaislähtöinen Tommy Huovinen on pitkästä aikaa uuden musiikin äärellä. Mika Lintu jututti.

Dire Straits Experience: Chris White & Chris Whitten

torstaina 21.4.202220 min

Saksofonisti Chris White ja rumpali Chris Whitten kertovat Dire Straits Experience -keikasta Tampereella. Herrat olivat mukana alkuperäisessä bändissä, joten muistellaan myös minkälaista oli Dire Straitsin kanssa keikkailu aikoinaan.

”Parasta mitä voi nahkahousut jalassa tehdä!” Haastattelussa laulaja-lauluntekijä JP Leppäluoto

keskiviikkona 13.4.202214 min

Laulaja-lauluntekijä JP Leppäluodon toinen sooloalbumi Jäävuoria julkaistaan 3. kesäkuuta. Toiset elää -single näki ensikertaa päivänvalon 8. huhtikuuta ja on viimeinen ennakkomaistiainen albumilta. Juttelimme JP:n kanssa musiikista, mutta sen lisäksi hän kertoi mielenkiintoisista harrastuksistaan ja avasi raittiuden vaikutuksesta musiikkiinsa. Haastattelijana Rasmus Lammintausta.

Los Pollos: Kai Tallqvist

perjantaina 18.3.202216 min

Kai Tallqvist kertoo Los Pollos-ravintolan kuulumiset Antti Granlundille.

Apinat – kädellisten tarina: Museoamanuenssi Tomi Kumpulainen

perjantaina 18.3.202218 min

Vapriikin näyttely esittelee yli 60 apinaa niiden omassa elinympäristössään. Miten eri apinat liikkuvat, mitä ne syövät ja kuinka ne kommunikoivat? Miten paljon apinaa meissä itsessämme on? Museoamanuenssi Tomi Kumpulaista jututtaa Mika Lintu.

Ohjaajat Saila Kivelä & Vesa Kuosmanen ja leikkaaja Jussi Sandhu: Eläinkoikeusjuttu

keskiviikkona 2.3.202224 min

Saila on intohimoinen eläinoikeusaktivisti, jonka sisko on aina ollut hänen suurin idolinsa. Sailan siskon Main lähdettyä mukaan politiikkaan Saila pelkää, että hänen siskostaan on tullut osa järjestelmää, jota vastaan he yhdessä taistelivat. Saila tunnusti julkisesti kuuluvansa aktivistiryhmään, joka kuvasi salaa satoja eläintiloja. Tästä seurasi kolme vuotta kestänyt oikeustaistelu, jossa hän oli vastaajana yhdessä toisen kuvaukset tunnustaneen aktivistin Karryn kanssa. Mika Lintu haastatteli elokuvan ohjaajia Saila Kivelää, Vesa Kuosmasta ja leikkaaja Jussi Sandhua.

Sirkuksesta Holikongiin – ja edelleen -näyttely. Juhani Koivisto ja Jaakko Riihimaa haastattelussa

keskiviikkona 2.3.20225 min

Dave Lindholm on yksi suomalaisen ja Suomi-rockin kaikkein tunnetuimpia ja arvostetuimpia tekijöitä. Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosaston kuvanäyttely "Sirkuksesta Holikongiin – ja edelleen" haluaa tarjota näkymän hänen laajaan musiikilliseen tuotantoonsa, joka sisältää soolo- ja bändilevytyksiä. Rasmus Koski-Homi haastattelee

Tytti Koivunen: Aion jaksaa rakastaa

perjantaina 25.2.20224 min

Tytti Koivusen uusi single luo uskoa tulevaisuuteen. Mika Lintu jututti.

Jenni Sofia & Milla Paloniemi: Miksi Siili kiroilee? - tunnetaitokirja

perjantaina 25.2.202223 min

Rakastettu sarjakuvahahmo Kiroileva siili säestää mentaalivalmentaja Jenni Sofian opastusta tunnetaitoihin kirjassa Miksi Siili kiroilee? - tunnetaitokirja. Puhutaan uudesta kirjasta ja hevosista! Mika Lintu haastatteli.

Metsiensuojeluohjelma METSO - haastattelussa ylitarkastaja Jyri Pääkkönen

keskiviikkona 23.2.202225 min

Radio 957 on ollut helmikuun ajan yhteistyössä METSO-ohjelman kanssa. METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Metson toteuttavat Ympäristöministeriö, Maa- ja metsätalousministeriö, ELY-keskukset, Suomen metsäkeskus, Suomen ympäristökeskus, Metsähallitus ja Luonnonvarakeskus.

Haastettelimme Pirkanmaan ELY-keskuksen Luontoyksikön ylitarkastaja Jyri Pääkköstä aiheesta.

Panu Raipia: Tampereen komediateatteri 30 v.

tiistaina 22.2.202213 min

Tampereen komediateatteri täytti 30 v. Sen kunniaksi teatterijohtana Raipia kävi vierailulla Radio 957:ssa. Mika Lintu jututti,

Jari Arffmann: Aito kaupunki

keskiviikkona 16.2.202212 min

Aito kaupunki – True City on erilainen ja harvinainen Tampere-kuvakirja. Jari Arffmanin dokumentaarinen ote yhdistettynä valokuvataiteeseen näyttää kaupungin uusin silmin kahdelta vuosikymmeneltä.

Sami Saari muistelee

tiistaina 15.2.202211 min

Tamperelaislähtöisestä Sami Saaresta on julkaistu kirja "Ainutkertainen Sami Saari". Mika Lintu jututti.

Pate Mustajärvi: Tohtori Mustajärvi, otaksun

maanantaina 14.2.202255 min

Popedan Pate Mustajärvi avaa elämäänsä sanoitusten kautta uudessa kirjassa. Antti Granlund haastatteli Patea.

Tulevat baletin ammattilaiset Nella-Sofia Salminen ja Aune Kemppainen Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 7.7.20218 min

Tamperelaiset balettitanssijat Nella-Sofia Salminen ja Aune Kemppainen ovat suuren ja jännittävän elämänmuutoksen edessä kun syksyllä tytöt muuttavat Helsinkiin tanssimaan ja opiskelemaan Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Paikka oppilaitoksessa tietää tulevaisuudessa uraa ammattibalettitanssijana. Tytöt kävivät Radio 957:n haastattelussa juttelemassa baletista harrastuksena ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Haastattelijana Suvi Lamminen.

Vesa Holmala Radio 957:n haastattelussa

tiistaina 6.7.202114 min

Tamperelainen laulaja-lauluntekijä Vesa Holmala on julkaissut uuden biisin nimeltä Taivaaseen kaljalle. Korona-aikana Holmala on tehnyt ahkerasti uutta musiikkia, mutta myös aloittanut valokuvausharrastuksen. Eisa Maestro -kilpailunkin voittaneen Holmalan valokuvia näkee Instagramissa nimellä pultsiphoto. Holmala kävi Radio 957:n haastattelussa päivittämässä kuulumisia ja tietysti puhumassa musiikista ja valokuvista.

Vegemin Santtu Ronkainen Radio 957:n haastattelussa

torstaina 24.6.202114 min

Tamperelaisen kasvisruoka-alan toimijan toinen perustaja Santtu Ronkainen oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa Vegemin tuotteista, sekä siitä mistä niitä saa. Puhutaan muun muassa vegesiivistä ja kasvisruuasta yleisesti.

Ruovesi Camping yrittäjät Anu ja Antti Ukkonen Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 23.6.20219 min

Ruoveden luonnonkauniissa Haapasaaressa sijaitsee Ruovesi Camping, jonka yrittäjinä toimivat Anu ja Antti Ukkonen. Anu ja Antti kävivät Radio 957:n haastattelussa kertomassa muun muassa Ruovesi Campingissä 30.-31.7.2021 järjestettävästä Rock!Ruovesi -festivaalista. Haastattelussa selviää myös mikä on luksusteltta ja mitkä ovat Ruoveden parhaat vierailukohteet.

Janne Laurila Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 23.6.202119 min

Laulaja-lauluntekijä Janne Laurilalla on monta rautaa tulessa ja hän on monessa mukana. Nyt hän on julkaissut albumin nimeltä Janne tuu jo tänne. Laurila kävi Radio 957:n haastattelussa puhumassa albumista ja vähän muistakin projekteista.

Jonne Aaron uudesta biisistä ja talvesta

maanantaina 21.6.202120 min

Jonne Aaron julkaisi alkuvuodesta uuden biisin nimeltä Ota syliin ja suutele mua. Artisti oli alkuvuodesta Radio 957:n haastattelussa juttelemassa uudesta biisistä, talvesta ja muutenkin uusista työkuvioista.

Erika Vikman Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 16.6.202154 min

Tamperelainen artisti Erika Vikman jakaa mielipiteitä ja eriintyy rohkeasti omana itsenään. Häpeä nimisen biisin julkaissut laulaja kävi Radio 957:n haastattelussa juttelemassa urastaan ja biiseistään sekä muun muassa avantouinnista.

Sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo ja sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio

perjantaina 11.6.202120 min

Tamperelaiset Tiitu Takalo ja Pauli Kallio ovat julkaisseet molemmat omat sarjakuvakirjansa. Sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kalliolta on ilmestynyt sarjakuvakirja nimeltä FC Palloseura ja sarjakuvataiteilija Tiitu Takalolta sarjakuvakirja nimeltä Rakkaus on köyhän rikkaus - kootut sarjakuvanovellit. Kallio ja Takalo olivat Radio 957:n haastattelussa kertomassa kirjojensa synnystä.

Hartwallin kehityspäällikkö Juhani Mertsalmi Hartwallin toiminnasta UrosLivellä

keskiviikkona 9.6.20214 min

Tampereelle kohoavalle Uros Live -areenalle on luvassa huikeiden tapahtumien lisäksi muun muassa useita ravintoloita ja Hartwallin pienpanimo. Radio 957 kävi Uros Liven tiedotustilaisuudessa ja nappasi haastatteluun Hartwallin kehityspäällikkö Juhani Mertsalmen. Mertsalmi kertoo millaisia juttuja Hartwallilla on tulossa Uros Livelle ja vähän jo vihjaillaan vuoden 2022 MM-kisoista...

Uros Liven ravintolatoiminnoista vastaava Miko Helander Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 9.6.20214 min

Uros Live -areenalle on tulossa jos jonkin moista ravintolaa. Koko areenan ravintolatoiminnasta vastaa Miko Helander NoHo partners ravintolakonsernilta. Miko Helander oli Radio 957:n haastattelussa Uros Liven tiedotustilaisuudessa. Millaista ruokaa areenalta tullaan saamaan ja millaisia muita palveluja NoHo partners tarjoaa Uros Live -areenalla?

Aurinkosirkuksen Jani Koskinen Radio 957:n haastattelussa kertomassa tulevasta uudesta albumista

perjantaina 4.6.202113 min

Aurinkosirkus yhtyeen 26 vuoden hiljaiselo päättyi kun yhtyeeltä julkaistiin huhtikuussa uusi single Sanaton. Yhtyeen solisti Jani Koskinen oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa uudesta singlestä ja syksyllä julkaistavasta albumista.

UrosLive -areenan korkkaavat Juha Torvinen ja Santtu-Matias Rouvali Radio 957:n haastattelussa

perjantaina 4.6.20215 min

15. joulukuuta Tampereen UrosLive -areena saa ensimmäisen esiintyjänsä kun lauteille nousevat Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia. Radio 957 oli UrosLive -areenalla tiedotustilaisuudessa ja nappasi Eppu Normaalin Juha Torvisen ja Tampere Filharmonian kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin haastatteluun. Mitä Eppu Normaalin biisejä areena keikalla kuullaan ja millaisia niistä on muovautunut Tampere Filharmonian käsittelyssä?

UrosLive -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ja myyntijohtaja Elina Tikkakoski Radio 957:n haastattelussa

perjantaina 4.6.20216 min

Tampereen UrosLive -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ja myyntijohtaja Elina Tikkakoski kuvailevat Radio 957:n haastattelussa areenaa kaikkien tamperelaisten yhteiseksi olohuoneeksi. Tapahtumien lisäksi areenan ympäristöstä löytyy muun muassa kasino ja erilaisia ravintoloita.

Mikko Löytty julkaisee uuden biisin ja myöhemmin albumin, kertoo näistä Radio 957:n haastattelussa

perjantaina 4.6.20216 min

Muusikko Mikko Löytty julkaisee 4.6. uuden singlen "Since I met you baby". Biisi on esimakua tulevalta albumilta, joka olisi tarkoitus julkaista syksyllä. Sekä nyt ilmestyvällä singlellä että tulevalla albumilla on paljon toinen toistaan huikeampia vierailijoita. Mikko Löytty oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa uudesta biisistä sekä levyn teemoista.

Lassi Valtonen uudesta albumistaan Radio 957:n haastattelussa

torstaina 3.6.20216 min

Artisti Lassi Valtonen tuli koko kansan tietoisuuteen kilpaillessaan Idolsin viidennellä kaudella. Nyt Valtonen julkaisi viiden vuoden tauon jälkeen uuden albumin "Sosiaalinen panttivanki" ja oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa albumin synnystä.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen arkkitehti Janne Hovi Radio 957:n haastattelussa

torstaina 3.6.20214 min

Finlaysonin alueelle rakennetaan Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennus ja sen suunnitteluun liittyvän arkkitehtikilpailun voitti arkkitehti Janne Hovi. Radio 957 sai Hovin haastatteluun kertomaan Lumen Valo -nimisen ehdotuksensa synnystä.

Sarjakuva Finlandian 2020 voittaja Pauli Kallio Radio 957:n haastattelussa

torstaina 3.6.20216 min

Vuoden 2020 sarjakuva Finlandia-palkinnon nappasi tamperelainen sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio teoksellaan Ammatti: käsikirjoittaja. Pauli Kallio tunnetaan muun muassa Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjakuvistaan. Kallio oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa palkintoteoksesta, palkinnosta sekä hieman tulevaisuuden suunnitelmista.

Katri Metso Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 2.6.20216 min

Artisti Katri Metso on julkaissut uutta musiikkia keväällä 2021 ja oli Radio 957:n haastattelussa kertomassa kappaleiden synnystä ja niiden valinnasta. Haastattelussa Metso kertoo vuoden 2021 olevan "julkaisujen vuosi", eli uutta musiikkia artistilta on varmasti odotettavissa lisääkin.

Costello Hautamäki Raido 957:n haastattelussa

tiistaina 1.6.20214 min

Muusikko Costello Hautamäki oli Radio 957:n haastattelussa puhumassa Popedan tulevasta konsertista Tampereelle valmistuvalla UrosLive -areenalla 16. joulukuuta. Haastattelussa myös lupaillaan uutta musiikkia Popedalta.

Nimimerkki Näkymätön Radio 957:n haastattelussa

maanantaina 31.5.20217 min

Jukka Poijärvi, joka toimii nimellä Nimimerkki Näkymätön on alkuvuodesta 2021 julkaissut musiikkia ja oli helmikuussa Radio 957:n haastattelussa kertomassa muun muassa artistinimensä taustoista ja urastaan musiikin parissa.

Netta Laurenne Radio 957:n haastattelussa

maanantaina 31.5.202113 min

Tamperelaiset Netta Laurenne ja Noora Louhimo ovat päättäneet tehdä yhteisen albumin ja Netta Laurenne onkin nyt Radio 957:n haastattelussa kertomassa, mistä idea yhteiseen albumiin lähti ja millaisia muita kuvioita duolla on vielä suunnitelmissa.

Heikki Hela ja Heikki Silvennoinen Radio 957:n haastattelussa

perjantaina 28.5.20214 min

Kummeli täyttää 30 vuotta ja ryhmästä tutut Heikit, Hela ja Silvennoinen, ovat Radio 957:n haastattelussa kertomassa juhlavuoden kuvioista. Haastattelussa jutellaan muun muassa tulevasta Kontio & Parmas -elokuvasta sekä Kummelin tulevaisuuden näkymistä.

Aku Syrjä Radio 957:n haastattelussa Akun Tehtaan yhteistyöstä UrosLive -areenan kanssa

perjantaina 28.5.20214 min

Akun Tehtaan johtaja Aku Syrjä kertoo 957:n haastattelussa Akun Tehtaan yheistyökuvioista Tampereelle rakentuvan UrosLive -areenan kanssa. Haastattelun lopuksi Syrjä vielä kertoo Akun Tehtaan kuulumisia korona-aikana.

ProPromotion Oy:n toimitusjohtaja Taija Holm Radio 957:n haastattelussa

torstaina 27.5.20216 min

Taija Holm ProPromotionilta toimi Suomen Euroviisuedustaja Blind Channelin tiedotus- ja PR-henkilönä ja kertoo nyt Radio 957:n haastattelussa Euroviisujen jälkeisiä tunnelmia sekä avaa hieman loppuvuoden näkymiä ProPromotionilla.

Metsäjätti-elokuvan tuottaja, ohjaaja ja päänäyttelijä Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 16.9.202011 min

Miika Nousiaisen romaaniin perustuva elokuva Metsäjätti tuli ensi-iltaan syyskkuussa 2020. Radio 957 haastatteli elokuvan tuottajaa Rimbo Salomaata, ohjaaja Ville Jankeria sekä pääosan näyttelijää Jussi Vatasta. Haastattelussa keskustellaan elokuvasta ja sen tekemisestä sekä elokuvan ajankohtaisuudesta.

Näin talossa - Tarinoita Tampere-talosta -kirjan kirjailija Valtteri Mörttinen Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 9.9.20208 min

Valtteri Mörttinen on kirjoittanut historiikkikirjan Tampere-talosta ja sen sisältämistä lukuisista tarinoista. Radio 957:n haastattelussa Mörttinen avaa kirjansa taustoja ja kertoo millaista oli tutustua Tamper-talon tarinoihin.

Pate Mustajärvi Radio 957:n haastattelussa

tiistaina 8.9.202015 min

Pate Mustajärvi ja Antti Granlund juttelevat syyskuussa 2020 Komediateatterissa alkavista Teatterin Kummitus -keikoista. Haastattelussa Pate kertoilee myös tarinoita uransa ja elämänsä varrelta.

Aalto elokuvan ohjaaja Virpi Suutari ja näyttelijä Martti Suosalo Radio 957:n haastattelussa

torstaina 3.9.202023 min

Aalto elokuva saa ensi-iltansa 4.9.2020 ja Radio 957 haastatteli näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutaria Aalto elokuvasta. Haastateltavat kertovat dokumenttielokuvan tekemisestä ja siitä, mitä ajatuksia elokuvan tekeminen herätti Alvar Aallon elämästä ja persoonasta.

Syksyn jälkeen saapuu kevät -elokuvan näyttelijöitä Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 2.9.202010 min

Elokuussa 2020 ensi-iltansa saa elokuva nimeltä Syksyn jälkeen saapuu kevät. Radio 957 haastatteli elokuvan näyttelijöitä Asta Sveholmia ja Verneri Liljaa muun muassa heidän roolihahmoistaan sekä siitä, millaista elokuvaa oli tehdä.

Seurapeli-elokuvan ohjaaja sekä näyttelijöitä Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 2.9.202021 min

Syksyllä 2020 sai ensi-iltansa elokuva nimeltä Seurapeli. Elokuvan ohjaaja Jenni Toivoniemi kertoo haastatelussa mistä sai idean elokuvaan. Raido 957 haastatteli myös kahta elokuvassa esiintynyttä näyttelijää Eero Milonoffia ja Emmi Parviaista.

Syksyn jälkeen saapuu kevät elokuvan ohjaaja Annika Grof Rado 957:n haastattelussa

keskiviikkona 2.9.202010 min

Elokuussa 2020 ensi-iltansa saava elokuva Syksyn jälkeen saapuu kevät kertoo 1940-luvun Suomesta ja kotinsa Karjalassa jättämään joutuneista evakoista. Elokuvan ohjaaja Annika Grof kertoo Radio 957:n haastattelussa muun muassa siitä, mistä idea elokuvaan on syntynyt. Grof myös valottaa elokuvan tekemistä kertomalla esimekiksi näyttelijöiden valinnasta.

Sorella ravintolan ravintoloitsija Sari Sorri Radio 957:n haastattelussa

tiistaina 2.6.20203 min

Sorella ravintola Tampereella avasi uudistetun ravintolansa ovet 1.6. monien muiden ravintoloiden tavoin. Ravintoloitsija Sari Sorri kertoo Radio 957:n haastattelussa uudistetusta Sorella ravintolasta ja koronan aiheuttamista erityistoimista.

Olga Temonen kertoo Aika jonka sain elokuvan tekemisestä Radio 957:n haastattelussa

perjantaina 29.5.202010 min

Tuukka Temosen ohjaama elokuva, Aika jonka sain, tuli elokuvateattereihin pahimpaan mahdolliseen aikaan. Elokuva ehti juuri ja juuri saada ensi-iltansa ennen koronaepidemian aiheuttamia rajoituksia, jotka sulkivat elokuvateatterit. Elokuvan päätähti Olga Temonen kertoo Radio 957:n haastattelussa elokuvan tekemisestä ja koronaepidemian vaikutuksesta pariskunnan elämään.

"Ruovesi, helvetin hyvä kunta asua ja yrittää". Ruoveden kunnan kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä Radio 957:n haastattelussa

torstaina 28.5.20206 min

Radio 957 haastatteli Ruoveden kunnan kehityspäällikköä Sirkku Mäkelää Ruoveden kesästä nyt koronan pistäessä suunnitelmia uusiksi. Sirkku Mäkelä kertoo Ruoveden kesän tapahtumista ja Ruoveden yhdestä tunnetuimmasta vierailukohteesta Helvetin järvestä, josta juontuu myös kunnan slogan "Ruovesi, helvetin hyvä kunta asua ja yrittää".

Eino kertoo Ennen ja nyt albumin synnystä Radio 957:n haastattelussa

tiistaina 26.5.20206 min

Artisti Eino kertoo Radio 957:n haastattelussa juuri julkaistun Ennen ja nyt -albuminsa synnystä ja ajatuksistaan musiikintekoon ja kappaleisiin liittyen.

Juha Torvisen ajatuksia Livestreamtv:stä ja koronakeväästä Radio 957:n haastattelussa

maanantaina 18.5.202012 min

Akun Tehdas aloittaa suorat striimilähetykset tuotantotiloistaan Tampereelta helatorstain aattona ke 20.5. klo 20.00. Estradille astuu Juicen alkuperäiskokoonpanojen muusikoista koostuva Juice Originals kapellimestarinaan Anssi Tikanmäki. Legendaaristen kappaleiden tulkitsijana toimii Juice-elokuvan päätähti Riku Nieminen. Akun Tehtaan tuottaja Juha Torvinen kertoo Radio 957:n haastattelussa Livestreamtv:stä ja ajatuksiaan koronaepidemian takia peruuntuneista keikoista.

Zarillon ravintoloitsija Jörg Widmann Radio 957:n haastattelussa

torstaina 14.5.20208 min

Zarillo on pitänyt poikkeusaikanakin kaikki kolme ravintolaansa avoinna Tampereella. Juttelimme ravintoloitsija Jörg Widmannin kanssa ravintola-alan ahdingosta ja Zarillon take away palvelusta.

Teerenpelin ravintoloitsija Markku Virtanen Radio 957:n haastattelussa

keskiviikkona 29.1.202021 min

Tampereen ydinkeskustaan vuonna 1998 avattu Teerenpeli on yksi vanhimpia Tampereella edelleen toimivia ravintoloita. Teerenpeli on tunnettu paitsi oman panimonsa tuotteista, myös liveohjelmastaan, sillä ravintola on pioneeri tamperelaisena stand up -tapahtumapaikkana. Ravintoloitsija Markku Virtanen vieraili Radio 957:n iltapäivässä keskustelemassa tamperelaisesta ravintolabisneksestä ja muun muassa Teerenpelin remontista.

Näyttelijät Johannes Korpijaakko ja Ville Majamaa -Draamakomedia Elling Tampereen teatterissa!

perjantaina 8.11.201913 min

Näyttelijät Johannes Korpijaakko ja Ville Majamaa vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa Elling -draamakomediasta, joka sai ensi-iltansa perjantaina 1.11.2019 Tampereen teatterissa. Arjesta selviytymisen ankaruus on näytelmän keskeinen teema. Millä tavalla kyseinen teema on näytelmässä tuotu esille? Entä millainen prosessi näytelmän teko on Johannekselle ja Villelle ollut? Elling nyt Tampereen teatterissa!

Näyttelijä Miska Kajanus - Someone Somewhere -elokuva ensi-illassa 8.11.2019!

torstaina 7.11.201919 min

Näyttelijä Miska Kajanus kävi kertomassa elokuvasta Someone Somewhere, joka on työstetty Hollywoodissa suomalaisella tuotantoryhmällä. Myös Miskalla on ollut suuri rooli tuotantoprosessissa. Miten hän päätyi mukaan ja millaisen uran Miska on näyttelijänä tehnyt? Entä mitä kaikkea hän puuhaa näyttelijäntyön ohella? Someone Somewhere Suomen ensi-illassa perjantaina 8.11.2019!

Snackspertti Arttu Rantakärkkä - Historian Sipsien Rapinaa

perjantaina 1.11.201916 min

Päivystävä snackspertti Arttu Rantakärkkä vieraili kertomassa omasta sipsiblogistaan nimeltä Historian Sipsien Rapinaa. Mikä inspiroi Arttua perustamaan sipsiblogin ja mitä kaikkea se pitää sisällään? Entä mitkä ovat Artun mielestä parhaita sipsejä? Asiaa myös dipeistä ja Artun siviilityöstä Tampereen Filharmonialla.

Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja Jari Kaaja - Uudistunut laskettelukeskus aukeaa Mustavuoreen

perjantaina 1.11.201915 min

Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja Jari Kaaja vieraili Radio 957:n iltapäivässä kertomassa Mustavuoren uudistushankkeesta. Millaisia muutoksia Mustavuoreen on kehitteillä ja millaiset tavoitteet keskuksella on tulevalle kaudelle? Kuullaan myös Jarin mietteitä Mustavuoren tulevaisuuden näkymistä! Jari Kaaja Antti Granlundin iltapäivävieraana.

Tankotanssitaiteilija Henriikka Roo - Pukki Palatsissa -näytelmä ensi-illassa 1.11.19 Sketsiteatteri Palatsissa!

torstaina 31.10.201922 min

Tankotanssitaiteilija Henriikka Roo vieraili 957:n aamussa kertomassa Sketsiteatteri Palatsin pikkujoulukomediasta Pukki Palatsissa, joka saa ensi-iltansa perjantaina 1.11.2019! Millainen näytelmä on kyseessä ja miten näytteleminen Henriikalta sujuu? Asiaa myös Henriikan muista työkuvioista ja kuulumisista, kuten tankotanssin MM-kisoista ja Studio Movesta.

Sasorin ravintoloitsija Sari Sorri kävi kertomassa uudesta ravintolahankkeestaan

keskiviikkona 30.10.201918 min

Sasorin ravintoloitsija Sari Sorri vieraili 957:n aamussa puhumassa uudesta ravintolahankkeestaan. Millaisia eteläeurooppalaisia vaikutteita tuleva ravintola pitää sisällään ja minkälainen haaste sen perustaminen Sarille on? Ravintolan on määrä aueta huhtikuussa 2020 Sorinkadun ja Vuolteenkadun kulmaan!

Kalevalainen jäsenkorjaaja Marko Raittinen vieraili 957:n aamussa

perjantaina 25.10.201935 min

Marko Raittinen kävi Radio 957:n aamussa kertomassa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Mitä se on ja millainen historia kyseisellä hoitomuodolla on? Kuuntele nyt RadioPlaysta!

Kirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo kävi kertomassa uudesta Karhuryhmä-teoksestaan

keskiviikkona 23.10.201922 min

Heidi Holmavuo kävi Radio 957:n aamussa kertomassa hänen ja Harri Gustafsbergin yhteisteoksesta nimeltä Karhuryhmä. Kirjassa perehdytään poliisin erikoisyksikköön ja ihmisen mielenhallintaan erilaisissa haastavissa tilanteissa. Millainen teoksen kirjoitusprosessi oli? Entä millainen on Heidin oma historia pelastustehtävissä? Karhuryhmä-kirjajulkkarit torstaina 31.10.19 Tohlopin Mediapoliksella!

Muusikko Nina Kaitaranta vieraili 957:n aamussa

perjantaina 18.10.201919 min

Muusikko Nina Kaitaranta julkaisee kahden viikon kuluttua oman EP-levyn ja keikkailee Tampereen suunnalla aktiivisesti. Ninan single Grace Kelly kuultiin Radio 957:n aamussa, mutta millainen tarina kyseisen biisin takaa löytyy? Entä miten Ninasta tuli muusikko ja mitä muuta hän musiikin lisäksi puuhailee? Nina Kaitaranta Jani Nivalan vieraana.

Rintauinnin MM-finalisti Ida Hulkko kävi kertomassa urastaan ja saavutuksistaan

torstaina 17.10.201919 min

Uimari Ida Hulkko eteni kesällä uinnin MM-kisoissa Etelä-Koreassa 50 metrin rintauinnissa finaaliin asti. Millaiset tunnelmat sijoituksesta jäi? Entä mitä jäi käteen Korean kisareissusta? Juttua Idan uintiurasta, opiskeluista ja saavutuksista. Ida Hulkko Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Sheila Da Costa - Miss Tampere 2018 kävi kertomassa missivuodestaan

keskiviikkona 16.10.201927 min

Sheila Da Costa on Miss Tampere vuosimallia 2018. Mitkä ovat olleet Sheilan missivuoden huippukohdat? Entä millaisia tunteita kruunusta luopuminen herättää? Sheila Da Costa Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Juki Jay Lewis julkaisee 15.10.2019 omaelämäkertansa Yöstä valoon

maanantaina 14.10.201941 min

Juki Jay Lewis kävi Radio 957:n aamussa kertomassa omaelämäkerrastaan Yöstä valoon, joka julkaistaan 15.10.2019. Millainen prosessi teoksen luominen on ollut? Studiossa juttua myös muista mielenkiintoisista aiheista, kuten Jukin lapsuudesta ja hänen ruumiista irtautumisen kokemuksestaan.

Toimitusjohtaja Jussi Kurjenmäki - Liikunta -ja hyvinvointikeskus Hyve

keskiviikkona 9.10.201913 min

Pirkkalan kauppakeskus Veskassa sijaitseva Hyve on valtakunnan nykyaikaisin liikunta -ja hyvinvointikeskus, jossa riittää kuhinaa. Hyveen toimitusjohtaja Jussi Kurjenmäki kävi 957:n aamussa kertomassa terveys, -valmennus ja kuntosalipalveluita tarjoavasta keskuksesta. Mitä kaikkea Hyveestä löytyy? Entä millaisiin osa-alueisiin erikoistuneita ammattilaisia keskuksessa työskentelee? Asiaa myös Jussin urasta urheilualan parissa.

Suomen musiikkiteatterin Petri Lairikko kävi kertomassa kiertävästä teatterista

keskiviikkona 9.10.201926 min

Teatteripersoona Petri Lairikko vieraili Radio 957:n aamussa kertomassa eri paikkakuntia kiertävästä teatterista. Petri edustaa Suomen musiikkiteatteria ja toimii monipuolisesti tuottajan, ohjaajan sekä näyttelijän työtehtävissä. Millaisia musikaaleja on tällä hetkellä ohjelmistossa ja millaiset persoonat niitä tähdittävät? Musiikkiteatterin esityksiä on mahdollista nähdä aktiivisesti myös eri puolilla Tamperetta!

Hallitseva Miss Suomi Anni Harjunpää kävi vierailulla Radio 957:n aamussa

maanantaina 7.10.201922 min

Anni Harjunpää kruunattiin Miss Suomeksi 2019! Minne kaikkialle missihommat ovat Annia vieneet ja mikä rohkaisi lähtemään mukaan kisaan? Anni on asunut aikoinaan myös Kyproksella. Mikä suhde hänellä on kyseiseen valtioon? Asiaa myös missikisoihin valmistautumisesta ja ystävyyssuhteista. Anni Harjunpää Jani Nivalan vieraana.

Kormus-yhtyeen Aaro ja Anton - Uusi Mölinää-albumi ulkona 4.10.2019!

maanantaina 7.10.201920 min

Kormuksen Aaro ja Anton kävivät Radio 957:n aamussa kertomassa uudesta Mölinää-albumista, joka julkaistiin 4.10.2019. Millaisia biisejä albumi sisältää? Entä millainen tarina levyn kansitaiteeseen liittyy? Asiaa myös keikkailusta, ulkonäköpaineista ja paljon muusta!

Doom Unitin laulaja-kitaristi Jape Ylinikka - Uusi single Black Day Comes julkaistiin 27.9.2019

torstaina 3.10.201914 min

Doom Unit viettää 10-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisi sen kunniaksi 27.9.2019 uuden singlen Black Day Comes. Yhtyeen keulahahmo Jape Ylinikka vieraili Radio 957:n aamussa kertomassa bändin kuulumisista ja juhlavuoden suunnitelmista. Luvassa on muun muassa juhlakiertue, joka julkistetaan perjantaina 4.10.2019!

Musiikkialan konkari Tapio Korjus - Womex -maailmanmusiikkifestarit Tampereelle

keskiviikkona 2.10.201925 min

Musiikkialalla pitkään työskennellyt Tapio Korjus vieraili Radio 957:n aamussa kertomassa Womex -maailmanmusiikkifestareista. Mitä festareilla tapahtuu ja minkä tyyppistä maailmanmusiikkia se pitää sisällään? Womex rantautuu Tampereelle 23.10.2019!

Teatteri -ja sirkusammattilainen Meri-Maija Näykki kävi kertomassa Performanse -showsta

maanantaina 30.9.201922 min

Tampere täyttää 240 vuotta! Juhlaviikolla Ratinan sillan alla nähdään Performanse -show, jonka on ohjannut tirehtööri, teatteri- ja sirkusammattilainen Meri-Maija Näykki. Millainen esitys on kyseessä? Entä mitä kaikkea huhujen mukaan Ratinan sillan alla on historian saatossa tapahtunut? Performanse -show nähdään viitenä iltana peräkkäin alkaen 27.9.2019.

Profilight Oy:n toimitusjohtaja Mika Yli-Jyrä kävi kertomassa Tammerkosken Tanssivat vedet -teoksesta

perjantaina 27.9.201917 min

Tampere täyttää 240 vuotta ja juhlaviikko käynnistyy 27.9. Profilight Oy:n toimitusjohtaja Mika Yli-Jyrä vieraili Radio 957:n aamussa kertomassa Tanssivat vedet -teoksesta. Tanssivat ja valaistut vesipatsaat nähdään Tammerkoskessa kymmenenä iltana perjantaista 27.9.2019 lähtien. Millaista tekniikkaa ja visuaalista toteutusta teokseen on käytetty? Entä millainen suunnitteluprosessi se on ollut? Asiaa myös Mikan firmasta Profilight Oy:sta!

Kirjailija Linda Huhtinen julkaisi Timo Favorinista kertovan Tuomari-kirjan 13.9.19

torstaina 26.9.201936 min

Kirjailija, runoilija Linda Huhtinen on julkaissut jääkiekkoerotuomari Timo Favorinista kertovan Tuomari-kirjan 13.9.2019. Millainen ihminen Timo oli ja millainen prosessi kirjan tekeminen Lindalle oli? Timo toimi erotuomarina tuhannessa jääkiekkopelissä, jonka jälkeen lopetti uransa. Myös Linda oli seuraamassa Timon viimeistä liigaottelua. Millaisia tunteita se hänessä herätti? Linda Huhtinen Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Satu Tuuli Karhu, Pihla Viitala ja Zaida Bergroth - Marian paratiisi ensi-illassa 4.10.19!

tiistaina 24.9.201928 min

Näyttelijät Satu Tuuli Karhu ja Pihla Viitala sekä ohjaaja Zaida Bergroth vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa Marian paratiisi-elokuvasta. Tositapahtumiin pohjautuva draamatrilleri kertoo nuoresta Salomesta, joka ihailee unisaarnaaja Maria Åkerblomia. Kuka on mystinen Maria ja millaisia tarinoita hänestä tiedetään? Entä miten roolihahmojen saappaisiin hyppääminen näyttelijöiltä onnistui? Elokuva saa ensi-iltansa 4.10.2019!

Anssi, Eljas ja Eemil Tikanmäki - Juice Originals Tampere-talossa 24.9.19

tiistaina 24.9.201929 min

Muusikot Eljas, Anssi ja Eemil Tikanmäki vierailivat Radio 957:n aamussa kertomassa Juice Originals-konsertista. Kiertue pysähtyy Tampere-talolle tiistaina 24.9.19. Miten yhteistyö Riku Niemisen kanssa on sujunut ja millaista settiä konsertissa on luvassa? Juttua myös muista asioista, kuten Juice-elokuvasta, johon Tikanmäet ovat säveltäneet musiikin.

Näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen vierailivat kertomassa Häpeä! - Nolo komediasta

perjantaina 20.9.201933 min

Näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen tähdittävät alkuvuodesta ensi-iltansa saanutta Häpeä! - Nolo komediaa. Tämä rohkea naiskaksikko vie mukaansa häpeän syövereihin, mutta mitä oikeastaan on häpeä ja miten käsitellä tätä kaikille niin tuttua tunnetta? Entä mitkä asiat ovat toimineet inspiraationa häpeän käsittelyyn kyseisen näytelmän kautta? Kaisa Hela ja Mari Turunen Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Pate Mustajärvi - Teillä oli nimet, ja te kerran kuljitte täällä

torstaina 19.9.201931 min

Levynjulkkariviikkoaan viettävä Pate Mustajärvi vieraili Radio 957:ssa kertomassa uudesta albumistaan Teillä oli nimet, ja te kerran kuljitte täällä. Millainen tarina albumin nimen takaa löytyy? Tiesitkö, että Pate on omistanut yhden biisin myös koirilleen? Asiaa albumin sisältämistä biiseistä ja paljon muusta!

Kuvataiteilija Petra Tanninen julkaisi sarjakuvateoksen Erityisen herkkää elämää

torstaina 19.9.201918 min

Kuvataiteilija Petra Tanninen kertoo esikoisteoksestaan Erityisen herkkää elämää. Mistä syntyi idea teokseen ja päähenkilö Juntusen hahmoon? Entä millaista on olla erityisherkkä? Petra Tanninen Radio 957:n vieraana.

Movetronin solisti Päivi Lepistö vieraili uuden singlen ja Ysärin kuninkaalliset-kiertueen tiimoilta

tiistaina 17.9.201916 min

Laulaja ja Movetron-yhtyeen solisti Päivi Lepistö vieraili Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana. Päivi kertoo uudesta singlestä Nousee, joka on tehty yhteistyössä Movetronin, Waldo´s Peoplen ja DJ Oku Luukkaisen kanssa. Miten biisi sai alkunsa kyseisellä kokoonpanolla? Movetron ja Waldo´s People nähdään syksyllä myös Ysärin kuninkaalliset-yhteiskiertueella. Kiertue rantautuu Tampereen yökerho Ilvekseen lauantaina 21.9.2019!

Muusikko Markus Salo - Uusi single Sinä luotit minuun julkaistiin 13.9.2019

tiistaina 17.9.201922 min

Muusikko Markus Salo julkaisi perjantaina 13.9.2019 uuden singlensä Sinä luotit minuun. Millainen tarina biisin takaa löytyy? Entä millaisia musiikkikuvioita on luvassa tulevaisuudessa? Markus Salo tunnetaan myös The Voice of Finland 2019-voittajana.

Näyttelijä ja muusikko Petrus Kähkönen - Notre Damen kellonsoittaja ensi-illassa 13.-14.9.2019

keskiviikkona 11.9.201923 min

Petrus Kähkönen nähdään Notre Damen kellonsoittajassa pääosan, Quasimodon esittäjänä. Miten Petrus päätyi Quasimodon rooliin ja millaista on hallita omaa kehoaan instrumenttina? Asiaa myös näytelmän lavastuksesta ja visuaalisuudesta. Notre Damen kellonsoittaja Tampereen teatterin ensi-illassa 13.-14.9.2019.

Sähköpyörämies Ari Tuori pyöräili Suomen halki

keskiviikkona 11.9.201925 min

Ari Tuori on mies, joka tempaisi Suomen halki sähköpyörällä 21 päivässä. Miten matka Nuorgamista Hankoon sujui? Entä mistä idea tempaukseen sai alkunsa? Sähköpyörämies Ari Tuori Radio 957:n aamupäivävieraana.

Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto ja kuuluttaja Seppo Tauriainen kävivät vierailulla

tiistaina 10.9.201915 min

Sirkus Finlandia-kiertue on rantautunut Tampereen Eteläpuistoon. Radio 957:n aamuvieraina Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto ja kuuluttaja Seppo Tauriainen. Minkälaisen uran he ovat sirkuksen parissa tehneet? Entä mitä pitää sisällään Sirkusmessu? Sirkuksen taikaa voi ihastella Tampereella sunnuntaihin saakka!

Jari Salmi - Money Makers Sketsiteatteri Palatsin ensi-illassa 6.9.2019

torstaina 5.9.201917 min

Jari Salmi kertoo Sketsiteatteri Palatsin uudesta näytelmästä Money Makers, joka saa ensi-iltansa perjantaina 6.9.2019. Asiaa myös muista asioista, kuten Pulkkisesta ja hahmoon liittyvistä esityksistä. Näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja Sketsiteatteri Palatsin perustaja Jari Salmi iltapäivävieraana Radio 957:ssa.

Muusikko Juki Jay Lewis kertoo omaelämäkerrastaan nimeltä Yöstä valoon

torstaina 5.9.201943 min

Juki Jay Lewisin itse kirjoittama omaelämäkerta Yöstä valoon julkaistaan lokakuussa. Millainen kirja on kyseessä ja mistä lähti inspiraatio kyseisen teoksen luomiseen? Entä millainen matka hänellä on musiikin parissa tähän päivään saakka ollut? Antti Granlundin iltapäivävieraana muusikko Juki Jay Lewis.

Vapaaehtoistyön koordinaattori ja Tampereen mielenterveysseuran työntekijä Jussi Huuskonen

keskiviikkona 4.9.201916 min

Jussi Huuskonen kertoo Mielikahvila-hankkeesta, jonka tavoitteena on edistää yksilön hyvinvointia ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkea hanke pitää sisällään ja minkälainen tarve Tampereella on kyseiselle toiminnalle? Mielikahvila toimii Sorinkadulla tiistaisin ja torstaisin.

Netraudan Päivi Nieminen ja Mikko Heikura - Ideapark Sisustaa ja Remontoi

keskiviikkona 4.9.201926 min

Radio 957:n aamupäivävieraina Netraudan Päivi Nieminen ja myynnissä ja ideoinnissa mukana oleva Mikko Heikura. Jutustellaan muun muassa Ideapark Sisustaa ja Remontoi-tapahtumasta ja langan toiseen päähän saadaan myös yllätysvieras, remonttipiiskuri Perttu Sirviö.

Satu Rautanen huomasi työssään päiväkodissa, että lapset eivät jaksa liikkua

torstaina 6.6.201921 min

Sosionomi YAMK Satu Rautanen on toiminut Sastamalan suunnalla lasten liikkumisen lisäämiseksi. Hän huomasi, että lapset väsähtivät päiväkodissa ja liikuntaa oli tarjolla liian vähän. Satu Rautanen on tehnyt hanketta nimeltä Lasten fyysisen aktiivisuuden lisääminen varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä.

Tampere Saintsin päävalmentaja Jake Hale ja apuvalmentaja Hannes Mattila

keskiviikkona 5.6.201920 min

Tampere Saintsin päävalmentaja Jake Hale ja apuvalmentaja Hannes Mattila kävivät 957:n aamussa puhumassa jenkkifutiksesta.

Näyttelijä Janne Saarinen

perjantaina 31.5.201929 min

Näyttelijä Janne Saarinen on tehnyt monia vuosia teatteria ja esittää tällä hetkellä Syke-sarjassa Niklas "Nikke" Uotilaa. Kuinka paljon Nikessä on Jannea itseään? Janne laulaa myös bändissä nimeltä Kaksoisveljet. Millaista musiikkia yhtye tekee? Radio 957:n Jani Nivala haastaa Jannen kinkkiseen rock-tähtitestiin!

Death Hawks-yhtyeen Teemu Markkula - Uusi albumi julkaistaan 7.6.

tiistaina 28.5.201927 min

Muusikko Teemu Markkulan yhtye Death Hawks julkaisee perjantaina 7.6.2019 uuden albumin nimeltä Psychic Harmony. Death Hawks on tehnyt aina monipuolista musiikkia, mutta miten uusi albumi eroaa aiemmasta tuotannosta? Aktiivisesti keikkaileva Death Hawks starttaa lokakuussa myös Suomen kiertueensa. Miten Teemu Markkulalta sujui 957:n Rokkitähtitesti?

Äänivalmentajat Liisi Pettersson ja Maria Svan - aanikurssit.fi

maanantaina 27.5.201923 min

Äänenkäytön valmentajat Liisi Pettersson ja Maria Svan auttavat työssään ääniammattilaisia ja äänenkäyttäjiä kehittämään ja ylläpitämään omaa äänihyvinvointiaan. Liisi ja Maria vetävät muun muassa erilaisia äänenkäytön verkkokursseja, joista ensimmäinen toteutettiin noin kaksi vuotta sitten. Mikä äänityössä inspiroi? Entä mikä auttaa palauttamaan käheytyneen äänen takaisin normaaliksi? Asiaa myös siitä, miksi omaa äänenkäyttöä kannattaa pysähtyä aika ajoin miettimään.

Artisti Pasi Vainionperä

torstaina 23.5.201924 min

Pasi Vainionperä on tamperelainen artisti, joka julkaisee uuden En ollutkaan sun arvoinen - nimisen biisin perjantaina 24.toukokuuta.. Mitä mieltä hän on musiikin genrerajoista? Entä miten hän pärjää 957:n rocktähtitestissä? Pasi Vainionperä Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Säveltäjä Tapani Siirtola

keskiviikkona 22.5.201921 min

Tapani Siirtola on tamperelainen säveltäjä. Hänen käsialaansa on esimerkiksi suositun Game of Thrones-sarjan päätösjakson trailerin musiikki. Miten sävellys päätyi trailerille? Mitä musiikki Tapanille merkitsee? Tapani Siirtola Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Hanna Suurhasko - Pyynikin kesäteatteri

tiistaina 21.5.201920 min

Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana Hanna Suurhasko Pyynikin kesäteatterilta. Millaista ohjelmistoa teatterilla on kesällä tarjolla? Millainen työpaikka Pyynikin kesäteatteri on?

Ohjaaja ja Käsikirjoittaja Heikki Paavilainen

tiistaina 21.5.201935 min

Heikki Paavilainen on ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut uudet Danny- sekä Olavi Virta - musikaalit. Kumpikin on ensi-illassa ensi kesänä. Miten uusi Olavi Virta- musikaali eroaa aiemmasta? Millainen Danny-musikaali on? Entä mikä sai Heikin alunperin ohjaamaan ja käsikirjoittamaan? Heikki Paavilainen Radio 957:n iltapäivässä Antti Granlundin vieraana.

Ikuri Arcade - Jussi Kahola ja Janne Toukkari

tiistaina 21.5.201936 min

Ikuri Arcade on Tampereella sijaitseva pelihalli, joka on keskittynyt kolikkopeleihin sekä flippereihin. Hallista löytyy myös yksi keilarata. Miten vanhat flipperit eroavat uusista? Millaisia suunnitelmia pelihallin suhteen on? Antti Granlundin vieraana Janne Toukkari ja Jussi Kahola Ikuri Arcade pelihallista.

Laulaja JP Leppäluoto

tiistaina 21.5.201924 min

Laulaja JP Leppäluoto kiertää Suomea parhaillaan Omalla Maalla- nimisellä kevätkiertueellaan. Kiertueella kuullaan uusia tulkintoja ja versioita hänen aiempien yhtyeidensä Charonin ja Harmajan tuotannosta. Millaisia suunnitelmia Jp:llä on kiertueen jälkeen? Entä miten hän on muuttunut kymmenessä vuodessa? JP Leppäluoto Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana.

Suomidancea tekevä Chorale - Uusi Lomalla-single julkaistu!

perjantaina 17.5.201931 min

Suomidance-bändi Choralen Markus ja Susanna kävivät vierailulla uuden 17.5. julkaistun Lomalla-singlen tiimoilta. Vuonna 2000 perustettu yhtye viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan ja keikkailee aktiivisesti eri puolilla Suomea. Mikä on Choralen omin juttu ja millaiset tulevaisuuden visiot bändillä on? Jani Nivala haastoi Susannan ja Markuksen myös dance-tähti-testiin!

Kalliokiipeilykouluttaja ja kiipeilijä Emma Karjalainen

torstaina 16.5.201932 min

Kiipeilijä Emma Karjalainen toimii kalliokiipeilykouluttajana Tampereen kiipeilykeskuksessa. Millainen kiipeilymuoto on boulderointi? Millaisia ihmisiä kiipeilijät ovat? Entä miten Emma itse päätyi kiipeilyn pariin? Emma Karjalainen Radio 957:n aamussa Jani Nivalan vieraana.

Indian Dance Festival - Ekaterina Kajakina-Lappalainen

torstaina 16.5.201919 min

Ekaterina Kajakina-Lappalainen toimii Indian Dance Festival ry:n puheenjohtajana. Festivaalit järjestetään Tampereella 16.-19. toukokuuta. Tapahtumapaikkoina toimivat Pellavantori, Kulttuuritalo Laikku, Tullikamarin Pakkahuone ja House of Dance - studio. Millainen tapahtuma Indian Dance Festival on? Entä millaisia ovat tapahtuman esiintyjät? Ekaterina Kajakina- Lappalainen Radio 957:n iltapäivässä Antti Granlundin vieraana.

Lahdesjärven K-Raudan kauppias Tommi Rauma

torstaina 16.5.201912 min

Kesän lähestyessä myös takapihojen kunnostustyöt alkavat. Mutta mitä tamperelaiset tänä päivänä haluavat pihoilleen tehdä ? Entä mistä terassin rakennustyöt kannattaa aloittaa? Tämän tietää Lahdesjärven K-Raudan kauppias Tommi Rauma, joka kävi Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana.

Toni Leskinen - Los Pollosin omistaja ja keittömestari

keskiviikkona 15.5.201937 min

Los Pollosin omistaja ja keittiömestari Toni Leskinen kävi Radio 957:ssa Antti Granlundin vieraana. Toni kertoo haastattelussa esimerkiksi siitä, millainen tarjonta Los Pollos-ravintolasta löytyy ja miten Toni itse päätyi ravintola-alalle.

Museoiden yö - tuottaja Wilhelmiina Saikkonen

keskiviikkona 15.5.201918 min

Radio 957:n aamussa Janin vieraana kävi Museoiden yön tuottaja Wilhelmiina Saikkonen. Tapahtuma järjestetään Tampereella lauantaina 18.toukokuuta. Millaista ohjelmaa Museoiden yössä on? Entä mistä tapahtuma on alunperin saanut alkunsa?

Leikkien Group oy - toimitusjohtaja Marika Silván-Väliharju

tiistaina 14.5.201937 min

Leikkien Group Oy:n toimitusjohtaja sekä kahden lapsen äiti Marika Silván-Väliharju kävi Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana kertomassa muun muassa siitä, mistä idea yrityksen perustamiseen lähti ja millaisia tuotteita yritys valmistaa. Myös Jani pääsi testaamaan yhtä yrityksen valmistamista peleistä.

Painonpudottaja, perheenisä Tatu Visuri - Tavoitteena sadan kilon pudotus

maanantaina 13.5.201932 min

Tatu Visuri on tamperelainen mies, painonpudottaja ja perheenisä, jonka tavoitteena on saada pudotettua painoa kokonaiset 100 kilogrammaa. Nyt painoa on lähtenyt jo huimat 75 kiloa ja matka vain jatkuu! Elämäntapamuutos on antanut Tatulle uuden elämän, mutta millaisia käytännön hankaluuksia hän on kohdannut matkan varrella painonsa vuoksi? Mistä hän on saanut motivaatiota jatkaa laihdutusprojektiaan eteenpäin? Tatu Visuri Radio 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Jari Salmi - Sketsiteatteri Palatsin toimitusjohtaja ja näyttelijä

perjantaina 10.5.201930 min

Jari Salmi on näyttelijä ja 8.6. aukeavan Sketsiteatteri Palatsin toimitusjohtaja. Sketsiteatteri tarjoaa katsojille normaalista teatterista poikkeavia elämyksiä ja myös muuta toimintaa teatterin ohessa. Mitä kaikkea Palatsiin on suunnitteilla? Entä miten Jari päätyi avaamaan Sketsiteatterin? Asiaa myös muista aiheista, kuten Pulkkisen roolihahmoon kyllästymisestä.

Salibandymestari Nico Salo - SC Classic

perjantaina 10.5.201925 min

Nico Salo on salibandymestari, jolla on takanaan voittoisa kausi SC Classicin riveissä. Parhain muisto viime kaudelta on Prahan MM-kisat, jossa Classic taisteli kullasta Ruotsia vastaan ja vei voiton kotiin. Kultaa napsahti myös seurajoukkueiden MM-kisoista. Mitä kaikkea salibandy on Nicolle antanut? Miten onnistuu urheilun ja opintojen yhdistäminen? Nico Salo kertomassa salibandyurastaan Radio 957:n iltapäivässä.

Jari Kaaja - YÖ-Rogaining kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna!

torstaina 9.5.201926 min

Jari Kaaja on Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja ja Yörogaining-tapahtuman järjestäjä. YÖ-Rogaining järjestetään kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella, mutta miten se eroaa normaalista suunnistuksesta? Jari kertoo, millainen tapahtuma on kyseessä ja millä eri tavoilla Rogainingiin voi osallistua.

Musikaalitähdet Jari Ahola ja Saska Pulkkinen - Poikabändi ToiBoys

tiistaina 7.5.201921 min

Näyttelijät Jari Ahola ja Saska Pulkkinen tähdittävät ensi syksynä Poikabändi-musikaalikomediaa Tampereen Työväen Teatterissa. Uutuusmusikaali aikamatkaa 90-luvulle, ToiBoys-bändin tarinaan ja yhtenä merkittävimmistä teemoista nähdään muun muassa jäsenten välinen ystävyys. ToiBoys-bändin voi nähdä keikalla myös tulevassa Likkojen lenkki-tapahtumassa! Mistä bändin nimi ToiBoys sai alkunsa? Entä millaisia kesäsuunnitelmia Jarilla ja Saskalla on?

Historioitsija, tutkija Mikko Pollari ja Ekokumppanit Oy:n Olli Vakkala - Pyhä-Näsi

maanantaina 6.5.201926 min

Tampereen pyöräilyviikko pyörähti käyntiin! Historioitsija ja tutkija Mikko Pollari sekä Pyhä-Näsi-pyöräilyreitistön päällikkö (Ekokumppanit Oy) Olli Vakkala esittelevät pyöräilyviikon ohjelmistoa. Fillarimiehet kertovat myös Pyhä-Näsi-maisemareitistä, joka kiertää Pyhäjärven ympäri. Miten Akseli Gallen-Kallela liittyy kyseisiin maisemiin?

Näyttelijä Jani Koskinen - Olavi Virta-musikaali Sappeen kesäteatterissa tulevana kesänä!

maanantaina 6.5.201927 min

Näyttelijä ja muusikko Jani Koskinen nähdään tulevana kesänä Sappeen kesäteatterissa Olavi Virran roolissa. Virran roolihahmo on seurannut Koskista jo pidemmän aikaa ja siitä onkin kehkeytynyt suurin ja merkittävin hahmo hänen elämässään. Olavi Virta-musikaali saa ensi-iltansa heinäkuussa, mutta ketä muita näyttelijöitä nähdään musikaalilavalla?

Pappi Minnamaria Tammisalo - Lohtuhuivien lähettiläät

torstaina 2.5.201924 min

Pappi, seurakuntapastori Minnamaria Tammisalo työskentelee pääsääntöisesti Tampereella Aleksanterin kirkossa ja kohtaa työssään päivittäin erilaisia ihmisiä. Minnamaria kertoo, mikä on suuren suosion saavuttanut lohtuhuivi-ilmiö ja mistä se lähti liikkeelle. Facebookin Lohtuhuivien lähettiläät-ryhmä on vetänyt mukaansa jo monia seurakuntia ja ilmiö laajenee sosiaalisessa mediassa kovaa vauhtia. Minnamaria Tammisalo Radio 957:n iltapäivävieraana.

Jääkiekkoilija ja Tapparan SM-liigajoukkueen pelaaja Ben Blood

torstaina 2.5.201924 min

Tapparan SM-liigajoukkue on pronssimitalisti 2019! Jani Nivala sai iltapäivävieraaksi yhdysvaltalaisen jääkiekkoilija Ben Bloodin, joka pelaa Tapparan joukkueessa puolustajana. Miten Tapparan pojat juhlivat pronssisijoitustaan ja millaisia faneja Benin mielestä joukkueella on? Mitä hän ikävöi eniten kotimaassaan?

DJ Sami Siltanen - Hang the DJ

tiistaina 30.4.201925 min

Sami Siltanen on tamperelainen DJ ja tiskijukka, joka on tehnyt mittavan uran Tampereen yöelämässä. Siltanen vetää Tullikamarin Klubilla Hang the DJ-iltoja ja kertoo, miksi hänestä tuli tiskijukka ja minkälainen musiikki toimii nykyään parhaiten. Sami Siltanen vieraana Radio 957:n iltapäivässä.

Hautatutkija ja arkeologi Ulla Moilanen

torstaina 18.4.201925 min

Ulla Moilanen on hautatutkija ja arkeologi, joka on avannut ja tutkinut rautakauden hautoja muun muassa Valkeakosken Toppolanmäellä. Mitä asioita haudoista on selvinnyt? Entä miten kannattaa toimia, jos löytää sattumalta vanhan arkeologisen esineen? Ulla Moilanen Jani Nivalan vieraana Radio 957:n iltapäivässä.

Sasorin ravintoloitsija Sari Sorri

tiistaina 16.4.201914 min

Sari Sorri on Sasorin ravintoloitsija, joka aloitti työuransa jo 12-vuotiaana. Nyt Sasorin perustamisesta on kulunut aikaa kolme vuotta, mutta mitä kaikkea Sari on puuhaillut ennen varsinaista ravintolauraansa? Entä mistä lähti kipinä oman yrityksen perustamiseen? Sari Sorri Jani Nivalan haastattelussa 957:n iltapäivässä.

Skeittimies ja Pirkanmaan Kaarikoirat Ry:n puheenjohtaja Teemu Grönlund

tiistaina 16.4.201924 min

Teemu Grönlund on skeittaaja ja Pirkanmaan Kaarikoirat Ry:n puheenjohtaja, joka on suunnitellut uusia skeittimahdollisuuksia Hiedanrantaan. Millaista kehitystä paikkaan on luvassa? Entä mikä imaisi aikoinaan Grönlundin skeittauksen maailmaan? Teemu 957:ssa Jani Nivalan vieraana.

Hervantalainen Ruaste julkaisi uransa parhaan levyn - haastattelussa Janne Juutinen

perjantaina 12.4.201927 min

Hervannassa 90-luvulla perustettu punkbändi Ruaste julkaisi huhtikuun alussa uuden albumin Läskiä ja rakkautta. Bändin kitaristi Janne Juutinen kävi Radio 957:n iltapäivässä juttelemassa yhtyeen musiikista, Klamydiasta, hevirokista ja Tampereesta.

Pulse esittää Pink Floydin The Wall -klassikon - haastattelussa Joonas Keskinen ja Ilkka Kovala

perjantaina 12.4.201926 min

Pink Floyd -yhtyeen klassikkolevy The Wall täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Syntymäpäivää kunnioitetaan Tampereella Pyynikin urheilukentällä 7. syyskuuta 2019, kun tamperelainen tribuuttiyhtye Pulse esittää albumin kokonaisuudessaan. Yhtyeen jäsen Joonas Keskinen ja tapahtuman tuottaja Ilkka Kovala vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa keikasta.

Jussi Selo vieraili Uniklubin uuden Huojuva silta -singlen tiimoilta

torstaina 11.4.201926 min

Laulaja-lauluntekijä ja Uniklubin keulahahmo Jussi Selo vieraili kertomassa 957:ssa uutuussinglestään Huojuva silta. Kappale julkaistiin 10.4.2019, mutta millainen tarina biisin takaa löytyy? Entä millainen projekti uusi albumi on ollut?

Monen tittelin musamies Janne Laurila

torstaina 11.4.201930 min

Tullikamarin ohjelmapäällikkö, keikkajärjestäjä, laulaja-lauluntekijä Janne Laurila kävi Antti Granlundin haastattelussa. Jannen kanssa keskustellaan tietysti musiikista ja Tampereen musiikkitarjonnasta. Mutta mistä lähti Jannen oma musaharrastus ja mikä tappoi innon hetkeksi?

Mummodiskon tuottajat Joni Tammisalo ja Mikko Haapalainen

keskiviikkona 10.4.20197 min

Henna Kiili haastatteli mummodiskon tuottajia Joni Tammisaloa ja Mikko Haapalaista. Mikä on mummodisko ja mistä idea sai alkunsa? Milloin tapahtumaa kannattaa lähteä testaamaan Tampereella?

Klaus Klemola kertoo Arktisista leikeistä

tiistaina 9.4.201957 min

Jani Nivalan vieraana näytelmäkäsikirjoittaja ja näyttelijä Klaus Klemola. Syvennytään Klaus ja Leea Klemolan uutuusnäytelmään, arktisen sarjan neljänteen osaan nimeltä Arktiset leikit. Miten he päätyivät tekemään näytelmän? Entä kuka on Klausin vahvin ystävyyssuhde pohjoisnavalla?

Zarillo-ravintoloitsija Jörg Widmann kertoo uudesta ravintolastaan

perjantaina 5.4.201930 min

Jani Nivalan vieraana Zarillo-ravintoloiden omistaja Jörg Widmann. Uusi ravintola on tuloillaan Puutarhakadulle ja tohinat ovat käynnissä. Millainen Jörgin uudesta ravintolasta tulee? Entä millainen ura hänellä on Zarillon parissa ollut?

Tunnetaito-ohjaaja Miia Oino

torstaina 4.4.201929 min

Tamperelainen Miia Oino on kouluttautunut tunnetaito-ohjaajaksi. Mm. omien syömishäiriö-ongelmien jälkeen hän pitää vanhemmille tunnetaito-kursseja Mahdollisuuksien tilalla, Tampereella.

Likkojen lenkin järjestäjä Niina Seppänen vieraili kertomassa tapahtumasta

torstaina 4.4.201914 min

Jani Nivalan vieraana Likkojen lenkin järjestäjä Niina Seppänen, joka perehdyttää sinut tapahtuman syövereihin. Mutta mikä onkaan Rock the City? Entä ketä nähdään Likkojen lenkin päälavalla?

Rockvalokuvaaja Tomi Palsa

keskiviikkona 3.4.201980 min

Tamperelainen rockvalokuvaaja Tomi Palsa suunnittelee uuden valokuvakirjan julkaisemista ja nauttii valokuvaamisesta enemmän kuin koskaan. Tomi Palsa vieraili Radio 957:ssa huhtikuussa vuonna 2019.

Rikos ruutupaperilla - Esko Kovero palasi teatterilavalle 10 vuoden tauon jälkeen

tiistaina 2.4.201934 min

Näyttelijä Esko Koveron voi nähdä tänä keväänä Tampereen Teatterin lavalla Esa Latva-Äijön käsikirjoittamassa dekkarikomediassa Rikos ruutupaperilla. Kovero vieraili Radio 957:n iltapäivässä keskustelemassa teatterin tekemisestä, Tampereesta ja totta kai myös Salatuista elämistä.

Mitä kuuluu, Suuri Kurpitsa? Haastattelussa sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio

tiistaina 2.4.201931 min

Sarjakuvakustantamo Suuri Kurpitsa on ollut toiminnassa jo vuodesta 1981. Kustantamon perustaja, sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio vieraili Radio 957:n iltapäivässä keskustelemassa tuoreista julkaisuista, Tampere Kuplii -tapahtumasta ja sarjakuvien tekemisestä.

"Anteeksianto on tärkeä asia" - Battle Beastin Noora Louhimo teki sovinnon kiusaajiensa kanssa

maanantaina 1.4.201948 min

Metalliyhtye Battle Beastin tamperelainen laulaja Noora Louhimo vieraili Radio 957:n iltapäivässä puhumassa uuden levyn tekemisestä, mutta myös lapsuudestaan ja nuoruudestaan Tampereella. Keskustelimme muun muassa Louhimon ensimmäisistä yhtyeistä ja kiusatuksi tulemisesta.

Jouhikko-mies Pekko Käppi julkaisi Väärä laulu -levyn K:H:H:L:n kanssa

perjantaina 29.3.201929 min

Tamperelainen Pekko Käppi soittaa jouhikkoa ja tekee musiikkia K:H:H:L -yhtyeensä kanssa. Tämän kokoonpanon kolmas albumi ilmestyi 29. maaliskuuta vuonna 2019.

Henry Keisala joutui sattumanvaraisen väkivallan uhriksi

torstaina 28.3.201933 min

Henry Keisala lähti kesäkuussa vuonna 2018 lenkille. Mies heräsi viikon tajuttomuuden jälkeen sairaalassa ja päästä puuttui palanen. Nyt pääkallosta osa on korvattu biolasilla ja Henry on sairaslomalla päivätöistään. Lääkärit ovat varmoja, että vamma juoksulenkillä ei ole peräisin kaatumisesta, vaan Henryä on lyöty päähän kovaa jollain esineellä. Mies itse ei tiedä yhtään mitä juoksulenkillä on tapahtunut. Henry Keisala kävi kertomassa tarinansa Radio 957:ssa.

Holmala ja uusi single Ikävä on toinen nimeni

perjantaina 22.3.201917 min

Holmala eli Vesa Holmala julkaisi uuden singlen 22.3.2019 ja mies kävi vieraana 957:n aamussa.

Jussi Aaltonen ja Juri Lindeman - Manserock on poikaa!

perjantaina 22.3.201919 min

Lauantaina 23.3.2019 Yo-talolla Tampereella vietetään Manserock on poikaa! -nimellä kulkevaa iltaa. Lavalla Mustat Enkelit ja Hauli Bros. Jussi Aaltonen ja Juri Lindeman kävivät 957:n vieraana ennen keikkaa.

Elokuvantekijä Marko Röhr ja Luontosinfonia

keskiviikkona 20.3.201928 min

Perjantaina 22.3.2019 ensi-illassa on luontokuvausta ja musiikkia yhdistävä Luontosinfonia-elokuva. Leffa on Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän Panu Aaltion suurteos. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Marko Röhr kertoi elokuvasta, luonnosta ja luonnonsuojelusta Radio 957:n haastattelussa.

Tero Tikkanen polkee pyörällä Bulgariaan

maanantaina 18.3.201936 min

Tamperelainen Tero Tikkanen aikoo polkea polkupyörällä 3500 kilometriä Tampereelta Bulgariaan ja tehdä samalla hyväntekeväisyyttä.

Haastattelussa Mielikuvitustyttö-sarjakuvaromaanin tekijä Aino Louhi

perjantaina 15.3.201944 min

Tamperelainen kuvataitelija, kuvittaja, sarjakuvantekijä Aino Louhi julkaisi maaliskuussa sarjakuvaromaanin Mielikuvitustyttö, joka kertoo lapsuuden, teini-iän ja aikuisuuden ihmissuhteista, ystävyydestä, ihastumisesta, näkymättömänä olemisesta ja nähdyksi tulemisesta. Keskustelimme sarjakuvan tekemisestä ja Louhesta taiteilijana.

Radio Supernovan Otto ja Henri

perjantaina 15.3.201917 min

Tamperelainen Radio Supernova tekee mansegazea. Kitaristit Otto ja Henri vierailivat Tähtiin -levyn julkaisupäivänä Radio 957:ssa.

Sport & Business Seminarin Teemu Petäjistö & Ville Parkkila

tiistaina 12.3.201915 min

Sport & Business Seminar yhdistää huippu-urheilun ja yrityselämän kovan luokan puhujien ja verkostoitumisen äärelle. Tapahtuma on torstaina 28.3.2019. Järjestäjät Teemu Petäjistö ja Ville Parkkila vierailivat Radio 957:ssa.

Sarjakuvia, runoutta ja VHS-taidetta - läänintaiteilija Ville Pirinen kertoo Tampereen Tarinatehtaasta

tiistaina 5.3.201943 min

Tampereen Tarinatehdas on pop-up -sarjakuvakeskus ja -kirjallisuustalo Finlaysonilla. Se kokoaa maaliskuun aikana yhteen sarjakuvataiteilijoita, kirjailijoita, sanataiteilijoita, alan yhdistyksiä ja muita toimijoita. Läänintaiteilija Ville Pirinen kävi kertomassa lisää.

Laulaja ja lauluntekijä Matti

tiistaina 26.2.201926 min

Tampereella syntynyt laulaja/lauluntekijä Matti asuu nykyään Helsingissä, mutta vierailee kotiseudullaan säännöllisesti. Matti kävi esittäytymässä Radio 957:ssa.

Ani Kellomäki ja Tiedostavan siemailun taito

tiistaina 26.2.201934 min

Kirjailija/toimittaja Ani Kellomäki julkaisi alkuvuodesta 2019 Tiedostavan siemailun taito -kirjan. Alkoholi on vahvasti läsnä suomalaisessa kulttuurissa ja kirja on puheenvuoro tiedostavamman alkoholinkäytön puolesta.

Muusikko ja levy-yhtiön pomo Tapio Ylinen

tiistaina 26.2.201935 min

Tamperelainen Eclipse Music -levy-yhtiön pyörittäjä Tapio Ylinen tekee myös itse musiikkia ja soittaa Pink Floyd -tribuuttibändissä.

Mara Balls eli Maria Mattila

tiistaina 26.2.201943 min

Tamperelainen muusikko ja taiteilija Maria Mattila alias Mara Balls vieraili kertomassa kuulumisensa Radio 957:n lähetyksessä. Asiaa myös uudesta kansankioskista nimeltä Romu & Random.

Marko Annalan vierailu

maanantaina 25.2.201938 min

Kirjailija ja muusikko Marko Annalan vierailu Paasto-kirjan tiimoilta Radio 957:n aamussa.

Tampereen ratikka: Ali Huttunen ja Jussi Hurskainen

maanantaina 25.2.201924 min

Tampereen raitioliikenteen kalustopäällikkö Ali Huttunen ja Idis Designin teollinen muotoilija Jussi Hurskainen kertoivat Tampereen tulevasta ratikasta.

Jerkka Virtasen vierailu

maanantaina 25.2.201934 min

The Voice Of Finland -voittaja Jerkka Virtanen vieraili Radio 957:n aamussa soittamassa Karu maa -singlensä.

Sansan haastattelu Lost In The Moment -levyn tiimoilta

maanantaina 25.2.201935 min

Tampereella asuva muusikko ja laulaja Sansa julkaisi Lost In The Moment -levyn marraskuussa vuonna 2018 ja vieraili 957:n aamussa.

Laulaja AJ Keskisen vierailu

perjantaina 22.2.201934 min

Akaan partamies AJ Keskinen on tuttu The Voice Of Finlandista ja asustelee Tampereen seudulla. Mies kävi esittelemässä debyyttisinglensä 957:n aamussa.

Harri Paltila ja boutique-hotelli Lillan

perjantaina 22.2.201929 min

Viinikan kirkon vieressä sijaitsee boutique-hotelli Lillan, jonka koko nimi on Lillan Hotel Café & Butik. Hotellin pitäjä Harri Paltila vieraili haastattelussa.

Musiikintekijä ja räppäri Kata Strofi

perjantaina 22.2.201933 min

Tampereella asuva Kata Strofi tekee musiikkia ja on niittänyt menestystä räpin SM-kisoissa myös.

Polar Partners Oy:n Maria Haapaniemi haastattelussa

torstaina 21.2.201927 min

Tamperelainen Polar Partners Oy tekee koulutusvientiä ja toimitusjohtaja Maria Haapaniemi vieraili kertomassa yrityksen kuulumisista.

Olfactomics Oy:n Antti Roine haastattelussa

torstaina 21.2.201917 min

Tamperelainen Olfactomics Oy on suunnitellut älyveitsen, jossa käytetään elektronista nenää. Älyveistä testataan rintasyöpäleikkauksissa vuonna 2019 Tampereella.

Haastattelussa 100 hallia -haasteen Harri Lammi

torstaina 21.2.201932 min

20 päivää ja lätkää sadassa eri hallissa ympäri Suomen. Ylöjärveläinen Harri Lammi teki mielettömän tempauksen tammikuussa vuonna 2019.

Zones by Särkänniemi puistonjohtaja Maria Eskelinen

torstaina 14.2.201917 min

Lempäälän Ideaparkissa toimivan sisähuvipuisto Zones by Särkänniemen yhteyteen aukeaa lauantaina 16.2.2019 virtuaalipelipuisto Pikseli. Puistonjohtaja Maria Eskelinen kävi Radio 957:n haastateltavana.

Äijäkirppiksen perustaja Tommi Lindgren haastattelussa

perjantaina 8.2.201928 min

Tampereen Nekalaan Lualamiäs-äijäkirppiksen perustanut Tommi Lindgren vieraili Jani Nivalan haastattelussa.

Pirkkalan Citymarketin kauppias ja kilpa-ajaja Sami Sivonen haastattelussa

perjantaina 8.2.201936 min

Pirkkalan Citymarketin kauppias ja kilpa-ajaja Sami Sivonen vieraili Jani Nivalan haastattelussa.

High School Dropouts soittaa Jack the Roosterissa punkpopin klassikkolevyn

perjantaina 25.1.201918 min

Tamperelaisbändi High School Dropouts esiintyy perjantaina 25. tammikuuta Tampereen Jack the Roosterissa. Keikasta tekee erityisen se, että yhtye soittaa Blink 182:n miljoonia myyneen Enema of the State -albumin alusta loppuun. Rowan Rafferty ja Sami Kulmala vierailivat Radio 957:n iltapäivässä kertomassa lisää.

Vince Boncamper muutti musiikillista linjaansa - mitä hän seuraavaksi aikoo?

tiistaina 15.1.201933 min

Tamperelaien laulaja-lauluntekijä Vince Boncamper on tullut tutuksi äänekästä kitararokkia soittavasta White Flame -yhtyeestä sekä sadoista ja taas sadoista trubaduurikeikoista. Nyt hän on julkaissut uuden singlen Feidautuu, joka yhdistää suomenkielistä popmusiikkia, räppiin ja englanninkieliseen kirkkokuoromusiikkiin. Mitä hän oikein meinaa?

Sarasvuon näytteleminen - haastattelussa Mikko Nousiainen

maanantaina 14.1.201925 min

Valmentaja-elokuvassa Jari Sarasvuota näyttelevä Mikko Nousiainen vieraili Radio 957:ssa kertomassa roolityöstään. Puhetta elävän henkilön esittämisestä sekä Mikko Nousiaisen omista epävarmuuksista. Haastattelijana Jani Nivala.

Rakkautta lyhtypylväiden välityksellä - haastattelussa Riku Kosminski ja Jani Salo

keskiviikkona 9.1.201937 min

Pispalalaiskaverukset Jani Salo ja Riku Kosminski hakivat kumppania itselleen tienvarsi-ilmoituksella. Nyt jopa BBC on kiinnostunut kavereiden tempauksesta. Miehet kävivät 957:ssa puhumassa omasta projektistaan, deittailusta ja rakkauden etsimisestä.

Ammattina ihmisten korjaaminen - haastattelussa osteopatiaan erikoistunut urheiluhieroja Samu Tuhkasaari

keskiviikkona 9.1.201944 min

Tamperelainen osteopatiaan erikoistunut urheiluhieroja Samu Tuhkasaari vieraili Radio 957:ssa. Asiaa mm. ihmiskehosta, lääkkeistä ja hengittämisestä. Sekä paljon muuta aihetta sivuavaa. Haastattelijana Jani Nivala.

Iso A - haastattelussa koomikko Anitta Ahonen

maanantaina 7.1.201945 min

Tamperelainen stand up -koomikko Anitta Ahonen aloitti uransa ensimmäisten suomalaisten komiikantekijöiden joukossa 1990-luvulla. Keskustelimme Ahosen kanssa hänen uransa haastavasta alusta, palautteen antamisesta ja saamisesta, Tampereesta ja Ahosen tulevaisuuden suunnitelmista.

Tähdet, tähdet - haastattelussa Tampereen Ursan varapuheenjohtaja Kari A. Kuure

sunnuntaina 6.1.201936 min

Tampereen Ursan varapuheenjohtaja Kari A. Kuure vieraili kertomassa Tampereen Ursan toiminnasta. Tarkastelussa myös avaruustutkimuksen tuoreet kuulumiset ja muut tähtitaivaan asiat. Haastattelijana Jani Nivala.

Suomirockin sekatyömies - haastattelussa Mika Sundqvist

keskiviikkona 2.1.201937 min

Mikä yhdistää Eppu Normaalia, Juice Leskistä, Popedaa, Hassisen Konetta, Yötä, Mikko Alataloa ja satoja muita artisteja ja yhtyeitä? Mika Sundqvisti tietysti! Suomalaisen rockin suurimpien nimien kanssa työskennellyt Sundvist vieraili Radio 957:n iltapäivässä. Minkä kepposen Sundqvist teki Martti Syrjälle - ja miten Syrjä vastasi siihen? Miksi Sundqvistin ja Juice Leskisen välit menivät poikki? Miten Sundqvist päätyi kirjoittamaan Kersantti Karoliinan sanoituksen? Miten Kikka löydettiin? Kuuntele, niin tiedät!

Teatterin kummitus - Pate Mustajärvi LIVENÄ Radio 957:ssa

torstaina 20.12.201820 min

Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertue järjestetään maaliskuussa 2019. Se kattaa 15 eri teatteria ja käsittää 18 konserttia, joissa kuullaan Mustajärven legendaarisia kappaleita uudelleen sovitettuina. Pate Mustajärvi ja kitaristi Ari "Kankku" Kankaanpää kävivät esiintymässä Radio 957:n iltapäivässä.

Huippuhetkiä ja aallonpohjia - haastattelussa Eppujen Martti Syrjä ja Juha Torvinen

tiistaina 18.12.2018115 min

Radio 957 kunnioitti Suomen kaikkien aikojen suosituinta rockbändiä Eppu Normaalia soittamalla yhden päivän aikana koko yhtyeen tuotannon aakkosjärjestyksessä 29. elokuuta 2018, eli samana päivänä, jolloin Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä. Martti Syrjä ja Juha Torvinen vierailivat Radio 957:n liki kaksituntisessa juhlahaastattelussa puhumassa Eppujen pitkän historian huippuhetkistä, aallonpohjista ja mieleenpainuvimmista sattumuksista.