Radio Sodoma

Radio Sodoma

Yle Areena

Radio Sodoma on Helvetin ainut ja suosituin radiokanava. Sen kuolematon juontaja Kalevi Tuoninen vie kuulijan viidentoista jakson matkalle Sodoman pimeään studioon. Radio Sodoman lähetykset koostuvat lähes sataprosenttisesti mustasta huumorista, jota on laimennettu yhteiskunnallisella keskustelulla ja peräaukkovitseillä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Sodoman ohjelmat saattavat muistuttaa tuttuja formaatteja ja kuulostaa siltä, kuin Antti Holma olisi lukenut ne hassulla äänellä. Radio Sodoma on kuin kolmiolääke – sen nauttimisen aikana kuulijoita kehotetaan varovaisuuteen liukkailla pinnoilla ja vakavissa olosuhteissa.

Radio Sodoma on podcast, jonka kaikki ohjelmat on kirjoittanut ja näyttelee Antti Holma. Podcastin ensimmäiset 15 jaksoa julkaistiin kesällä 2017.

Tuotanto: Yle Draama Käsikirjoitus ja hahmot: Antti Holma Tuottaja: Elina Ylä-Mononen Äänisuunnittelu: Suvi Tuuli Kataja Kuvitus: Tuuli Laukkanen Valokuvaus: Jukka Lintinen Verkkotuotanto: Salla-Rosa Leinonen, Inka Hannonen Musiikki: Epidemic Sound

Kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet Radio Sodoman tekemisessä: Laura Koso, Joonatan Kotila, Pietari Kylmälä, Mikko Lohenoja, Mari Lukkari, Tiina Luoma, Lauri Medina, Pasi Nevalaita, Pekka Ruohoranta, Kasper Salonen, J. H. Tiihonen, Jouni-Pekka Uitto, Soila Valkama, Tuomas Vauhkonen ja Marja Vehkanen.

Jaksot

Helvetin uudet tuulet 24.9. Yle Areenassa

torstaina 5.9.1 min

24.9. kaikki jaksot Areenassa, 11.10. muissa podcast-sovelluksissa.

Sodoma 100 ja Ihminen ja aika

tiistaina 18.7.20179 min

Kanavan toistaiseksi viimeisessä lähetyksessä juhlitaan satavuotiasta Radio Sodomaa. Kalevi Tuoninen juontaa juhlalähetyksen, jossa kuullaan historiallisia otteita Sodoman vuosikymmenten varrelta. Ihminen ja aika -ohjelmassa Saatana kertoo, kuinka helvetti sai alkunsa. Studiossa vastaanotetaan tänään juhlan kunniaksi yllätysvieraita – paikalla ovat Kullipoliisit Jönssi ja Mielonen, sekä myös aivan oikeat poliisit. Radio Sodoman lähetykset päättyvät tähän jaksoon. Kiitokset kaikille kuulijoille! Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Aamupala kurkussa 2 ja Tähän runoon haluaisin kuolla

perjantaina 14.7.201710 min

Sodoman aamun aloittaa jälleen Aamupala kurkussa -ohjelma, jota vetää päivän piristysruiske Jonna Hiltunen-Mareistoniemi-Kemppi. Lyriikan ystäviä hellitään Tähän runoon haluaisin kuolla -toiverunolähetyksessä, jossa kuulijoiden runo- ja kuolematoiveita ruotii iki-ihana Jormatar Temmeljärvi. Tälläkin kertaa mukana on ja pysyy valloittava Kalevi Tuoninen.

Kiitokset: J. H. Tiihonen

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Lasten laivan paluu ja Ylen hyvä Yle

tiistaina 11.7.201710 min

Lastenmielisten pullopostiin vastataan tänään, kun Risto-täti ohjaa Lasten laivan jälleen kohti Sodoman satamaa. Sen jälkeen Ylen hyvä Yle -ohjelmassa selviää, miksi Yle on niin hyvä asia. Luvassa on myös iloista yhteislaulua. Studiossa kuulijoiden seurana ajasta ikuisuuteen Kalevi Tuoninen.

Vieraileva ääni: Mari Lukkari

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Puuharhaunelmia ja Tinder-kuunnelma

perjantaina 7.7.201712 min

Kaikkien viherpeukaloiden lempiohjelma Puuharhaunelmia vie tällä kertaa käyttäjä Keino Alusniemen tutustumaan maanviljelijä Kari Sirviönkarin viljelmään. Lähetyksen päättää Sodoman näyttelijäin työttömyyskassan uusin kuunnelma ‘Hiljaa avautuva ovi jonka takana vielä joskus oli kissa’, jossa päästään mukaan jännittäville Tinder-treffeille. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Aamupala kurkussa ja Työsydännä

tiistaina 4.7.201710 min

Aamu alkaa pirteästi Aamupala kurkussa -ohjelman parissa, missä ihmismuotoinen C-vitamiini Jonna Hiltunen-Mareistoniemi-Kemppi herättää kuulijat Sodoman karuun aamuun. Työsydännä-ohjelmassa toimittaja Markku Äitifarkku selvittää kuinka gomorrankoskelaisesta nuoresta tuli alueensa menestynein yrittäjä. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Kulttuurikomeron paluu ja Kimppakyyti

perjantaina 30.6.201711 min

Kulttuurikomero aukeaa taas rytinällä, kun Aira-Mari Raitahauta-Haaparauta arvioi itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi päivitetyt klassikot. Kimppakyydissä toimittaja Tero Lestadiolainen pakottaa tavallisen suomalaisen perheen automatkalle selvittääkseen mitä kuuluu Suomen kesään. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Sodoman Uutiset ja Yöradio

tiistaina 27.6.20178 min

Sodoman Uutiset kertoo viimeisimmät tiedot Suomen satavuotisjuhlista. Ikuisen yön kuulijoita valvottavat Pekka Sauron ja Yöradio, jossa selviävät Sodoman puoluelinjat sekä muurahaisten outo käytös. Studiossa mukana väsymätön Kalevi Tuoninen. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Luonto kutsuu ja Kullipoliisien paluu

torstaina 22.6.20179 min

Luonto kutsuu -ohjelmassa Tuomas Muunsukupuolinen tunnistaa Radio Sodoman kuulijoiden luontoääniä. Mukana soittajien ääniä arvailemassa ovat Jörn Donner ja Eräjormat-yhdistyksen Hilppa Pilpaste. Kullipoliisit Paha-Jönssi ja Mielonen palaavat studioon Kalevi Tuonisen iloksi. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Sodoman Uutiset ja Iltahartaus

tiistaina 20.6.201710 min

Radio Sodoman uutiset kertoo päivän lähetyksessä onko Suomi todella maailman paras maa. Iltahartauden tunnelmaan virittäydytään tuomiorovasti Ilpo Kiron lempeällä johdatuksella. Studiossa Radio Sodoman ikioma Kalevi Tuoninen jakaa hyvän mielen lisäksi vinkkejä joka perheen yhteiseen aikaan. Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Tervepä terve ja Seurapiiritys

perjantaina 16.6.20177 min

Tervepä terve -ohjelmassa meridiaanihoitaja Liisa Kattamavuoma kertoo, kuinka selättää vaivat reumasta aina kutinaan asti oikeaoppisella pimputtelulla. Seurapiiritys tuo kuumimman juorut nuolaisuetäisyydelle, kun seurapiiritoimittaja Randi Garutan käy Sanni-elokuvan jatkoilla ja Sami Hedbergin hattukaupassa. Pimeyteen kuulijoiden kanssa tuijottaa Kalevi Tuoninen. Vieraileva äänet: Pietari Kylmälä ja Marja Vehkanen Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Kulttuurikomero ja Kielimakkaran finglish-tunti

tiistaina 13.6.201711 min

Radio Sodoman ikioma Aira-Mari Raitahauta-Haaparauta selvittää Kulttuurikomerossa, mitä kuuluu henkiin herätetyille vanhoille tv-ohjelmille. Kymppitonnin lavasteista löytyy Kekkosen lisäksi ainakin viikon yllätysvieras Antti Holma. Kielimakkaran kyydissä opitaan finglishiä pääministerin avustuksella. Sodoman sirkusta johtaa tänään ja aina Kalevi Tuoninen. Vieraileva ääni: Kasper Salonen Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma. Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Kyösti Maaretkallion Pariasiaa ja Kuntosekunti

perjantaina 9.6.201710 min

Radio Sodoman kuulijoiden parisuhdepulmia ruotii pehmeästi kova pariterapeutti Kyösti Maaretkallio. Pariasiaa-ohjelmassa puhutaan tällä kertaa aidon avioliiton lisäksi lasten kasvatuksesta. Kuntosekunnissa personal power person Matias Pasanen rentouttaa kireimmätkin hartiat. Seuranasi Sodoman ikuisessa yössä on Kalevi Tuoninen.

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Kulttuurikomero ja Risto-tädin Lasten laiva

tiistaina 6.6.201713 min

Radio Sodomassa hellitään kulttuurin ystäviä, kun toimittaja Aira-Mari Raitahauta-Haaparauta sukeltaa Seitsemän tuntematonta sotilasta -suurteoksen kulisseihin. Tämän jälkeen Risto-tädin luotsaama Lasten laiva kuljettaa lapsenmieliset turvallisesti kohti karikkoja. Siellä selviää miten saada vanhemmilta jäätelöä ja kuka joutuu helvettiin. Keijo Komppa lukee iltasadun. Kuulijoiden turvana studiossa on ja pysyy Kalevi Tuoninen.

Vieraileva ääni: Pietari Kylmälä

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Niksiminuutti ja Urheilua rotkon reunalta

perjantaina 2.6.201710 min

Radio Sodoman rakastettu kotirouva Yrsa Järmén-Fucksdorff tarjoilee vinkkejä naapurisovun säilymiseksi Niksiminuutti-ohjelmassa. Sodoman Urheiluilta huipentuu Arkadianmäen rotkoonjuoksun finaaliin, jota kommentoivat juontaja Jere Kekkerinaama ja valmentaja Pika Kemppainen. Yltääkö yksikään puolueista rotkon pohjaan asti? Studiossa mukana Radio Sodoman oma Kalevi Tuoninen.

Vieraileva ääni: Kasper Salonen

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Sodoman Uutiset ja Kullipoliisit Jönssi ja Mielonen

perjantaina 2.6.20178 min

Tervetuloa Radio Sodoman ohjelmiston pariin! Studiossa seuranasi tänään ja ikuisesti Kalevi Tuoninen. Räväkästä menosta vastaavat iltapäivän villit pojat Paha-Jönssi ja Mielonen. Mikä onkaan Kullipoliisien iltapäivän ääni? Uutiset lukee Jani Lestadiolainen.

Radio Sodoma on kuvitteellinen radiokanava Helvetissä. 15-osaisen podcastin kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Radio Sodoma sisältää voimakasta kielenkäyttöä.