Raskasta rallatusta

Raskasta rallatusta

Yle Areena

Suomi tunnetaan hevimetallin luvattuna maana ja hevimetallimusiikkia varjostaa stereotypia vihaisista, depressiivisistä ja mörisevistä ihmisistä. Raskasta rallatusta -dokumenttisarjassa syvennytään kahdeksan perustajajäsenen kanssa yhtyeen alkutaipaleeseen ja käsitellään, mitä musiikki ja musiikin tekeminen merkitsee heille.

Jaksot

Petja Turunen: Millimetreistä kiinni

tiistaina 26.6.201813 min

Petja ”Mc Raaka Pee” Turusen ura Turmion Kätilöiden laulajana lähti nousuun intohimoisen harrastuksen ja osittain tahattoman provokaation kautta. Humoristista ja suorasukaisista tulkinnastaan huolimatta on Mc Raaka Peen elämää varjostaneet ikävät sairaudet. Elämän vastoinkäymisistä huolimatta musiikin merkitys ei ole hänen elämässään muuttunut. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira, Turkka Kylliäinen.

Timo Rautiainen: Suomihevin Hannu Karpo

tiistaina 26.6.201814 min

Lyijykomppaniasta ja Trio Niskalaukauksesta tunnetuksi tullut Timo Rautiainen on noussut uransa aikana yhdeksi suomalaisen metallimusiikin pioneeriksi. Hänen taipaleensa on kulkenut aina Töminän lavalta Saksan kiertueelle, mutta sisäinen savolaisuus ei hänen sisuksistaan ole senkään vertaa karissut lukuisien kilometrien myötä. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira.

Jouni Hynynen: Pelimannihenki

tiistaina 26.6.201811 min

Pahasta suustaan tunnettu Jouni Hynynen ei tullut toimeen lukioaikoina äidinkielenopettajansa kanssa, vaikka myöhemmin hänen tekstinsä valloittivat suomalaista kirjallisuutta ja musiikkia. Hynysen mielestä tärkeimpänä viitoittajana Kotiteollisuuden uralla on ollut puhdas pelimannihenki. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Turkka Kylliäinen.

Marko Annala: Sarjakuvasankari

tiistaina 26.6.201814 min

Marko Annala haaveili jo pienenä muusikon urasta ja hän teki paljon työtä haaveensa saavuttamiseksi. Lopulta Annala saavutti haaveensa, vaikka koulukiusaaminen ja masennus ovat varjostaneet hänen elämäänsä. Tämä on tarina, kuinka Mokomasta tuli Mokoma ja mikä merkitys sillä on Marko Annalaan. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira, Turkka Kylliäinen.

Kaarle Viikate: Audio-olkapää

tiistaina 26.6.20189 min

Kouvostoliiton maisemista tunnettu Kaarle Viikate on leiponut suomalaisten synkkiä maisemia levyjen ääniraidoille yli kaksikymmentä vuotta. Audio-olkapäässä Kaarle Viikate kertoo omasta suhteestaan musiikkiin ja millainen Viikatteen taipale on ollut pihasaunastudioista aina Motörheadin lämppäriksi saakka. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira.

Jonne Järvelä: Murmelielämää

tiistaina 26.6.201812 min

Moni kitaristi lankeaa ostamaan turhan monta kitaraa kokoelmiinsa, mutta Korpiklaanin perustajalle Jonne Järvelälle tämä toimii yhtenä inspiraation kohteena. Toisin kuin yleensä, Jonne Järvelän piti tehdä Korpiklaani tunnetuksi Euroopassa, ennen kuin suomalaisen yleisön sydämet avautuivat tälle metsämiesmäiselle folkmetal-musiikille. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira, Turkka Kylliäinen.

Jarkko Ahola: Teräsbarbaari

tiistaina 26.6.201810 min

Manowar ja Twister Sister saivat nuoren Jarkko Aholan sekaisi ja kiinnostus musiikkiin ohjasi häntä Pirkanmaan ammattikorkeakouluun, jossa syntyi kolmen kaveruksen kanssa Teräsbetoni. Bändin nopea nousu innosti nuorta miestä ja kappaleita syntyi taukoamatta. Teräsbetonin jäätyä tauolle palo musiikkia kohtaan ei kuitenkaan latistanut laulajaa, vaan hän jatkoi kohti uusia haasteita. Teräsbarbaari kertoo legendaarisen Teräsbetonin alkutaipaleesta ja laulaja Jarkko Aholan suhteesta musiikkiin ja taiteen luontiin. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Turkka Kylliäinen.

Antti “Hyrde” Hyyrynen: Sivuosuma

tiistaina 26.6.201813 min

Musiikin täyteisen lapsuuden viettänyt Antti ”Hyrde” Hyyrynen nosti kaksituhattaluvun alussa Lemin maailman kartalle yhdessä muiden Stam1nan jäsenten kanssa. Tänä päivänä Stam1naa kuunnellaan Tokiossa saakka, mutta juuret vetävät Hyrden aina takaisin Saimaan äärelle. Toteutus: Antti Melkko, Hannu Karisto, Mikko Saira, Turkka Kylliäinen.